Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

peki nasil bir yildir evlilik konusuyorsunuz,
sadece dugun falan mi?
hani insan nasil nerede yasayacagini konusur ilk olarak gibi geliyor bana da.

bir de su an hepiniz ayni sehirde iseniz, aslinda evlerine gidip geliyorsaniz sohbet muhabbet acilmiyor mu bu konu ile ilgili ? ne bileyim bir fikrinizin olmamasi bana cok garip geldi de anlayamadim.

İ
peki nasil bir yildir evlilik konusuyorsunuz,
sadece dugun falan mi?
hani insan nasil nerede yasayacagini konusur ilk olarak gibi geliyor bana da.

bir de su an hepiniz ayni sehirde iseniz, aslinda evlerine gidip geliyorsaniz sohbet muhabbet acilmiyor mu bu konu ile ilgili ? ne bileyim bir fikrinizin olmamasi bana cok garip geldi de anlayamadim.
İşleri yoluna koyunca isteme söz olur vs gibi. Atama durumları var o yüzden hangi şehirde olacağımız falan belli değil. Hiç annesinin evlendikten sonra nerede yaşayacağı falan da konuşulmadı bugüne kadar

Ev tutup eşya alırken çıkar net şekilde sonuç ortaya bu gidişle. Eşiniz su odada annemin olsun derse anlarsınız :) çekincek birşey yok. Bu konuyu hiç konuşmadık biz evlenince başka şehre gideceğiz annen bu şehirde kalmaya devamı edecek bizimle mi gelecek ilerde sorun yaşamamak adına soruyorum de. Valla bende hiç sevmem öyle evde insan misafir falan :) anne babayla yaşıyacak olsam kendimkilerle yaşardım niye başkasının annesiyle yasayayım ki :)

İ

İşleri yoluna koyunca isteme söz olur vs gibi. Atama durumları var o yüzden hangi şehirde olacağımız falan belli değil. Hiç annesinin evlendikten sonra nerede yaşayacağı falan da konuşulmadı bugüne kadar
aslinda tam konusulmasi gereken zamanmis,

- biz ataninca annen bu sehirde mi kalacak, yoksa baska yer mi dusunuyor ?\
- ataninca buradaki evi hemen kapatacak misiniz yoksa dugune kadar annen kalacak mi ?
- (diger kardesler ayni sehirde yasiyor ise) sen ataninca annen X sehrine mi tasinacak?

...
bende sabrin s si olmadigi icin coktan dalmistim konuya, belirsizlikle yasayamam plan falan da yapamam.

Açıkça sorun.
Biz evlenip gidince annen bu evde mi kalacak diyebilirsiniz mesela?
Öyle bir niyeti var ise söylemeliydi bu zamana kadar zaten bence zira bu ortak alınması gereken bir karar

Sorunca bile sanki net bir cevap alamayacağım gibi geliyor
Daha sormadan kafanızda kurup duruyorsunuz. Yorumlara verdiğiniz cevapları okudukça içim sıkıldı. İletişim kurmayı denesenize? Net cevap vermezse de net bir cevap verir mısın bu konu benim için önemli diyebilirsiniz. Siz yanlış anlaşılmaktan değil düşüncelerinizin bilinmesinden korkuyorsunuz. İyi, uyumlu eşi oynamak istiyorsunuz. Ama istemediğiniz şeyi söyleyecek cesaretinizin olması lazım.

Laf arasında, evlendikten sonra da sık sık görüşürüz, gider geliriz gibi iyi niyetli görünen bir cümle at ortaya, eğer onaylarsa, ayrı bir ev düşünüyordur, hafif bozulursa, bil ki aynı ev düşüncesi var.
Ama bu masum bir cümle olduğu için kimse sana birşey diyemez, ben öyle zannetmiştim, kötü niyet yoktu der geçersin, bu şekilde öğrenebilirsin.

Benimde icim sıkıldi acik acik sorunda hepimiz rahatlayalim. Ben bu konularda cok sabirsizimdir ve acikca pat diye sorarim, ne olcaksa bir an önce olsun diye. Ben sana bir sey sormak istiyorum uzun süredir aklimda bu diye baslarim. Evlencegim insandan neden cekineyim ki anlmadim

İşler ciddileşince bu sorular aklıma gelmeye başladı. Çelişkili bir kısım yok çekiniyorum sormaya sadece. Kötü hissettirmek istemem kimseye. O yüzden kendi içimde düşünüyorum
Daha çok kötü olan taraf olmaktan çekiniyorsunuz diyelim doğrusu bu olur sanırım. Çünkü yakın dâhi oturmak istemediğinizi söylemek zorunda kalacaksınız konu açılırsa.

Öyle olmasa en azından bu konuların sizin için önemli olduğunu, beraber yaşama gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylerdiniz şimdiye kadar. Annesiyle yaşayan o netice de, sizin düşünceleriniz uymuyorsa ona düşünmesi gereken kendisi.

Laf arasında, evlendikten sonra da sık sık görüşürüz, gider geliriz gibi iyi niyetli görünen bir cümle at ortaya, eğer onaylarsa, ayrı bir ev düşünüyordur, hafif bozulursa, bil ki aynı ev düşüncesi var.
Ama bu masum bir cümle olduğu için kimse sana birşey diyemez, ben öyle zannetmiştim, kötü niyet yoktu der geçersin, bu şekilde öğrenebilirsin.
Evet bu tarz bişeyler diyebilirim teşekkür ederim

İlişkide iletişim sorunu var gibi iki yıllık ilişki evlilik gündem de ama annesi ile ilgili herşey muallakta. Açık açık sor bence sen

Daha sormadan kafanızda kurup duruyorsunuz. Yorumlara verdiğiniz cevapları okudukça içim sıkıldı. İletişim kurmayı denesenize? Net cevap vermezse de net bir cevap verir mısın bu konu benim için önemli diyebilirsiniz. Siz yanlış anlaşılmaktan değil düşüncelerinizin bilinmesinden korkuyorsunuz. İyi, uyumlu eşi oynamak istiyorsunuz. Ama istemediğiniz şeyi söyleyecek cesaretinizin olması lazım.
Kendisi bu tür konuları açar belki diye bekledim. Konuyu açmaya çalıştım bazen ama belirli bi cevap alamadım işte. En iyisi direkt sormak evet

İlişkide iletişim sorunu var gibi iki yıllık ilişki evlilik gündem de ama annesi ile ilgili herşey muallakta. Açık açık sor bence sen
Çoğu durum muallakta ileriye dair. O da bilmiyor bence nolacağını. O yüzden konuşamıyoruz bence bu konuları yoksa çok rahatızdır. Ama anne konusu hassas olunca çekindim işte bende

Benimde icim sıkıldi acik acik sorunda hepimiz rahatlayalim. Ben bu konularda cok sabirsizimdir ve acikca pat diye sorarim, ne olcaksa bir an önce olsun diye. Ben sana bir sey sormak istiyorum uzun süredir aklimda bu diye baslarim. Evlencegim insandan neden cekineyim ki anlmadim
Doğru aslında ben de sabırsızımdır ama bu konu fobi oldu sanki bende

Evet yaşayacak bizle dese birşey diyemeyecek gibi bir haliniz var yoksa insan böyle birşeyi şimdiye sorardı yani.düğün konuşuyorsanız yaşayacağınız yeri neden konuşmuyorsunuz?canım artık iş ciddiye bindiğine göre ayrıntılı konuşalım biz evlenince annende bize yakın bir yere taşınmayı düşünür mü?hem yalnızda kalmamış olur yoksa başka planı mı var diye sorun.zaten eşi ve bekar çocuğu yoksa büyük ihtimal kadın sizinle yaşamasa bile yakın bir yerde yaşamak ister.kadın ben düzenimi bozmam kendim yaşarım diyen bir tip değilse en iyi ihtimal size yakın yaşar en kötü ihtimal sizle yaşayacak.sizde baştan bu benim kırmızı çizgim baştan anlaşalım diyeceksiniz.bu kadar basit.

Back
X