• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl mesafeli olabilirim?

Gunayfur

04.06.2017 b:67 g:59.9 h:55
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.035
1.394
63
Kimine göre dert gibi gelmeyebilir ama benim için büyük bi dert bu konu.. görümcemle bi seneden fazla süren küslüğümüz oldu. ben bu dönemlerimde "sultan" dönemlerimi yaşıyordum. en azından mutlu oluyordum böyle.. özgür hissediyordum kendimi. şimdi barıştık mesafeli olmam lazım nasıl olacak bilmiyorum sürekli aynı ortamda..

Az kendisinden bahsedeyim.. herşeye karışan, üstüne vazife olmayan işleri kendisine vazife bilen, Çocuğuma aldığıma alacağıma karışan,herşeyi anasını babasını bile sorgulayan, sağı solu belli olmayan bi tip diyeyim. bi an seninle dost gibi görünür ağzından laf alana kadar sonra çileden çıkartır seni.kabusun olurr..

Ben de onun gülen yüzünü görüyorum düzelme var galiba diyorum ama diğer yanını da düşünerekten hep temkinli yaklaşıyorum. her fırsatı kendine çevirecek korkusuyla muhatap olmak istemediğim halde kv ye gidince mecbur kalıyorum buna..

Çok tartıştık eşimle. Haklı olduğum yerde beni ablasına karşı savunmadığı için. Ablasıyla Barışınca Eşime dedim sakın üstüme gelme ablanla yıldızımız barışmadı.benim dediğim onun zoruna,onun dediği de benim zoruma gidiyo.eski halimize dönmeyelim böyle uzak iyiyiz dedim. (eşim hep kendi gitti ona oturmaya filan. Şimdi Kv köyden geldi aynı ortamda bulunuyoruz çoğunluk.)

Sorun görümce de bi gülsem hemen yılışıyo. of kendimi niye esarette hissediyorum. önceden her gece kabus görüyordum.yüzüne diyemediklerimi rüyamda söylüyordum ona.uykularım kaçıyordu.her gece kurduruyordu artık bana.. Şunu derse şu cevabı verecem,bunu yaparsa bende ona bunu yapacam gibi.. yine öyle olsun istemiyorum.
Akıl fikir verin hanımlarrr karşımdaki insana nasıl mesafeli olabilirim. :((( eşimle aram bozulmadann.

Ya araya bir soğukluk girmiş sonuçta,oda can ciğer olmak istemez herhalde.

Mesafeli olun işte çok diyaloğa girmeyin gerektikçe konusun tamamdır böylece mesafeyi korursunuz

araya mesafe direk konulur . neden sorusu duyulmamış gibi yapılır bu konuda çıkılacak kavgadan kaçılır . öyle yani .

iyi de eşinle neden kötü olasın ki görümce ile mesafeli olunca

ben görümcemi görmesem aklıma bile gelmez eşim de ara sor demez

bana ne onun ablası benim değil ki

o sana gülerse sen ona gülme

genel geçer konuş

nasılsın, iyi misin yuvarlanıp gidiyoruz, bildiğin günlük telaşeler

dedin bitti

çocuğa aldığını söylemezsen karışamaz, görüp sorunca da konuyu değiştir ya da açıkça alınmış bitmiş boş ver de geç

Sorun görümce de bi gülsem hemen yılışıyo. of kendimi niye esarette hissediyorum. önceden her gece kabus görüyordum.yüzüne diyemediklerimi rüyamda söylüyordum ona.uykularım kaçıyordu.her gece kurduruyordu artık bana.. Şunu derse şu cevabı verecem,bunu yaparsa bende ona bunu yapacam gibi.. yine öyle olsun istemiyorum.
Akıl fikir verin hanımlarrr karşımdaki insana nasıl mesafeli olabilirim. :KK43:(( eşimle aram bozulmadann.

Gorumce kabusu 2 :KK53: Seni bu kadar etkileyen biriyle mesafeyi nasil koruyabilirsin. Koruyamazsin. O yuzden esine hic hissettirmeden konusmalarinizi minimum duzeyde tutmaya calis.

genel geçer konuş

dedin bitti

çocuğa aldığını söylemezsen karışamaz, görüp sorunca da konuyu değiştir ya da açıkça alınmış bitmiş boş ver de geç
Ay eşim karışıyo işte baskı yaptı ilk başta konuşucan diye. 1.5 yıl sürmüştür belki konuşmadığım dönem çok rahattım. şimdi her fırsatı değerlendirir o bu kadar yüz buldu ya. her görümce birbirine benzemiyo galiba. alınan kıyafete suratındaki ifade yeter sanki malımızın ortağı gibi. farklı biri ya..

Gorumce kabusu 2 :KK53: Seni bu kadar etkileyen biriyle mesafeyi nasil koruyabilirsin. Koruyamazsin. O yuzden esine hic hissettirmeden konusmalarinizi minimum duzeyde tutmaya calis.
hem de ne kabus. zaten bi konum da bahsetmiştim çoğunluk eşimle irtibata geçer, benimle işi olsa bile. ben hayır deyince de kavga ediyoruz eşimle.

genel geçer konuş

dedin bitti

Bende kardeşimin kocasini sevmem kibirlidir tartışma ortamından kaçmak için nasılsın diyor iyi işte is guc kosturuyorum diyorum
Sen nasılsın bile demiyorum :)

Bu kadar dusunupte kendini sıkıntıya sokmamaya baslayabilirsin benim gorumcemde dengesiz biridir benle samimi konuşur öbür odada kayinvalime beni kötüler dedikodumu yaparlar bunlara çok şahit olunca aramızda kötü bi durum yaşanmadı ama ben yine. Mesafeliyim herşeyimi konuşmam eşimle aramızda olan biseyi sorsa gecistiririm saygısızlık yapmam ama samimi de olmam

Çocuğuna aldığında onu ilgilendirmez begendim aldım canı sağolsun evladimin de geç benim kayinvalideyle gorumcem gezdigime çok laf ederlerdi ki gorumcem benden beter yine laf ettiler dedim ki tabi ki gezicem kime ne gençken gezmiycemde ne zaman gezcem yaslanıp içim gecincemi dedim o oldu bidahada demediler

Bu kadar dusunupte kendini sıkıntıya sokmamaya baslayabilirsin benim gorumcemde dengesiz biridir benle samimi konuşur öbür odada kayinvalime beni kötüler dedikodumu yaparlar bunlara çok şahit olunca aramızda kötü bi durum yaşanmadı ama ben yine. Mesafeliyim herşeyimi konuşmam eşimle aramızda olan biseyi sorsa gecistiririm saygısızlık yapmam ama samimi de olmam
Afedersiniz Geçiştirince laf sokuyo mu? muhatap olmaya çalışıyo mu?

Bu kadar kafaya takicaginiza yuzyuze olduğunuzda dedikodu yapmak dışında konusun. Onun dışında ayni evde yasamiyosun etmiyorsun kapının kapattinmi herkes dışarda. Gereksizliklere odaklamayin kendinizi.

Çocuğuna aldığında onu ilgilendirmez begendim aldım canı sağolsun evladimin de geç benim kayinvalideyle gorumcem gezdigime çok laf ederlerdi ki gorumcem benden beter yine laf ettiler dedim ki tabi ki gezicem kime ne gençken gezmiycemde ne zaman gezcem yaslanıp içim gecincemi dedim o oldu bidahada demediler
Ne güzel.. susmaz ki benim görümce aah ah. onlar yine edepliymiş..

Bu kadar kafaya takicaginiza yuzyuze olduğunuzda dedikodu yapmak dışında konusun. Onun dışında ayni evde yasamiyosun etmiyorsun kapının kapattinmi herkes dışarda. Gereksizliklere odaklamayin kendinizi.
O dışarı da olmayı bilse. kv ye gidiyorum. Evime gelmesin diye. akşam bize çaya gelsin kv ler hemen gelir.bi şekilde ortama dahil edr kendini. tanısanız yüzsüzlüğün de bu kadar ı olmaz dersiniz. kocası hep dediğini yapar.ama eşime laf eder karı sözü dinliyon diye. her hali vukuat ya..

Ne güzel.. susmaz ki benim görümce aah ah. onlar yine edepliymiş..
benim koca sabirsizdir baktı ablası susmuyor laf yetiştiriyor tersleyiverir ondan cekinirler yoksa az cirkef değiller yani birinde kayinpeder kızdı bana bulasigi yikamisim caydanliktaki çayı unutmuşum kızdı benimkide bağırdı hizmetçi değil benim eşim kızlarına soyle birsürü kadın var evde diye ağzı kapandı kaynpederin yoksa bunlar baya ezecekti beni sağolsun kocam savunur bende zaten saygısızlık yapmam

Çok fazla kafaya takmışsın canım. Rüyalarda görmek ne kız :KK70:

Gerçekten önemseme onu. Takma sil. Yok gibi davran. O ona ders olur. Ortama girdiğinde merhaba de başka bişey deme. O derse de duyma cevap verme duvarlara bak. Ay ne severim gıcık olduğuma böyle davranmayı.

benim koca sabirsizdir baktı ablası susmuyor laf yetiştiriyor tersleyiverir ondan cekinirler yoksa az cirkef değiller yani birinde kayinpeder kızdı bana bulasigi yikamisim caydanliktaki çayı unutmuşum kızdı benimkide bağırdı hizmetçi değil benim eşim kızlarına soyle birsürü kadın var evde diye ağzı kapandı kaynpederin yoksa bunlar baya ezecekti beni sağolsun kocam savunur bende zaten saygısızlık yapmam
Benim eşim susar işte öyle durumlar da.gunayfur haklı diyemez. Sonra yalnız kalınca der sen haklısın diye çok sinir olurum. bende artık kendimi savunuyorum. arkamda savunan yok kendimi ezdirmem dedim eşime. saygısızmışım bu yüzden :KK45:

Çok fazla kafaya takmışsın canım. Rüyalarda görmek ne kız :KK70:

Gerçekten önemseme onu. Takma sil. Yok gibi davran. O ona ders olur. Ortama girdiğinde merhaba de başka bişey deme. O derse de duyma cevap verme duvarlara bak. Ay ne severim gıcık olduğuma böyle davranmayı.
Bi komşu olsa çok ta takmam dediğini yaparım da eşim var ucu ona dokunuyo..

Back
X