Nasıl konuşmak gerekiyor

Sellenno

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
548
694
23
. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/desteginize-ihtiyacim-var.1084642/

Günaydın :)Bir önceki konumda bahsetmiştim şuan için de bulunduğum durumdan.Henüz bir ses Yok.Evliliğin başların da yanlış anlamalar yüzünden kv ile tartıştık Ve ben sonrasında ondan hep korktum kaçtım.Duygusal bir insanım ,oda biraz fazla kırıcı .Ancak başlarda iki arkadaş gibiydik hep.Yıllardır en büyük korkum onunla yüzleşmekti .Eşim onlardan da benden de vazgeçmedi ve arada kaldı kapattı kendini.Ancak arayıda bulmaya cesaret edemedi .
Bu sabah bir cesaret aramalısın dedim kendime..evliliğimizi hiç katmadan bir anne olduğu için kendisini arayıp birbirimizi yanlış anladık bilerek bilmeyerek kırdıysam özür dilerim,üzerimde emeğiniz var hakkınızı helal edin lütfen demek istedim.Aradım telefonu çekmiyordu Ki ne zor benim için bu konuşma anlatamam.
Mesaj yazdım telefonum yok kendisinde beni nasıl korkuttuysa numaramı bile değiştirmiştim :) Fazla kırılganım sanırım.Mesajda günaydın rahatsız etmek istemedim müsait olduğunuzda konuşabilirmiyiz yazdım.En azından ben kendi payıma herşeyi yaptım demek istiyorum.Sizce nasıl konuşmalıyım ?Bildiğiniz korkuyorum telefon görüşmesinden bile :)

Son düzenleme:

Yaaaa kıyamam ne kadar naifsiniz çok ince düşünmüşsünüz korkmayın zaten kv telefonu açtığında rahatlarsınız kendinizi şartlandırmayın bi arkadaşınızla konuştuğunuzu hayal edin

Sellenno eşiniz ziyaret etmek için gittiği anne evinden dönmedi,boşanmak istediğini söyledi,bunun için bir sebep yok, kayınvalidenizle konuşmadığınız için dolduruşa gelmiş olabileceğini düşünüyorsunuz ve kayınvalidenizi arayıp konuşmak istiyorsunuz.

Doğru mu anladım?

Yaaaa kıyamam ne kadar naifsiniz çok ince düşünmüşsünüz korkmayın zaten kv telefonu açtığında rahatlarsınız kendinizi şartlandırmayın bi arkadaşınızla konuştuğunuzu hayal edin
Ancak yıllardır hiç konuşmadık Ve eşimde sağolsun onlara karşı öfkelerimi vs anlatmış Ve onların yanında .Belki farklı düşünecek ama ben en azından ayrılsak gişe bunu yaptım demek istiyorum .

Evet böyle oldu .Hiç bir şekilde konuşmadık.Onlarda onun anlattığı kadarını biliyorlar kendi kendilerine doldular.Hiç bir şeyi değiştirmesede ben özrümü diledim demek istedim kendime.Bu arada gitmeden bir gün önce Ya siz annemle çok iyiydiniz başta dedi benden de sert tepki alınca sustu. .

Evet böyle oldu .Hiç bir şekilde konuşmadık.Onlarda onun anlattığı kadarını biliyorlar kendi kendilerine doldular.Hiç bir şeyi değiştirmesede ben özrümü diledim demek istedim kendime .

Acaba aranızda nasıl sorunlar oldu ki mesela sizi en çok etkileyen spesifik bir örnek verebilir misiniz? Bu tarz durumlarda bazen sebep ararken kendimizi suçlama eğiliminde oluruz. Sizin eşinizle kayınvalidenizden bağımsız bir ilişkiniz var eşinizin yaptığı şey çok yanlış.

Düşünceniz çok doğru, kv ne düşünürse düşünsün önemli değil ancak konuşurken pişmanmış gibi değil de sadece ona bir anne olduğu içim saygı duyduğunuzu bu nedenle konuştuğunuzu hissettirin, eşinizle ayrılma aşamasında olduğunuzu bilmiyordum üzüldüm

Eşimle sırf problemimiz ailesine karşı kendini koruyamamasıydı .Onun dışında çocuk sahibi olmaktan korkuyordu başlarda karar verdi Ancak annesiyle ailesiyle ilgili kurmaya başladı sanırım onlarla görüşmüyoruz vs bunun üzerine sordu annesiyle düzelme ihtimalimizi .
Annesiyle ise tamamen iletişim problemi .Oğlunu ondan koparmaya çalıştığımı vs düşündü :)ve sert yaptırımlar uyguladılar bizim hayatımız için.

Bende bilmiyordum ayrılma aşamasında olduğumuzu her hangi bir konuşma vs olmadı aramızda.Arada kalmış gibi hissediyorum.Biteceksede kısmet Ancak ben vicdanen rahatlayayım

Mesajı görmesini mi beklemek gerekiyor ?Hayatımda asla asla dediğim birşeyi yapıcam bu yüzden nerden nasıl başlayacağımı bile bilmiyorum küçük bir çocuk gibiyim şuan.

Bende bilmiyordum ayrılma aşamasında olduğumuzu her hangi bir konuşma vs olmadı aramızda.Arada kalmış gibi hissediyorum.Biteceksede kısmet Ancak ben vicdanen rahatlayayım
Eşiniz ayrılma talebinde bulundu öyleyse, ama bu çok büyük haksızlık. Anladığım kadarıyla aranızda yalnızca onun ailesi yüzünden olan problemler var ve eşinizi bunu çözemediği için sizi hayatından çıkarmayı tercih ediyor, aynı benim yaşadığım durum gibi...

Olaylar henüz çok taze.Size yaptıkları yaptırımlar sizi çok üzmüş ki görüşmeme kararı almışsınız. Eşinin ailesiyle görüşmeyen ilk ve tek gelin siz değilsiniz. Bu durum eşinizi tabiki üzer ancak sizinle alacağı çocuk kararı ya da evliliğinizi sürdürme durumu bu tarz şartlara bağlıysa evliliğinizin temeli sağlam bir zemin üzerinde durmuyor diye düşündüm.

İletişim problemini iletişimden kaçarak çözemezsiniz ancak hata yapan taraf siz değilseniz kendinizi çok hatalıymış ve bu yüzden özür diliyormuş pozisyonuna düşürmeden konuşmanızı öneririm illa konuşacaksanız.

Ancak siz kayınvalidenizle aranızı düzelttikten sonra evliliğiniz düzelir mi?Aranız düzelirse eşinizin sevgisinin annesiyle aranızın iyi olmasına bağlı olduğunu hisseder misiniz ve bu sizi nasıl etkiler bilemiyorum.

Bunları düşündünüz mü?

Resmî bir dille ona ait olmayan cümlelerle hazırlanmamı yazdı Ve hiç birşey yazmadı sonrasında .Önceki günler gayet normal di yazışmalarımız.Bu olayın hazmedilmesi güç tarafı.Ama hala annesi anneme benden özür dilemedi vs diyor.Bende ayrılacaksak bile ben bir büyüğüm olarak ondan bu özrü De dilemiştim demek istiyorum.Eşim şuan onların yanında Ve onlar en ufak şeyde Yok sevgi bitmiş saygı bitmiş der hep kendi haline bırakmazlar.

Eşim çok güçlü bir karakter değil bu konuda tartışmayı sevmez susar .Onlara karşı da hakkını arayamaz.Evliliğin başından beri tek tartışma denilecek konumuz Ailesi onun dışında ikili ilişkimizde iletişimimizde bir problem Yoktu.Bakalım dediğiniz gibi yapıcam konuşmayı .Bu arada hala yüzüme söyleyecek cesareti bulamadı istemiyorum ,şu şekilde yaparız vs.

Eşiniz neden evden ayrıldı, ne kadar zamandır orda?

Eşiniz neden evden ayrıldı, ne kadar zamandır orda?
Gayet normal çıktı sanırım dertleşmek istedi annesiyle .bir kaç saat Sonra geleceğini yazdı birşey lazımmı vs .Sonrasında o anlatınca annesine sanırım biraz kalmasını istedi ve mesaj atıp onların memleketine gideceğini yazıp telini kapattı

Çok ilginç bir hareket, eşinizi anlamak güç gerçekten, herşeyin bir yolu yordamı vardır bu şekilde olmaz ki.

Size çok üzüldüm,çok da naif bir hanımefendiye benziyorsunuz. Herkes ve her aile birbirinden farklıdır ancak ben sizin gibi davranmazdım. Olaylarınızın içeriğini net olarak bilmiyorum ama eşim hiç bir gerekçe yokken annesinin evine gidip benimle boşanmak istediğini söylese, bunu mesajla yapsa ve yüzyüze konuşmaya da yanaşmasa "tamam" derim. Çünkü bana bir mesajla bu kararı duyuracak kadar az saygı duyuyorsa zaten evliliğimiz yürümez. Koparılmaktan korktuğu annesiyle bir ömür mutlu yaşasınlar der ve yoluma bakarım. Ne annemin annesini aramasına izin veririm ne başka bir şey. Sessizliğe gömülürüm ve mahkememin sonucunu beklerim.

Ama bu yuva sizin yuvanız. Yaşadıklarınızı ancak siz bilirsiniz,eşinizi en iyi siz tanırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Eşinizle ve kayınvalidenizle barışırsanız da onları olduğu gibi kabul edip sabır göstereceksiniz. Çünkü görüşmeyince dolduruşa gelinip yuva dağılacak noktaya geliniyor baksanıza.

Çok ilginç bir hareket, eşinizi anlamak güç gerçekten, herşeyin bir yolu yordamı vardır bu şekilde olmaz ki.
Çok doğru söylüyorsunuz ben de bunun şaşkınlığı içerisindeyim.Ancak kendi ikili ilişkimizde de stres altında kalmaktan hoşlanmaz tartışmaktan kaçınır ,kendini kapatır

Çok haklısınız ben de hep böyle düşündüm.Verdiğim emek vs hepsini bir kenara koyarak o yıllardır benden beklenilen ve bahane olarak önüme koyulan şeyi ortadan kaldırmak ben bunu yaptım demekistiyorum.Evlilik içinse bitecekse benimle yüzyüze konuşup yetişkin insanlar gibi bitmesini istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…