- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
televizyonda aklıma gelenler:
cumartesi günleri yayınlanan furi(yanlış hatırlamıyorsam ismini) at vardı.hadi şu anlında beyaz yıldız işareti olan.
sonra polis köpeği co vardı.(türkçe okunuşlarıyle yazıyorum.ingilizcelerini bilmiyorum)flipır,lesii,bak racır(25.yüzyıl filmi),stıngrey,izzet öz pop saati,sigortacı iki adam vardı dizi,sonra tatlı sert,komiser kolombo,zenginler de ağlar,aşk gemisi,çizgi filimlerden aklımda kalanlar esteban,şeker kız kendy,jorjiya,çiçek kız,he men,hop hop değiş ton ton,marko,yakari,musti,...
sonra çocuk dergilerinden hatırladığım yüzbaşı volkan,tengiz,asteriks,gül mahmut,mucit macit...
her cumartesi akşamı türk filmi olurdu.düğünlerden filmi kaçırmayalım diye erken dönerdik(70 li yılların sonlarında.).80 yıllarda pazar günleri sabah valt disney filmi yayınlanırdı.doğal yaşamlarında ki hayvanların seslendirilip sanki birbirleriyle konuşuyormuş gibi olduğu.sonra hikmet şimşeğin sunduğu pazar konseri(klasik müzik).hele dany key'in orkestra şefliğini yaptığı bir bölüm vardı ki ailecek gülmekten kendimizden geçmiştik.kovboy filimleri,5 dakika mini aralar olurdu ,kısa kısa hatırlatmalar.bizimkiler,gençler(aynı evi paylaşan 4-5 erkek öğrenci arkadaş.yanlış hatırlamıyorsan fikret kuşkan,oktay kaynarca gibi ünlüler vardı. çok genç halleriyle tabiii.şimdilik hatırlayabidiklerim bunlar.
ÇİNÇAN oynayan çocuk kaldı mı acaba?
yalnız bile oynayabilir insan;ipleri balkonda bağlarsın diğer kısmını da sandalyeye,atlar durursun işte balkonda saatlerce..
sulugöz sakızlarını unutmuştum ben,geçenlerde oğlum (2 yaşında),marketten 1 tane sakız aldı,ben de bakmadım ne aldığına,evde çiğnemeye başladı,bi anda tipi değişti,ağzı gözü kaydıaman bi baktım sulugözmüş meğer..sakızı tekrar gördüğüme sevinirken,,oğlum şaşkınlıkla bana bakıyodu,ağlamaklı ağlamaklı..
arımaya silgilerinin hastasıydım,o cezbedici kokuları yüzünden ısırmışlığım da çoktu,tadı fecidir ama..
ben he-man hastasıydım,voltrana da bayılırdım..
Çocukluğumun en sosyetik sakızı buydugeçen sene tesadüf buldum aldım,ama tadı bile değişmişti
Ablam bu çikolata yahu.:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?