Nasıl konuşmalıyız?

GokyuzundeDans

GÖZLERİMDE GECE OLDU
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
2.006
5
116
A.B.D.
Günlerden beri kafamı kurcalayan meseleler var en azından akıl akıldan üstündür diye konu açayım dedim.Biz 2 kardeşiz erkek kardeşim 3 yıldan beri bir kızla beraber ve evlenmeye karar verdiler. Tabi ailem bunu bekliyor sabırsızlıkla neyse 14 şubatta evlenme teklif etti kız arkadaşına tek taş bir yüzükle
işte aileler filan tanıştık biz tabi çok mutluyuz babam kardeşime 2 yıl önce bir iş kurdu şükür tek başına oranın sahibi onun kazancıyla evini geçindircek her şeyini annem babam bende elimden geldiğince yapacağız yani anlayacağınız 4*4lük borçsuz evlenecekler Gelinimiz bu olaylar olurken her şeyi halledin bir an önce şaşaya gerek kalmadan evlenelim diyordu hiç bir şey istemiyorum filan gibi şeyler söylüyormuş kardeşime bizde elimizden geleni yapacağız diyorduk zaten her şeyimiz hazır bi eveti bekliyoruz Neyse kız isteme günü geldi çattı gelinimiz tel ediyor gelirken tek taş alıp gelin diyor isteme olurken takarsın diye şaşırdık bizde emrivaki yapar gibi neyse gittik aldık telaşla o akşam istendi filan taktı 2.ci tektaşını Bizde annesine filan sorduk nişanı kızımız kendi aramızda yapalım filan diyor ne yapacağız ne edeceğiz diye anneside sonra konuşuruz burda konuşulmaz şu an bunlar dedi.
Bizde ok. dedikartık şimdi bizi nişan günü tarihi belirlemek için çağırıyorlar şaşırdık kaldık.Neymiş onların adetlerine göre nişanıda düğünüde erkek tarafı yaparlarmış onlar hiç bir işe almaya vermeye karışmazlarmış şimdi kurbanlık koyun gibi nişan tarihi almaya ve isteklerinin listesini almaya gidiyoruz Annem ne istiyorlarsa yapacağız diyor kardeşim suskun babam canım zaten karışmaz almaya vermeye ben evlenırken benim ailemin hiç bir isteği olmadı ben şimdi şaşırıyorum bu nasıl bir iştir anlamadım.:37:

Günlerden beri kafamı kurcalayan meseleler var en azından akıl akıldan üstündür diye konu açayım dedim.Biz 2 kardeşiz erkek kardeşim 3 yıldan beri bir kızla beraber ve evlenmeye karar verdiler. Tabi ailem bunu bekliyor sabırsızlıkla neyse 14 şubatta evlenme teklif etti kız arkadaşına tek taş bir yüzükle
işte aileler filan tanıştık biz tabi çok mutluyuz babam kardeşime 2 yıl önce bir iş kurdu şükür tek başına oranın sahibi onun kazancıyla evini geçindircek her şeyini annem babam bende elimden geldiğince yapacağız yani anlayacağınız 4*4lük borçsuz evlenecekler Gelinimiz bu olaylar olurken her şeyi halledin bir an önce şaşaya gerek kalmadan evlenelim diyordu hiç bir şey istemiyorum filan gibi şeyler söylüyormuş kardeşime bizde elimizden geleni yapacağız diyorduk zaten her şeyimiz hazır bi eveti bekliyoruz Neyse kız isteme günü geldi çattı gelinimiz tel ediyor gelirken tek taş alıp gelin diyor isteme olurken takarsın diye şaşırdık bizde emrivaki yapar gibi neyse gittik aldık telaşla o akşam istendi filan taktı 2.ci tektaşını Bizde annesine filan sorduk nişanı kızımız kendi aramızda yapalım filan diyor ne yapacağız ne edeceğiz diye anneside sonra konuşuruz burda konuşulmaz şu an bunlar dedi.
Bizde ok. dedikartık şimdi bizi nişan günü tarihi belirlemek için çağırıyorlar şaşırdık kaldık.Neymiş onların adetlerine göre nişanıda düğünüde erkek tarafı yaparlarmış onlar hiç bir işe almaya vermeye karışmazlarmış şimdi kurbanlık koyun gibi nişan tarihi almaya ve isteklerinin listesini almaya gidiyoruz Annem ne istiyorlarsa yapacağız diyor kardeşim suskun babam canım zaten karışmaz almaya vermeye ben evlenırken benim ailemin hiç bir isteği olmadı ben şimdi şaşırıyorum bu nasıl bir iştir anlamadım.:37:

Kardeşinle konuş bu konuyu bence oda istekliyse evlenmede problem yok , Nişana gelirse benm bildiğim kız tarafı yapar böyle saçmalık olmaz bence niyetleri bütün masrafları size ödetmek 2. tektaşı istediklerine göre maddi açıdan biraz kötü olmalılar :(

valla şaştım kaldım. yanlış anlamadıysam 2 kere tek taş alınmış. gerçekten gelin hanımın gözü tokmuş. benim fikrim siz erkek tarafısınız sizin adetlerie hatırlatın derim ilk defa nişanı erkek tarafının yaptığını duydum ağırlığınızı sizde koyun erkek kardeşinede kırmadan durumu izah edin. nişanlısına o söylesin. belkide kardeşinin sesi çıkmadığı için yükleniyorlardır.

valla 2. tek tası ıstemesı ,normalde nısanı kız tarafı yapar bunu sızden talep etmelerı tuhaf yanı,belkı onların adetı oyledır ama bılmıyorum

Anlaşılan aile işin içine girince durum değişmiş.Büyük ihtimalle açıkgöz bir anne sözkonusu.
2 tektaş olayını anlamadım,hangi birini takacakmış ? Bir eline birini,diğerine ötekini :37:
Nişanı kız tarafı yapar,erkek tarafı yapan yöre var mı duymadım-bilmiyorum.Bildik bileli nişan kız tarafına aittir.
Allah kolaylık versin,inşallah insafa gelirler veya gelin adayınız ailesini azıcık frenler.

olurmuymuş öle şey canım nişanı kız tarafı yapar... bence söle kardeşine konuşsun kızla eğer çok ısrarederlerse ekendi evleind eyapsınlar düğün salonu felan dünya masraf ve bence çok gereksiz...:45:

Erkek kardeşim sessiz gerçektende kız ilk başta olumlu yaklaşıyor sonra da bizim sülale kalabalık ben onlara mahcup düşerim filan diyor ama biz zaten onu hiç bir şekilde mahçup etmeyeceğizki annem babam takısına varıncaya kadar hazırladı birde üstüne üstlük beğenmezse yenilerden bile alırız diyorlar bu devirde kim geline trabzon hasırı takar bu ekonomik krizde hepsini biliyor ama kalkıpta biz her şeyi isteriz demek nasıl bir adettir anlamadım.Kime sorsam nişan onlara diyorlar.Bende kardeşime diyorum bak çeyizi yokmuş onun yerine 1 eksiği ni alsın kendi aramızda yapalım diyorum Ama o isterim de isterim diyor :53:

el insaf yani.. tamam maddi durumlari olmaz anlarim. gucleri yoktur yapamazlar ama.. bu kadarida fazla.. nisan istemesinler bari..hem anlamiyorum milleti nisan nedirki yuzugu tak iste olsun bitsin. . ki zaten alinmayan bi tek alyans kalmis.. :)) karsi tarafin durumu iyide olsa birak baska gerekli yerlere harcansin para... bu ne boyle..gelin adayi sansliymis acikcasi:)) umarim ileride zor durumlar olmaz.. bu bisey degil.. Allah guzel gecim versin... hayirli olsun mutlu olsnlar insallah...:16:

şimdi bakıyorumda ben bedavaya gitmişim yanii:S kızda uyanıkmış kusara bakma ama ... bence söleyin yani oturp konuşun bu nişan sonuçta aile arası olsa nolur.. daha düğün var kına var ay h,iç anlamıyorum ben bu insanları :S:44:

yıllardır bilinen adetleri kendileri mi değiştirecekler??:20:
nişanı her zaman kız tarafı yapar,bence bu kadar alttan almayın,yani kırmadan etmeden her dediklerini yapmayın.Eşimin arkadaşının düğünü bu yüzden iptal oldu kötü örnek örnek değildir ama yine de olan şeyler bunlar kızın ailesi herşeye karışıyormuş ve de herşeyi istiyormuş.Yazık çok üzüldüm haftaya düğünleri olacaktı kızın ailesinin istekleri yüzünden bitti.Umarım kardeşinizin hakkında herşey hayırlısıyla olur..

Erkek kardeşim sessiz gerçektende kız ilk başta olumlu yaklaşıyor sonra da bizim sülale kalabalık ben onlara mahcup düşerim filan diyor ama biz zaten onu hiç bir şekilde mahçup etmeyeceğizki annem babam takısına varıncaya kadar hazırladı birde üstüne üstlük beğenmezse yenilerden bile alırız diyorlar bu devirde kim geline trabzon hasırı takar bu ekonomik krizde hepsini biliyor ama kalkıpta biz her şeyi isteriz demek nasıl bir adettir anlamadım.Kime sorsam nişan onlara diyorlar.Bende kardeşime diyorum bak çeyizi yokmuş onun yerine 1 eksiği ni alsın kendi aramızda yapalım diyorum Ama o isterim de isterim diyor :53:

canım onların tarafdan bırıne sormanız lazım senın sorduklarında nısanı kız tarafı yapıyo olabılır ama onlarınkın de oyle olmayabılır,ama ben uyanık gordum gelınınızı ılk baska hıc bısey ıstemem dıyıp sonra cosması ayıp yanı bulmus boyle kaynana kayınbaba daha ne ıstıyo allahım ya

hey allam yaaa herkes bi değişik olmuş zaman nasıl değişti benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar erkek tarafıda ne yapalım bz ne istersiniz diye sorudğunda verilcek cevap kız tarafından kendinize yakışan neyse onu yapın denilir ve karşı tarafa bırakılır ama malesef günümz değişti kız tarafı hiçbişe yapmaz erkeğe bırakır erkek taradı düğün v.s hiçbişe yapmaz kız tarafı yapar valla allah kolaylık versin bir bayan evleniceği kişiyi sevdiği için almalı istekler manevi yönden olmalı çünkü gerisi herzaman gelir...

Bende anneme bunu anlatmaya çalışıyorum 2 kişi sevmiş birbirini kendileri halletsinler diyorum ama iş yine bizim üstümüze düşüyor Evet herkes şaşırmış 2.tek taşmı evet 2.ci oldu. Ayrıca benim bildiğim bir kızın çeyizinde çamaşır makınası da olur fırınıda olur bulaşık makinasıda ama bunların hiç biri yok almaya niyetide yok o da bizim üstümüze binecek el insaf diyorum artık bu kadar nişan için direteceğine en azından bir eksiğimizi kapatalım demiyorlar annem diyor çamaşır makınası alacağız bulaşık makinası alacağız eee kız ne alacak diyorum set üstü ocak artık onada sinirlendim onuda almasın ben alırım dedim.daha ne diyeyim böyle davranırlarsa bu işin zaten cılkı çıkar

valla biz çok karısık bır aileyiz. yanı annem karadenizli, babam egeli,k.validem çerkez ve k.peder kürt ama hepsindede nisanı kız tarafı yapar. bence sizin comertliğinizi gordükçe fazlasını istemisler. anladığım kadarıyla durumunuz yerinde bence sız yapın yinede nisanı. bunun için araya soğukluk girmesin.

Allah Allah ya...Ben beyaz eşyayı da kız tarafı alır biliyorum.İmkan yoksa o başka ama adet böyledir.
Burada ne gelinler okuyoruz,erkek tarafından bir çöp görmemişler,gıkları çıkmamış.
Sizin dünürler sizin yüzünüzü yumuşak bulmuşlar,tepenize çıkıyorlar.

benim bildigim nisanı her zaman kız tarafı yapar
durumu yoksa bile her iki aileden cok yakınlar cagrılır
herhalde 2 mesrubat 1 pasta alıp kurabiye yapıcak durumları vardır
o kadarını yapabilirler di mi
hangi yuzle arayıp 2. yuzugu istiyor ya ne kadar ayıp
ben olsam hayatta almazdım
hatta ben olsam nisanda cok fazla takı da takmazdım bana pek guvenılır gelmedi kız tarafı
sonra takılara konup kacmasınlar

Son düzenleme:
bizde beyaz esyayı kız tarafı almaz. mutfak esyalarını alır, durumu varsa bulasık makınesini, yatak odasını alır. karadeniz de boyledir yanı. yoreye gore değisiyor adetler ama sizinki yoreden çıkmıs ne koparırsam kardır mantığına girmis. ben 5 sene once evlendim babam dedi k. pederime bizim suanda yatak odası takımı yapmaya durumumuz yok beklerseniz düğünü daha geç yapalım o zaman alırız yatak odasını dedi. onlarda sağolsun kendileri aldı beklememek için.

bende kız tarafı yapar diye biliyorum ama... benim sözüm evde olmuştu ama nişan töreni gibiydi. bu yüzden yapmayı planlamıyorum. onun yerine nişanda ne kadar masraf olursa hesaplayıp biriktirmeyi düşünüyorum, evlendikten sonrası için. allah korusun ilerde kötü birşey olur kimse kalkıp nişan falan yapmadın demesin diye.
neler varmış, azcık gözümümü açmam lazım ne :27:

bence çevresinin dolduruşuna falan geliyordur gelininiz yoksa bastan hayır diyip sonra neden istesin ki?

ben artık bu zamanda bunu kız tarafı alır sunu erkek tarafı alır muhabbeti kalmaması gerektigine inanıyorum
eger iki ailenin de durumu musaitse
kızın ceyiz icinde yaptıgı masraflar goz onunde bulundurularak tabii ki
tum ev harcamalarının ortak yapılması gerektigini dusunuyorum
he olabilir kız tarafının durumu müsait olmaz erkek tarafının iyidir masrafın cogunu yuklenir
ama o zaman kız tarafı da cıkıp ben nisan yapmam kına yapmam ama 2. tek tasımı isterim deyip bir de ustune nisan isteklerimi yerine getirmek icin evime geliniz die cagrılmamalı insanlar
tam tersi de olabilir
kız tarafının durumu erkek tarafından daha iyi olabilir
o zaman da ya bastan bu durum kabullenmeli ve evlenilmemeli ya da karsı tarafı gucendirmemek icin bazı istekler alt seviyede tutulmalı ya da erkek tarafına cok caktırılmadan halledilmeli

Son düzenleme:
Back
X