- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
ben ilk bir kez yıkadım bakdim yıkaya biliyorum kisin da olsa 2 güne bir yaptırıyorum oğlum da yardım ediyor 5 yaşındaAynen 40 ı çıkınca alıştım yaz cocugu oluncada hergun yikiyordum zaten
valla bunalmamak elde değil de çocuğun için güçlü duruyorsun gerçekten kimseden fayda yok bu bayan şanslı en azından ona ve çocuğuna bakan annesi olduğu icinBnmde
Bnm de bırakacak kimsem yok ve butik isletiyorum
Aynen Allah razı olsun annesinden yazık ama konu sahibi bı birey olmayı ogrenmeli ve alismalivalla bunalmamak elde değil de çocuğun için güçlü duruyorsun gerçekten kimseden fayda yok bu bayan şanslı en azından ona ve çocuğuna bakan annesi olduğu icin
insan çaresiz kalınca düşe kalka öğreniyor ,yalniz kalırsa bu duruma adapte olur.ama nede olsa annem var derse bu çare değil cikmazdirAynen Allah razı olsun annesinden yazık ama konu sahibi bı birey olmayı ogrenmeli ve alismali
Haklısın canıminsan çaresiz kalınca düşe kalka öğreniyor ,yalniz kalırsa bu duruma adapte olur.ama nede olsa annem var derse bu çare değil cikmazdir
Aynen öyle...benim oğlum da 45 günlükken sunnet oldu.hakikaten Allah yardım etti.sunnet olduğu günün gecesi sadece kucağımdan inmedi sabaha kadar emdi.ben 35 yaşında anne oldum ama insan sudan çıkmış balık gibi oluyor daha önce deneyimi olmayan birşey başına gelince.ama annelik de öyle birşey ki yaşayarak öğreniyor ağlatıyor zorlukları.ama dirayetli olmak sartInan bana alalhim yardım ediyor oğlum 5 aylik di sünnet olmak zorun da kalmış di benim erkek kardeşimden hatırlıyor dum çok zor bir şey di o o yaşta 2 haftada iyi lesmisti cok korkdum ne yapayım nasil bakarim diye ama allahım oldu eve geldi ve 1 kez bile aglamdi gece sabaha iyi oldu dedim kurban olduğum kımseyi zor da koymaz
Aynen öyle yaşın pek bi önemi olmuyor ben 18 yaşında anne oldum aynı tedirginliği ben yaşadım ablam 25 yaşında oldu o benden de daha çok zorlandı zaman 'la insan deneyim sahibi oluyorAynen öyle...benim oğlum da 45 günlükken sunnet oldu.hakikaten Allah yardım etti.sunnet olduğu günün gecesi sadece kucağımdan inmedi sabaha kadar emdi.ben 35 yaşında anne oldum ama insan sudan çıkmış balık gibi oluyor daha önce deneyimi olmayan birşey başına gelince.ama annelik de öyle birşey ki yaşayarak öğreniyor ağlatıyor zorlukları.ama dirayetli olmak sart
Çok teşekkürler.2 senelik evlilik sonrası anne düşkünlüğü olsa olsa lohusa sendromudur. Geçer zamanla. Bu arada çok çok geçmiş olsun
Çok teşekkürler doktorum doğum sonrası oldugu için ve Pıhtı bakımından genetik testin negatif çıkmasından dolayı bir daha olmayacağını söyledi. Tansiyon için de ilaç vermiyolar bir türlü. Doktorum anksiyeteden oldugunu söylüyor baş dönmelerimin sebebini. İşte ben korkağın tekiyim. Korkunca küçük tansiyonu 10,5a kadar fırlatıyorum. Allah rahmet eylesin anneciğinize. Ben de diyorum başa çıkabilirsin diye nitekim çok çabalıyorum gram gocunmuyorum çocuguma bakarken ama sonra aşırı içime atmaktan(yok hasta oldu mu çocuk, ya bayılırsam eşim işteyken gibi gibi şeyle düşünüyorum) bi yerde patlak veriyor.Çok çok geçmiş olsun .
Peki Dr tansiyon nedeniyle tekrar pıhtı atma olabileceğini söylüyor mu tabi belli olmaz ama bu risk var mı?(Tansiyon hapı kullanıyor musun? ) Varsa annen yakınlara tasinamaz mi? Ancak yoksa artık bebekli hayata adapte olmalısın Esinle beraber olsan arada annen gelse.
Psikolojik anlamda da iyi olmalısın olumlu düşün, sürekli olur diye düşünürsen psikolojin iyice bozulur lütfen bunu yapma kendine.
Ben tek basima annesiz kimsesiz bebek büyüttüm hiç bir anımda annem yoktu vefat etti çünkü . İnsan mecbur kalırsa yapacak bir şey yok.
Çok geçmiş olsun. Tedavi süreciniz nasıldı? Felç durumu oldu mu? Evinizde tek mi durdunuz? Bana doktorların hepsi iyiki beynine atmış kalbine ya da ciğerine atsaydı ölürdün dediler. Beynime attığında da felçli kalabilirmişim. Ama onu da ucuz atlatmışım öyle diyorlar. İşin kötü yanı ben pıhtı attığı geceyi çokçok net hatırlıyorum. O yüzden o günküne benzer bi baş dönmesi iç sıkıntısı görme bozukluğu yaşasam eyvah gidiyorum diyorum.Normalde konuları okurum ama çok fazla yorum yapmam ama şimdi senin konunu okuyunca yazmak istedim çünkü benimde bundan yedi sene önce lohusalığım da senin gibi bacağıma pıhtı atmıştı. Çok zor bi süreç yaşamıştım ve gerçekten psikolojim bozulmuştu. Hastalığını çok fazla düşünme ve bebişinle ilgilen bolca olumsuz düşüncelere kapılma sakın.
Ah işte bi pozitif olsam. En başından beri kendimi hiç salmadım çocuguma bakmamazlık yapmadım emzirdim. Sütüm kesilmesin diye uğraştım şükür bugünlere geldim. Ölüm korkusu var ben de. Üstüne üstlük eşim yokken evde ölürsem bebeğime nolur diye düşünüp duruyorum.Anneniz her zaman yanınızda olmayacak, kendinizi bu kadar alıştırmayın. Zor bir doğum sonrası süreç yaşamışsınız, çok hassassınızdır eminim. Ama toparlanmak lazım, kendinize biraz cesaret verin. En kötüyü düşünmek sadece işleri daha da zorlaştırmaya yarıyor ne yazık ki.
Çok teşekkür ederim canım. Dualar en büyük gücüm benim hiç düşmüyor ağzımdan. Eşim çok üzüldü zaten anneme gitmek isteyince. Gerçekten ben kötüyken bebeğim de çok ağlıyor.Canım herseyın bası stres tansıyonunda buyuk ıhtımal ondan cıktı. Bence esınıze guvenın ıkınız bakabılırsınız belkı evın cok temız olmaz belkı ıkı cesıt yemek yerıne bır cesıt yersınız ama kendınıze yetmeyı ogrenırsın artık bebıste senle ona guvenını verırsen stres yansıtmazsan daha guzel olur. Bak esın aılen yanındaymıs dırayetlı ıl dua et salavat cek. Cok gecmıs olsun canım Allah kolaylık versın.
Canım benim. Ne güzel büyütmüşsün bebeğini darısı bana inşallah.Bn 21 yaşındayım 10 aylık oğlum var doğumda da sonrasında da annem dahil kimse yardım etmedi çok zor geçti lohusaligim ağlamaktan gözlerim şişti hele banyo konusunda çok korkardim sütüm çekildi mamayla büyüdü sen de alış canim
Çok teşekkürler. Eşimle sıkıntı Yaşamaya başladım sanırım. Psikologa evlenmeden önce gitmiştim 1 yıl takıntı hastasıydım. Maalesef evimin orda ruh sağlığı merkezi yok. Bakalım annemin orda var gidebilirim belki.öncelikle geçmiş olsun zor bir durum gecirmissiniz ...suanki durumunuz pskolojik yalnız kalınca ne yapacagim acaba deyip panik geçiriyorsunuz pskologa gitmenizi öneririm.sürekli annenizin yaninizda kalmanizda doğru degıl .esinizle problem yaşayabilirsiniz
Çok tatlısınız. Benden küçükmüşsün ama maşallahın var :)Benden sana örnek 2 çocuk annesiyim ve inan buna eşim dahil hic kimsem yardım edmedi annem ablam hepsi çok uzaktaydı eşimin ailesinde yakın olup yardımı olmayanlardandi 18 yaşında anne oldum oğlum aglardi ben ondan çok ağlardım zamanla o büyüdü bende büyüdüm şimdi 25 yaşın dayim ve 4 aylik kızım.var ve yene kimsem yok her şeyimi kendim yapıyorum kızımın kirkini oğlum 'la beraber çıkardık yani allahım yardım ediyor sen içini ferah tut zaman çok çabuk geciyor bi bakmış sin ki her şey geri de kalmış.
Amin, çok teşekkür ederim. Allah yardımcınız olsun çok uzun süre kan sulandırıcı kullanmışsınız, benim de şu an 6 ay oldu 10 gün sonra mr çekilicem bakalım sıkıntı olmazsa bırakıcam iğneyi de. Aynı psikolojideymişiz. Ben de yurtsuz gibiyim. Ama ailem burda haklısınız. Bazen nankör gibi hissediyorum.Öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun anneli babali büyüsün.size de çok çok geçmiş olsun.allah bir daha yasatmasin.hissettikleriniz çok normal.
Ben ailemden uzagim annem sadece 20 gün kalabildi yanımda memlekete döndü.pihti atma olmadı ama sezaryenim zordu.kan değerlerim altüst olmustu.9 ay kan sulandırıcı kullandim.bir de ameliyat yerim normalden biraz daha büyüktü çıkarken bebeğin kafası yirtmis neyse geldi gecti.zor ayaklandim.kendimi çok yalnız hissettim.sanki ev benim evim degil...annemin yanına gideyim desem sanki orası da benim degil...bir yersiz yurtsuzluk psikolojisi.bebek kucagimdan inmezdi.ama.geldi geçti.emzirirken ne zaman emmeyi bırakacak diye düşünmedim aldım sehpaya çayımı o emdi ben çayımı ictim.yemek yapmaya fırsat bulamazsam hazır yedik.sadece yavrumla ilgilendim.ev 20 aydır darmadağın zaten hiç derli toplu olmadı.biz 500 kk uzaktayiz 6 aylıkken ve 12 aylıkken bebek memlekete gittik 15 gün kaldık çok iyi geldi.siz yine yakinmissiniz.disaridan bakınca kaygilariniz dışında somut elle tutulur bir skntiniz yok çok şükür bebeğiniz sağlıklı eşiniz anlayışlı sizin sağlığınız iyiye gidiyor....anneniz her daim yakınınizda.bunlari düşünüp rahatlayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?