Nasıl dayanacağımı bilmiyorum artık

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
704
323
Kimsem yok konuşacak dönüp dolaşıp yine buraya geliyorum kendimi çaresiz yorgun güçsüz hissediyorum Daha önce konu açmıştım diyabetli riskli bir gebeyim elimden geleni yaptım yapıyorum tedavim ve bebeğimin etkilenmemesi için. Çok şükğr organ taramasında sıkıntı çıkmadı herşeyi normal.
Peki noldu diceksiniz. Bugün kontrolüm vardı doktorumun yanında bi doktor arkadaşı vardı ultrasona geçmeden önce 5 dk kadar benimle konuşup sohbet eder genelde. Şeker takibinden konu açılınca o hanımefendi dedi ki “ burda muayene olursun bebek iyidir eve gidersin ölür şeker böyle yapcak bişey yok”
Beni kalkıp dövse belki canım daha az yanardı. Olumsuz herşeyden uzaklaşmaya çalışıyorum işten arta kalan sürede sürekli pozitif kitaplar videolar izliyorum bebeğime hırka örüyorum zevkli müzikler dinliyorum. Ben hersey normal çıktı derken beynimden vurulmuşa döndüm. O an salak gibi dondum katı kesildm hala konuşmaya devam ediyordu bebeğin suyu artar falsn filan dinleyemedimde fazla. Sürekli çevremdeki insanlar böyle yoruldum dayanamıyorum bebeğime bişey olacak korkusundan mahvoldum sürekli dua ediyorum ağlamaktan gözümde yaş kalmadı sabahtan beri gözlerim acıyor bu insanlar neden böyleler

Eğer takıntı boyutuna ulaştıysanız psikolojik yardım alın.
Kendinize zarar vermeyin.
Sağlıkla huzurla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Doktorlar malesef en kötüyü konuşurlar her zaman. Bol bol dua edin içinizi rahat tutun Allahin dedigi olur doktorların degil. Ruh halinizden bebek etkilenir iyi şeyler düşünün. Sağlıkla kucağına alirsin insallah yavrunu

Canım benim ya. Bırak o patavatsız kadını cahil cahil konuşmuş sözde doktor. İnsanlar ne umutsuzluklarla çıkıyorlar yola bir bebek için, O umutsuzluk sonra öyle büyük umutlara dönüşüyor ki elbette küçücük bişeyden bile korkar oluyoruz ama kendini de harap etme güzel anne. İnşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini.

Son düzenleme:
Hic takilmayin...onlar her ihtimali illa söylerler..saglikla alin kucaginiza

Eğer takıntı boyutuna ulaştıysanız psikolojik yardım alın.
Kendinize zarar vermeyin.
Sağlıkla huzurla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.
Takıntı yaptığımdan değil ben güzel olsun diye uğraştıkça olumsuz saçma yorumlar duymaktan çok yoruldum burda muayene olursun iyidir eve gidersin ölür ne demek sağlıklı bir gebe bile korkar etkilenir

Densiz
Siz sanıyormusunuz ki diyabet olmayanın düşmüyor bebeği
Burdan eve gidene kadar size de bişey olabilir
Kimin garantisi var
Takılmayın böyle şeylere olumsuzu cagırmayın

Doktorlar malesef en kötüyü konuşurlar her zaman. Bol bol dua edin içinizi rahat tutun Allahin dedigi olur doktorların degil. Ruh halinizden bebek etkilenir iyi şeyler düşünün. Sağlıkla kucağına alirsin insallah yavrunu
Amin teşekkür ediyorum

Kendinizi uzmeyin ne olur. Her bebek için aynı şey geçerli. Hem sadece anne karninda değil ki eğer insan kötüyü düşünecek olursa doğum yada sonrası herşey olabilir. Allah vermesin. Siz her zaman ki gibi iyi düşünün iyi olsun.
Allah saglikla evlatlarimizi kucagimiza almayı nasip etsin.

Bu kadar saplantı yapmanız bana normal gelmedi. Doktorlar genellikle kötü senaryoyu söyler ki kendinizi hazırlayın. Ayrıca farz edin bebeğiniz öldü ne yapacaksınız ? Şeker ya da başka bir sebeple olabilir. Düşünmek istememek başka bu korkuyla nefes almak farklı. Unutmayın her can emanet. Bunu kabul etmek lazım.

Canım benim ya. Bırak o patavatsız kadını cahil cahil konuşmuş sözde doktor. İnsanlar ne umutsuzluklarla çıkıyorlar yola bir bebek için, O umutsuzluk sonra öyle büyük umutlara dönüşüyor ki elbette küçücük bişeyden bile korkar oluyoruz ama kendini de harap etme güzel anne. İnşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini.
Sarılacak güzel şeyler buluyorum kendime muayeneler çok iyi geçiyor bebeğim iyi diyorum böyle bi cümle yıktı geçti beni çünkü o iyi diye düşünüyorum kendime iyi baktıkça ona bişey olmaz ama doktor hanım naparsam yapim elimden bişey gelmiceni söylüyor ne acı bişey

Bir de hayatın gerçekleri var tabi ki .Herşey ne yazık ki toz pembe olmuyor kaldı ki hiç birimizin garantisi yok birazdan işten çıkacağım ve başıma ne gelir bilemem sürekli bu düşünce içinde kalmak beni nefatifliğe iter.Sizde anın tadını çıkarın yaşanacak her ne ise zaten yaşanıyor engel olamıyorsunuz .Hayat,yaşadiklarimiz ve de insanlar %100 pozitif değil ve hiç bir zamanda olmayacak.

Kimsem yok konuşacak dönüp dolaşıp yine buraya geliyorum kendimi çaresiz yorgun güçsüz hissediyorum Daha önce konu açmıştım diyabetli riskli bir gebeyim elimden geleni yaptım yapıyorum tedavim ve bebeğimin etkilenmemesi için. Çok şükğr organ taramasında sıkıntı çıkmadı herşeyi normal.
Peki noldu diceksiniz. Bugün kontrolüm vardı doktorumun yanında bi doktor arkadaşı vardı ultrasona geçmeden önce 5 dk kadar benimle konuşup sohbet eder genelde. Şeker takibinden konu açılınca o hanımefendi dedi ki “ burda muayene olursun bebek iyidir eve gidersin ölür şeker böyle yapcak bişey yok”
Beni kalkıp dövse belki canım daha az yanardı. Olumsuz herşeyden uzaklaşmaya çalışıyorum işten arta kalan sürede sürekli pozitif kitaplar videolar izliyorum bebeğime hırka örüyorum zevkli müzikler dinliyorum. Ben hersey normal çıktı derken beynimden vurulmuşa döndüm. O an salak gibi dondum katı kesildm hala konuşmaya devam ediyordu bebeğin suyu artar falsn filan dinleyemedimde fazla. Sürekli çevremdeki insanlar böyle yoruldum dayanamıyorum bebeğime bişey olacak korkusundan mahvoldum sürekli dua ediyorum ağlamaktan gözümde yaş kalmadı sabahtan beri gözlerim acıyor bu insanlar neden böyleler

Ay kıyamam canım benim ya ne biçim doktormus öyle denir mi lütfen üzülme allah bebeğini sana bağışlar inşallah merak etme kimseye de kulak asma seni çok iyi anlıyorum tahmin edebiliyorum üzüntünü nice diyabetli anne sapasağlam doğurmuş onları dusun vardı benim bi arkadaşım hiç bi sıkıntı yaşamadı inan ki bir topu gibi doğurdu kızını. Ağlama sen seni ne mutlu ederse onu yap pozitif dusun ne olur.
Ben çok iyi bir hamilelik geçirdim burnum bile akmadı da ne oldu sapasağlam dogurdugum bebeğim aptal bir hastan yüzünden yoğun bakımda yatti hemde ilk üç gün kritik dua edin dediler. Makinaya bagli yasadi gunlerce. Sapasağlam doğan hemen emen bebeğimi kaybediyordum. Bak simdi 3 yaşında.

Son düzenleme:
Bu her bebek artı her insan için geçerli ... Hangimize ne kadar ömür bicildigini bilen var mi? bu yüzden "densiz"diye düşünün lafına takilmayin...(sağlıklı bir gebelik geçirip normal doğum yapan,kendinde hiç bir saglik sorunu olmayan arkadaşımın bebeğinin kalbi yarım saat durdu ve arkadaşım bebeğini kaybetti malesef,yine aynı dönem gebelik şekeri ve hamilelik boyunca ara kanamaları olan bir arkadasimin bebeği sağlıklı bir şekilde doğdu ve büyüdü... Demem o ki takilmayin,dua edin edelim Rabbim size bebişinizle güzel huzurlu bir hayat yazsın ins)

Çok abartı geldi bana. Evet riskli gebelik ama başınıza gelebilecek farklı hastalıklardan daha riskli değil. Yani diyabetli çok kişi sağlıkla bebek sahibi oluyor. zaten doktor kontrolundesiniz elinizden geleni yapiyorsunuzdur. Dikkat edin gerisi de allaha kalmış. Kötü yorumlara kapatın kendinizi.

Sarılacak güzel şeyler buluyorum kendime muayeneler çok iyi geçiyor bebeğim iyi diyorum böyle bi cümle yıktı geçti beni çünkü o iyi diye düşünüyorum kendime iyi baktıkça ona bişey olmaz ama doktor hanım naparsam yapim elimden bişey gelmiceni söylüyor ne acı bişey

Değiştiremez misin doktoru peki

Kendimi anlatamıyorum mesele bana süper şeyler söylesinler gerçeklere gözümü kapatsınlar değil bir saat sonram belki yok ne bileyim
Ama kontrollere her gebe gider herşey yolunda derler ve içleri rahatlar başka yoruma gerek var mıydı? Biz sana burda iyi deriz eve gidersin ölür demek ne demek o zaman kontrole gitmenin ne mantığı var otur evde nolcaksa olsun engel olamıcaz sonunda. Var mı böyle saçmalık. Doktorlar neden var sorunlarımıza çözüm bulmak tedavi etmek için değil mi? Sadece yerime koyun kendinizi. Bebek iyi ama sadece şu anlık bir saat sonrasının garantisini istediğimden değilde bir saat sonrasını bilemem dense ne hissederdiniz

Merhaba. Çok hassas bir konu anne için. Üzuldüm mesajinizi gorunce. Doktorlar cok acimasiz malesef. Bizim icin trajik olan durumlar onlar için normalleşmiş. Çok acimasiz olabiliyorlar bazen ve her zaman en kötü senaryoyu soyluyorlar. Sanirim hazir olmamiz icin kusursuz bir tablo yaratmak istemiyorlar. Bence takilmayin. Orasi Allah'in bilecegı iş. Nasibinde varsa bebeginiz sizinle. Bol bol dua edin. Kafanizi başka şeylerle meşgul etmeye devam edin.

doktorun tavrı hoş değil. evet tabi ki her ihtimali söylerler ama bu durumda değil.

işitme engelli bir kuzenim var. 2004 yılında 24 haftalık doğum yaptı. (Bahçe duvarından atlamış safim...gece suyu geldi) Doğum çok erken oldugu için iki gün bebeği tutmaya çalıştılar ama doğum gerçekleşti. Bildiğiniz el kadar bebekti aylarca Bursa'da hastanede yattı. Hastane süreci tam 9 ay surdü ve doğumda anneme doktoru (soyadları yaşar) "yaşar bebek yaşamaz bilginiz olsun" demiş ama yaşadı çok şükür hayata tutundu . Şimdilerde 15 inde zıpkın gibi delikanli... Nasip varsa ki insAllah vardir gerisi hikaye... Gerçekten üzülmeyin dua edin insAlah bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün...

Back
X