Nasıl Otorite Kurabilirim…

Eşiniz küresel ısınmanın hızla artacağını beklemiyordur herhalde. Bulunduğunuz yere doğalgaz gelene kadar hep böyle mi yaşayacaksınız? Satıp başka ev alsın. Ben olsam bir göz odaya sığışırdım bu senelik, yine de gitmezdim. İyi yutmuşsunuz valla herkes yapamaz.
Onu da denedik tek odayı ısıtalım dedik rutubet oldu . Üst katla alt kat arasına kapı yaptırdık alt kat ısınsın dedik oda olmadı .Ev eşimin üstüne değil babasının ondan satamıyor .

Ben anlayamadım kaç sene o evde kışları nasıl oturdunuz, ısınmıyorsa hamileyken niye çaresine bakmadınız kendi evinizse kombi taktırsaydınız ya da başka ev alsaydınız falan o evde babasınınmış kira vermiyormuşsunuz şimdi de kaynana yanına taşınmışsınız belli ki kira falan vermekte işinize gelmiyor da başka ev tutsanız kendiniz nasıl olur..bunu düşünmeniz gerekirdi daha sonraki kışlar ne olacak. Hem yemeği kitliyor diyorsunuz da çocukla kendi evinizde olsaydınız yemek yapmayacak mıydınız?

Ben olsam, arkamdan söyleyeceklerimi bilerek, sadece çocuğumla ilgilenip hiçbir iş yapmam. Zaten iki türlü de yaranamayacaksın, bari kendi keyfine göre davran.

Misafir gibi sofraya gelir oturur, sonra kendi tabağımı mutfağa götürüp, çocukla ilgilenmeye içeri geçerim. Arkamdan da ne konuşursa konuşsun.
Bir kaç gün yaptım onu .Sen şu yemeği çok güzel yapıyorsun hadi bu akşam bunu yap diye diye böyle oluyor .

Gitmissiniz zaten olan olmuş. Eşinizin dediğini yapın, tepkinizi gösterin. Susarsanız artarak devam eder bu tavırlar, ne istediğinizi ne istemediginizi açıkça söyleyin. Gerekirse eşiniz konuşsun annesiyle.
Ayy bir saniye mesajimi guncelliyorum dikkatimden kaçmış ölüm tehdidi falan yazmışsınız, ne işiniz var o evde neden kabul ettiniz, bir an önce oradan ayrılmanın yollarını arayın.

Merhaba kızlar en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Evlendiğimizin ilk iki yılı cehennemden beter geçti kv ve onun gazlamalarıyla ailesi sebebiyle. Öldürmekle tehdit ettirmelerden tutun aileme zarar verme tehditlerine kadar gitti iş. Hamile kalıp bebeğim olunca tavrı değişti eskiye nazaran daha iyi diyebilirim. Şu an birlikte kalmak zorunda kaldık maalesef ki . Yazlık yerde yaşadığımız için doğal gaz yok bulunduğumuz bölgede evim de aşırı büyük klima elektrikli soba vs hiç birşey ısıtamadık evi . Faturada zamlarla birlikte 3600 lira geldi ısınmamamıza rağmen 🥴 kv evi merkezi sistem ve cehennem gibi sıcak üst katı bize ayarladı bebeğe beşik almış koymuş . Bizde bebeğimiz için geldik mecburen . Ama kızlar yani sürekli alttan alttan laf sokmalar, her şeye müdahale etmeler bebeğime sen benim kızımsın demeler , yemek işini bana kitlenemeler, sürekli kendi anneliği ile kıyaslamalar yani insanı bezdirecek her türlü hareketi yapıyor . Eşimde diyorki anneme net tavrını koyman lazım bugün kararlı davranıp yarın yumuşarsan annem böyle davranır diyor ki öyle zaten ben de biliyorum ama yapamıyorum . Mesela o yemek yaparken bende yardım etmek istiyorum içim rahat etmiyor bir anda bütün iş bana kitleniyor bebeğimle ilgilenemiyorum .yada ek gıdaya yeni geçtim üç gün kuralı ilerliyorum mevsim sebzelerini buharda haşlayıp o benden habersiz yemeklerin suyundan vs veriyor bebeğe 🙄 bu şekilde bir sürü şey . Siz ce nasıl bir tavır takınmalıyım . Sadece bebeğimle ilgilenip hiç bir işe karışmamalımıyım. Yetiştirme tarzımın dışına çıktığında sert mi tepki vermeliyim nasıl olmalı şimdiden teşekkür ederim .
Valla normal biri olsa evinde misafirsin kibar ol derdim. Madem kadın saygısız, madem sınırsız, eşin de yol vermiş acıma acınacak duruma düşersin.
Çağırdığı gibi ağırlamayı bilsin. Bebekle ilgilen, elini sürme, çocuk meselesi olduğunda 'bunu yediremezsin' de. Ölümü gösterip felce razı edersen salatalık doğrasan kıymetli olur.
Kocanın sınır çiz deyip yol vermesi müthiş bir detay.
Zira hem taviz verip hem şişip eşini vıdılarsan sana git sert yap dedim öf ben ne yapayım der.
Şimdi çok yeni ama şiştğinde ipin ucu kaçmış olur.
Her halükarda sonunda kötü olacaksınız dolayısıyla baştan kimse alttan aldığını hatırlamayacak. Çekmeye değmeyecektir.

Ben anlayamadım kaç sene o evde kışları nasıl oturdunuz, ısınmıyorsa hamileyken niye çaresine bakmadınız kendi evinizse kombi taktırsaydınız ya da başka ev alsaydınız falan o evde babasınınmış kira vermiyormuşsunuz şimdi de kaynana yanına taşınmışsınız belli ki kira falan vermekte işinize gelmiyor da başka ev tutsanız kendiniz nasıl olur..bunu düşünmeniz gerekirdi daha sonraki kışlar ne olacak. Hem yemeği kitliyor diyorsunuz da çocukla kendi evinizde olsaydınız yemek yapmayacak mıydınız?
Klimayla ısındık kalın giyiniyorduk bir şekilde kendimiz idare ediyorduk ve bu kadar yüksek gelmiyordu fatura ikibini geçtiği olmamıştı. Kombi takılı zaten ama doğal gaz yok yaşadığımız yerde.Kat kaloriferi yaptıracaktık seneye doğal gaz gelecek diye açıklama yapınca belediye yaptırmadık.kiralık evler de ısınma yok ev sahipleri kat kaloriferi yaptırıyor .kendi evimde tabiki yemek yapıyordum ama aklım bebekte kalmıyordu yanımda oluyordu burda alıp gidiyor bebeği sevmek için .

Ayy bir saniye mesajimi guncelliyorum dikkatimden kaçmış ölüm tehdidi falan yazmışsınız, ne işiniz var o evde neden kabul ettiniz, bir an önce oradan ayrılmanın yollarını arayın.
Kabul etmiyor ki şuan o yaptırdıklarını benim alakam yok bizimkiler abarttılar o söylediklerinde şimdi onlarda pişman diyor.

Merhaba kızlar en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Evlendiğimizin ilk iki yılı cehennemden beter geçti kv ve onun gazlamalarıyla ailesi sebebiyle. Öldürmekle tehdit ettirmelerden tutun aileme zarar verme tehditlerine kadar gitti iş. Hamile kalıp bebeğim olunca tavrı değişti eskiye nazaran daha iyi diyebilirim. Şu an birlikte kalmak zorunda kaldık maalesef ki . Yazlık yerde yaşadığımız için doğal gaz yok bulunduğumuz bölgede evim de aşırı büyük klima elektrikli soba vs hiç birşey ısıtamadık evi . Faturada zamlarla birlikte 3600 lira geldi ısınmamamıza rağmen 🥴 kv evi merkezi sistem ve cehennem gibi sıcak üst katı bize ayarladı bebeğe beşik almış koymuş . Bizde bebeğimiz için geldik mecburen . Ama kızlar yani sürekli alttan alttan laf sokmalar, her şeye müdahale etmeler bebeğime sen benim kızımsın demeler , yemek işini bana kitlenemeler, sürekli kendi anneliği ile kıyaslamalar yani insanı bezdirecek her türlü hareketi yapıyor . Eşimde diyorki anneme net tavrını koyman lazım bugün kararlı davranıp yarın yumuşarsan annem böyle davranır diyor ki öyle zaten ben de biliyorum ama yapamıyorum . Mesela o yemek yaparken bende yardım etmek istiyorum içim rahat etmiyor bir anda bütün iş bana kitleniyor bebeğimle ilgilenemiyorum .yada ek gıdaya yeni geçtim üç gün kuralı ilerliyorum mevsim sebzelerini buharda haşlayıp o benden habersiz yemeklerin suyundan vs veriyor bebeğe 🙄 bu şekilde bir sürü şey . Siz ce nasıl bir tavır takınmalıyım . Sadece bebeğimle ilgilenip hiç bir işe karışmamalımıyım. Yetiştirme tarzımın dışına çıktığında sert mi tepki vermeliyim nasıl olmalı şimdiden teşekkür ederim .
Hiç iş yapmadan olur mu.mesela kahvaltıları sen hazırla akşam yemeğini o.yada temizliği sen yap bulaşıkları o.boylece kim ne iş yapacagini bilir.
Çocuk konusu zor ama şöyle deneyebilirsin havuç pişirdin mesela ver eline o yedirsin .büyükler niye ise o bebekleein ağzına sürekli bişey sokma derdindeler engel olamıyorlar kendilerine.
Birde sihirli bir kelime var İSTEMİYORUM .çocuğuma çorba vermeni zararlı olduğu için istemiyorum

Hiç iş yapmadan olur mu.mesela kahvaltıları sen hazırla akşam yemeğini o.yada temizliği sen yap bulaşıkları o.boylece kim ne iş yapacagini bilir.
Çocuk konusu zor ama şöyle deneyebilirsin havuç pişirdin mesela ver eline o yedirsin .büyükler niye ise o bebekleein ağzına sürekli bişey sokma derdindeler engel olamıyorlar kendilerine.
Birde sihirli bir kelime var İSTEMİYORUM .çocuğuma çorba vermeni zararlı olduğu için istemiyorum
Zaten üst katı ben temizliyorum kahvaltıyı kayınpeder daha erken yaptığı için kahvaltı o hazırlıyor bende fırsat buldukça inip yardım ediyorum.Evet o istemiyorum diyebilmek onu yapabilmek mesele zaten .sonrasında küsüp odasına kapatıyor kendini bir şey deyince .Bir tek bana değil genel tavrı bu .

Bence dön evine bir odada otur. Al ısıtıcıyıda, muhakkak ısınır. Odadan çıkma gerekiyorsa. Ben cidden anlamıyorum kadın tehditler etmiş hala aynı evde durabiliyorsunuz.
Siz bu kadına otorite falan kuramazsınız.

Walla evimin bir odasina soba taktirir, yine de o kadinin evine gitmezdim. Siz bile bile lades demissiniz. Kadinin evinde ona otorite nasil uygularsiniz bilemiyorum. Onun evindesiniz. onun kurallari gecer. kendi evinizde kralice olmak varken, onun evinde siginti hayati neden? cocuk usutttuyse, daha ski giydirin, tum odalari kapatin, bir odayi isitin, cocugu da o oda da tutun. butun careler tukendi de tek care o kadinin evine gitmek mi kaldi yani?

Evden ayril.Muhur kimdeyse Süleyman odur .

Belli ki iyi niyetli birisiniz ama karşınızda bunu sürekli suistimal eden biri var. Eşiniz de size destekse tavrınızı koymaktan çekinmeyin. Önce güzellikle söylemeyi deneyin ama olmazsa tavrınızı ortaya koyun. Bebeğinizle ilgilenmek ve içinize sinen doğru olduğunu düşündüğünüz şekilde yetiştirmek büyütmek en doğal hakkınız.

Klimayla ısındık kalın giyiniyorduk bir şekilde kendimiz idare ediyorduk ve bu kadar yüksek gelmiyordu fatura ikibini geçtiği olmamıştı. Kombi takılı zaten ama doğal gaz yok yaşadığımız yerde.Kat kaloriferi yaptıracaktık seneye doğal gaz gelecek diye açıklama yapınca belediye yaptırmadık.kiralık evler de ısınma yok ev sahipleri kat kaloriferi yaptırıyor .kendi evimde tabiki yemek yapıyordum ama aklım bebekte kalmıyordu yanımda oluyordu burda alıp gidiyor bebeği sevmek için .

Sevsin ne var bunda ya alıp seviyor aklım kalıyor ne demek..o zaman kaynanızda klima falan yakıyor ya da kombisi var kadın siz geldiniz diye daha çok yakıp daha çok ödüyordur mecbur mu değil yani sizi evine almaya bir zahmet sizde bişeyin ucundan tutun yanii hazır önünüze mi gelsin ohh kira yok fatura yok bir de kaynana yemek yaptırıyor diyorsunuz illa kalorifer olan bir yer vardır ama ona da çok geliyor dersiniz işinize gelmez

Eşiniz yolu göstermiş hem de eşiniz yani kendi annesine karşı siz hâlâ nasıl bir tavır takınmam gerek diye sormuşsunuz.Birincisi bu devirde kendi annesine karşı taktik verem koca zor bulunur eşinizin alnından önce bir öpün bence.İkincisi kendiniz aslında hem soruyu sormuş hem cvbı vermişsiniz,o yemek yaparken siz yemeğe yardımcı olmayın kayınvalide yapsın siz de sofra kurma kaldırma işlerine yardım edersiniz o kısa bir iş sonuçta.Ama bu herşeye müdahale konusunda bir kere istemediğiniz şeyi söyleyin ve tekrar yumuşamayın.İşte elinizin dediği cümlenin meâli bu..
Kira vermemek için her türlü taktiği veriyorlar. Mevzu para ise anne de o kadar sorun olmuyor beylere...

Back
X