Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

Annesinden kopmaz. Bunun dolayli sormasi da olmaz. Git sor bence. Evi nerden tutacaz de. Annesiyle kalma fikri varsa ev var zaten canim der. Nasil var dersin. İste annemle been oturuyoz ya der. Ha beraber mi yasicasz dersin. Sonrasi senin kararin

Zaten emekliymis kardeşide cokmus kadın rahatına duskunse sizle kalacağını sanmıyorum ama iyice yaslaninca dönüşümlü kalsin herkeste bence sen zaten çalışıyosun kayınvalidenin karakteri önemli bu durumda

Bunları bırcok kadın evlenmeden dusununemıyor senın sımdıden dusunmen ıyı bısey ama ılerde sevgılın senın ıstemedıgın seylerı ısterse bu dusuncelerınden donme derım ben sevıyorum napıyım dıyıp kabul etme konusu acılır elbet evlılık muhabbetlerıne gırınce soyler ozman dusunursun kabul etmezsede ayrırlırsın

Bence anneye ogul degil kuz cocugu bakmali eger varsa.Çünkü evde islerini yapan eger annenin ihtiyaci olursa öz bakimini yapacak olan kadin olduguna göre kız cocuguna düşer bu.
Bana sorarsan da öyle ama gelenek olmus işte ..elalem ne der oluyor ..ailesi oglum bakar bıze dıyor.sanki ıhtıyaclarını oglu yapacak ..offf dertlendım sımdı
eşimle aynı fikir de degılım ama zorla da yaptıramayız ..
Kımseyı kımseye muhtaç olmasın inş..

Bakın aynı evde yaşamak istemiyor olmanız normal ama bize yakında olmasın falan demeniz normal değil. Her ne kadar yaşlı olmasa da yalnız bir kadın yani oğlunun onun yakınında olmasını isteyebilir ama siz tamamen uzak olsun aman çağırmasın gelip gitmeyelim gelmesin modundasın ki bu yanlış ağaç kovuğundan da çıkmadı ki bu adam evlendi diye annesiyle mesafe koysun çok önyargılısınız şimdiden yani demek ki kadın hastalansa size muhtaç olsa da sizden hayır yok bence bunu sevgilinizle paylaşın düşüncelerinizi söyleyin öğrensin ona göre karar versin tutup iş ciddileşince öğrenmesin yani

Herkese merhaba,
Benim 2 senelik bir ilişkim var. Her şey yolunda gidiyor ve 1 seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimin annesi eşiyle ayrı. Şuan erkek arkadaşım birlikte yaşıyor annesiyle. Sorum şu: Biz evlenince annesi nerede yaşayacak veya sevgilim annem bizimle birlikte yaşayacak der mi?
Bunun konusu hiç açılmadı. Bazen başkaları üzerinden ağzını aradım ama tam anlamadım ne düşündüğünü. Bu durum canımı çok sıkıyor.
Böyle bir durum çok hayati bir olay. O yüzden çok korkuyorum. Ve açıkça sorsam çok yanlış anlayabilir aklında hiç böyle bir şey yoksa rezil olurum. Beni yanlış anlar bunları mı hesaplıyorsun der diye korkuyorum. Bunun uygun yollu bir soruşu yok direkt sormam gerek.
Sorarsam yanlış anlaşılır mı? Sormazsam da kafayı yiyeceğim yakında. Sürekli düşünüp düşünüp stres oluyorum. Sonuçta ne özel hayatımız kalır ne düzenimiz böyle bir durumda. Kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Nasıl bir orta yol buluncak ileride hiç bilmiyorum. Bu arada annesi yaşlı ve bakıma muhtaç değil. Kendi kendine yaşayabilecek durumda. Ayrıca şöyle bir durum da oluşabilir. Farklı bir ev tutulur fakat bize yakın veya aynı apartmanda olur. Bu durumu da asla istemiyorum çünkü sorumluluk almış olacağız çok fazla. Akşamları yemeğe çağırma, haftasonunu birlikte geçirme durumları falan oluşcak. Annem bütün gün tek zaten bari bizimle olsun boş zamanlarımızda der diye korkuyorum. Zaten ikimiz de çalışacağız. Birbirimize ayırabileceğimiz zaman çok az olacak, o zamanları da annesiyle geçirmek istemiyorum doğal olarak. Kimsenin sorumluluğunu falan almak istemiyorum açıkçası. Bu durumları nasıl aşacağım ve bu konuları onunla nasıl konuşmalıyım acaba?( bu benim annem de olsa tam olarak böyle düşünürdüm ayrıca, yanlış anlaşılmasın. Ayrıca annesi emekli kendine yetebilen bir kadın. Ve beş çocuğu var )
Annene yakın bi ev tutarız ona yakın oluruz diye ağzını ara bi

Kendi annen üzerinden ilerle..
Evlenince annem çok özleyeceğim seni evimiz yakın olsun bari diyor ama
ben böyle bir şey istemediğimi söyledim.
Zaten ikimiz de çalışıyoruz, birbirimize ayıracağımız az zamanı ailelere bağlayamayız kusura bakma dedim anneme
diye giriş yapsan dökülür az biraz diye düşünüyorum.
Zaten annesi ile yapışık hayat düşleyen adam susamaz çok bence.
Alıştırmak için başlar şimdiden.

Bence açıkça sor o senin hayatını paylaşmayı düşündüğün kişi net olmak daha akıllıca olur

yalnizlikla ic iceligin bir alakasi yok ki
benim annemde yalniz abim kendini yedi evlenince bizimle yasayacaksin diye gitmedi azicik asim agrisiz basim dedi
yilda 1 2 kez gidip 3 5 gun kaliyor ondada onlar kendileri davet ediyorlar
ben ayni sehirdeyim banada oyle cagirmadigim surece ihtiyacim yoksa gelip keyif icin bir bardak cay icmek icin bile oturmadi
bu tamamen kisiyle alakali bence
Ne güzel , ne kadar düşünceli bir anne. Ömrü uzun olsun. Genel anlamda bakarsak sizin gibi örnekler daha az kalıyor fakat :(

Açık açık söylemeniz gerekiyor evleneceksiniz yahu utanmasi kirmasi mi olur bunun her seyi netlestirin. Bence annesi sizle yaşamaz ama böyle bir sey demediyse. Yok illa agzini ariycam derseniz evlenince ailelere yakın oturmayalım deyin. Ya da 2 haftada bir annene de ziyarete gideriz deyin

Bakın aynı evde yaşamak istemiyor olmanız normal ama bize yakında olmasın falan demeniz normal değil. Her ne kadar yaşlı olmasa da yalnız bir kadın yani oğlunun onun yakınında olmasını isteyebilir ama siz tamamen uzak olsun aman çağırmasın gelip gitmeyelim gelmesin modundasın ki bu yanlış ağaç kovuğundan da çıkmadı ki bu adam evlendi diye annesiyle mesafe koysun çok önyargılısınız şimdiden yani demek ki kadın hastalansa size muhtaç olsa da sizden hayır yok bence bunu sevgilinizle paylaşın düşüncelerinizi söyleyin öğrensin ona göre karar versin tutup iş ciddileşince öğrenmesin yani
Konu sahibi annesiyle oğlu mesafeli olsun dememiş ki. Ailelerden uzak olmak istemiş haklı olarak aileler evlilige karışmasın evde özel hayati olsun diye mevzuyu nereye cekmissiniz cok garip gercekten. Sanki hic gitmeyelim görmeyelim demis gibi yazmissinız.

Şu an oturdukları ev kira mı, kendi evleri mi?

Bu şehirde yaşamayacağız o yüzden o sorudan anlayamam. Annen 1+ 1 e mi geçecek falan da diyemiyorum çekiniyorum. Yanlış anlaşılır mı sizce
Hah başka şehire taşınacaksanız,bazı haftasonları arada gelir anneni ziyaret ederiz. Bir anda yalnız kalmış hissetmesin kadıncağız” diyip ağzını arayabilirsin.

Konu sahibi annesiyle oğlu mesafeli olsun dememiş ki. Ailelerden uzak olmak istemiş haklı olarak aileler evlilige karışmasın evde özel hayati olsun diye mevzuyu nereye cekmissiniz cok garip gercekten. Sanki hic gitmeyelim görmeyelim demis gibi yazmissinız.
ailelerin evlilige karismasi icin yakin oturmasi gerekmiyor artik ☺️ bizimkiler 500 km otede oturuyor bir telefon yetiyor
kisiye mesafe uzak ev tutmakla konmaz
sahsi mesafenle konur
yani aman benide kizi gibi gorsunler bende onlarin kiziyim artik dersen yanilirsin (istisnalar kaideyi bozmaz.)
hem saygini koruyup hemde kendi sayginligini yitirmeyecek kivamda olmak lazim.

ailelerin evlilige karismasi icin yakin oturmasi gerekmiyor artik ☺ bizimkiler 500 km otede oturuyor bir telefon yetiyor
kisiye mesafe uzak ev tutmakla konmaz
sahsi mesafenle konur
yani aman benide kizi gibi gorsunler bende onlarin kiziyim artik dersen yanilirsin (istisnalar kaideyi bozmaz.)
hem saygini koruyup hemde kendi sayginligini yitirmeyecek kivamda olmak lazim.
Öyle tabi ama uzaktan bile o kadar karisiyorlarsa yakından daha kötü olur telefondan karistigi müdahale ettği yetmezmiş gibi her fırsatta eve gelmesi evliliği kabusa çevirir :)

Öyle tabi ama uzaktan bile o kadar karisiyorlarsa yakından daha kötü olur telefondan karistigi müdahale ettği yetmezmiş gibi her fırsatta eve gelmesi evliliği kabusa çevirir :)
iste onu anlatmaya calisiyorum telefonlada olsa evlilik zaten kabusa donusmus oluyo gelmis gelmemis cok onemli olmuyor zaten o kaosun icinde oluyorsunuz
kaos ortami yaratan kaostan beslenen insanlar bir yolunu mutlaka buluyor yani

Back
X