Nasıl davranmalıyım???

yagmur_0528 yeni bir konu açsanız yardımcı olmaya çalışanlar olacaktır.

Arkadaşın konusu sapmış olur burdan yardım isterseniz.

biz on aylık evliyiz eşim önceden bensiz başka şehre asla gitmezdi bu aralarda iş yerinde birinci olana ay sonunda bir iş arkadaşınıda alacaktı patronu tatile yollayacaktı arkadaşıda eşim için demişki evlendiğinde balayına gidemedi eşini alıp gıtsın dedi patronu tamam dedi bende yeni işe girdim izin alamam...şimdi eşim ve arkadaşı birinci oldu bana msj atmış biz patrona dedikki tatile gidemiyoruz bizi 2 günlüğüne balıkesire gönder demiş arkadaşıyla tabi bana diyoki eger iznin olursa gitmek istiyorum diyorr.....ne yapmm lazım yada artık eşim beni sevmiyormu.

hem diyorsunki izin alamıyorum, gidemem. hem de diyorsunki adam bensiz gidiyor... ee yani sen gitmiyorsun diye o da mı gitmesin?? biraz bencillik olmuyor mu bu? hayır bir de adam gayet düzgün bir şekilde izin istemiş... nereye, kiminle, ne kadar süreliğine gideceğini söylemiş. yahu eşlerinize bu kadar mı güvenmiyorsunuz da hemen sevgisinin bittiğini düşünüyorsunuz?
adam efendi gibi izin istemiş, konu sahibinin eşi gibi size yalan söyleyip "iş için gidiyorum" deseydi daha mı iyiydi?? haberin olduğu sürece gönder gitsin. belki iş yerinde falan bunalmıştır adam. seninle, sevmemekle ne alakası var??

acaba bazen erkekleri yalana biz mi itiyoruz bu tutumumuzla kızlar ya??

Merhaba davulun sesi uzaktan hoş gelir misali ahkam kesen yorumlar yapmak istemem ancak benim kanaatim eşinizi yalan dayak arkadan iş çevirme haline bu gereksiz baskınızın getirdiği düşüncesindeyim.
Erkekler kadınlara benzemez kısıtlanırsa çocuklaşır yalanda şiddette yapar yeterki baskılanan düşüncesi gerçekleşsin.
Zaman zaman görüş ayrılıklarına vardığım noktada eşime asla baskı yapmam yaparsan sana sunu yaparım vs gibi davranmam sadece sen bilrsin lakin ben bu şekilde davranırsan üzülürüm derim ve konu kapanır erkekler diretmeyi sevmez diretirsenizde pişman olursunuz bu konunun üstüne bu kadar düşüp arkadaş vs karıştırmasaydnız bence daha iyi olurdu yüz göz olmamak lazım

Bence sadece erkekler degil kadınlar da baskıya gelemez.
İnsanoğlunun fıtratında yoktur hasılamı ya da yönetilmek.
Ben de sizin gibi düşünüyor ve uyguluyorum hoşuma gitmeyen bir davranış oldugunda esime sakin bir dille anlatıp bunun beni üzeceğini , bizi etkileyeceğini söylüyorum.
O da bana bir durumda fazlaca müdahale ettiginde uyarıyorum.

konu sahibesi arkadaşım konunu dağıttığım için öncelikle özür dilerim...

yaşadığın dayak olayı için çook üzgünüm. bunun hiçbir gerekçesi olamaz.
ama merak ettim, eşiniz içtiğini kabul etseydi tepkiniz daha mı hafif olacaktı? ben ve eşim alkol kullanmayan, başka durumlar için de olsa asla evine sokmayan insanlarız.. fakat benim eşim içseydi "hoşlanmıyorum" dışında hiçbir şey söylemezdim. çünkü allahtan çekinmeyen insan, kul hakkına girmekten, yalan söylemekten mi çekinecek ki siz hakkımı helal etmem dediniz..
kusura bakmayın ama eşinizi yalana tavırlarınızla siz teşvik etmişsiniz... sonra işin içine arkadaşlarını sokup eşinizin gururunu incitmişsiniz. o da o hırsla sizinkini incitmiş malesef.. ayrıca diyorsunuz ki ben insan yemiyorum.. evet yemiyorsunuz ama eşiniz olayı ne kadar büyüteceğinizi tahmin ettiğinden yalana başvurmuş.. yani sizin fazla abarttığınızı, eşinizin ise dayak olayına kadar kısmen haklı olduğunu düşünüyorum..
bu arada arkadaşlarınızdan hoşlanmadım. o ne öyle karı-koca arasında laf taşıyan bir bayan, arkadaşının eşine "dediğini yapana adam denir" gibi mesaj atabilen erkek arkadaş....kim bilir bu insanlar eşinizi nasıl gazladılar ya da şimdi kimlere laflarınızı taşıyorlar..

allah yardımcınız olsun. bence eşinizle biraz mesafe koyun sakinleşene kadar...

Yani kusura bakmayın ama beni eleştirenler oldu olacak ohh yalan söylemekle,seni dövmekle,arkandan iş çevirmekle iyi yapmış deyinde olsun bitsin...Bunlar nasıl ithamlar yaaa :(( Açıkçası moralim yeterince bozuk,keyfim bile yokken sağolun bazılarınızın okuduğum yorumlar yüzünden olmayan keyfimde moralimde gitti...Ama yinede tesekkür ederim okudunuz...

Back
X