Nasıl kurtulabilirim bundan?

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
248
1.5 yıldır bu sitenin takipçisiydim. üye olmak 2 gün öncesine kısmetmiş. bir sıkıntım var ve bana da önerilerde bulunmanıza çok ihtiyacım var. 5 yıllık evliyim, bir oğlum var. eşim bana çok değer veren biri ve çok çok iyi bir baba. onu gerçekten seviyorum. sorunum kendimle ilgili. evlenmeden önce tek bir erkeği kıskanmamış ben, şimdi deli gibi kıskanç bir kadın oldum. özgüvenimi kaybettim sanırım. yakında tatile çıkmayı düşünüyoruz ama ben plajda ne yapıcam onu düşünüyorum. bir sürü güzel kadın, güzel vücutlar. Tanrı'm kabus gibi benim için! Bodrum'a gitmek istiyor eşim ama ben bin tane engel çıkarıyorum. daha sade, daha mütevazi bir yere gitsem belki daha rahat olurum diye düşünüyorum ama bu durumdan çok sıkıldım. ona kesinlikle bu zayıf yönümü göstermedim. oysa içimde fırtınalar kopuyor! çok bakımlı, çok temiz ve gerçekten beğenilen bir kadınım ama benden güzel bir kadın görmeye dayanamıyorum. bunları yazmak bile benim için utanç verici inanın. oysa diğer her konuda son derece güçlü ve mantıklı olduğumu düşünüyorum. ukalalık olarak düşünmeyin lütfen samimi olmaya çalışıyorum sadece. kendi özgürlüğümü de kısıtlar oldum bu saçma sapan hisler yüzünden. bu nasıl aşılır? yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle bu noktaya nasıl geldiğinize bakmalı bence..
Birisi hakkınızda olumsuz bişiy mi dedi de özgüveniniz zedelendi?

hayır Laale
aksi gibi hep hoşuma gidecek şeyler duyuyorum etraftan da eşimden de.
ama nasıl bir saçmalıksa kendimden güzel bir kadın görünce, eşimin onu beğenme ihtimalini düşünmeye başlıyorum.
adeta içim içimi yiyor ve iyi bir oyuncu olmalıyım ki bunu hiç farkettirmedim.
aslında sanırım ne kadar aşağılayıcı bir duygu olduğunun farkında olmamdan kaynaklanıyor.
beni basit bir kadın gibi görmesini istemem.

Öncelikle bu noktaya nasıl geldiğinize bakmalı bence..
Birisi hakkınızda olumsuz bişiy mi dedi de özgüveniniz zedelendi?

veya eşinizin güzel kadınlara baktığını mı farkettiniz? Ya da fiziksel bir değişim yaşadınız mı yakın zamanda? Bu veya bunun gibi şeyler yaşadıysanız özgüveninizin zedelenmesi normal. Ancak bunlar olmadıysa ya kendinizi dizginleyeceksiniz (aile yaşamının huzuru için) Ya da belki terapinin faydası olabilir.

Sevgiler..

bu olay durup duruken olmaz gecmişte bununla alakalı bişey yasamıs olman lazım cünkü sonradan olmussempatiksalakcinni

pelin size şunu söyleyebilirim ki bu güne kadar eşimin benim yanımda bir kadına baktığına hiç rastlamadım. inanın tek bir defa bile. ama mutlaka bakıyordur mümkün mü bakmaması. güzelliğe de düşkün bir adamdır. mesela çirkin bir kadının başrolde olduğu bir filmi kesinlikle izlemek istemez. tv izlerken yaptığı yorumlardan da ağzının tadını bildiği belli :))
doğum yapmış ve 30'lu yaşlarda bir kadın olmama rağmen de fiziğim oldukça iyi. "genç kızlara taş çıkarırsın" dedi eşim geçen gün. ama mesela bacaklarımın dizden altını hiç beğenmem. hafif bir eğrilik var. onun haricinde belli belirsiz de olsa selülitlenmeye başladı popo :) ay utandım!

O zaman takıntılarınızı yenmeniz gerek..
Sizi mutlu eden neyse onları yapın,kendinizi iyi hissettikçe hayatınız da güzelleşir..
Ama bir faydası olmuyorsa bir uzman yardımı alın.. Kişinin kendi güzelliğini başkalarıyla kıyaslaması çok acı bence..

çok haklısınız. başkalarıyla kıyaslama konusu gerçekten de hem acı hem sinir bozucu. çünkü bunun sonu yok. her zaman daha güzeli vardır. daha zengini, daha akıllısı, herşeyin bir daha iyisi. ben böyle hislere kapılacak biri değildim. ne oldu bilemiyorum :gitme:

Merhabalar bu fikirleriniz Bodrum denildikten sonramı oldu, böle hissetmeniz, yoksa son dönemlerdemi başladı. Tatil yerlerinde bilirisniz herkes askılı,şortlar, elbiseler felan öledirler, ama sizde öle olacaksınız öyle değilmi. Onlara bakan kişiler sizede bakacaktır. Gittiğiniz yere göre nezihliğine göre değişir. Geçen yaz Bodrumdaydım diğer tatil yerlerine göre biraz lüks, biraz havalı, sosyetik bir tatil yeri..Ama siz zaten hoş bir bayanmışsınız sakın bunu dert etmeyin kendinize, güvenin yeter...

:1rolleyes: çok teşekkür ederim size ve diğer yorum yazan arkadaşlara. yaklaşık 2 yıldır böyleyim. ama kendime güvenmek zorundayım biliyorum. hayat böyle yaşanmaz.

bende senin gibiyim canım gerçi ben daha evli değilim ama erkek arkadaşımı çok kıskanıyorum çeşmede yaşıyor geçen gün gittik yanlarına kıskançlıktan kavga edip geri döndüm dün psikologla konuştum terapilerle çözebilirsin dedi bu durumu sadece durumumuz benzediği için sanada söylemek istedim

valla bence sen degil esinin seni kiskanmasi lazim plajda baska erkekler benim esime bakiyormu diye siz ne diye kendinize eziyet ediyorsunuz allah askina cikin esinizle tatilinize bakin keyfinize
ben varken esim baskalarina bakmaz diyin rahatlayin biraz
yapacak olan insan inanki sen ne kadar engel koyarsan koy yapar
böyle yaptikca kendine ve evliligine zarar verirsin sadece

Aldatılma hikayelerinde biraz uzak durun bence. İnsan ister istemez etkileniyor. Ama sizin sorununuz eşinizden ziyade kendinizle sanki.

30lu yaşlar sendromu olabilir mi? ben bizzat 25 yaş sendromu yaşıyorum da. Kıskançlık yok bende ama artık etraftaki benden daha güzel insan sayısının artmaya başladığını farkettim bilmiyorumkismile :gitme:

arkadaşlar çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
her birinizin söylediklerini ayrı ayrı dikkate alıcam.
gerekirse psikoloğa da giderim, güvensizlik zor şey...

Saçmaladığınızın farkına varın
Sizden daha güzel bi kadın olsa bile eşiniz sizi severken ona bakar mı?
Kaldıki seven insan için en güzeli sevdiğidir
Siz eşinizden yakışıklı birini görebiliyormusunuz çevrenizde?
Eşinize aşık olduğunuz müddetçe göremezsiniz
Çünkü kime aşıksanız sizin için en güzeli en yakışıklısı odur.

ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca

eşiniz siz varken neden başkasına baksın ki... gidin güzel güzel tatilinizi yapın. Baktınız bi başkasına gözü kaydı, gözünü o zaman çıkarıverirsiniz.
şimdi yaptığınız şey
Nasreddin hocanın kızına önce testiyi doldur, kırmadan getir diyip daha kızı gitmeden bi tokat atması gibi.
böyle paranoyalara kapılmayın

tamamen psikolojik bence ve sorun henüz küçükken önlemini almalısın, yoksa bunun ötesi eşine tv yi pc yi yasaklamak olabilir
rahat olmaya çalış, gözü kayabilir bakabilir, biz kadınlar bile bakmıyormuyuz, çok güzel vucudu olan bi kadına plajda, gerçi niyetler biraz farklı olsada sempatiksalakcinni
yani eşin anladığım kadarıyla sana bağlı, gördüğü her güzel kadının peşine düşcek değil ya
insanın gözü kayabilir yani, insanlık hali
özgüvenini kaybedeceğin bi durumda yok, gencim güzelim, hepinizi cebimden çıkarırım diyosun kaydirigubbakcemile3 Farklı konularda da kendini geliştirsen belki kendini daha rahat hissedersin, bi dizinin sloganındaki gibi yani, artık en sexi şey zeka çünkü güzel vucut çok zaten
bence kendini kontrol altına almazsan kendi içinde,bu iş kontrolunden çıkacak gibi

iyide çevrede her zaman sizden daha güzel kadınlar olacak daha genç kaydirigubbakcemile3 yani tüm kadınlar en güzel kendi olmasını ister ama çok güzel çok genç kişilerde olucak yani bencede bir psikologa gidin bu kıskançlığın normal olmadığının sizde farkındasınız birde erkekler kıskanıldıkça kendini iyice havaya sokar kıskansanızda farkettimeyin bende eşimi gıcık ederim off derim şu yeni nesil gençler ne yakışıklı değil mi aşkımmm hepsi benim kardeşim o ayrı ama yeni nesil çok fena değil mi derim o çatlar kıskançlıktan haaa evet senide herkes hala öğrenci sanıyor sinir oluyorum zaten diyor( 29 yaşındayım kaydirigubbakcemile3) yani eşinin huyunu bilmem nasıl tepki verir ama sen onu kıskandıryerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…