Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Siz içiniz öyle rahat edicekse tedbiri alın takdir Allah'tan diyelim o zaman. Yalnız bu kadar stres sağlam insanı kanserden beter eder. Bende hastane de çalışıyorum benimde yakınlarım var çocuk hasta tanıdıklarım onkoloji tedavisi gören aile bireylerim var. Ve kendim baş tehlikedeyim öyle düşüncek olursak. Böyle durumlarda ben hala çokta oyunlara şişirmelere gelmeme taraftarıyım.
Umarim dediginiz gibi sisme haberlerdir de bizde bosa stres yapmis oluruz..

Sagol canim tesekkur ederim sanirim bu kadar korkmamin sebebi annem.babam ve evladim.
Yani annem surekli hastanelerde zaten sehir disina cikmasi gerekiyor anlatsam bitmez....
Benim de bagisikligim kotu hadi cocuklara bir sey olmuyor da bana bir.sey.olursa boyle bir dunyada kalicak.
Aslinda gercekten yasam dolu her zaman mutlu olumli biriyim ama suan hiC oyle bakamiyorum umutsuzum belki ilk defa ..

Insallah fazla yayılmadan durdurabilirler. Ama burda bile bugün "zannettiğimiz kadar kolay atlatamayacagiz" denildi. Bakalım hayırlısı

Sakin kızlar!!

Dünya sağlık örgütü %1 olarak açıkladı, ölüm oranını. Çinli kaynaklara güvenmiyorum ama yine de SARS bile olsa % 10 civarı olur. Ama öyle bşr lanse ediliyor ki geçiren herkes ölüyor gibi düşünülüyor.

ınfluenza %1-3 arası diye hatılıyorum. Yani her sene geçirilen grip vs ile benzer oranlara sahip.

Diyelim ki verilerde oynama var, o zaman sadece korunmamız gerekiyor. Normal sabunla elinizi her seferinde yıkayın, maske takın ve maske takıp çıkarmaya dikkat edin. Toplu taşıma, alış veriş merkezine zorunda kalmadıkça gitmeyin. Hijyene dikkat etmek, gerekmedikçe hastaneye gitmemek de bir Yakında zaten ilacı. aşısı yapılır.

Eğer bir şekilde bu yaygınlaşırsa, sokağa çıkmayın uyarısı gelirse; şüpheli biriyle sizde temas olur ve eğer sizde de semptomlar olursa ilk önce 112’yi arayın. Hastaneye gitmeyin. Diğer ülkelerde daha kolay kontrol edilebilmesinin nedeni hastaların hastaneye ve acile hücum etmemesi. Çin’de bizim gibi. İtiş kakış ve her şeyde hastaneye hücum ediyoruz. Sizde şüphe olursa sizden örnek alınır ve tedaviniz başlanır. Eğer pozitif bir kişi söylemeden acile veya hastaneye giderse bir anda bir sürü insan için bulaştırıcı olabilir ve sizde basit bir gripten gidip hasta olabilirsiniz.

Panik olacak birşey yok. Ne hastayım ne de yaşlı. Tuzlu suya yüklenip elleri dezenfektanla sık sık temizleyince çok da kalabalığa karışmadıkça ağır bir grip gibi atlatabiliriz. Yüzde 2 ölüm oranı var. Kızamık daha korkunç kalıyor wuhan virusunun yanında.
Sakin olun.
Hasta olanlarda lütfen maske taksın. Damlacık enfeksiyonuyla bulaşmaları önlemek en önemlisi.

Bana da bu hastalık için bu kadar endişe etmek çok garip geliyor. Dünyada her saniye ölmek için binlerce neden ihtimal varken bir tek hastalıktan korkmak ne bilim tuhaf sanki. O zaman arabaya da binmeyelim kaza olabilir, eve girmeyelim deprem olur, sokakta kafamıza saksı düşer, bomba patlar . Kaldı ki ölüm bize şah damarımızdan yakın . Hadi hiç bir şey olmasa nefes kesilir ölürsün. Normal bir gripten ölme ihtimali bile şu virüsten ölme ihtimalinden yüksekmiş.

Ufacık bir tedirginlik yok, anormal olan ben miyim diye düşünüyorum burada yazılanları okuyunca.
Hijyene zaten önem veriyoruz.
Birçok ülkede vakıalara rastlanmış bizdede görülmesi muhtemel ama yüzde ikilik bir ölüm oranından bahsediliyor.
Bugune kadar farklı virüsler çıktı onlarla ilgili de felaket senaryolarının çoğu gerçekleşmedi.
Bu kadar panik olmaya gerek yok bence.

Ben de çok korkuyorum .. İtalya’ya girmişse bize de gelir yakında z insanlar hala seyahat ediyorlar anlam veremiyorum . Niye yasaklanmıyor ülkeden ülkeye gitmek 🤧
Mart’ta Türkiye’ye gelmek istiyordum ama bu gidişle , askıya alacağım . Uçakta her milletten insan var . İstediğin kadar korun bir yerde açık illaki kalıyor 😪
İnsan anne olunca daha çok korkuyormuş 😔

Açıkçası bende korkuyorum ama dediğiniz gibi kendim için değil minik oğlum için ama yapacak birşey yok maalesef tabi eğer ülkemize gelirse Allah korusun mümkün olduğunca AVM vs yerlere gitmeyiz eller yüzler sürekli yıkanır zaten öyle ha birde ev yapımı sirke vs oğluma iciriyorum bazen çok azıcık hatta ellerini bile yıkıyorum sirkeyle dışarıdan geldiğimizde. Bu şekilde azda olsa onlem aldigimi düşünüyorum. Ha birde geçenlerde Zahide yetiş te bir Dr iyota hiçbir virüsün yaklaşmayacaguni söylemişti vede burun deliklerine tendurdiyot sürülebileceğini bununda Max 1 saat koruyuculuk taşıdığını söylemişti

Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Nordrhein-Westfalen da hastalanan var. Aralarında doktor da var. Daha durumun başındayız ama bugün için tek 6 yeni hasta bildirildi

3 gündür Boğazım ağrıyor, iltihap tadı var ağzımda.. durduğum yerde virüs üretmiş olamam di mi🙇🏻‍♀️ 🤧 sinir geldi üstüme ya .
Nerden okudun ben bulamadım :/ berlindeyim bende 😞

Yunanistan a da geldi bu virüs. Çin den sonra en vahim olan İranmış. Twitter da nedense herkes bir şey paylaşmış bu virüs genetik yapıya göre etki ediyormuş Türkiye de şu an olmamasının sebebi biz de yüzde iki etki edermiş doğru mu bilemedim. Bir harita paylaşılıyor resmen tüm ülkelerde var bir bizde yok millet dalgaya almış corona bile bizden uzak duruyor kendi seçimi diye matrak yapıyor

Yunanistan a da geldi bu virüs. Çin den sonra en vahim olan İranmış. Twitter da nedense herkes bir şey paylaşmış bu virüs genetik yapıya göre etki ediyormuş Türkiye de şu an olmamasının sebebi biz de yüzde iki etki edermiş doğru mu bilemedim. Bir harita paylaşılıyor resmen tüm ülkelerde var bir bizde yok millet dalgaya almış corona bile bizden uzak duruyor kendi seçimi diye matrak yapıyor
Ya bu çok saçma geldi bana ama önümüzdeki ay herhangi bir vaka çıkmazsa kesin olarak inanicam.Vergiye tabi tutulacak ondan gelemiyor diyorlar assdff 😂

Hiç sakın değilim bende.kendim için değil sizin gibi çocuklarım için çok korkuyorum.kizimin yüzme kürsü var ve iranlı hocamız kadına bile sordum yakın zamanda akrabanız falan geldi mi diye çok anlayışla karşıladı sağolsun o da ailesi için korkuyor malum.gelen giden olmamış ama yine de şimdilik 2 hafta ara verdik.haftaya ankarada kizimin doktor kontrolü var içimi korku kapladı inş hayırlısıyla gidip geliriz. Önlem alıyoruz zaten ama insan yine de korkuyor. Kızlarım küçük maske takmam diyor nasıl yapacağız bilmiyorum hastanede çok kalabalık oluyor artık sık sık ellerini yıkarım dezenfektan sıkarım ellerine ve dokunacaklari heryere.

3 gündür Boğazım ağrıyor, iltihap tadı var ağzımda.. durduğum yerde virüs üretmiş olamam di mi🙇🏻‍♀️ 🤧 sinir geldi üstüme ya .
Nerden okudun ben bulamadım :/ berlindeyim bende 😞

Aslında haberlerde her yerde var şu anda. Son zamanlarda yurtdışına cikmadiysaniz ve şu anda hasta olanlarla bir ilginiz yoksa o zaman büyük ihtimalle normal soğuk algini merak etmeyin. Berlin için henüz bir bildiri gelmedi. Ama su an için nerden nasil çıkacağını da bilmiyorlar

Back
X