Nasil gececek bu gunler?

Çocuğun risk altında olduğunu bile bile gebeliğe nasıl devam edebilirdin ki?
Doktorların bile kendi arasında hemfikir olamadığı bir konuda, sen mi bir fikir oluşturup peşinden gidecektin..??

Bence canını sıkacak bir durum yok..Sen vicdansız bir kadın olsan, zaten şu anda bunu kafana takıyor bile olmazdın.

Sagol canim ya . Gercekten onlarinda dedikleri net degildi. biri gebelik istiyorsaniz kalsin
biri illaki alinmasi lazim, kesin ve net bir sekilde. belki gebelik devam eder ederse normal olur dedi;

Bu durumu atlatmayi diliyorum. Riskli bir gebelikten korktum heran dusuk tehlikesi vardi diye.
enfeksiyon tam olarak nelere yol aciyor bilmiyorum tabiki ama okudugum makalelerde
enfeksiyon riskinden dolayi, spiralin icerde kalmasi, cikarilmayla olusacak dusuk riskinden daha kotu diye yaziyordu.dusuk riski enfeksiyona tercih ediliyormus.

olan oldu artik. Yazdigim hic bir mesaj, okudugum hic bir makale, basvurdugum hicbir doktor
bana bebegimi geri getiremiyecek. sadece bu aciyla nasil basedicem onu bilemiyorum.
icime sigamiyorum. dar geliyor. nasil bir duyguymus bu ya. ben hayatimda yasamadim.
hissetigim tek sey aci, aci, aci.. kocaman icimi kaplayan, nefes aldirmayan.

Arkadaşım Rabbim sabır versin...Ben seni şu anda az çok anlayabiliyorum...sen şu anda diyorsun ki keşke Allah'a tevekkül edip,takdiri O'na bıraksaydım...evt.kürtaş gercekten sonradan çok vicdan azabı duymaya sebeb...ancak anne hayati tehlikesi durumunda bu mecbur yapılan bir şeydir...zaten anladığım kadarıyla doktorlarda spiraili alsakta almasakta düşük ihtimali var dan çok ciddi enfeksiyon tehlikesi olabileceği için spiraili almayı tercih etmişler ve sonuç olarakta bebekte düşmüş...çünkü enfeksiyon sadece bebeğe değil anneye de ciddi şekilde zararı olabilecek birşeydir...Ablamda doktorların kararıyla zaten bebek düşücek ve kendisine zararı olur diye kürtaş olmak zorunda kalmıştı...nedenler farklı ancak yaşanan acı aynı...keşke 1 hafta daha bekleseydim diye düşünmen için doktorların sana bu konuda umut vermesi gerekiyordu...yani misal 1 ay beklersek yoluna girer gibi...eğerki böyle bir umut verdikleri halde sen spiraili bebeğin düşeceğini bile bile aldırmış olsaydın o zaman acın daha da büyürdü...ama onlar sana böyle bir umut vermemişler ki olsaydı mutlaka verirlerdi...o yüzden kendini bu kadar yargılama ha 1 hafta önce, ha 1 hafta sonra sonuç tıpta aynı olacaktı...dini yöndende bakacak olursak gene anneye zararı varsa kürtaş olabilir...öyle olmasa bile sen demişsin ya Allah beni nasıl affetsin ben kendimi affedemiyorum diye...işte bu yüzden Allah seni affedebilir arkadaşım...yani duyduğun üzüntü için...sen Rabbime sığın ve üzüntünü doya doya yaşa içine atma...

Sen hamile kalmayı istemediğin halde bebeğin için kaç dr. dolaşmışsın bir ümitle...ama olan olmuş bir kere,giden gelmez...diğer yavrun için ayakta kalabilmelisin...o yavru sana en büyük terapi olacaktır...mutlaka sana onu hatırlatacaktır,sabretmelisin... çünkü hayatta kalabilmek için tutunmamız gereken birşey olmalı...hiçbirşeyi içinde tutma bağır,çağır,haykır,hüngür hüngür ağla gerekirse ama içine atma...he ne kadar insanlardan kaçmak istesende kaçma...birileriyle konuş,paylaş çünkü tek başına kaldıramazsın...kaybettiğin bebeğinin ultrasyon resimlerine kadar elinde tutma kaldır onları...içindede hiçbirşeyi tutma boşalt içini...ben sana unut demiyorum,zaten unutamazsın...ben ablamla olayların üstünden bayağı bir vakit geçince konu açıldı konuştuk...aslında konuşamadık...gözlerindeki o hüzün hala o hüzündü...ama o bir şekil hayatına devam etti çünkü buna mecburdu...

Sen hamile kalmayı istemediğin halde bebeğin için kaç dr. dolaşmışsın bir ümitle...ama olan olmuş bir kere,giden gelmez...diğer yavrun için ayakta kalabilmelisin...o yavru sana en büyük terapi olacaktır...mutlaka sana onu hatırlatacaktır,sabretmelisin... çünkü hayatta kalabilmek için tutunmamız gereken birşey olmalı...hiçbirşeyi içinde tutma bağır,çağır,haykır,hüngür hüngür ağla gerekirse ama içine atma...he ne kadar insanlardan kaçmak istesende kaçma...birileriyle konuş,paylaş çünkü tek başına kaldıramazsın...kaybettiğin bebeğinin ultrasyon resimlerine kadar elinde tutma kaldır onları...içindede hiçbirşeyi tutma boşalt içini...ben sana unut demiyorum,zaten unutamazsın...ben ablamla olayların üstünden bayağı bir vakit geçince konu açıldı konuştuk...aslında konuşamadık...gözlerindeki o hüzün hala o hüzündü...ama o bir şekil hayatına devam etti çünkü buna mecburdu...
sagol canim mesajlarin icin. Ablanin durumunada cok uzuldum ayni kaderi paylasmisiz.
Allah onada sabir versin. Allaha sukurler olsunki kizim var canim cok yaninca alip onu basiyorum bagrima. Dun gece hamile oldugum gordum ama bebek buyukmus teklemelerini hissediyorum
ne cok sevindim anlatamam. o kadar hizli vuruyormuski eli ayagi belli oluyor ruya iste.
biraz zamana ihiyacim var.

İnanın çok üzüldüm Çok geçmiş olsun

size sadece şunu demek istiyorum eğer spirali aldırmasaydınız ve o zaman düşseydi veya sağlıksız olarak dünyaya gelseydi ne olacaktı ?
düşseydi vicdan azabı yine çekecektiniz ve keşke aldırsaydım belki düzelirdi diyeceksiniz
Veya sağlıksız dünyaya gelseydi ? nasıl bir vicdan azabı çekecektiniz ?
Onun için siz en mantıklısını yapmışsınız Rabbim sadece şimdilik nasip etmemiş böyle düşünün ve dua ediniz.
Umarım en kısa zamanda maddi ve manevi sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.
Tekrardan geçmiş olsun ve Rabbim sabır versin (amin).

Yeşim....o bebeğin dünyaya geleceği olsaydı, ona bir ömür yazılmış olsaydı, zaten illa ki gelirdi...dünyada yiyecek ekmeği, içecek suyu, yaşayacak ömrü olsaydı o zaten gelirdi...hayırlısı buymuş deyip kendinize haksızlık etmemelisiniz...rabbim neylerse güzel eyler....üzmeyin kendinizi, siz üzülürseniz kızınız da üzülür Annesi....:20:

İnanın çok üzüldüm Çok geçmiş olsun

size sadece şunu demek istiyorum eğer spirali aldırmasaydınız ve o zaman düşseydi veya sağlıksız olarak dünyaya gelseydi ne olacaktı ?
düşseydi vicdan azabı yine çekecektiniz ve keşke aldırsaydım belki düzelirdi diyeceksiniz
Veya sağlıksız dünyaya gelseydi ? nasıl bir vicdan azabı çekecektiniz ?
Onun için siz en mantıklısını yapmışsınız Rabbim sadece şimdilik nasip etmemiş böyle düşünün ve dua ediniz.
Umarım en kısa zamanda maddi ve manevi sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.
Tekrardan geçmiş olsun ve Rabbim sabır versin (amin).
cok sagol. inanki burdaki yazilari okuyup bir nebzede olsa teselli buluyorum.
Duyarliligin icin tesekkur ederim. Gunler gectikce biraz daha toparlanacagim
ama bu yasadigim olayi hic aklimdan cikaricagimi sanmiyorum. Kalbimin bir yerinde kanayan bir yara
olarak durucak. Simdi belki nefesimi kesiyor bu aci ama belki bununla yasamaya alisacagim.
Allah kimseye yasatmasin. Yakip kavuruyor.
Yeşim....o bebeğin dünyaya geleceği olsaydı, ona bir ömür yazılmış olsaydı, zaten illa ki gelirdi...dünyada yiyecek ekmeği, içecek suyu, yaşayacak ömrü olsaydı o zaten gelirdi...hayırlısı buymuş deyip kendinize haksızlık etmemelisiniz...rabbim neylerse güzel eyler....üzmeyin kendinizi, siz üzülürseniz kızınız da üzülür Annesi....:20:

kizim tek guc aldigim varligim. o olsa ne yapardim bilmiyorum.
iyiki var. gunluk mesgalelerle kafami dagitmaya calisiyorum.
bos vaktim kalmasin diye elimden geleni yapiyorum.

şuan bu durumu ben yaşıyorum ve çok uzuldum spraılı kontrole gıtmıstım ultrasonda kaymıs çıkaralım dedı sonra çıkarmak ısteyınce ıpı koptu ve spraıl içerde kaldı sonra doktor bırde kan tahlılı ıstedı.kan sonucu pozıtıf çıktı ama dr gosteremedım netten baktım yarın gıdecegım ama çok korkuyorum...

şuan bu durumu ben yaşıyorum ve çok uzuldum spraılı kontrole gıtmıstım ultrasonda kaymıs çıkaralım dedı sonra çıkarmak ısteyınce ıpı koptu ve spraıl içerde kaldı sonra doktor bırde kan tahlılı ıstedı.kan sonucu pozıtıf çıktı ama dr gosteremedım netten baktım yarın gıdecegım ama çok korkuyorum...
Hakkınızda hayırlısı olsun:dua:

Canım üzüldüm . Senin için zor olmalı .
Benim de dört çocuğum var . Spiral ile korunuyorum . Korktum şimdi.
Rabbim isteyenlere versin inşallah .

Kizlar cok bunaldim
Daha once konu acmistim buraya, spiralle hamile kaldim cocuk icin su an hic uygun degiliz
Aldirsam mi diye? fakat olaylarin seyri cok bask bir hal aldi.
Ben kalp atislarini duyduktan sonra aldirmaktan vazgectik ve esimde sen naisl istersen
ben raziyim dedi. suan zamani degil ama evlat dedi. Neyse biz doktara gittik.
ilk Doktor dusuk ve enfeksiyon tehlikesi oldugunu bebegi istiyorsak spiralin cikarilmamasini soyledi.
(butun bunlari goze alarak)
ikinci doktor boyle bir durumla daha once karsilasmadigini Buyuk bir hastaneye ve deneyimli bir doktora
gitmemizi onerdi.
ucuncu doktor ( baska bir sehirde ve buyuk bir hastanedeki doktor) spiralin alinmasi gerektigini
bebegin belki dusecegini belki kalacagini kalirsa risksiz gebelik olucagini ama spiralle dusmesininde
olasi olacagini soyledi.
Kafam allak bullak olmustu.Ayni gun icinde bir kac kere vajinal ultrasona girdigim ve su demir aletlerle muayene edildigim icin de zaten rengim falan kalmadi cok kotu bir gun yasiyordum.
Son doktor anestezi olmadan almayi denicem dedi. ama ipler gorulmedigi icin yapamadi. Bir dunya canimin yanmasi yanima kar kaldi. Eve geldim. Dusundum ve eger bu gebelik olucaksa risksiz olsun dedim. spirali aldirmaya karar verdik ilk gitgimiz hastaneye giderek fikrimizi soyledik.
Doktor spirali alirken bebegin yolun ustune oldugunu ve bebeginde alinacagini soyledi.
bizde kabul ettik. belki kurtulur dedim ama olmadi
ve simdi boyle bir karar verdigim icin kendimi sucluyorum. hic savasmadim mucadele etmedim
nasil kabul ettim. saglikli dusunemedim diyorum. Ruhtan farksizim kac gundur
hicbirsey yapmak istemiyorum sadece uyumak istiyorum.
kendimi asla affetmicem , spiral olmasa boyle birseye karar vermezdim ama o aptal spiralden kurtulmak istedim. cok psikolojim bozuk. Ben ne yaptim diyorum bir daha diyorum
beynim uyustu artik. Az once elime ultrason resmi gecti
Mahvoldum. Nasil yaptim ben bu isi hala kendime inanamiyorum.
Keske kendi dusseydi keske bekleseydim. Bu dusunceler beni yiyip bitiricek.
Maddi yonden suan bir suru problemde yasiyoruz. hersey ust uste geldi
cok mutsuzum
Çok ani karar vermişsinz.çocuk rızkıyla gelirki buna çok şahit oldum.tamıdıpım birininde hiç durumu yoktu kadın ALLAHA tevekkül etti hiçbir eksiği çıkmadı ve babasına sadece çocuk bezi almak kaldı.neyse sıkmayın canınızı vardır her şer de bir hayr.

Bende spiralli hamileyim şuan.
Sizin durumdan farkım spirak alındı bebeği etkileyecek yerde değildi bendeki.
Ama siz kendinizi suçlu hissetmeyin bence , sonuçta bebek ölsün diye çıkartırmadınınız ki değil mi? Hem o kadar doktor gezmişiniz Allah kalbini biliyor içini ferah tut ... Ne amaçla doktorlara gittiğini geçmiş olsun . :(

Belli ki düzgün bir doktora gitmemişsiniz.
Keşke iyi bir doktora gitseydiniz bu durum olmazdı. Hepsi farklı şeyler söylemiş. Ayrıca spiralin riskle ne ilgisi var kaç tanr kadın spiral yüzünden hamile kaldı ve doğurdu da.
Evet çok kolay tamam demişsiniz.olan olmuş ama bu durumda seni rahatlatacak birşey söyleyemiyorum malesef.
İyice düşünüp aldırmak isteseydin ayrı birşey söylerdim senin tercihin derdim. Ama bu bahsettiğin şey çok hafife alınmış,bir spiral kadar değeri olmamış o an tamam şu spiral çıksın da bebek de çıksın nolucak der gibi bir tavır sergilenmiş.

Atatürk beni türk doktorlarına emanet edin demiş. Bende ülkemizde doktorların gayet bsşarılı olduğunu düşünüyorum.
Siz dünyanın bir ucundaymışsınız oda ayrı bi zorluk. Çocuğunuz sakat olsaydı çok daha fazla vicdan azabı duyardınız. En hayırlısı buymuş.

Back
X