Nasıl düğün yaptınız

İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Sizler nasıl yaptınız fikirlerinizi bekliyorum.
Anneniz kınasız olmaz diyorsa evde yapın.Ben evlenirken maddi sıkıntımız olmamasına rağmen Kınayı evde yaptım Ne Kuaföre gittim ne abiye aldım.Damat bohçasıda yapmadım kendime de yaptırmadım

Seccadeye sarınıp yatmayacaksınız nasılsa. Lanet gitsin şu prosedürler ya. İğne oyalı yazmamı takacaksınız tüm gün. Hiçbirine gerek yok şuyum buyum yok dediğiniz. En elzemleri alın kalanını evlenince azar azar alın. Kınayı da evde yapın en yakın arkadaşlarınızı çağırın. Bıktım şu ülkenin dostlar alışverişte görsün sevdasından. Kimse görmesin, eğlenin, eğlenelim yeter :mapus: (bu öfke annesi tarafından en nalet adetleri dahi yerine getirmeye mahkum edişmiş bir anarşist ruh tarafından annesi ve onun gibilere sitem olsun için yazılmıştır:KK14:)

Şimdi kına ille de yapılacak ise annen de bir ucundan tutsun

İki maaş alacaksan eder 4000

Bu fiyata da salon vs sıkıntı olur

Ama böyle çay bahçesi tarzı yer bulabilirseniz idare edersiniz

Buralarda parkların içinde kafeler var hem çocuklar da bahçede oynar rahat edersiniz

Lakin ben havlu yazma seccade olayına takıldım zorunlu mu bunlar

Yani alırsın iki üç havlu kullanmalık toplam 50 TL tutmaz

Yazma oyalı başörtüsü vs kullanıyor musunuz ben kapalı değilim ama çevremdeki kapalılarda da görmüyorum 80 lik anneannem örtüyor bir tek

Hadi diyelim kullanıyorsunuz o da vardır idareten

Ben açığım annem de açık benim evde bile var siz açıksanız almaya gerek yok (bendekiler hediye) kapalı iseniz annenizin evinde ne kullanıyorsanız evlenince de onları kullanın

Seccade dediğiniz de ille de altın sırmalı olmayacak ya

ayrıca da 10 taneye ne gerek var 2 tane yeter de artar

Bu yazdıklarınız 100-150 tutar dert etmeye değmez ama ailenize set çekmelisiniz hadi evlilik oldu sonra da sizden para istemeyi sizi yönetmeye çalışmayı bırakmalılar

Dugunu tamamen esim ve ben kendi birikmisimiz ve kazancimizla yaptik. Ailelerden bir sey beklemedik. Kina yapmadik. Ben dugun bile sevmiyorum, onu esim cok istiyor diye kabul ettim. Kina icin hem benim ailem hem onun ailesi israr etti ama ben istemedigimi ve yapmayacagimi net bir sekilde belirttim. Hic pisman degilim. Bana gore gereksiz bir masraf ve aktivite. Sizin durumunuzda annenizin maddi destek vermiyorken (vermek zorunda degil bana gore) kina olsun diye tutturmaya hakki yok. Yani destek olmayip evlenecek cifti kulfet altina sokacak istekte bulunma haklari yok ailenizin. Cok israr ederse, ucretini karsilamasini soyleyin.

İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Düğünün içinde kına yapın bence ben öyle yaptım çok da güzel oldu. Her şeyi kendiniz yapiyorsnz ailesine soyleyn ve beklentileri cok olmasın sizden. Kredi kartıyla alablrsn bu da seçenek.

Durumunuz çok zor. Nikahla direkt evlenin veya düğünü erteleyin. 2 maaşla hiçbir şey yapamazsınız. Kapı önünde kına yapmak da ucuz değil. Masa sandalye kirala, çalgıcı getir, ikram dağıt, kına dağıt, evde yemek masrafı, temizlik masrafı, kıyafetler.. Alışverişe de yakınlardan bir şeyler isteyin bence düğün hediyesi. Herkes bir eksiğinizi alsın.

Kınayı evde veya catıda veya bahcede veya lokal bi alanda kira vs ücreti ödemeden sadece cerez kına ve icecekle yapabilirsiniz
Ki bizim tarafta bunları erkek getirir
Erkek arkadasınızında mı maddi durumu yok dügün veya bu ıvır zıvırları alıcak ?

Bir de ıvır zıvırda boğulmayın ne olur

Evde işe yaramayacak dünya kadar çul çaput tabak çanak olmasın

Evimde ne 100 küsür parça yemek takımım var ne 10 takım nevresimim ne de kenarı oyalı havlum

Koltuk takımım da yok 8 kişilik masam da

Gelirim bu aşamada sizden kat be kat fazla ama hiç bunları alma ihtiyacı duymuyorum

40 yaşında 13 yıllık evliyim

Neyim var biliyor musunuz huzurum

Canınızı sıkmayın evliliğin ilk aylarını borç harç derdi ile kendinize de eşinize de zehir etmeyin

Mutluluklar

Erkek kardeşimin düğününde akla zarar masrafa girdik. Gelin hanım hiçbişey yapmadı. Ama annemgil almakta abarttık ça abarttılar. Onların yapması gereken çoğu şeyi de biz yaptık. Şimdi annemde benim eşimden bekliyor aynısını. Onunda ailesinin durumu yok. Çocuk zor yapıyor zaten herşeyi. Millete yok göstermemek için altın istiyor

Kınasız olmaz diyen aile öncesinden hazırlığı yapardı. Annenize çok kızdım. Destek olmuyor köstek olmasa bari. Ben nikah yaptım, maddi olarak düğün de yapardım ama bana düğün çok gereksiz ve basit geliyor. Kınayı da arkadaşlarım bir eğlence ayarlamıştı orda yaptık, yani bence nikah en temizi.(10.yılım doldu, bir gün bile pişman olmadım düğün yapmadığıma, herkes ilerde pişman olursun demişti çünkü)

Bir de ıvır zıvırda boğulmayın ne olur

Evde işe yaramayacak dünya kadar çul çaput tabak çanak olmasın

Evimde ne 100 küsür parça yemek takımım var ne 10 takım nevresimim ne de kenarı oyalı havlum

Koltuk takımım da yok 8 kişilik masam da

Gelirim bu aşamada sizden kat be kat fazla ama hiç bunları alma ihtiyacı duymuyorum

40 yaşında 13 yıllık evliyim

Neyim var biliyor musunuz huzurum

Canınızı sıkmayın evliliğin ilk aylarını borç harç derdi ile kendinize de eşinize de zehir etmeyin

Mutluluklar
Teşekkür ederim. Bende ondan yanayım da annem psikolojik şiddet uyguluyor resmen bana

Ben de bekarken asgari ucretle calisiyordum. Kina icin heveslendim mekanlara vs baktim en basit kafe bile 1500 tl den basliyodu ki icinde kamera foto vs yok. Sonra dedim ki dugunun icinde bi kina yakariz adet yerini bulsun. Bindalli da almadim. Cok da guzel oldu ve simdi diyorum ki iyi ki o parayi mekana vermemisim. Dugunum cok guzel gecti herkes mutluydu yenildi icildi eglenildi,o bana yetti. Siz de kinanizi dugunle birlikte yapabilirsiniz. Bi cok mekan talep dogrultusunda bu sekilde organize ediyor. Yalniz su var ki ikiniz de ailelerden maddi destek gormeyeceksiniz anladigim kadariyla. Bir dugun bile basli basina buyuk masraf. Sadece nikah yapmayi dusundunuz mu peki?

Ben de bekarken asgari ucretle calisiyordum. Kina icin heveslendim mekanlara vs baktim en basit kafe bile 1500 tl den basliyodu ki icinde kamera foto vs yok. Sonra dedim ki dugunun icinde bi kina yakariz adet yerini bulsun. Bindalli da almadim. Cok da guzel oldu ve simdi diyorum ki iyi ki o parayi mekana vermemisim. Dugunum cok guzel gecti herkes mutluydu yenildi icildi eglenildi,o bana yetti. Siz de kinanizi dugunle birlikte yapabilirsiniz. Bi cok mekan talep dogrultusunda bu sekilde organize ediyor. Yalniz su var ki ikiniz de ailelerden maddi destek gormeyeceksiniz anladigim kadariyla. Bir dugun bile basli basina buyuk masraf. Sadece nikah yapmayi dusundunuz mu peki?
En düşünüyorum da eşime anlatamıyorum. İçinde ukde kalmasın herşey olacak diyor. Herkese göre ben fazla takıntılıyım. 1 yıl oldu nişanlıyız halen daha annem oluuuurrr diyor

İmkanımız neye yetiyorsa o kadar yaptık
Dört yıllık evliyim, yatak odasını daha yeni aldık mesela
Öncesinde sadece çift kişilik bir yatak, küçük bir dolap almıştık
Kınayı evde yaptık, çerezden başka bir şey yapmadım
Bilmem kimin kına hatırası yazıp dağıtmaya gerek yok
Düğün yapmadık
Gereksiz bohça işlerine hiç girmedik
Evimde iki seccade, bir namaz örtüsü, 8 havlu var, yanı sadece kendi kullanacağımız kadar
Salonum yok, oturma odasında iki çekyat bir kitaplık var

Beyaz eşyalar çeyiz paketi, düşük model
Bulaşık makinası iki programlı, çamaşır makinası 5 kg 600 devir, buzdolabım nofrost değil

Önemli olan huzur mutluluk
Hiç kafana takma olduğu kadar yap
Her şey olsun diyip de evlendikten sonra borçlar yüzünden mutsuz olmaya gerek yok

Bende sen durumdaydım memleket göre çeyiz önemli biz anlaştk bohça vermedk birbirmize çeyiz dedin nedir oyalı havlu kullnlmıyor zaten sana hizmet edecek eşya al arkadaşım fuzuli şeyler darlanma Allah yardım ediyr inan evde yap kınan müsait se

Neden düğün tarihi bu kadar yakın?
Yani ya fazla masraflı bir şey yapmicaksınız ya da süreyi uzatmalıydınız..
Bazı geleneksel şeyleri kenara bırakabilirsiniz, düğün değil de nikah yapabilirsiniz.

En düşünüyorum da eşime anlatamıyorum. İçinde ukde kalmasın herşey olacak diyor. Herkese göre ben fazla takıntılıyım. 1 yıl oldu nişanlıyız halen daha annem oluuuurrr diyor
Valla benim en cok istedigim seylerden biri dış cekimdi. Onu bile maddi sebeplerden degil ama baska sebeplerden yapamadik. Simdi dusunuyorum da olmazsa olmaz bisey degilmis. Bence nisanlinizla iyice bir konusun. Iki asgari ucretle dugun ev esyasi vs nasil olacak

Back
X