Nasıl giyinmeli

Tatammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.613
1.856
133
35
Merhaba benim küçük bir sorum olacak kamuda çalışmaya başlayacağım evimden baya uzağa gidicem eşyalarımın bir kısmını götürmeyeceğim o yüzden kamuda kıyafet nasıl olmalı yani bizim burda memurların bazıları siyah pantolon gömlek etek falan giyiyorlar bazıları farklı rengarenk yani. ben özelde çalıştım daha önce rengarenk giyiniyordum o zaman. Desenli falan kamuda olmaz mı bu şekilde? Klasik ama çiçek desenli pantolonlar falan giyilebilir mi?Yoksa desensiz gayet klasik şeyler mi almalıyım

Tek derdim iş bu aralar 2 yıldır işsizim de heycanlıyım
Darisi bana bu heycanlarin.
Allah baska dert vermesinler atilmis hemen tabi bi bosanma aldatma konusu degil ya.
Canim caliscagin kuruma gorede degisir daha dogrusu calisma ortamina diyeyim. Kot giyemiyosun dicem ama o da sefinin durumuna gore degisiyo. Klasik pantolonlarini eteklerini al. Buluzde dekolte olmadigi surece sikinti olmaz eteklerde diz ustu olmamali vs.

Merhaba benim küçük bir sorum olacak kamuda çalışmaya başlayacağım evimden baya uzağa gidicem eşyalarımın bir kısmını götürmeyeceğim o yüzden kamuda kıyafet nasıl olmalı yani bizim burda memurların bazıları siyah pantolon gömlek etek falan giyiyorlar bazıları farklı rengarenk yani. ben özelde çalıştım daha önce rengarenk giyiniyordum o zaman. Desenli falan kamuda olmaz mı bu şekilde? Klasik ama çiçek desenli pantolonlar falan giyilebilir mi?Yoksa desensiz gayet klasik şeyler mi almalıyım
Yeni işiniz hayırlı olsun :) 657 sayılı memurlar kanununda memurların kıyafeti ile ilgili maddeler var internetten bulabilirsiniz çok çok klasik giyinmek zorunda değilsiniz benden size tavsiye yönetmeliğe çok aykırı olmadığınız sürece tarzınızdan çok da ödün vermeyin

Darisi bana bu heycanlarin.
Allah baska dert vermesinler atilmis hemen tabi bi bosanma aldatma konusu degil ya.
Canim caliscagin kuruma gorede degisir daha dogrusu calisma ortamina diyeyim. Kot giyemiyosun dicem ama o da sefinin durumuna gore degisiyo. Klasik pantolonlarini eteklerini al. Buluzde dekolte olmadigi surece sikinti olmaz eteklerde diz ustu olmamali vs.
Anladım yani klasik bir kaç şey alayım o zaman duruma göre bakayım insanlar o kadar klasik değilse ben de ayak uydurayım o zaman

Yeni işiniz hayırlı olsun :) 657 sayılı memurlar kanununda memurların kıyafeti ile ilgili maddeler var internetten bulabilirsiniz çok çok klasik giyinmek zorunda değilsiniz benden size tavsiye yönetmeliğe çok aykırı olmadığınız sürece tarzınızdan çok da ödün vermeyin
Ya aslında beni kimse uyarmaz değil mi ne biçim giyindin diye :)Bu bike aklıma geldi :)

Işine göre çok değişiyor. Öğretmenim mesela son 3 yılda acayip rahatladık yırtık kot fln giyiyorum .

Şaka mı bu gerçek mi anlamadım :)
Neden şaka yapayim ki. 6 yıllık öğretmenim ilk müdürum takıkti klasik giyiniyordum. Şu andaki okulumda zaten kalabalik kimse fark etmiyor tayt giyenler bile var. Zaten oturarak çalıştığım için çok gören olmuyor . Üniversitede memur olan arkadaşlarım da gayet rahat. Ama bakanlıkta çalışan arkadaşım hala kravat gömlek tarzında

Ben de doğuda küçük bir kurumda çalışıcam rahattır belki burda öğretmenler çok klasij de bizim o yüzden şaka sandım hiç kot giyen görmedim ondan yani
Neden şaka yapayim ki. 6 yıllık öğretmenim ilk müdürum takıkti klasik giyiniyordum. Şu andaki okulumda zaten kalabalik kimse fark etmiyor tayt giyenler bile var. Zaten oturarak çalıştığım için çok gören olmuyor . Üniversitede memur olan arkadaşlarım da gayet rahat. Ama bakanlıkta çalışan arkadaşım hala kravat gömlek tarzında

Bende kamudayim, kafana Gore takiliyorum. Tayt, kot dahi giyiyorum. Ama sigaret bilekte siyah, lacivert, gri, beyaz pantolon onceligin olsun. Ben haftada bir iki elbise, etek giyiyorum. Topuklu cok giymiyorum, giyince yanımda yedek düz ayakkabı goturuyorum

Hangi kurumda çalışacağına ve unvanına göre değişir. Kimi yerde kadın oldugun halde yaz kış ceket gitmeni beklerler, kimi yerde memurlar kot sandalet, sırtı açık dekolteli tişört, kışın tayt üzeri çizme bile giyerler. Ve bu iki kişi aynı koridorda çalışır biri eteğin boyu kısa diye uyarılır diğeri gayet rahattır.

Şaka mı bu gerçek mi anlamadım :)
Yok cidden her yerde üstüne göre değişiyor. Ben araştırma görevlisiyim. Şu an hocam hiç takmıyor yırtık kot da giyerim istersem, çiçekli yazlık elbisemle de dolaşırım. Ama başka bir hoca mesela klasik takım istiyor, hatta erkek asistanların takımın yeleğini giymesine izin vermiyor. Yanımdaki arkadaş öyle takımlayken ben kotla durabiliyorum yani :D

Oncelikle tebrik ederim Allah utandirmasin

Kiyafete gelince kilik kiyafet kanunlarinda gerektirdiginden fazla acik yada kapali olmadigi surecd sorun yok yani duper mini etek giyemezsiniz yada carsafla falan calisamazsinjz onun disinda renk yada kot tayt falsn sorun olmuyor bende kamuda staj yaptim herkes cok rahatti kiyafet konusunda

:KK70: yok canım aşırıya kaçmadığın sürece amirlerinden bir uyarı almazsın ama çevrende ahkam kesecekler mutlaka olur sen amirlerin dışındakileri hiç önemseme
Anladım çok masrafa girmiyim o zaman şimdi daha kalacak yer falan da ayarlayacam çünkü bir iki klasik bir şey alıyım katılık yoksa diğerlerini de giyerim katı kurallar varsa maaşımı aldıkça alırım az az

Anladım çok masrafa girmiyim o zaman şimdi daha kalacak yer falan da ayarlayacam çünkü bir iki klasik bir şey alıyım katılık yoksa diğerlerini de giyerim katı kurallar varsa maaşımı aldıkça alırım az az
Ben ysni atananlarin bi sure ogretmen evinde kalmasini tavsiye ediyorum hem bulundugunuz yerde cevre ediniyorsunuz hem iyi muhitler kiralar konusunda fikir sahibi olup oyle yerlesiyorsunuz yani benim dusuncem tabi ama tavsiye ederim

kesinlikle şimdilik bir iki parça bir şey alın gidince ortamı görür ona göre hareket edersiniz ;)

Back
X