Nasıl doğru insan oldunuz?

Merhaba arkadaşlar ben çok cahil birisiyim. Ciddiyim. Kendinizi nasıl geliştirdiniz ?
Psikolojik manevi maddi her konuda lütfen dertliyim. Doğru bi insan nasıl olunur. Bir kadin nasıl olmalı.
Neden cahil olduğunuzu düşündünüz? Bunu size hissettiren olay nedir?
Doğru bir insan olmak sizin için neyi ifade veya temsil ediyor?
Bunları paylaşabilirseniz yaşadığınız olay hakkındaki deneyimlerimiz ile daha sağlıklı paylaşım yapabiliriz sizinle.

Bu arada hepimizin cahil olduğu konular var.Yaşam uçsuz bucaksız bir deneyim her bilgiyi öğrenip deneyimleyecek kadar hiç bir faninin ömrü yok.

Misal neden cahil olduğunu düşünüyorsun ?
Bunu düşündüren nedir ki sana..
Eğer çevren ise dert etme derim..
Bizim millet kendilerinden farklı düşünen her kesime cahil demek için yanıp tutusur.
Başka bir sebebin varsa onu da yaz açıkça.

Tanımı yanlış buluyorum, doğru insan derken kime göre neye göre doğru ?
Kendini geliştirmek daha sağlıklı bir tanım olabilir. Kesinlikle bunun başında okumak, öğrenmek, tekrarlamak geliyor. Boş vakitlerini iyi değerlendirmelisin. Güncel hayatı takip edip fikir sahibi olmalısın. Hobileriniz olsun kendinizi bir alanda geliştirin. Açık görüşlü olur karşı fikirli insanlarla polemiğe girin onları anlamaya çalışın.

Film izlemem dizi izlemem kitap okumam . yaptığım tek,şey ev is arkadaşlar. Şimdi ise kendim için bi iyilik yaptım ve yüzmeye yazildim isten,çıktım kpssye caliscam. Saglikciyim

Merhaba arkadaşlar ben çok cahil birisiyim. Ciddiyim. Kendinizi nasıl geliştirdiniz ?
Psikolojik manevi maddi her konuda lütfen dertliyim. Doğru bi insan nasıl olunur. Bir kadin nasıl olmalı.
Hayatın sillesini yedim. O gündür bugündür 180 beygirim 😄

Öncelikle, demeyin öyle kendinize. Bizim kültürümüzde neden mütevazılıkla özgüvenli olmak karıştırılıyor bilmiyorum. Bence herkes iyi hissettiği noktaları gururla ifade etmeli Temeli bu bence insanların çekingen olabilmelerinin. Bir formülü yok bencede herkes farklı olmalı zaten denge böyle güzel. Hepimiz birbirimizle hayat buluyoruz. Ben iyi bir diksiyon, güçlü bir tonlama ve biraz da guleryuzun insana çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Maddi özgürlük ve bekar isen aile evinden ayrılmak bir dönüm noktası. Kişisel eğitim alıyorsunuz yaşamınızın tüm sorumluluğunu alarak. Ve kitap okumakta çok kıymetli.. Ama hayat boyu bu durum, bitecek birşey değil hep canlı ve hep emek isteyen bir olgu..

Doğru birdir ama her insanın doğruluğa giden yolu farklı imtihanlardan geçer bu şekilde karakter oturur. Siz de zorlukları kimseye boyun eğmeden anlınızın akıyla atlattıysanız doğru bir insansınızdır.
(Doğruluk diyince aklıma bunlar geldi ama kendini geliştirmek açısından çok kitap okurum ☺️ Malesef dizi film alışkanlığım yok ama onlar da çok faydalı bence )

Dogru insan miyim bilemem ama universiteyi ailemden uzakta okumak beni kendime guvenmem konusunda cok gelistirdi. Zor zamanlar atlattim, basimin caresine baktim ve her sorundan biraz daha guclenerek ciktim. Ve okurum, cok fazla okurum.
Olamadık yani ben olamadım daha kırk fırın ekmek yemem lazım ;) Bu arada konu başlığınız çok tatlı olmuş :)

Back
X