Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

İnşallah hayırlısıyla doğum yapar bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ya işte birde kendi çocuğun olunca daha fena oluyor. Mesela çocuk o düşe düşe büyür zihniyeti bana gelmedi mesela kzıım 2 2,5 aydır tehlikeli hareketler içinde sürekli bir dülme çarpmaya yaklaşma hali var inanır mısın hop oturup hop kalkma eylemi benim için girmiş dilimize

Amiin insallah. Zordur tabi ya ama iste rahat birakmak lazim gercekten duse kalka buyuyorlar. Yarasi beresi olmayan cocuk cocukluk yasamiyor gercekten. Ah biz evhamlilar :) insallah sen de saglikla buyutursun minigini

Bu kadar küçük bebekler mimiklerden daha iyi anlıyor en azından ben oğlumla öyle anlaşıyordum istemediğim bi davranışta üzgün bakıyordum kızgın bakmak çok zor çünkü çok minik
Kızamayacağım için denemedim bile nasıl olur bilmiyorum ama bir kez ama bak kafanı çarpacaksın demiştim dedim kapıya bana uzun uzun bakıp üzüldü genelde kızamıyorum ama bunda korkutuyor beni ya ileride de kızamazsam şımarık olursa

Allahım kıyamam ya parmak kaldırsam oyun bile zannedebilir ama deneyeceğim :)

Amiin insallah. Zordur tabi ya ama iste rahat birakmak lazim gercekten duse kalka buyuyorlar. Yarasi beresi olmayan cocuk cocukluk yasamiyor gercekten. Ah biz evhamlilar :) insallah sen de saglikla buyutursun minigini
İnşallah :) evhamlı anne mi aaayyy şu 7,5 aylık dönem öncesi 38 hafta 5 yıl falan götürdü düşünürken :)

Bide bunun 3 yas sendromu var ki hepsinden beter..
Daha çıldıracağın zamanlar gelicek

Allahım kıyamam ya parmak kaldırsam oyun bile zannedebilir ama deneyeceğim :)
Gülümsettiniz beni :) Ben net bir şekilde hayır derdim parmağımı sallayarak. Neden olduğunu da açıklardım. Şu an üç yaşında ve gerçekten hiç bir zaman bu konuda zorluk çıkarmadı. Çok küçükken bile hayır dediğim şeyi yapmazdı. Başka bir çocuk yaptığı zaman da böyle yaparsan şöyle olur şeklinde benim ona olan açıklamamı yapıyor. Çocuklar mantıklı olan şeyleri kavrıyor. Biz kıyamıyoruz ama bizim zaaflarımızı çok iyi bilip kullanıyorlar da.

Bu anlattiklarini bebeklerin yuzde 90 i yapiyor zaten.bir sikinti yok ama sakince anlatmaya calismayi sabirla devam ettir.birgun faydasini goreceksin.su an sen de panik davransan ya da bagiran cagiran bir anne olsan ilerde daha hircin oluyorlar .

konuşmayı anlatmayı hiç bırakma canım bu şekilde olunca sosyal olarak algısı daha çok açık oluyor bebektir anlamaz diyip susma. ben öyle yaptım pişmanım. bebeğin 7.5 aylık olduğu için şuan seni anlamaması normal ve yaptıkları da normal. kafana takma tadını çıkar bu günlerin

Yaa aslında bu da mantıklı geldi şimdi ya :)
Size tavsiye ettiğim Bilinçli Bebek adlı kitabı mutlaka temin edip okuyun,bir çok sorunuzun cevabını bulacaksınız.
Aletha Solter'ın bu kitabı gibi diğer tüm kitapları da güzeldir.

Haluk Yavuzer Hocamızın 'Çocuk Psikolojisi' ve 'Çocuk Eğitimi El Kitabı' da ebeveynlerin okuması gereken kitaplar.
Etrafımızdaki insanların genel geçer tavsiyelerindense, alanında uzman isimlerin görüşlerini almayı ve uygulamayı daha doğru buluyorum çocuk eğitiminde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…