nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

philosophialoren

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
13
1
8
Ankara
:5:arkadaşlar ağustosta düğünüm var. artık yavaş yavaş ev bakmaya başladık. nişanlımda bende çalışıyoruz. hiç kiracı olmadan kredi çekip ev satın alalım istiyoruz. ilk 2 sene biraz zorlanabiliriz belki ama tekrar ev değiştirip masraf yapmaktan daha mantıklı geliyor bize . ama ailem sıcak bakmayacak bence bu konuya. yani anneme biraz açtım ama annem babana söyleyelim falan diyor, bende evlilik konusunda bi şeyler danışmaya çok çekiniyorum:[ nişanlım kendi bildiğini istediğini yapma konusunda ne kadar kararlı ve cesursa bende bi kadar çekiniğim, dolayısıyla benim bu hallerim onu acayip sinirlendiriyor tartışma sebebi oluyor bizim için , kafam çok karışık ne yapsam bilemedim :S ailemden saklı bi şeyler yapmaktan nefret ediyorum ama ben yapıcı eleştiriler istiyorum, olmazları göstermelerinden hiç hoşlanmıyorum:( yani onların yorumlarının vazgeçirici etken olasından korkuyorum . göremediğim bi yol var mı bi fikir arkadaşlar lütfen .......

Siz artık kendi ailenizi kuruyorsunuz. Fikir almak belki tamam ama ailenizden akıl almayın. Size maddi yardımları mı olacak kredi ödeme sürecinde? Hesabınızı kitabınızı yaparsınız, baktınız hesap tutuyor girersiniz borca hayırlısıyla da biter gider.

Nacizane tavsiyem, kendi ailenize anne babanınız bu kadar müdahil etmeyin. Babanız hayır derse ev almayacak mısınız?

Yukarıdaki iki arkadaşıma katılıyorum. Siz aile oluyosunuz kendi kararlarınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cnm bence anne ve babana bu konuda birsey söylemek düsmüyor. Sonucta evleniyosun bundan sonrasi nisanlinla senin hayatin. Aileni ilgilendirmiyor. Bu kadar kasma kendini kendi gelecegini düsün

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:5:arkadaşlar ağustosta düğünüm var. artık yavaş yavaş ev bakmaya başladık. nişanlımda bende çalışıyoruz. hiç kiracı olmadan kredi çekip ev satın alalım istiyoruz. ilk 2 sene biraz zorlanabiliriz belki ama tekrar ev değiştirip masraf yapmaktan daha mantıklı geliyor bize . ama ailem sıcak bakmayacak bence bu konuya. yani anneme biraz açtım ama annem babana söyleyelim falan diyor, bende evlilik konusunda bi şeyler danışmaya çok çekiniyorum:[ nişanlım kendi bildiğini istediğini yapma konusunda ne kadar kararlı ve cesursa bende bi kadar çekiniğim, dolayısıyla benim bu hallerim onu acayip sinirlendiriyor tartışma sebebi oluyor bizim için , kafam çok karışık ne yapsam bilemedim :S ailemden saklı bi şeyler yapmaktan nefret ediyorum ama ben yapıcı eleştiriler istiyorum, olmazları göstermelerinden hiç hoşlanmıyorum:( yani onların yorumlarının vazgeçirici etken olasından korkuyorum . göremediğim bi yol var mı bi fikir arkadaşlar lütfen .......

Bence ailene birseyler danisman guzel birsey ama bu konuyu danismasanda olur sonucta senin evin maasin gecimin onlardan ayriliyor borc altina giren ailen degil sen ve kocansin boyle dusun ve nisanlina boyle yaklas tabi gecim skintisini asacak baginiz varsa snra ilerde esinle bu yuzden sorun yasama bunuda dusun ailene o zaman gittinde bizi dinlemedn muhabbetleri olabilir yani dengeyi sen kuracaksin eger nisanlin gecim skntisi yasadiginiz donemdede sevgisiyle olsun atlatiriz diyebilecek biriyse ki ayni sekilde sende o zaman tasin altina elini koy yok sorun olacaksa ailenle otrup smdiden caresini bul

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kendi tercihleriniz ..
Maddi anlamda bir destek almadıktan sonra kime ne için danışacaksınız ki..
Sonuçta kendi birikimlerinizle alacaksınız evi..

Şimdi onlar hayır dese , eşinde ev alma konusunda ısrarcı olsa, yarın bir gün de altından kalmayacağınız borçlar gün yüzüne çıksa ailen ''biz sana demiştik'' demeyecekler mi..
Diyecekler..

O yüzden kimsenin fikrini almaya lüzum yok..
Bu yükün altından eşimle birlikte ikimiz bir olup kalkarız evimizi de alırız rahat ederiz diyorsanız gerisi boş.. (:

Böyle önemli şeyler de aileden fikir almak güzeldir ama babanın da müdahale edebileceğini sanmam lakin onlar senin annenle baban kötülüğün isteyecek en son insanlar yani evlenirken büyük borç altında kalmanızı istemiyorlardır belki yada canınızın sıkılmasını bu normaldir ama bu durumu ailene yada ailelerinize güzelce anlatırsanız eminim size onay vereceklerdir ki onay derken razı geleceklerdir. Sonuçta evlenen sizsiniz evi alan da siz parasını veren de siz doğru kime ne demeyin başınız sıkıştığınızda aileniz koşacak ilk hani onların gönüllerini de almak çok önemli bana göre.

aslında resmi nikahtan sonra alsanız daha iyi. ev kimin üstüne olacak gibi meseleler canınızı sıkacak.

birde borç konusunda da kendinizi çok iyi tartmanız gerekir. eğer ki ailen pek sıcak bakmadıysa sizi düşündüğü içindir.

Böyle önemli şeyler de aileden fikir almak güzeldir ama babanın da müdahale edebileceğini sanmam lakin onlar senin annenle baban kötülüğün isteyecek en son insanlar yani evlenirken büyük borç altında kalmanızı istemiyorlardır belki yada canınızın sıkılmasını bu normaldir ama bu durumu ailene yada ailelerinize güzelce anlatırsanız eminim size onay vereceklerdir ki onay derken razı geleceklerdir. Sonuçta evlenen sizsiniz evi alan da siz parasını veren de siz doğru kime ne demeyin başınız sıkıştığınızda aileniz koşacak ilk hani onların gönüllerini de almak çok önemli bana göre.
haklısın ozlevv :( sanırım ben biraz dağıldım, abartıyorum bazı durumları, toparlanmam lazım acilen. ama yine de şimdi almak yerine @küçükpisi nin dediği gibi yapmak daha mantıklı . teşekkürler

Tek söyleyebileceğim ev almak biraz sıkıntılı uzun bir süreç zamanınız az kalmış çok strese girersiniz

evi ara al eşya al evlen çok gerilirsiniz sonra da daha 3 aylık evliyim anlaşamıyoruz diye konu açarsınız

sıkmayın kendinizi aceleye gerek yok bence mutluluklar

Back
X