Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

En son birlikte kaldıkları için sanki tüm yük erkek arkadaşımın üstünde kalcak gibi hissediyorum ben. Herkes evlenmiş hayatını kurmuş çünkü. Biz evlenirsek annesi tek kalırsa sanki biz tek bırakmışız gibi olacak
Öyle düşünmeyin o da yetişkin biri kendi düzeni hayatı var. Yalnız kalıyor herkes illa bir yerde ama neyseki evlatları var.

Aynen öyle. Bana sorduğunuz sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz
Peki nasıl bunu aşabilirim. Açık açık sorsam o da ayrı ev tutarız ama bizimle aynı apartmanda falan olur dese onu da istemiyorum. Herkes kendi hayatında olsun ya da diğer kardeşleri var ben tek başıma hayatımı böyle şekillendirmek istemiyorum açıkçası

En kolayı. Evlendiğimizde seninle başbaşa zaman geçirmek bir cok şeyi beraber yapmak yaşamak için heyecanlanıyorum.. Çocugu biraz geç düşünelim olabildiğince birbirimizi tanımakla sevmekle meşgul olalım diyebilirsin. Evimin hanımı olmak eşyalarımızı zevkimizi göre dizmek istiyorum. 2 +1 bize yeter bence. Bir oda yatak odamız olur bir odamız çalışma odası yada ilerde bebek odası.. :KK39:
Bunları çok söyledim ama asla net bir cevap alamıyorum böyle ağız aramakla. Evet falan diyor ama anlamıyorumki😂

Peki nasıl bunu aşabilirim. Açık açık sorsam o da ayrı ev tutarız ama bizimle aynı apartmanda falan olur dese onu da istemiyorum. Herkes kendi hayatında olsun ya da diğer kardeşleri var ben tek başıma hayatımı böyle şekillendirmek istemiyorum açıkçası
Bunları söyleyeceksiniz. Asla lafınızini geri çekmeyin, ne sorulması gerekiyorsa sorun, ne bilmek istiyorsanız açık acik sorun. Ona göre karar verirsiniz.

Herkese merhaba,
Benim 2 senelik bir ilişkim var. Her şey yolunda gidiyor ve 1 seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimin annesi eşiyle ayrı. Şuan erkek arkadaşım birlikte yaşıyor annesiyle. Sorum şu: Biz evlenince annesi nerede yaşayacak veya sevgilim annem bizimle birlikte yaşayacak der mi?
Bunun konusu hiç açılmadı. Bazen başkaları üzerinden ağzını aradım ama tam anlamadım ne düşündüğünü. Bu durum canımı çok sıkıyor.
Böyle bir durum çok hayati bir olay. O yüzden çok korkuyorum. Ve açıkça sorsam çok yanlış anlayabilir aklında hiç böyle bir şey yoksa rezil olurum. Beni yanlış anlar bunları mı hesaplıyorsun der diye korkuyorum. Bunun uygun yollu bir soruşu yok direkt sormam gerek.
Sorarsam yanlış anlaşılır mı? Sormazsam da kafayı yiyeceğim yakında. Sürekli düşünüp düşünüp stres oluyorum. Sonuçta ne özel hayatımız kalır ne düzenimiz böyle bir durumda. Kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Nasıl bir orta yol buluncak ileride hiç bilmiyorum. Bu arada annesi yaşlı ve bakıma muhtaç değil. Kendi kendine yaşayabilecek durumda. Ayrıca şöyle bir durum da oluşabilir. Farklı bir ev tutulur fakat bize yakın veya aynı apartmanda olur. Bu durumu da asla istemiyorum çünkü sorumluluk almış olacağız çok fazla. Akşamları yemeğe çağırma, haftasonunu birlikte geçirme durumları falan oluşcak. Annem bütün gün tek zaten bari bizimle olsun boş zamanlarımızda der diye korkuyorum. Zaten ikimiz de çalışacağız. Birbirimize ayırabileceğimiz zaman çok az olacak, o zamanları da annesiyle geçirmek istemiyorum doğal olarak. Kimsenin sorumluluğunu falan almak istemiyorum açıkçası. Bu durumları nasıl aşacağım ve bu konuları onunla nasıl konuşmalıyım acaba?( bu benim annem de olsa tam olarak böyle düşünürdüm ayrıca, yanlış anlaşılmasın. Ayrıca annesi emekli kendine yetebilen bir kadın. Ve beş çocuğu var )
Şöyle ögreneceksin mesela çok heyecanlıyım evimizi tutucaz eşya alacağız mutfakta ben sana kahve yapıcam başbaşa saatler geçiririz film izleriz vs de oda annesini düşünüyorsa derki annemle oturacağız der ama sen evden gir hangi semt olsa acaba eşyalar şöyle olsa böyle olsa derken konuyu açar zaten

Şöyle ögreneceksin mesela çok heyecanlıyım evimizi tutucaz eşya alacağız mutfakta ben sana kahve yapıcam başbaşa saatler geçiririz film izleriz vs de oda annesini düşünüyorsa derki annemle oturacağız der ama sen evden gir hangi semt olsa acaba eşyalar şöyle olsa böyle olsa derken konuyu açar zaten
Bunları çok çok kez yaptım. Bişey demiyor annemle kalcaz falan gibi. Ama emin de olamıyorumki

Bu şehirde kalmayacağız o yüzden anlayamam. Yani biz ayrı şehre gideceğiz. Annesi de burda kalmaz kimsesi yok. O da taşıncak bir şehre ama nereye işte
E tamam işte, o zaman biz evlenince annen hangi şehirde yaşayacak diye sorarsın. Bence net olmalısın. Lafı dolandırmak daha anlamsız. Biz evlilik düşünürken durumlar çok kötüydü. Aynı evde yasama.konusu açıldı bir kez. Ne annen ister bunu ne de ben, olmaz dedim direkt. Kırılacak bir şey yok ki bunda.

Birlikte yaşayacağız derse sizin için oluru yoksa bu işin sormaktan çekindiğiniz ne ki? Sizi yanlış anlayacak bir durum oluşmayacak zaten netsiniz?

E tamam işte, o zaman biz evlenince annen hangi şehirde yaşayacak diye sorarsın. Bence net olmalısın. Lafı dolandırmak daha anlamsız. Biz evlilik düşünürken durumlar çok kötüydü. Aynı evde yasama.konusu açıldı bir kez. Ne annen ister bunu ne de ben, olmaz dedim direkt. Kırılacak bir şey yok ki bunda.
Evet aslında böyle sorabilirim sanki. Ama bilmiyorum zamanı gelince bakarız diyebilir ya da ben de bilmiyorum falan

• Beğen
Reactions: Kuf
En baştan konuşulmalı böyle şeyler ama cesaret edemiyorum nasıl sorcamki
Hiç bir şey sorma iş ciddiyete dökülünce o sana fikrini söyler sende kabul etmediğini söylersin ona göre zaten ya devam ya tamam dersiniz 5 çocuğu varken herhalde sadece siz kabul etmek zorunda değilsiniz hem siz yeni evli olacaksınız çok zor bu işler ama konuşunca baştan söyle kestir at yoksa sonrasında başına kalkılıyor

On
Hiç bir şey sorma iş ciddiyete dökülünce o sana fikrini söyler sende kabul etmediğini söylersin ona göre zaten ya devam ya tamam dersiniz 5 çocuğu varken herhalde sadece siz kabul etmek zorunda değilsiniz hem siz yeni evli olacaksınız çok zor bu işler ama konuşunca baştan söyle kestir at yoksa sonrasında başına kalkılıyor
O zamana kalpten gitcem ama😂

Ne diyeyim mesela kırmadan konuşmak istiyorum.
İlişkinizde genel olarak böyle fikirlerinizi söylemekten çekinir misiniz?

Kırılacak bir konu değil bu. Diğer kardeşler başka şehirde anladığım kadarıyla, sevgilinizin annesi bir şekilde çocuklarından birilerine yakın oturacak. Ben annemi yalnızca bir şehirde yaşamasını istemezdim mesela. Sevgiliniz de aynı ev olmasa bile yakın olmak isteyebilir.

Açık olun, imada bulunmuşsunuz geçiştirmis daha önce.

Back
X