nasıl olgunlaşabilirim?

Insanlara neden güvenmezsiniz? Sebebi ne? Cekingenligin altindaki sebepler peki? Evde cok mu eleştiriliyorsunuz?

Senin yorumlarını yiyesim geliyor keşke benim arkadaşım olsan ♥
+10000000 Katılıyorum okurken bile keyifle bitiyor satirlar gercekten
Valla ben de 20lerin basindaydim ilk okudugumda bir de limit sizsiniz kitabi vardı bende, kardesim lise sondayken ona da okutmustum :) 15-20 yas aralığı icin ideal gerçekten

Acılar insanı olgunlaştırır, o da siparişle olacak şey değil.
imkanın varsa çalışabilirsin. Sorumluluk almak ve para kazanmak seni disipline eder. Sevgilinin ve ailenin gözünde daha prestij sahibi olursun.

Ailenin en büyük çocuğu musunuz ?İlk çocuktan hep yaşının üstünde olgunluk beklerler.Ama bunu sevgilinizden duymanız ilginç.Ne konuda çocuksu buluyor ki sizi? İnsanı deneyimleri olgunlaştırır bence.Yaşadığınız her şey, bir tecrübe sizin için ve her tecrübeden sonra hayata farklı bakacaksınız.Ama olgunlaşmak mutsuzluk getiriyor bence.Hayata çocuk gibi pozitif, kıpır kıpır neşe dolu bakmak gibisi var mı?

Ya yengenc seninle tanışmayı isterdim Ankarada mısın

Boşversene böyle kal.
Ne demiş MFÖ ne güzel şeysin sen hep yaşın 19

Olgun olmak zorunda mısın? İnsan ömrü baya uzadı, hayatının zaten büyüüüüük kısmını olgun olarak gecireceksin. Senin genç, enerji dolu, mutlu, umutlu ve heyecanlı olman yani yaşına uygun davranman gerekmez mi? Sana 37 yaşında içindeki çocukla büyüyen olgun! bir abla tavsiyesi; kimse için kendinden, doğrundan, doğalından ödün verme. Herkes önce kendini düzeltsin. Bahsettigin insanlar olgun olsa senden bu yaşta olgun davranman beklemez. Çünkü değilsin zaten :)

evet ailemin ilk çocuğuyum. sevgilimse yaşına göre yaşadığı şeyleer yüzünden olgunlaşmış olgunlaşmak zorunda kalmış birisi. bu yuzden benim çocuksuluğum ona biraz tuhaf geliyor. olgunlaşmak istiyorum fakat içimdeki çocuğu öldürmeden

sadece ailem ve sevdiğim insan için değil kendim için de birazcık da olsa olgun olmak istiyorum tabiiki içimdeki çocukla

19 yaşın neyinin olgunluğunu bekliyorlar hem ne gerek var şu an ? Zaten yaşadıkça birşeyler değişiyor ve oturuyor insanda
Laf aramızda 31 yaşımdayım ve bir yanım hep çocuksu hep ergen ve böyle kalması için de elimden gelenini yapıcam

Dileği doğru dilemek lazım. Hayat bi kazık atıyor birden olgunlaşıveriyorsun çünkü.

19 yaşında olgun insanlar genelde öncesinde sorumluluklar almışlardır. Sizin belki bu konuda eksiğiniz olabilir. Bazı sorumluluklar alın, farklı ortamlara girin; bir işte çalışabilirsiniz, farkılı ortamları ve insanları görebilirsiniz. Bunlar insana başka bakışlar kazandırır. Hayatın daha gerçekçi yönünü görebilir insan.

Ben 30 olucam bikacgun sonra,hala kendimi olgun göremiyorum.bazi insan ne kadar büyüse,olaylar yaşasa bile tavrı çocuksu olabilir, ruhu genc ve canlıdır.ama olgunluk sanırım tecrübe edindikce olan birşey.bir de her konuda olgun olunamiyor.mesela çocuklarıma karşı hala olgunlasamadim,sinirlenme sen edemiyorum ama aileme karşı çok olgunum.senin yaşın daha çok genç,ne kadar olgun olabilirsin ki.cevrendekilere daha 1 yıl önce reşit olduğunu hatirlat,neden senden daha bu yaşta olgunluk bekleniyor ki bu kadar

Keşke 19 yaşında olsam da olgunlaş diyenlere gülüp geçerek gençliğimi yaşasam
İçindeki çocuk büyümek istemiyorsa bırak kalsın. Diğer türlü hayatın tadı olmaz. 36 yaşındayım hala içimdeki çocuk büyümemiştir, şimdi çocuğumla oynuyor o çocuk

soruyorum fakat pek bir cevap alabildğim söylenemez. düşüncelerimin olgun oldugunu fakat bunu kendi hayatıma yansıtamadığımı söylüyorlar genellikle
Bence boş konusuyorlar. Kendilerinin kafasinda bir kalip var siz ona uymayinca olgun olmamakla itham ediyorlar bence. Bir de herkes ayni olmak zorunda degil mizac diye bir sey var ve buna saygi duyulmali. Onlar cok olgunsa once kendilerini ifade etmeyi ogrensinler. Desinler ki bu bu bu davranisin yanlis, yersiz veya hos degil. Sen de kendini degerlendirme firsati bulursun. Yarim yamalak elestiriler de bana hic olgun gelmiyor inan. Sirf mizmizlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…