• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl olur??

Nevbahar30

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
44
32
3
37
Kızlar ben uzun zamandır öğretmenlik yapmıyordum yeniden iş başvuru yaptım yarın bi görüşmem var yapabilirmiyim biraz cekiniyorum.lise biyoloji öğretmeniyim daha önceden 2 yıl tecrübem var sonra iş olmayınca başka yerlere başvurdum başka yerlerde çalıştım .şimdi öğretmenliğe devam etmek istiyorum herşeyi hatırlıyorum yalnız bazı konular uçup gitmiş bi bakmam lazım .calışınca zaten hemen hatırlıyorum ama içimi korku sardı yapabilirmiyim ya, birde şimdi konularda kimbilir neredeler??? Nereden başlayacağım anlatmaya?? Bunları düşünce biraz panik oluyorum, dönem yarısı başlamak sıkıntı mı, sevgili hocalarım yapabilirmiyim ..güzel desteklerinizi bekliyorum

Benim eşimin kuzeni mühendis. Doğru dürüst kendi mesleğiyle ilgili bir işte çalışmamasına rağmen bir gün Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak işe başlıyorum dedi. İnanılmaz şaşırdık. Çünkü okuldan mezun olalı 10 yıl olmuş ve konuları hatırlayabileceği bir işte bile çalışmadı. Dükkan açtı, fotoğrafçılık yaptı falan. Yapamazsın dedik ama 2 yıl oldu derslere giriyor, gayet de memnun. Yani o başardıysa , siz de başarırsınız. İlk zamanlar biraz çok çalışırsınız. Sonra alışırsınız. Hayırlı olsun.

Yillik plan belli belki bi miktar geridedirler okulun durumuna bagli olarak... cekinmeyin yaparsiniz sonucta o bilgileri bi kere aldiniz ucup gitmez sadece ustu tozlanmistir eger evde gerekli ozeni gosteririm diyorsaniz sorun olmaz... Hem malesef ogretmen eksikliginden ne bolumlerden mezun olanlar ogretmenlik yapiyor bilseniz akliniz sasar... myo mezunu bir kadinin 10 yillik ogretmenin diye bizim mem sefiyle dalastigini gordugumden beri bu konularda yorum yapmiyorum... Bizim mem kesinlikle ucretli bile olsa brans disina karsi... kendi bransiniz gidin baslayin hayirli olsun

hiç korkmayın..
sizde o işin temeli var.
kaynak sizde..
ilerlemiş olsalar bile o zamana kadarki konuları okursunuz..
hatırlarsınız zaten..

ha bir de iş görüşmesinde de çekingen olmayın..
yani "yapabilir miyim, konuları da hatırlamıyorum" filan demeyin.
sizi zümre ile sınava filan tabi tutmazlar herhalde değil mi?

Konularda nerde oldukları ve nerden başlayacağınız sınıf defterinden belli olur.çocuklara da sorarsınız nerde kaldıklarını sonra yıllık plana göre işlersiniz.panik olmayın çok da güzel yaparsınız.hayırlı olsun

Görüşme sakin ol kendine güven . Zaten daha önceden de yapmışsın bu işi yine yaparsın sadece konulara bakman gerek .

Olur tabiki niye olmasın, istek heyecan varsa üstesinden gelirsiniz. Kabul edildiginiz zaman size verilen sınıfların sınıf başkanlarını çağırın ya da eski ogretmenleriyle görüşün, hangi konuya gelmişler öğrenin, dersi nasıl islemisler, hep öğretmen kendi mi anlatmış, çocuklar ne kadar derse katılıyorlar öğrenin. Dersinizden önceki günler konuya hazırlanır gidersiniz, biseycik olmaz

ha bir de iş görüşmesinde de çekingen olmayın..
yani "yapabilir miyim, konuları da hatırlamıyorum" filan demeyin.
sizi zümre ile sınava filan tabi tutmazlar herhalde değil mi?
Tutmazlar sanmıyorum öyle birşeyden bahsetmediler ders anlat diyebilirler belki ama..
Tmm çekingen olmam zaten konuşkanım. özgüvenli duruşum var bu tür iş görüşmelerinde Pısırık durmamaya çalışıyorum.

Benim eşimin kuzeni mühendis. Doğru dürüst kendi mesleğiyle ilgili bir işte çalışmamasına rağmen bir gün Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak işe başlıyorum dedi. İnanılmaz şaşırdık. Çünkü okuldan mezun olalı 10 yıl olmuş ve konuları hatırlayabileceği bir işte bile çalışmadı. Dükkan açtı, fotoğrafçılık yaptı falan. Yapamazsın dedik ama 2 yıl oldu derslere giriyor, gayet de memnun. Yani o başardıysa , siz de başarırsınız. İlk zamanlar biraz çok çalışırsınız. Sonra alışırsınız. Hayırlı olsun.
Mühendislikten de geçiş enterasan olmuş ..kendi bölümüne yakındır ama..inşallah yaparım çok teşekkür ederim

Yillik plan belli belki bi miktar geridedirler okulun durumuna bagli olarak... cekinmeyin yaparsiniz sonucta o bilgileri bi kere aldiniz ucup gitmez sadece ustu tozlanmistir eger evde gerekli ozeni gosteririm diyorsaniz sorun olmaz... Hem malesef ogretmen eksikliginden ne bolumlerden mezun olanlar ogretmenlik yapiyor bilseniz akliniz sasar... myo mezunu bir kadinin 10 yillik ogretmenin diye bizim mem sefiyle dalastigini gordugumden beri bu konularda yorum yapmiyorum... Bizim mem kesinlikle ucretli bile olsa brans disina karsi... kendi bransiniz gidin baslayin hayirli olsun
Biraz çalışırsam aynen yaparım hergün düzenli çalışırım akşamları not çıkarır test çözerim zaten seviyorum anlatmayı ama birden tüm konulara vakıf olamam mesela öğrenci gelecek konudan soru getirdi ne yapıcam?? Amanınnnn:))

Olur tabiki niye olmasın, istek heyecan varsa üstesinden gelirsiniz. Kabul edildiginiz zaman size verilen sınıfların sınıf başkanlarını çağırın ya da eski ogretmenleriyle görüşün, hangi konuya gelmişler öğrenin, dersi nasıl islemisler, hep öğretmen kendi mi anlatmış, çocuklar ne kadar derse katılıyorlar öğrenin. Dersinizden önceki günler konuya hazırlanır gidersiniz, biseycik olmaz
Ay evet çok iyi oldu bu tavsiyeler kesinlikle böyle yapmalıyım ..doğru adım atmamı sağlar şuan panikten beynim durmuştu çok teşekkür ederim

Konularda nerde oldukları ve nerden başlayacağınız sınıf defterinden belli olur.çocuklara da sorarsınız nerde kaldıklarını sonra yıllık plana göre işlersiniz.panik olmayın çok da güzel yaparsınız.hayırlı olsun
İnşallah. COk saolun ..

Biraz çalışırsam aynen yaparım hergün düzenli çalışırım akşamları not çıkarır test çözerim zaten seviyorum anlatmayı ama birden tüm konulara vakıf olamam mesela öğrenci gelecek konudan soru getirdi ne yapıcam?? Amanınnnn:))

O okul seviyesine bagli basarili bir okula cocuklar onden gitmek isteyebilir. Basta kural koyarsiniz haftanin su gunleri bana soru getirip birakcaksiniz su gun geliceksiniz cozucez diye hem kural belli olur hem siz gerilmezsiniz... Ders notu onemli ne anlattiginiza donuo bakmak acisindan bide birden fazla ayni sinif derecesine girceksiniz insan bazen kafasi dalgin olup ufak biseyi atlayabiliyor.. ders notu hayat kurtariyor.. :)

Öğretmen denilen varlık, hayatı boyunca öğrenciden daha fazla ders çalışan varlıktır :) Öğrenci sınav öncesi ders çalışır, öğretmen her gün. Kısacası korkacak bir şey yok, eksik kaldığınız konuları çalışın hemen hatırlarsınız. Kolay gelsin, her şey gönlünüzce olsun.

Back
X