• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil kontrol edebilirim kendimi?

ebrykp

karagül
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
145
24
18
slm arkadaslar yardimlarinizi bekliyorum lütfen... 2 yillik evliyim esimi cok seviyorum ona cok bagliyim. benim problemim onu cok kiskaniyorum. kendimi kontol etmeye calisiyorum da her zaman mümkün olmuyor. Tartismalarimiz bu yüzden oluyor genelde elimde degil ama yaa. Calistigi isten dolayi herkes onu tanir genelde.Yolda yürüdügümüz zaman biri selam verse normal bi sekilde acayip bozuluyorum yaa. Abarttigimi biliyorum ama basliyorum esime, kimdi o neden slm verdi fln filan yani. Normal bi slm oldugunu biliyorum ama iste. Kendimi nasil kontrol edebilirim ve neden böyleyim sizce cevaplarinizi bekliyorum...

Kendinize olan güveninizi sağlamlaştırarak ve size yapılmasını istemediğinizi baskasına yapmamanız gerektiğini hatırlayarak kendinize hakim olabilirsiniz belki. Uzun vadede eşinizle bunun yüzünden aranız bozulabilir. Kıskanclığın fazlası kendine güven eksikliğinden kaynaklanır.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kendinize olan güveninizi sağlamlaştırarak ve size yapılmasını istemediğinizi baskasına yapmamanız gerektiğini hatırlayarak kendinize hakim olabilirsiniz belki. Uzun vadede eşinizle bunun yüzünden aranız bozulabilir. Kıskanclığın fazlası kendine güven eksikliğinden kaynaklanır.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cevabin icin sagol cnm. bazen güvensizlik geliyor bunun bende farkindayim.Güvenimi artirmak icin ne yapmaliyim ki.Psikiyatriste gittim ilac falan yazdi ama ilacin pek faydasini görmedim.sadece problemim bu degil herseyden de korkularim var. kaybetme korkusu birini üzme korkusu falan vs. baktim ilacin faydasi yok birde sizlerin fikrini almak istedim. psikoloji olarak o kadar farkli duygular icerisindeyim ki yanlis oldugunu bilsemde kendimi kontrol etmem cok zor oluyor.

Şimdi sen detaylı yazınca anladım, sende kaybetme korkusu da olabilir gerçekten, bu yüzden aşırı korumacı bir tavır takınmış olabilirsin. Psikiyatr sadece ilaç yazıyor, ilacın faydasını 6 ayda anca görebilirsin, o kadar uzun kullandın mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İkili ilişkilerde kıskançlık hep var bazen kadında bazense erkekte oluyor kıskançlığın yoğun yaşandığı ilişkide sağlamlık olması zor kaybetme korkusu yaşıyorsan öncelikle bu kıskançlık duygusundan arın kendinle uğraş yenilikler yap bakımlı ol eşininde seni beğendiğini anlayınca kıskançlığın azalacak ilaç konusuna gelince ben çok sıcak bakmıyorum sana acımasını sağlama sevmesini sağla

Şimdi sen detaylı yazınca anladım, sende kaybetme korkusu da olabilir gerçekten, bu yüzden aşırı korumacı bir tavır takınmış olabilirsin. Psikiyatr sadece ilaç yazıyor, ilacın faydasını 6 ayda anca görebilirsin, o kadar uzun kullandın mı?

Doktorum bir ayda gorursun demisti 3-4 ay kullandim ama degisen bisey olmadi. Ilac birseyi degistirmiyor ki kardesim o anlik bastiriyor duygularini o kadar ben ayni ben yine yani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İkili ilişkilerde kıskançlık hep var bazen kadında bazense erkekte oluyor kıskançlığın yoğun yaşandığı ilişkide sağlamlık olması zor kaybetme korkusu yaşıyorsan öncelikle bu kıskançlık duygusundan arın kendinle uğraş yenilikler yap bakımlı ol eşininde seni beğendiğini anlayınca kıskançlığın azalacak ilaç konusuna gelince ben çok sıcak bakmıyorum sana acımasını sağlama sevmesini sağla

Esim beni begendigini hep soyler zaten.Ama bilmiyorum ya kendime de bakarim giyinip kusanmayi seviyorum yani. Inan kendimi cozemiyorum okadar karmasik duygular icerisindeyim ki.Ilac konusunda seninle ayni fikirdeyim. Anlik ise yariyor sonrasi ayni...

Seni beğendiğini söylemesi çok bir şey ifade etmiyor ikili ilişkilerde tartışmalar kısa sürsün yada tartışma çıkmasın diye her iki tarafta karşı tarafın duymak istediklerini dilleri zikreder sen hissetmiş olsan gerçekten kıskançlığın dinerdi erkekler güçsüz ve kaprisli olan kadınlardan haz etmez

Seni beğendiğini söylemesi çok bir şey ifade etmiyor ikili ilişkilerde tartışmalar kısa sürsün yada tartışma çıkmasın diye her iki tarafta karşı tarafın duymak istediklerini dilleri zikreder sen hissetmiş olsan gerçekten kıskançlığın dinerdi erkekler güçsüz ve kaprisli olan kadınlardan haz etmez

Belki de cnm bilmiyorum tuhaf haller icindeyim. O kadar cok problemim var ki isin icinden cikamiyorum

Son düzenleme:
Cnm yazini okuyunca dedim beni anlatmis bende cok kiskancim ve hep bu konuda tartisiriz yani tartisirdik ama artik biraktiiiim gitti ben kendimi bosa yormusum onca zaman simdi o triplere hic girmiyorum o beni kiskanio önce ben sürekli nereye bakion o kim sürekli onu bunaltirdim simdi o bana yapio bosveeeer hayatin tadini cikar ikinizede zehir etme hayati

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cnm yazini okuyunca dedim beni anlatmis bende cok kiskancim ve hep bu konuda tartisiriz yani tartisirdik ama artik biraktiiiim gitti ben kendimi bosa yormusum onca zaman simdi o triplere hic girmiyorum o beni kiskanio önce ben sürekli nereye bakion o kim sürekli onu bunaltirdim simdi o bana yapio bosveeeer hayatin tadini cikar ikinizede zehir etme hayati

Oyle de nasil basardin bunu yani kendine ne soyledin???

Oyle de nasil basardin bunu yani kendine ne soyledin???

Cnm mesela disari ciktik dedigin gibi benim esimde isinden dolayi taniyani cok erkek bayan fark etmez birini gördük selamlastilar konusma yok ben bunu öyle takardim ki ewe gelebe kadar soru yagnuruna tutardim haliyle sonu tartisma ile biterdi sonra tartismayi ben cikardigim icin ben özür dilemek zorunda kalirdim baktim bu isin sonu kötü olacak artik o anda tepki vermiorum susuyorum susuyorum sonra artik normal gelio mesela esime hep derdimki disari cikarken cok parfüm sikma bunu 100kere demisimdor ama degisen bisey yok simdi onun yaptigini ben yapiorum beni uyario diyorumki nasil oluyormus yapma denilen sey yapilinca ne hissediyorszn o zmn anlio benim hissettiklerimi cok bunaltirsan sogutursun kendinden cok sorgulama herseyun fazlasi zarar bu seferde sen kiskanicaksin diye biseyleri gizlemeye calisir ...

bence hayatı kendine zehir ediyorsun bunun farkına var. böyle yaparsan hiçbir şeyden zevk alamazsın. en güzel anlarını bile bu kıskançlık yüzünden bozarsın. kaybetmekten korkuyorum demişsin bu aşırı kıskançlık onu kaybetmene sebep olabılır. ilişkiniz yıpranır. aynı şekilde onun sana böyle yaptığını düşünsene boğulmaz mısın. kım o neden selam verdi neden ona baktın bunu niye giydin oraya gidemezsin şunla konuşamazsın falan dese sana sürekli ne hissedersin. empati kur bence kendini üzme böyle kıskançlıklar yaparak. bundan kurtulursan oh be dünya varmış diyeceksin ve ilişkin daha sağlıklı bir hal alacak emin ol canm.

eşim fazlasıyla kıskançtı evlenmeden bir süre öncesine kadar.4 yıl boyunca bana zehir etti herşeyi. kendisini de strese sokup yıpratıyordu boş yere. ne zaman ki bu huylarını bıraktı oh be dünya varmış hem senı hem kendimi yiyip bitirmişim ben dedi. ben çoğu kez vazgeçme noktasına geldim çok sevmeme kopamayacağımı bılmeme rağmen. herşeyin derecesini bilmek lazım ölçüyü kaçırmamalı hiç kıskanılmıcak diye bırşey de yok dozu önemli.

Birazda özgüven eksikligi olabilir cnm kendine güven ba o zmn hersey yoluna girecek .

bence hayatı kendine zehir ediyorsun bunun farkına var. böyle yaparsan hiçbir şeyden zevk alamazsın. en güzel anlarını bile bu kıskançlık yüzünden bozarsın. kaybetmekten korkuyorum demişsin bu aşırı kıskançlık onu kaybetmene sebep olabılır. ilişkiniz yıpranır. aynı şekilde onun sana böyle yaptığını düşünsene boğulmaz mısın. kım o neden selam verdi neden ona baktın bunu niye giydin oraya gidemezsin şunla konuşamazsın falan dese sana sürekli ne hissedersin. empati kur bence kendini üzme böyle kıskançlıklar yaparak. bundan kurtulursan oh be dünya varmış diyeceksin ve ilişkin daha sağlıklı bir hal alacak emin ol canm.

eşim fazlasıyla kıskançtı evlenmeden bir süre öncesine kadar.4 yıl boyunca bana zehir etti herşeyi. kendisini de strese sokup yıpratıyordu boş yere. ne zaman ki bu huylarını bıraktı oh be dünya varmış hem senı hem kendimi yiyip bitirmişim ben dedi. ben çoğu kez vazgeçme noktasına geldim çok sevmeme kopamayacağımı bılmeme rağmen. herşeyin derecesini bilmek lazım ölçüyü kaçırmamalı hiç kıskanılmıcak diye bırşey de yok dozu önemli.

Haklisin sagol cnm. Bizi yiprattiginin farkindayim. Yardimin icin tesekkurler

Birazda özgüven eksikligi olabilir cnm kendine güven ba o zmn hersey yoluna girecek .

Evet var. Ben tam kendime guveniyorum guclu olup ayaga kalkmaya calisiyorum duzeliyorum birsey oluyor gelip benim butun gucumu inancimi alip goturuyor.Bu arada yardimin icin tesekkurler cnm

Belki de cnm bilmiyorum tuhaf haller icindeyim. O kadar cok problemim var ki isin icinden cikamiyorum

ilacı kendi kafana göre bıraktıysan duygularında artmış olabilir..

Evet var. Ben tam kendime guveniyorum guclu olup ayaga kalkmaya calisiyorum duzeliyorum birsey oluyor gelip benim butun gucumu inancimi alip goturuyor.Bu arada yardimin icin tesekkurler cnm

Rica ederim cnm bak o an sunu düsün esim beni seviyo beni sevdigi icin yanimda ve elimden tutuyo bunu düsün o zmn gecio cnm zamani var belli bir zaman sonra bu kiskancligin gereksiz oldugunu kendin düsünceksin ve bu hallerine güleceksin....

Back
X