Nasıl değiştirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oncelikle öğrenmeye çalışın bolca ve vakit kaybetmeden namaza başlayın. Kimler kimler düzenli namaz kılıyor. Bilseniz şaşar kalırsınız :) herşeyi tastamam yapıp öyle namaz kılmaya gerek yok ki. Herşey zamanla oturur. Ama namaz temel.
Kesinlikle, en çok da namazımı kilmak istiyorum

Merhaba hanımlar. Ben dinine bağlı biri olmak istiyorum, ama olamıyorum. Müslümanım, ama müslümanliga dair yaptığım tek şey ramazanlarda oruç tutmak. Ben istiyorum ki giyimim daha uygun olsun, her gün namazımı kılayım, Kur'an ı öğreneyim bol bol okuyayım.vs
Başı açık biriyim kapanmak gibi bir düşüncem şu an için yok, çünkü böyle şeylerin kademe kademe olması gerektiğini düşünüyorum. önce namaz kılmayı rayına oturtmak gibi. Mesela denize girmeyi çok seviyorum bikiniyle giriyorum bu benim için normal bir şey aslında. Bunun gibi birçok örnek. Sürekli aklımda şu var. Evet müslümanım sözde. Ama ben müslüman gibi yaşamıyorum ki. Namaz? Kilmiyorum, Kur'an? Okumuyorum. Açık saçık giyinmesem de Müslümanlığa uygun giyinmiyorum. Teoride her şey tamam ama bir türlü yapamiyorum istediklerimi. Akademik bir sınav olduğunda deli gibi çalışıyorum, o kadar önemsiyorum. Ama asıl sınavı önemsemiyorum bu bana çok tuhaf geliyor. Yaşam böyle çok anlamsız ve yaşamın anlamının (inancı olanlar için) dinine bağlanmaktan geçtiğini düşünüyorum.. Dedikodu sevmem yapılan ortamlardan uzaklaşırım, yalan konuşmamaya çalışırım, adil bir insan olmak bütün çabam. Manevi olarak zaten böyle biriyim ama işin bir de elle tutulur yapılması gereken ibadet boyutu var. Hani şu yeterli gelmiyor 'benim içim temiz'
Her şeyin farkında olup bu kadar isteyip neden bu kadar nefsime yenik yaşıyorum bilmiyorum. Bana önerileriniz var mı? Böyle düşünen aynı yollardan geçen

Bu konular yasak ama hemen bir kaç şey yazayım. Sevginizi güçlendirin önce Allahın varlığı ve sevgisine dair kitaplar okuyun o zmn seccadede saatler nasıl geçiyor anlamazsınız. Varlığı ve merhametini hissedersiniz tüm hayatınız degisir

Her şeyin farkında olup bu kadar isteyip neden bu kadar nefsime yenik yaşıyorum bilmiyorum.
Başka konularda ben böyleyim. Sebebi korkmam ve kaygılanmam. Bir adım atsam gerisi gelecek ama işte. İstediğim halde ötelediğim çok şey var. İlla yumurta kapıya dayanacak. İtekleyici güç lazım. O kadar çok fazla fırsat kaçırdım ki böyle... Belki başkası size destek olur.

Sizin mesele için de belki Ramazan'dan istifade camilere gidin. Mukabele varsa da oturup dinleyin. İçinizde varsa öğrenme isteği gelir. Merkezi camilerde daha bir coşku olur. Vakit namazları da dürtebilir sizi. Cemaatle kılınınca emin değilim ama bilmenize gerek olmayabilir.

Merhabalar
Aklıma 2019 yılında coronanın patlak verişi geliyor.
Her gün rakamlarla ifade edilen ölümler..
Bir rakamdan ibaret olmak..
Hatta hatırlarsınız başlarda cenazelere kireç vs atılıyordu.Taziye yapılması bile yasaktı.Birden hiç var olmamışçasına hayatlar yok oldu. Sevdiğimiz birçok kişiyi kaybettik .Aralarından bazısı bizim yaşımızı görmemişti.
O zaman ölümün ansızın gelebileceğini fark etmiştim.20 yaşındayken de ölünebiliyormuş.
Sonra daha iyi bir insan olmalıyım dedim öyle cennet için cehennem için değil O na layık kul olmak için .
Biraz vakit geçti unuttum daha çok yaşarım dedim şu yaşıma gelince şu kadar ibadet yaparım dedim.
Deprem oldu onbinlerce insan öldü,sevdiklerimi kaybettim 😢 ve yine bazıları benim yaşımı göremedi.
Onlardan fazla olarak aldığım yaşlarda hayatta hiçbir şey yapamamışım din adına ,hep okul hep iş demişim.
Koronadan bugüne aynı kalmışım.
Şimdi artık gençken de ölünebileceğini anladım
Arkadaş çevremi beni iyi işlere sevk edecek kişilerden seçiyorum.
Denize girmiyorum girmeden de yaşanıyor,
elimde bir kitapla oturuyorum dalgalara karşı .Vicdanım rahat oluyor azıcık daha yakın hissediyorum dinime.
Size de böyle öneririm.
Ölenleri düşünmek mesela mezarlık ziyareti yapmak çok etkili.
Sevdiklerinize dua ederken etraftaki mezarlıklara bakın.Gencecik yaşta ölen insanlar göreceksiniz. Bize bir şans daha veriliyor her nefeste.
Layığıyla kul olalım inşallah.Hayırlı geceler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X