18 yaşına kadar geçermiş ama çok fazla yorulmamasina dikkat edin özellikle koşmalı durumlaraBenim kardesimede 3.ayinda nerdeyse down sendromu dediler
Bir sürü işleme istediler
Bizimkiler çok telaş oldu ama yapacak bişey yoktu
Şuan yigenim 5 yaşında Allah'a şükür hiçbir sıkıntısı yokmuş
Bence bu doktorlar herhangi bir tedavisi yoksa çokta korkutmamali
Ama onlara normal geliyor
Tak tak söylüyorlar .halbuki daha anlaşılır anlatsalar belki insanlar rahatlayacak
Birde benim kizimada doğduğunda kalbinde delik var dediler ama sorun yok diye belirtti
9 yaşında geçenlerde kalbim hızlı çarpıyor dedi
Kardiyolojiye götürdüm
Normal olduğunu bazı çocuklarda kapanmadigini söyledi 2 senede bir kontrol ettirin önemli bişey değil dedi
Okulda atletizm yarışmaları filan yapılıyordu18 yaşına kadar geçermiş ama çok fazla yorulmamasina dikkat edin özellikle koşmalı durumlara
Aynı olay eşimin başına da geldi atletizm yarışmaları çok efor, burundan kan gelmesi ve yanlış duymadiysam bayılma. Ama çok önemli bişey değilmiş şuan 32 yasndaOkulda atletizm yarışmaları filan yapılıyordu
Tamam daha dikkat edicem tesekkurler
Allahin izniyle saglikla alin insaalalh bebeginizi kucaginizzSuan 31 haftalik hamileyim 27. Haftada normal dr kontrolumde bebegimin kafasında su oldugunu soyladi dr. Sonra hemen mr cektirdik ve yuruye bilecegini ama sorunlu olabilir bi ihtimal dedi.testler onerdi kabul etmedik.ve kardiyolojide bebegimin kalbimin delik oldugunu ogrendim.....buyudugunde ameliyat gerekirmis...ve simdi su haftalar nasil gecicek bebegimi saglikla kucagima alabilecekmiyim bilmiyorum normal yuruyecek mi konusa bilecek mi zeka sorun olacakmi gelisimi normal mi olacak bilmiyorum.ne gelirse basla goz ustunu Rabbim verdi...ins gucu kuvvetide verir yada ins saglikla hic bi seyi olmadan dogar melegim
Kalbinin delik olmasindan cok korkmuyorum en cok korktugum bu iki veye daha fazla bulgunun bir sendrom yaratmasiEşimim dayısının kızıda kalbi delik doğdu zamanla kapandi.
Tskler fark edilmedi ikili testimde ayrintili ultasonda gayet iyidi.simdi mr sonucunu baska bir dr gonderdik onun yorumunu bekliyoruz27.haftaya kadar farkedilmedimi bunlar stres yapmayın başka doktora gidin böyle durumlarda olup sağlıklı bebek dünyaya getiren çok kişi var mevlamın mucizeleri bitmez bol bol dua okuyup netten yusuf suresini dinleyin umuyorum ki çok sağlıklı bi bebek dünyaya gelecek inşaAllah
Darisi basimiza insBirde bana da hamile iken neler neler dediler hidrosefali olma ihtimali var yok karin çevresi küçük yok gelişme geriliği var kaç gün boyunca ağlamaktan bir hal oldum sonra kendime geldim kendime de bebeğime de zarar veriyorum böyle ama bebeğim çok sağlıklı doğdu çok şükür
Kalbindeki delikten cok bu bir iki bulgunun bir sendrom yaratma ihtimalinden korkuyorum olcum raporu var.kalbinde ki deligin zihinsel yada fiziksel bir sikinti yaratmayacagini biliyorumSizin elinizde belge yok mu sonuc olarak. Deliğin tipinene göre kalıcı mı gecıcı mı olacagı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Olcumu de vardır, ancak hıc bir doktor daha dogmadan takip etmeden amelıyat mı olacak bilemez. Hangi sehırdesınız? Sunu soylıy m kalpteki delik onu zihinsel bir engel yaratmaz fiziksel olarak ta cok ciddi degılse delik amelıyat olana kadar normal devam eder kac tane insan var delikle yasıyor lar
Biz o testleri yapmadik acikcasi.bebegin cok buyudu dogmasini bekleyip gormeyi dusunduk..su olayını bir arkadaşıma da dediler
sonradan öğrendik ki genetikmiş arkadaşım için de demişler annesine
zamanla azalıyormuş çok şükür arkadaşımın bebeği 1.5 yaşında ve çok zeki maşallah.
öncelikle içinizi pozitif enerjiyle doldurmaya çalışın.
Tskler haklisiniz.olacagi varsa bir sekilde yine olurMerhaba canim , öncelikle bu endişelerin normal ve sağlikli bir dogum yapan kadinlarda da ilerde yasanabilecek sorunlar. Kim garanti verebilir cocugun 1 yaşinda düşüp yürüyemeyecegini ?
Ya da 5 yaşına gelipte kalbiyle ilgili sıkıntı çıkmayacagına ?
Nice sağlikli bebekler dünyaya geliyor daha sonradan hasta oluyor, yürüyemiyor , konuşamiyor vs.. Allah onlara oncelikle şifa versin
Ama biz kader deyip geçiyoruz bu olaya yaşanılacaksa yaşanilacaktir otesi yok.. Bunlar her kadının başına gelebilecek şeyler allah evlaatlarimizi korusun.
Ama nice bebege anne karninda bu teşhisler konulmuş sapasaglam bebekler dogmuştur.. insallah sizinkide onlardan biri olacak lutfen kendinizi ve bebeginizi strese sokmayin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?