Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

eğitim bilimleri gördüm demişsiniz ama 7,5 aylık çocuğun sizi bu şekilde anlayabileceğini sanmıyorum. gerçekten çok garip bir konu. sanki 3 yaşında gibi anlatmışsınız.
Beni anlar demiyorum belki yanlış anlatmış olabilirim. Aslında problemim şu kendisine zarae verecek bir şey yaptığında ona tepkim nasıl olmalı onu bilmiyorum

Cevap için teşekkür ederim. Yani konuşmaktan zarar gelmez aslında bunu biliyorum amaa hemen Şimdi işe yarasın istiyorum sanırım. Benim kız ilerisi için kendini belli etti zaten büyğk ihtimalle tersini yapan bir kız olacak:)

Terzi sökük meselesi oluyormuş cidden ya o çok doğru hep diyorum evde ben bunu böyle okumadım kiiiii:) aslında bebeğimin her anının keyfini çıkarmaktan yanayım ama kendisine zarar verecek şeyler yapıyor mesela onu geçen zor tuttum kendisini kycağımda geriye bir attı ki vücudumda bir sıcaklık bir gevşeme hali :)

Erken çocukluk uzmanıyım bununla birlikte sorunuza cevap yazmaya kalksam ciddi bir zaman ve emek harcamam gerekecek.
Size Aletha Solter tarafından yazılmış
'Bilinçli Bebek' adlı kitabı tavsiye ederim.
Sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Demokratik Disiplin adlı bir yaklaşımı tavsiye ediyor yazar,örneklerle anlatmış.
Tinkerbelso
Not:İçim rahat etmedi kitaptan iki sayfayı paylaşıyorum.
Bebekler konuştuklarımızı anlar mı?
Diye merak edenler ilk görsele bakabilirler.

Eklentiler

• IMG_0596.webp
    104,6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_0597.webp
    88,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

O an ki dehset bir Akıl tutulmasıdır kesinlikle eminim. Gecen bir ogrencim sandalyeden dustu ve 35 haftalik hamile halimle cocugu o tedirginlikle nasil yerden kaldirdim da gogsume bastim hatirlamiyorum :) cocuk zavalli diyor ki ogretmenim merak etme ben iyiyim. Birakir misin boyama devam edeyim ama o sicaklik ve gevseme bana da o an gelmisti iste

Benim henüz bir bebeğim yok fakat 2 hafta önce bir arkadaşımın evindeydim kizi yaklaşık 3 yasında 2 gün kaldım yanında, bu kizi süt hariç başka hic ama hiç bisey yemiyor 6 aydan beri sadece inek sütü içiyor. Ne kahvaltı ne yemek ne doğru düzgün meyve hic bisey ve arkadasım bunu zerre kafasına takmiyor ben bile endişelendim yedir lütfen diye tınlamadı bile :/ kiz da gayet sağlıklı hatta küçük tatlı bir göbüşü bile var :)

Cok sukur bizim de butun testlerimiz yapildi degerlerimiz cok iyi ama yememesine anlam veremiyoruz tabi kilo da almiyo hepsinden onemlisi beyin gelisimi bagisiklik sistemi icin yemesi gerek ama olmayinca olmuyo demek ki zorlamamak akisina birakmak gerek yanarim yanarim cope doktugum mamalara yanarim

Masallah allah bağışlasın. İnan ki oyle Günler gelecek ki kendisi gelip mama yada yemek isteyecek :)

Paylasiminiz icin tesekkurler kizimdan zaman ayirip okumaya firsatim olursa mutlaka alacagim

çok minnoşsunuz ancak çok hoşsunuz. çocuk 1 yaşına gelir gelmez dershaneye yazdıracak gibisiniz ayol el kadar bebe ne anlar güzel güzel konuşup laf anlatmaktan.

çok minnoşsunuz ancak çok hoşsunuz. çocuk 1 yaşına gelir gelmez dershaneye yazdıracak gibisiniz ayol el kadar bebe ne anlar güzel güzel konuşup laf anlatmaktan.
Uzmanlar çocukların konuşmaya başlamadan çok önce biz yetişkinleri anladığını söylüyorlar.
Bir önceki sayfada bu konuyla ilgili bir kitabı ve ilgili sayfayı paylaştım.

Ben de anladığını düşünüyorum hatta elbet faydası olacak. Bakıyor çünkü ama yapacağını yapıyor:)

Daha o sana sen ona alışmaya çalışıyorsunuz..çok minik daha..üstelemeyin..minnagım mama sandalyesinde durmak istemiyor demek ki..rabbim bagışlasın..
Genel anlamda hırçın gibi sanki alt değiştirmeye çalışırken 3 üst değişir yani:) kuzum kıyamam zorlanıyorum asla sadece kötü davranış geliştirir mi dşye endişeleniyorum

Analık fenalık diye boşuna dememişler:) ben yaptığı bu davranışın karşısında nasıl tepki versem bilemiyorum konuşuyorum bak bu yanlış seni tutamayabilirdimtyara alabilirdin üzülürdüm diyorum ıııııııhıhıbdite diye atıyor korkuyorum valla oo yüzden acaba bir çaresi var mı bilemiyorum. Kötü davranış geliştiren istediğini ağlayarak direnerek yaptıran bir bebek olsun istemiyorum

Bunlar için teşekkür ederim.

Yani anlamıyor ama ya anlarsa diye anlatıyorum. :)
Yanlış hareketlerinde parmağını sallayabilirsin. Ama gerçekten yanlış olan davranışlarını. Zamanla o hareketi yanlış hareket ile bağdaştırır. Mimikleriniz de bunu desteklemeli. Ayrıca bebekler de söylenenleri anlıyor. Bıkmadan yorulmadan neden izin vermediğinizi de anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…