nasıl düzelir ? yada düzelir mi?

ELAY85

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
39
1
6
Adana
bir arkadaşım ekolünden gibi gelecek bazı arkadaşlara , ama gerçekten bir arkadaşımın başından geçen bir durum;

bu arkadaşım eşiyle 3 senedir evli .ikiside tahsilli ,okumuş insanlar. biri hemşire biri polis . ilk başlarda ailesi istememiş eşini, ama bu diretip almış . eşi ailesine her gitmede eşine laf filan sokmuşlar . eşi bir müddet sonra ailesiyle diyaloğu kesmiş .bundan kaynaklı bir çok sorun yaşamış eşiyle,ama ne ettiyse eşi ailesiyle diyalog kurmamış.

arkadaşım birçok kez sinir krizi geçirmiş, eşine saldırmaya çalışmış vs vs . tabi eşide karşılık olarak bunu dövmüş . kavgalarda çok ağır hakaretler,küfürler etmiş etmiş( şerefsiz, hayvan, deli, bilmem neyimi ye vs vs) . ama artık adamın son demine gelmiş , herşeyi ailesine açıklamış. arkadaşımın eşinin ailesiyle sorunu yok . hatta kaynanasıgil çok anlayışlı , çok tatlı insanlar.

şimdi adam evi terk etmiş . ve boşanacam diyor . bu ise düzeltmeye çalışıyor sizce ihtimal var mı

ya tam anlayamadım biraz karışık anlatmışsın mağdur olan bi erkek mi?

Son düzenleme:
ya tam anlayamadım biraz karışık anlatmışsın mağdur olan bi erkek mi?

canım; şimdi arkadaşım eşiyle sorunlar yaşamış . hakaretler küfürler etmiş. adam boşanma kararı almş . yani ortada bir mağduriyet var mı kişiden kişiye değişir. ama bu tek bir kez olmamış . bir çok kez kırıcı sözcükler konuşmuş . adamda artık dayanamıyorum diyerek kendine ev tutmuş .

arkadaşımın eşini bende tanırım . hatta teldede konuştum . ama adam bana "babam mezarından kalkıp gelse , ben onu yine boşayacam,siz karışmayın " dedi. arkadaşım ettiği sözlerden pişman ama olmuş bir kere ( hemde bir kerede değil bir kaç kere demiş . eşininde zaten tayini çıkmış gidiyor başka yere . arkadaşımda eşiyle barışmak istiyor .

düzelme ihtimali var mı

benim annem de öyleydi babam 20 yıl bizim hatırımıza tahammül etti yazık etti kendine şimdi öyle üzülüyorumki düzelmez canım çocuk falan olursa onlarada yazık boşansın adam bencede tecrübeyle sbt !

canım bunlarda çocuk yok daha. adamda gezme , tozma, kadın-kız, alkol hiçbirşey yok .ev-iş arası gider gelir . karısını alır gezdirir.arkadaşımda çok iyi biridir aslında ama sinirlenince gözü dönüyor .küfürler hakaretler etmiş adama . ben eşiyle konuştum , adam kesin kararlı gibi. ailesi desen çok efendi insanlar ama nedense aralarında hep bir sorun .

sen anlattıkça birebir annemle babam gözüme geldi aynı ya birebir aynı sorunlar.arkadaşın tedavi görmek istermi peki öfkesiyle alakalı

sen anlattıkça birebir annemle babam gözüme geldi aynı ya birebir aynı sorunlar.arkadaşın tedavi görmek istermi peki öfkesiyle alakalı

pek sanmıyorum.aslında kötü biri değildir ama gözü dönüyormuş sinirlenince . bir sürü hakaret etmiş enişteye. hemde bir kez de değil ( .şimdide kendini paralıyor.

adam ev senin olsun perişan olma demiş bizimkine. kendine geçici süreli eşyalı bir daire tutmuş. tayini çıkmış gidiyormuş .bizimkide bununla gitme derdinde

arkadaşının yaptığı tabiki hoş değil evlilikte saygı çok önemli ama bazı kadınlar nelere katlanıyor dayak küfür aldatma yine de gitmiyorlar ama erkeklerin hiçbirşeye tahammülü yok.hemen vazgeçebiliyorlar.belki de olması gereklen bu böyle sağlıksız bir evlilikte bitirmek en hayırlısıbence bu adam geri dönmez bir erkek kafasına bitirmeyi koymuşsa bitirir

Esi kötü biri degilmis de arkadasiniz bu duruma getirmis yazik etmis...
Erkekler agir laflari kaldiramiyorlar gururlarina yediremiyorlar kolay kolay ben pek de düzelecegini sanmiyorum.
Biraz zamana biraksin belki siniri yatisinca af eder bi ihtimal...

bence pek düzelmez saygı bitmiş adam da kararlı tayinini bile çıkarmış

arkadaşın küfür-hakaret etmeden önce düşünecekti

Bence adamcagız çok incinmiş ve bıkmış...Erkek için zor bir durum.Eşine el kaldırdıgı için kendini kötü hissediyor olabilir.Kadının huyu böyle diyorsun.Zaman zaman kontrolden çıktıkça durum tekrarlanmış.Adam katlanamadıgı için şiddete yönelmiş.Bence kadın bıraksın yollarına gitsinler.Adam gayet aklı başında davranmış.

Böyle böyle saygı sevgi biter eve şiddet yerleşir.Birileri ölmeden ,elde kalmadan yollarını ayırmayı seçmiş eşi.Ben saygı duydum.Omurgalı adammış...

Allah haklarında hayırlısını versin.

ağzını kapatıp düzgünce konuşmaya başlayıp hanım hanımcık olursa %12 ihtimal koskoca polisin dünyası kaymış giden gelirmi gelsede eskisi gibi eser mi bide işin bu tarafıda var sen arkadaşına söle düzgünce konuşsun adama bi yemek ısmarlasın bi tatlı bide alltan alsın .%85 oldu...olur o olur

ben konuştum enişteyle . ikiside arkadaşım . daha doğrusu enişte kızdan dolayı arkadaşım. daha öncede bu duruma gelmişlerdi ama ben o zaman bu boyutta olduğunu bilmiyordum .

enişte bana diyorki : "senin oğlun küçük; büyüyünce, evlenince karısı oğluna küfür etseydi, hakaret etseydi, ısırmaya çalışsaydı tepkin ne olurdu?" tabi cevap veremedim .ilk başta sonra her insan ikinci şansı hakeder dedim . ama adam "bu kaçıncı şans ben yoruldum artık . o bayan neticesinde onun perişan olmasını istemem, o yüzden ceketimi alıp çıkıyorum " diyor . arkadaşımda çok pişman ,ama cidden çok ağır laflar etmiş.

zaten koptuğu noktada senden boşanıp çok mutlu olacağım demiş .eniştenin kayışıda orada kopmuş.

bende kızıyorum arkadaşıma ; adamda ne kadın-kız, ne alkol, ne gece gezmesi,ne kahve hiçbirşey yok . sadece arada sırada görevleri oluyor o zaman evde olmuyor . onun dışında eviyle ilgili biri . mutfak dolum dolum . kızın canı sıkılır dışarda yiyelimder dışarda yerler. yani görünürde sorun yok erkekde ; ama arkadaşımın bana dediği; bir şeyi üstelediğinde sinirlenir, dahada üstelersen küfür eder diyor. yani erkekdeki tek problem bu .

dedimki; ben kefilim. yuvanı dağıtma , bundan sonra olmaz, çok pişman vs vs vs vs .ama enişte nuh diyor peygamber demiyor. bana diyorki "o evin içinde ben yaşıyorum . bağrıltıdan komşular polis çağırıyor .gelen devrelerime,arkadaşlarıma ben mahçup oluyorum ".

kız perişan durumda . adamın tayini çıkmış,gidicek. yani çok az zaman var . zaten giderse bu olay kopar tamamen . şimdi biz ne yaparsak bu karardan caydırabiliriz?

kızlar durum bu kadar mı umutsuz bir akıl verin .

arkadaşımın babası vefat etmiş dolayısıyla fikir beyanı yok.annesi boşan diyor, kendisi ise bu yaptıklarımdan pişmanım diyor .enişte yeterince çektim,bir değil beş değil, bir dediğini iki etmedim artık tahammül edemiyorum diyor . anlayacağınız olay çok bilinmeyenli denklem :s

adam ayrı ev tutup,tayin isteyip gidecek kadar bunaldıysa evet durum bu kadar imkansıza yakın.
ki ayrılmaları en doğrusu.
kafana göre saydır küfürleri,hakaretleri sonra affetmesini bekle.
kimse hakaret ve küfür yemeğe tahammül edemez,etmek zorunda da değil.

biraz önce enişteyle yüzyüze konuştum ,

canım arkadaşım durduk yere saydırmamış ama en ufak tartışmada da demedik küfürü bırakmamış, eniştede bunu dövmüş ,hakaret etmiş vs vs .

bir kezinde ben başkasını seviyorum mu demiş,seveceğim mi demiş (sadece adamı sinir etmek için). adam silahı ağzına sokmuş . sonra yalvarmış yakarmışa afffetmiş.enişte diyorki; her çift tartışır ama bunu çirkefleştirmenin anlamı yok, karşıdakini rencide etmenin anlamı yok. bu işin sonu moka gidiyor. tüm olanlara rağmen ben birbirimizle geçen zamanın hatırına ceketimi alıp çıkıyorum,benden bir talebi varsa konuşuruz karşılayabileceğim şeylerse , ama artık yeter ben cinnet noktasına geldim .

acaba başkası mı var diyecem ama adamın o taraklarda bezi yok .

Son düzenleme:
saygı bittiyse evlilik de bitmiştir. evliliği kurtarmak yerine boşanma aşamasında tarafların seviyelerini koruması için (artık ne kadar kaldıysa) arabuluculuk etmenizi öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…