- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?
Çok şekersin. Laftan anlayacağını sanmıyorum o yaşta çocuğun; ama güler yüzünüz, yumuşak ses tonunuz mutlaka etki ediyordur. :)Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?
Yani anlamıyor ama ya anlarsa diye anlatıyorum. :)çok cahilsem affedin ama 7,5 aylık çocuk sizi anlıyormu. konuşarak anlatmaya çalışıyorum dediniz ya :)
Teşekkür ederim. Yani bence de benim kızım hiç anlamıyor. Konuş anlat hıııııjıjıhıjjjj diyorÇok şekersin. Laftan anlayacağını sanmıyorum o yaşta çocuğun; ama güler yüzünüz, yumuşak ses tonunuz mutlaka etki ediyordur. :)
Gerçekten mi?ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye
Cocuklari bu kadar kucumsemeyin, onlar hersey cok guzel anlarlar fakat islerine geleni yaparlar genelde...simdi olmas bile zamanla cocuk daha sakin yapida olacaktir ve iletisimi guclenecektireğitim bilimleri gördüm demişsiniz ama 7,5 aylık çocuğun sizi bu şekilde anlayabileceğini sanmıyorum. gerçekten çok garip bir konu. sanki 3 yaşında gibi anlatmışsınız.
Cocuklari bu kadar kucumsemeyin, onlar hersey cok guzel anlarlar fakat islerine geleni yaparlar genelde...simdi olmas bile zamanla cocuk daha sakin yapida olacaktir ve iletisimi guclenecektir
Olur mu? Hayir dediginizi de anlar evet dediginizi de ve cocugun gelisimini cok olumlu etkiler bunlar...ki kadin sakince sebeplerini anlatiyormus bunun simdi olmasa bile ilerde cok olumlu donusu olur...hatta bazi uzmanlardan da dinledim cocuklarin aslinda herseyi anladigini7,5 aydan bahsediyoruz. daha yaşını bile almamış. hiç bişeyi anlamaz demiyorum. anlar. ama bu komutları, neden sonuç ilişkileri anlamaz.
Aynen katılıyorum sana. İste bazi insanlar konuşmak için konuşur.Olur mu? Hayir dediginizi de anlar evet dediginizi de ve cocugun gelisimini cok olumlu etkiler bunlar...ki kadin sakince sebeplerini anlatiyormus bunun simdi olmasa bile ilerde cok olumlu donusu olur...hatta bazi uzmanlardan da dinledim cocuklarin aslinda herseyi anladigini
Ayyy ayni dertler bende varr asla yemek yemiyor 11 aylik 7 kilo yapmadigim sey kalmiyo yere yatiriyorum video aciyorum 2 kasik yese bayram ediyorum anne sutu su haricinde bisey yemiyor. Kiyafet degistirirken ciglik cigliga. Altini degistirirken de oyle. Kiyafet konusunda cani yandigi icin oyle yapiyo olabilirler cunku parmaklarini actiklari icin aciyo olabilir. Altini degistirirken eline oyuncak ilgisini ceken biseyler veriyorum. Ama yemek konusunda basarili olamadim gastraentolojiye gittik dun doktor asla zorlamamayi saygi duymami soyledi. Coook zor annelik bazen bagiriyorum icimden canavar cikabiliyo cok uzuluyorum sonra oyle yapsam da anlamiyo ki kontrol etmeye calisiyorum kendimi. Yemek yapamiyorum pacamda surekli. Zamanla kendilerine guveni geldikce duzelecekler. Sabir sabir :)Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?
Aslında o dönemde var. Fakat ben şuan doğru mu yapıyorum acaba da diyorumd Kız hiç takmıyor beniKendini yıpratma yeter. Daha inatlaşacağı dönemler gelince özellikle 2 yaşından sonra ne yapabilirim diye düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?