- 10 Ekim 2018
- 1.638
- 1.466
- 83
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
"yaşar bebek yaşamaz bilginiz olsun"işitme engelli bir kuzenim var. 2004 yılında 24 haftalık doğum yaptı. (Bahçe duvarından atlamış safim...gece suyu geldi) Doğum çok erken oldugu için iki gün bebeği tutmaya çalıştılar ama doğum gerçekleşti. Bildiğiniz el kadar bebekti aylarca Bursa'da hastanede yattı. Hastane süreci tam 9 ay surdü ve doğumda anneme doktoru (soyadları yaşar) "yaşar bebek yaşamaz bilginiz olsun" demiş ama yaşadı çok şükür hayata tutundu . Şimdilerde 15 inde zıpkın gibi delikanli... Nasip varsa ki insAllah vardir gerisi hikaye... Gerçekten üzülmeyin dua edin insAlah bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün...
Peki bu yoruma takılı kalmak ne kadar sağlıklı sizin için? Hastane ve doktor değiştirebilirsiniz. Ben hamile iken 3 doktorla görüştüm ve bana en çok uyan doktoru seçtim. Sizin yaşadığınız stres bebeğinize geçiyor unutmayın.Kendimi anlatamıyorum mesele bana süper şeyler söylesinler gerçeklere gözümü kapatsınlar değil bir saat sonram belki yok ne bileyim
Ama kontrollere her gebe gider herşey yolunda derler ve içleri rahatlar başka yoruma gerek var mıydı? Biz sana burda iyi deriz eve gidersin ölür demek ne demek o zaman kontrole gitmenin ne mantığı var otur evde nolcaksa olsun engel olamıcaz sonunda. Var mı böyle saçmalık. Doktorlar neden var sorunlarımıza çözüm bulmak tedavi etmek için değil mi? Sadece yerime koyun kendinizi. Bebek iyi ama sadece şu anlık bir saat sonrasının garantisini istediğimden değilde bir saat sonrasını bilemem dense ne hissederdiniz
Canim hatirladim seni.korkularini anliyorum yasadim cunku.ceninin kalbi durabilir dedi doktor onlara gore cenin bize gore evlat .insulin kullandim ben ve cocugum dogduktan sonra 10 saniye kadar nefes alamadi.suan 2.5 yasinda gayet saglikli 25 ay emzirdim.olasiliklar hep var.olumlu dusun ve duymaTakıntı yaptığımdan değil ben güzel olsun diye uğraştıkça olumsuz saçma yorumlar duymaktan çok yoruldum burda muayene olursun iyidir eve gidersin ölür ne demek sağlıklı bir gebe bile korkar etkilenir
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın ve büyütün inşallah :) Üzülmeyin lütfen, doktorun sözü biraz ağır olmuş ama o olasılıklardan bahsetmiş. Hayatta neyin garantisi var ki.. Siz moral ve motivasyonunuzu yüksek tutun. Tadını çıkarın hamileliğinizin. Şeker hastası olmasanız da sağlıklı ve dikkatli beslenmeniz sizin faydanıza olurdu. Böyle düşünün ve sağlıklı beslenin.Kimsem yok konuşacak dönüp dolaşıp yine buraya geliyorum kendimi çaresiz yorgun güçsüz hissediyorum Daha önce konu açmıştım diyabetli riskli bir gebeyim elimden geleni yaptım yapıyorum tedavim ve bebeğimin etkilenmemesi için. Çok şükğr organ taramasında sıkıntı çıkmadı herşeyi normal.
Peki noldu diceksiniz. Bugün kontrolüm vardı doktorumun yanında bi doktor arkadaşı vardı ultrasona geçmeden önce 5 dk kadar benimle konuşup sohbet eder genelde. Şeker takibinden konu açılınca o hanımefendi dedi ki “ burda muayene olursun bebek iyidir eve gidersin ölür şeker böyle yapcak bişey yok”
Beni kalkıp dövse belki canım daha az yanardı. Olumsuz herşeyden uzaklaşmaya çalışıyorum işten arta kalan sürede sürekli pozitif kitaplar videolar izliyorum bebeğime hırka örüyorum zevkli müzikler dinliyorum. Ben hersey normal çıktı derken beynimden vurulmuşa döndüm. O an salak gibi dondum katı kesildm hala konuşmaya devam ediyordu bebeğin suyu artar falsn filan dinleyemedimde fazla. Sürekli çevremdeki insanlar böyle yoruldum dayanamıyorum bebeğime bişey olacak korkusundan mahvoldum sürekli dua ediyorum ağlamaktan gözümde yaş kalmadı sabahtan beri gözlerim acıyor bu insanlar neden böyleler
Bende hiç hastalik yokken karnimda öldü bebeğim.Kendine stres yapma bosyere.yiyecek ekmegi varsa doğacak Allah in izni ile .Sen gereken tedbirleri alıp elinden geleni yapacaksın gerisi Allah'ın takdiri.Kimsem yok konuşacak dönüp dolaşıp yine buraya geliyorum kendimi çaresiz yorgun güçsüz hissediyorum Daha önce konu açmıştım diyabetli riskli bir gebeyim elimden geleni yaptım yapıyorum tedavim ve bebeğimin etkilenmemesi için. Çok şükğr organ taramasında sıkıntı çıkmadı herşeyi normal.
Peki noldu diceksiniz. Bugün kontrolüm vardı doktorumun yanında bi doktor arkadaşı vardı ultrasona geçmeden önce 5 dk kadar benimle konuşup sohbet eder genelde. Şeker takibinden konu açılınca o hanımefendi dedi ki “ burda muayene olursun bebek iyidir eve gidersin ölür şeker böyle yapcak bişey yok”
Beni kalkıp dövse belki canım daha az yanardı. Olumsuz herşeyden uzaklaşmaya çalışıyorum işten arta kalan sürede sürekli pozitif kitaplar videolar izliyorum bebeğime hırka örüyorum zevkli müzikler dinliyorum. Ben hersey normal çıktı derken beynimden vurulmuşa döndüm. O an salak gibi dondum katı kesildm hala konuşmaya devam ediyordu bebeğin suyu artar falsn filan dinleyemedimde fazla. Sürekli çevremdeki insanlar böyle yoruldum dayanamıyorum bebeğime bişey olacak korkusundan mahvoldum sürekli dua ediyorum ağlamaktan gözümde yaş kalmadı sabahtan beri gözlerim acıyor bu insanlar neden böyleler
Hamileligimde farkli bir sebepten elim yuregimdeydi.detayli ulrrasonda sol bobreginin kistik oldugu tespit edildi.yani yok sayilacak tek bobrek ona omur boyu yetecek;ama tek bobrek de hep takip edilecek.. Doktorlar bazen densiz oluyor.ablam bile doktor olmasina ragmen ya diger bobrege de birsey olursa diye travmayla aglafdigimda yapcal bise yok ölüryasamaz dedi.icim yangin yeri oldu.soylemek istedigim seni tum hucrelerimle anliyorum.ama soyleyecegim birsey daha var ki oglum tek bobrekli ama masallahi varr super bir bebek.16 aylik....asiri kolay bir bebekti..gazli degil kolik degil grip bile olmadi emdigi icin ben hastaolsam bile o olmaz sut korur:) sizlerden de bir masallah isteriz:))annesi yavrunu da kendini de uzmeee:) o kadar riskli goruyorlarsa yatis versinler hep kalp atisini dinlesinler.goreceksin allahi izniylebir superbebek de senin olacakKimsem yok konuşacak dönüp dolaşıp yine buraya geliyorum kendimi çaresiz yorgun güçsüz hissediyorum Daha önce konu açmıştım diyabetli riskli bir gebeyim elimden geleni yaptım yapıyorum tedavim ve bebeğimin etkilenmemesi için. Çok şükğr organ taramasında sıkıntı çıkmadı herşeyi normal.
Soylediginiz her kelime dogru ama hamileyken bunlari dusunemiyor insan.Bu kadar saplantı yapmanız bana normal gelmedi. Doktorlar genellikle kötü senaryoyu söyler ki kendinizi hazırlayın. Ayrıca farz edin bebeğiniz öldü ne yapacaksınız ? Şeker ya da başka bir sebeple olabilir. Düşünmek istememek başka bu korkuyla nefes almak farklı. Unutmayın her can emanet. Bunu kabul etmek lazım.