Nasıl olmalı iş ilişkisi , samimiyet kurunca gülünce çok değişik şeyler oluyor ? Şimdi nasıl olmalı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zorunlualann

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
1.479
713
53
29
ben iş hayatına çok kötü bir şekilde başladım, güler yüz konuşamama , özgüvensizlik, bunun cezasını çok çektim, şimdi yeni bi yere başladım, çalıştığım ortamda eski hatalarımı yapmak istemiyorum . Örnegın dün biri geldi bi kaç bir şey dedi bende güler yüz ile konuştum, sonra bana hemen evli misin seninki zengin mi fakir mi dedi ? Orda herkes vardı , sözde muhabbet ediyor ? Yani anlamadığım şu iş ilişkilerinde nasıl davranmalıyım ? Örneğin beni yemek yemeğe etkinliklere çağırıyorlar , nasıl uygun bir dil ile reddedilir, önceden her şeyi çok anlatıyordum , şimdi kendimi geri çekmek istiyorum, hayatta hiç sınırımı bilemem , dün misafirlikteydik , bayağı bayağı her şeyi yine anlatıyorum , bunun nedeni ne olabilir ? Sürekli anlatma hastalığı neden olur , ya da hazır cevap nasıl olunur , iş ilişkilerinde arkadaş olan çok var , acaba onlarla arkadaş mı olmalıyım böyle yapayalnız takılmak da zor oluyor :;( ama hayatına dahil olunca , sınırlarını bilmiyorlar hep soruyorlar

Anlatma konusu bende de aynı oluyor çoğunlukla sonra diyorum ki gerizekalı neden anlatıyorsun. Bence bu anlatma olayı şundan kaynaklı içinde tuttuğun daha doğrusu o an o kişiye anlattığın konuyu paylaşacak biri olmadığı için hemen karşındaki sorunda vs dökülüyorsun ve onaylanma bekliyorsun sen haklısın o haksız vs vs gibi falan yani örnek verdim sadece. Bence arkadaslık kurabilirsiniz, etkinliklere katılabilirsiniz ama bir şey anlatacağınız zaman iki kere düşünün. Eğer size biri istemediğiniz soruları soruyor, gereksiz samimiyet kurmaya çalışıyorsa uygun bir dille tersleyin. Bu tür konuları konusmaktan hoşlanmıyorum, bu kadar özele girmeyelim lütfen gibi gibi cevaplar verebilirsiniz.

Böyle özel sorular sorulunca geçiştirmek yada şakayla savuşturmak işe yarıyor zamanla sormuyorlar. Zengin mi seninki zaten fazlasıyla haddini aşan bir soru,ne yapacaksın maddi durumunu diyip kapatın konuyu.
Etkinlik,yemek vb konularda tamamen kapıyı kapatırsanız zamanla çağırmayabilirler ama sizi dışlamalarına da sebep olabilir. Arada katılın bence hepsine gitmesenizde.
Mesafeyi aşmayacak şekilde sohbet edin,özel sorular sormayın siz size sorarlarsa da detay vermeyin.
Dedikodu yapılıyorsa dahil olmayın,siz yapmayın yapanı da uyarın ben bu konuları konuşmaktan hoşlanmıyorum bana anlatmayın diyerek. Onlar barisir ,unutur sizin edeceğiniz 2 cümle ortalığı karıştırır aman diyim.

Anlatma konusu bende de aynı oluyor çoğunlukla sonra diyorum ki gerizekalı neden anlatıyorsun. Bence bu anlatma olayı şundan kaynaklı içinde tuttuğun daha doğrusu o an o kişiye anlattığın konuyu paylaşacak biri olmadığı için hemen karşındaki sorunda vs dökülüyorsun ve onaylanma bekliyorsun sen haklısın o haksız vs vs gibi falan yani örnek verdim sadece. Bence arkadaslık kurabilirsiniz, etkinliklere katılabilirsiniz ama bir şey anlatacağınız zaman iki kere düşünün. Eğer size biri istemediğiniz soruları soruyor, gereksiz samimiyet kurmaya çalışıyorsa uygun bir dille tersleyin. Bu tür konuları konusmaktan hoşlanmıyorum, bu kadar özele girmeyelim lütfen gibi gibi cevaplar verebilirsiniz.
İş hayatında gülümsediğin zaman sanki herkes bu yüzü buluyor gibi görünüyor, hissediyorum :(

Polítik cevaplar vermeyi öğrenmek lazim. Ben her etkinlige katilirim, bol bol sohbet de ederim okulda ( ogretmenim) ama genelde havadan sudan olur bu. Ozelimi pek paylaşmam. Ailemle veya esimle ilgili anlattigim şeyler genel seylerdir. Bu sayede hem hossohbet gibi gozukup, hem de belli bir mesafeyi koruyabiliyorum.

Böyle özel sorular sorulunca geçiştirmek yada şakayla savuşturmak işe yarıyor zamanla sormuyorlar. Zengin mi seninki zaten fazlasıyla haddini aşan bir soru,ne yapacaksın maddi durumunu diyip kapatın konuyu.
Etkinlik,yemek vb konularda tamamen kapıyı kapatırsanız zamanla çağırmayabilirler ama sizi dışlamalarına da sebep olabilir. Arada katılın bence hepsine gitmesenizde.
Mesafeyi aşmayacak şekilde sohbet edin,özel sorular sormayın siz size sorarlarsa da detay vermeyin.
Dedikodu yapılıyorsa dahil olmayın,siz yapmayın yapanı da uyarın ben bu konuları konuşmaktan hoşlanmıyorum bana anlatmayın diyerek. Onlar barisir ,unutur sizin edeceğiniz 2 cümle ortalığı karıştırır aman diyim.
Evet o yüzden eski işyerim de yaptığım hatayı yapmak istemiyorum;( o zaman çok anlatıyordum , şimdi bu huyumdan vazgeçiyorum ancak bu seferde örneğin diyetle kilo verdiğimi anlatıyorum. , ya da bende şurada böyle yapıyorum bende şunu yapmıştım diyorum , neden sürekli anlatma kendimden örnek verme gereksinimi duyuyorum anlamadım gitti , hele dün ki hadsiz bir soru , zengin mi fakir mi sorusuna karşılık ben buna ne diyeyim ki demek zorunda kaldım 😌

Polítik cevaplar vermeyi öğrenmek lazim. Ben her etkinlige katilirim, bol bol sohbet de ederim okulda ( ogretmenim) ama genelde havadan sudan olur bu. Ozelimi pek paylaşmam. Ailemle veya esimle ilgili anlattigim şeyler genel seylerdir. Bu sayede hem hossohbet gibi gozukup, hem de belli bir mesafeyi koruyabiliyorum.
Acaba bu sizde önceden olan bi şeu mi ben hiç cevap veremiyorum , örnegın az önce müdür yardımcımla lovabada karşılaştık o saçlarını düzeltiyordu , bana saçlarımı düzeltiyorum sabah uyanır uyanmaz kalkıyor dedi bende güzel görünüyor müdürüm dedim , çok saçma değil mi bu cevabı vermem ,

Acaba bu sizde önceden olan bi şeu mi ben hiç cevap veremiyorum , örnegın az önce müdür yardımcımla lovabada karşılaştık o saçlarını düzeltiyordu , bana saçlarımı düzeltiyorum sabah uyanır uyanmaz kalkıyor dedi bende güzel görünüyor müdürüm dedim , çok saçma değil mi bu cevabı vermem ,
Bu bahsettiginiz başka bir şey, ozguven eksikligi de var sanırım. Samimiyet kurma veya kabul görmek için fazla detay verip ozele iniyorsunuz, hangi ortamda kimle ne konusacaginizi ayarlayamiyor gibisiniz. Farkında olmamız güzel, kişisel gelişim ve ozguvenle ilgili kitaplar okuyup videolar izlemekte fayda var. Ben yapi olarak mesafeli biri olduğum için özel olarak bsy yapmiyorum, zaten kendimi kolay kolay acamiyorum. Is ortaminda benim avantajim oldu bu. Bu arada verdiginiz cevapları nasıl bi sorun var anlamadim, kadin kendi gereksiz detay vermiş bence

Bu bahsettiginiz başka bir şey, ozguven eksikligi de var sanırım. Samimiyet kurma veya kabul görmek için fazla detay verip ozele iniyorsunuz, hangi ortamda kimle ne konusacaginizi ayarlayamiyor gibisiniz. Farkında olmamız güzel, kişisel gelişim ve ozguvenle ilgili kitaplar okuyup videolar izlemekte fayda var. Ben yapi olarak mesafeli biri olduğum için özel olarak bsy yapmiyorum, zaten kendimi kolay kolay acamiyorum. Is ortaminda benim avantajim oldu bu. Bu arada verdiginiz cevapları nasıl bi sorun var anlamadim, kadin kendi gereksiz detay vermiş bence
Özgüven eksikliği var hakikatten , bunun için videolar izlemem gerekiyor, kendimi hiç beğenmiyorum

Denge çok önemli. Ne çok samimi olun nede soğuk olun. Her zaman mesafeniz olsun Hayatınızla ilgili kimseye bir şey anlatmayın. Emin olun hayatınızla ilgili çok detay anlatan insanlara kimse saygı duymuyor. Sohbet ederken hafif gülümseyerek havadan sudan konuşun. Kendinizi değiştirmek istiyorsanız. Bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun İnsanlarla iletişimle ilgili kitaplar okuyun psikoloji kitapları okuyun. Kendinizi geliştirebileceğiniz filmler izleyin Vidolar izleyin böylelikle Entelektüel bir imaja bürünürsünüz. Bilgileriniz kültürünüz geliştikçe böylelikle Entelektüel bir imaja bürünürsünüz. Sonrada Sohbetleriniz kendiliğinden akar gider

LAVABO.

Cevap vermeniz niye saçma olsun ki. Abartılı cevap verseniz veya detay sorsanız tuhaf karşılanırdınız.

İş hayatında gülümsediğin zaman sanki herkes bu yüzü buluyor gibi görünüyor, hissediyorum :KK43:
Güler yüzü bilmem de saf olduğunuzu ve sesinizin çıkmadığını görürlerse iş kitlerler. Güler yüze en fazla size asılan olur veya karşı taraftan yanlış anlaşılırsınız.

İş kitlendiğinde başta reddederseniz gerisi pek gelmez.

hele dün ki hadsiz bir soru , zengin mi fakir mi sorusuna karşılık ben buna ne diyeyim ki demek zorunda kaldım 😌
Sorulan sorular bana göre saçma veya rahatsız edici olunca abartılı cevap veriyordum. Çok fakir/zengin, Koç'lara/Sabancı'lara gelin gidiyorum gibi. Israrla direten pek olmuyor. Olursa da bilmiyorum deyin geçin. Arsız değilse daha ısrar etmezler.

Özelinizin detaylarını kimseye anlatmayın. Israr edene de konuşmayı sevmiyorum deyin. Yoksa yemek tarifiymiş, sevdiğiniz filmlermiş bunlarla kötü olmazsınız.

Ortamda tarafsız olmaya çalışın. Bir sürtüşme varsa taraf olmayın. Taraf tutmuyorum artık ben. Son iş yerimde neredeyse herkes birbiriyle kavgalıydı. Ben sadece seyrediyordum. Taraflarla da ilişkim bozulmadı. Onların meseleleri beni ilgilendirmez. Taraf tut diyene de soğuduğum için o kişiden istemeden uzaklaştım.

Zorunlu hiçbir şeyden memnun değilsin bence bir şeyi en azından düzelt. İş ilişkileri önemli. Tamamen somurtmak tabii ki olmaz iş arkadaşlarını yeri geliyor ailenden eşinden daha fazla görüyorsun. Politik olmalısın. Terslemeden kaçamak cevaplar ver geç. Samimi bir ortam var belki de aralarında seni de öyle istiyor olabilirler.
Zaten farklı bir yerdesin farklı bir farklı bir iş yerindesin en azından sosyal ilişkilerin iyi olsun aksel de daha kötü olursun psikolojik olarak

Evet o yüzden eski işyerim de yaptığım hatayı yapmak istemiyorum;( o zaman çok anlatıyordum , şimdi bu huyumdan vazgeçiyorum ancak bu seferde örneğin diyetle kilo verdiğimi anlatıyorum. , ya da bende şurada böyle yapıyorum bende şunu yapmıştım diyorum , neden sürekli anlatma kendimden örnek verme gereksinimi duyuyorum anlamadım gitti , hele dün ki hadsiz bir soru , zengin mi fakir mi sorusuna karşılık ben buna ne diyeyim ki demek zorunda kaldım 😌
Konuşmadan biraz düşünün o zaman,10a kadar sayın içinizden. Aslında anlattıklarınız olağan muhabbetler,(kilo verme konusu vs)saklanması gereken birşey yok bunlarda sanki ama atıyorum evliliğiniz,eşinizle ilişkiniz vs bunlar sınır olsun sizin icin yada sınırlarınızı belirler o konuları geçiştirirsiniz.
Yukarıdaki mevzular da konuşulmayınca geriye sadece günaydın,iyi akşamlar tarzı selamlaşma cümleleri kalıyor zaten. Normal yani diyetti kendinizden örnek verdiğiniz konulardı vs bunları konuşmak.

Diyet konusuna hiç girmem işyerinde. Gelen giden bir akıl veriyor sonra :)

Çok şükür o zaman doğru yoldayım , önceki iş yerimde çok detay veriyordum çok anlatıyordum her şeyi , ama bu işyerine başlayınca şöyle saçma bir şey yaptım onu da buraya yazsam mi bilmiyorum o yüzden yazamıyorum ;(

Çok şükür o zaman doğru yoldayım , önceki iş yerimde çok detay veriyordum çok anlatıyordum her şeyi , ama bu işyerine başlayınca şöyle saçma bir şey yaptım onu da buraya yazsam mi bilmiyorum o yüzden yazamıyorum ;(
Yaz kız korkma . Kaynananla niye dovustunuz onu da yaz .

Kız sen zamaninda oral seks yaptığını buraya yazmis birisin aramizda yabanci mi var Allah askina yaz ne olacak en olmadi linclenirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X