Nasıl Kurtulucam..

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçiym. Ben tusa hazırlanan bir pratisyen doktorum. Kendi memleketimde çalışıyorum. Eşe dosta yardımcı olmayı seviyorum. Ama gelin görün ki dozunu biraz fazla kaçırıyolar. Bir yakınım var kuzenim dlyelim. Annesinin bütün rahatsızlıklarında beni çağırıyor. Hergün yorgun argın işten çıkıp iğnesini yapmaya gittim. Evlerine yakın sağlık ocakları var arabaları var ama yok illa beni çağırıyolar. Yok diyemiyorum bende. Şimdi bir rahatsızlığından dolayı hastaneye gitmesi gerekmiş. Randevusunu alıcam doktora götürcem tahlilleriyle ilgilenicem vs vs.. Üstelik bunlari izin günümde yapıcam. Dersimden zamanımdan ödün vererek. Sınava kalmış üç ay.
Ben tek gidemem diyor. Eşiyle de gidebilir ben doktorunla görüşürüm dedim yok senle gidelim diyor. Çok sıkıldım ya. Benim de kendime göre işlerim var. Benim de ligilenmem gereken yaşlı bir annem var. Ben nasıl kırmadan reddebilirim. Sürekli burunlarıaksa yanlarında olamam. Bunu kırmadan nasıl yapabilirim. Hayır diyemiyorum ama artık bıktırdılar cidden

Canim insanlara hayir demeyi ogrenmezsen cok sey kaybedersin..

Hayatta bazen biraz bencil olmak kendini dusunmek, kirilan kirilsin..demek gerekiyor malesef..

Cunku herkes kendini dusunuyor herkes isini gordurmeye bakiyor karsisindakini dusunen yok.

Boyle insanlara cok rahat hayir diyorum ben artik.

Kirilan kirilsin

Bence hayır demelisiniz.Dünyadaki tek doktor siz değilsiniz yahu,siz de insansınız.Siz olmasaydınız hastaneye gitmeyecekler miydi sanki ?

Direk yeter uğraşmak istemiyorum demeyin tabii de,birkaç bahaneden sonra sormayı bırakırlar.

Sınavınızda başarılar bu arada

Hayir demeyebilmelisin herşeyden önce.Yorgunum yada bu sefer saglik ocagina yaptirin diyin.
Anlarlar birdahkine cagirmazlar.

Yorgunum, müsait değilim, planım var, sınavım var. Bozulursa da bozulsun. Sizin önceliklerinize saygısı olmayan insan, sadece sizi kullanabildiği kadar sever.

Şimdi bu randevu işine tamam demiştim. O zaman bir bahane uydurup cumartesi gününe alıp randevuyu canım sen eşinle gitsen benim ders çalışmam lazım. Doktorunlada telefonda konuşurum desem ayıp olmaz değil mi Visne27

Teşekkürler

Ben nasıl kırmadan reddebilirim.

Hayır diyemiyorum ama artık bıktırdılar cidden

Olmaz-hayır demezseniz daha böyle çok suistimal edilirsiniz.
Israr eden insandan hiç hazzetmem; bir şeyi en fazla iki kere teklif edersin ikincisi de nezaketen, 3. artık kabalık oluyor, bu illa iş yaptırma meselesi değil "Şunu da ye, hadi şuraya gidelim" vs vs tarzı şeylerde de böyle.
Hayır demezseniz, vaktinizi daha çoook başkalarının keyfine yaşar durursunuz.
"Gelemem, sizin anlamayacağınız bir şey de değil, kendiniz yaptırabilirsiniz" diyecek geçeceksiniz.

Konu sadece mesleki acıdan olsa neyse de hayatinin her köşesinde seni istismar ederler böyle olursan. Hayır sınava hazırlanıyorum planlarım var diyip konuyu kapatacaksın. Muhtemelen kötü akraba ilan edecekler seni. Bu bile sana değer vermediklerini gösterir ve sen sana değer vermeyen insanlara değerli zamanını harcıyorsun .

Bunu kendime yazdım aynı zamanda. Ben de senin gibiyim cunku

Aynen boylr demelisin neden ayip olsunki.Onlar sen hergun yorgun argin calisirken izingununde cagirmalari ayip olmuyor mu

Bunun çözümü bilmiyorum demek. İnsanlar bir şey sorunca o bölümün uzmanı bilir ben bişey diyemem demek. Hatta kendi bolumunuzle ilgiliyse bile suan bişey diyemem iyice muayene etmeden falan demek gerekiyor. Yoksa sonu gelmez gece ikide arayip soru soran insan var.

Hastaneye giderken niye sizin eşlik etmenizi istediklerini anlamadım. Onda da aynı sekilde siz randevunuzu alın gidin ben öncelik gosteremem öyle bir hakkım yok falan deyin. Çok saçma randevusunu alsın gitsin, doktor yakını yanında götürmek nedir.

Resmen kullanıyorlar.Öncelikli oldugunuzu düşünüyorlar.
Yahu bu insanlar siz okurken kaç defa arayıp ihtiyacın var mı destek çıkalım dediler.
İnsanına göre yapacaksınız elbette ki size yardımcı olanlara siz de yardımcı olacaksınız ama olmayanlara da yok diyebilmelisiniz.
Ders çalışmam gerek diyip konuyu kapatın art niyetli insan çok.

sizde babamı gördüm. 23 yıllık doktor ve hala hayır diyemez. rapor yazmadığı için g.tü kalkmış diyenler,başhekim oldun da adam mı oldun diyenler,kimler yok ki... bence bu daha iyi günleriniz. babam mesela istemese de randevusuz tanıdık bazen alıyor. içi rahat etmiyor ama alıyor işte.

annemde o yoktur. annem hastalarına çok iyi davranır ama yüzü serttir. bir akraba bir şey istedi mi yapamayacağı bir şeyse net olarak hayır der. pek de sevilmez. okumuş da bi b.k olamamış vs laflarını çok duyar.

demem o ki zaten doktor olduğunuz için hiçbir akraba sizi sevmeyecek. hayır demeyi bilin de bari içinizde kalmasın. yoksa çırpınır didinir yine de yaranamazsınız. :)

Hayir demeyi ogrenin lutfen.

Çok haklısınız..aynen öyle

Uff gözlemleyebildiğim kadarıyla en çom doktorlar avukatlar ve bankacılar akraba dertlerinden çok muzdaripler. Keşke o iğne yapma meselesinde ben böyle bi sorumluluk kabul etmem sağlık ocağında yaptırın deseydiniz. Biraz yüz vermişsiniz

bazen kendini de duşünmek gerekiyor, sizi kullanmaya çalışan insanlara hayır demezseniz önünü alamazsınız.
bi başkası da aynı taleplerle gelebilir ona yardım etti bana etmedi diyebilir.

çok çok acil durum olmadıkça gitmeyin artık her mahallede aile hekimi var özel hekime gerek var mı..

Tus çalışıyorum diye evde yemek bile yapmıyorum ben.daha da önemlisi neden evde iğne yapıyorsunuz bir komplikasyon gelişse hiç bize iyilik yaptın olmaz.ben anneme bile alerji riski olur diye asm de yaptırıyorum.

siz hastanede mesaideyken gelseler, yardım isteseler neyse de izin gününüzü onlara ayırmanızı istemek çok saygısızlık, ders çalışmam gerek kusura bakmayın deyin kısaca...

Simdi bundan sonra hayir derseniz, 'doktor olunca bir yerleri kalkti, biz onun sümüklü hallerini biliriz, simdi adam oldu' diye dedikodunuzu yapmaktan asla cekinmeyecekler.

Ben bu bencilligi anlamiyorum. Su anda randevulu sisteme gecilmisken hastaneye gidip muayene olmak dunyanin en kolay seyi ama yok ille birine yük olacaklar.
Ben de hekimim, eşim de hekim ve hastane işim olduğunda paşa paşa aliyorum randevumu, bekliyorum sirami, gidiyorum hallediyorum. Eşimden bile rica etmem. Ama benim halamin kizinin kocasi utanmadan gelip hem de 'hoca'dan randevu istemeye utanmıyor. Normal poliklinik de yetmiyor hani. Direkt ust duzey muayene olacaklar.
Ben de esime almayacaksin, cok istiyorsa verir parasini gider hocasına dedim.
Ben ogrenciyken sınırımı net cizdigim icin bana bir sey söyleyemiyorlar artik ama eşimi yumusak buldular herhalde.
Net bir sekilde tavir koyacaksiniz. Baska hicbir yolu yok.
Bu bencilligi yapan da bir zahmet kırılsın. Sizin onu düşündüğünüz kadar onlar sizi düşünmüyor çünkü.
Hem elinizde tus gibi bir bahane var hazir. Tus calismam lazim, hic evden bile cikmiyorum, yemek bile yapmiyorum diyerek reddedebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…