• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl kurtuluruz??

Sakin cocuklari sinifta kontrol etmeyin o minik bedenlere bu tranvayi yasatmayin! Cocuklar sende bit var diye birbiri ile dalga gececek ve uzulecekler surekli sinif annesinin kizinda oluyorsa vucudu uretiyordur doktora gitsin ozel sampuan veriyorlar diger suphelendiginiz cocuklarinda aileleriyle ozel olarak gorusun

evet çocuklar açısında tabi ki kötü bir durum sınıfta kontrol yapılması ama diğer sınıftan arkadaşım yapmış bu uygulamayı. çocuklara oyun oynuyoruz demişler ve hepsi kafasını sıraya koymuş oyun oynar gibi yapmışlar . ama tabi ki illa çocuklardan anlayan çıkar

Allah yardımcınız olsun, işiniz zor, bu sene velilikten emekli olacak tecrübeli biri olarak size tavsiyem, başında bit olduğunu tespit ettiğiniz öğrenciler ve anneleriyle baş başa görüşmeniz.

Bu sizi biraz yoracak, zamanınızı alacak ama hergün bir veliyi çağırın, ama öğretmenler odasında olur ama toplantı odasında olur, velisi gelen çocuğu da yanınıza alarak veliyle görüşün, çocuğun kafasındaki sirkeleri de göstererek konuşursanız veli inkar edemeyecek ve çaresine bakmak zorunda kalacaktır, olmadı okul müdürünüze veya müdür yardımcınıza durumu anlatabilir, kendisininde görüşmelere katılmasını isteyebilirsiniz çünkü sizin sınıfta bit varsa bu çocuklar tenefüslerde başka çocuklarla da temas ediyor, onlara da bulaştırma olasılıkları var, diğer birinci sınıflarda var mıymış, meslektaşlarınıza sordunuz mu?

evet diğer birinci sınıfların hepsinde de varmış hepsi de toplu kontrol uygulamasıyla kurtulmuşlar. hatta erkek öğretmenler bile kurtulmuşken ben bayan öğretmen olarak kendimi kötü hissettim. toplu kontrolü desteklemediğim halde madem çözüm budur o zaman olsun diye düşündüm son çare. ama doğru bir yöntem olmadığımı biliyorum.

Bide yanlızca kız cocuklarında olur diye düşünmeyin erkek çocuklarındada olabilir. Benim oğullarımda bile çıkmıştı birkez.Bende inanamıştım Nasıl olur diye. Ama oluyor ..O gün bugündür her hafta kontrol ederim..Bence siz kontrol edin.Olan öğrencileri not edip ayrı görüşmeye çağırın ailesini..Ama çıkmayan aileleride uyarın şampuan kullansınlar her ihtimale karşı ..Şampuan ve o taraklar kesin çözüm..Kökünü kurutuyor..

evet sanırım artık kendim kontrol edeceğim. inşallah anlayabilirim. hiç bit kontrolü yapmadım :( tabi ki erkeklerde de oluyor. hele bir de ben kız erkek birlikte oturtmaya özen gösteririm. bu şekilde erkeklere de geçiyor

kızlar görmeniz lazım bitle ilgili kısa bir belgesel tarzı video film bulup izlettim. yani açıkça söylemek gerekirse doğuda çalışırken ben bile bitlendim. çocuğunu umursamayan veliler umrumda değil de ben kendim bitlenmekten korkuyorum.. nasıl bir cahillik bu bit olduğunu kabullenememek nedir ya anlayamıyorum

hayatım sen bit olsun olmasın bit şampuanıyla yıka saçını ben çocukkende çok bit bulaşırdı arkadaşlarımdan her hafta bitlenmesemde son şampuanımı bit şampuanıyla yıkardım saçımı bitlenmiyodum öyle yapınca

Ben de bitlenen öğretmenlerdenim canim. Velisine kızınızda bit vay dedim( ama nasil koloni kurmuşlar) kadın yoook vsbagirdi . Zaten kızımı ozel okula gönderecem vb tek tek Bak anneleri de cahir.

bırak göndersin kızını. özele okula bit giremiyor diye bir şey mi varmış hayret bir şey yaa. şöyle çocuğuna yaramazlık, bit, okuyamama vs.. gibi şeyleri çocuğuna konduramayanlara gıcık oluyorum. sanki biz keyfimizden uyduruyoruz bunları

ya ben ilkokula giderken sağlık ocağından hemşireler gelirdi genel sağlık kontrolüne, bulunduğunuz yerdeki sağlık ocağından talep edip böyle bişey yapsanız. hemşireler baksın ozamanda veliler benim çocuğumda yok diyemez ya...

böyle bir talepte bulunduk ama daha cevap gelmedi malesef :(

hayatım sen bit olsun olmasın bit şampuanıyla yıka saçını ben çocukkende çok bit bulaşırdı arkadaşlarımdan her hafta bitlenmesemde son şampuanımı bit şampuanıyla yıkardım saçımı bitlenmiyodum öyle yapınca

öyle yapacağım artık canım. acayip tırstım çünkü. hatta kaşınıyorum. belki de bitlenmişimdir de haberim yoktur

Rica ederim sınıfı topluca kontrol etmeyin.
Zira aynı durumu yaşadım, ilk okula gidiyordum ve bitlenmiştim bunu da biliyordum sürekli annem ve halam temizliyordu ama yine yine oluyordu.
Sizinde dediğiniz gibi 2 tane sınıf annesi gelip tüm sınıfı kontrol ettiler ve ve tüm sınıfın önünde ben ve benim gibi bitli olanları deşifre edip ders ortasında eve gönderdiler, annelerinize söyleyin temizlesin dediler birde.
o zaman hissettiklerimi anlatacak kelime yok, düşünün üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçti ama hala aklımda.
Eğer yapabiliyorsanız kendiniz kontrol edin ve tespit ettiklerinizi not alın tek tek velilere bildirin.

size yapılan gerçekten büyük travmaymış ama. isim verererk söyleyip eve yollamak ta neyin nesi. ben toplu kontrol yapsaydım oyun şeklinde yapmayı düşünüyordum ve isim vermezdim ama fikirlerinizi de aldıktan sonra vazgeçtim

Tabiki cikar masallah simdiki cocuklar cin gibi

17/11/2009➰11/05/2014 💏👰 yeni hayata merhaba

anasınıfı öğretmeniyim.çok elit bir okulda çalışmıştım bir dönem.aynı sorunla başbaşa kaldığımda müdürüm okulun hemşiresini görevlendirmişti.kimin saçında çıktıysa o teli koparıp (tabi çocuğa hissettirmeden ) idrar örneği için kullanılan kaplara koydurmuştu.arayıp haber verdiğim resmen suçluyodu ve işin içinden çıkıyodu.delil gösterilince herkes çaresine baktı.

anasınıfı öğretmeniyim.çok elit bir okulda çalışmıştım bir dönem.aynı sorunla başbaşa kaldığımda müdürüm okulun hemşiresini görevlendirmişti.kimin saçında çıktıysa o teli koparıp (tabi çocuğa hissettirmeden ) idrar örneği için kullanılan kaplara koydurmuştu.arayıp haber verdiğim resmen suçluyodu ve işin içinden çıkıyodu.delil gösterilince herkes çaresine baktı.

ne güzel sizin okulunuzda hemşire varmış. bizim yok malesef. sağlık ocağından talep ettik ama cevap gelmedi. demekki elit veya değil. hangi kesimden olursa olsun insanlarda kabul etmeme psikolojisi var

Ben yurtdisinda yasiyorum.burda boyle bir durum oldugu taktirde o ögrenci temizlenene kadar sinifa gelmesi yasak doktordan sacinin bitsiz oldugu raporu gelmesi lazim.
Bence hangi ögrencide varsa arayin velisini cocugunuzun basinda bit var gerekeni yapin,kurtulduktan Sonra okula gelmeye devam etsin.
Yok derse bu görev Biz ögretmenlere dustu duzenli kontrol var ve diger annenlerin sikayeti var buna Bir önlem almaliyiz diyin.yazim hatalarindan dolayi kusura bakmayin,telden yaziyorum.

öyle yapacağım artık canım. acayip tırstım çünkü. hatta kaşınıyorum. belki de bitlenmişimdir de haberim yoktur

Bit sampuaninida yokken de bosyere kullanmani tavsiye etmem
Kizimin Ana okulunda boyle Bir durum söz konusu olmustu,bende sacta olmadigi halde arkadastan Bit sampuanini kullan kokuyu duyarsa gelecegi varsada gelmez dedi.cocuk doktoruna sordum:kesinlikle karsi cikti öyle korunmak Icin gereksiz yere korunmanin saca ve derisine cok zarar verdigini soyledi ki kucuk cocuklarinki daha hassas ne kadar olsa dogal degil.siz sinekleri öldürmekle ugrasmanin yerine,batakligi kurutun.

Back
X