Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

Hem evin tek oğlu hem de en küçüğü. Garanti sizle yaşamasını isteyecekler söyleyeyim. Net sorun, eğer böyleyse net olarak reddedin gerekirse ayrılın yoksa kabus gibi bir evlilik yaşayabilirsiniz.

Hic sanmiyorum sizinle oturmak isteyecegini.Ayrica tek cocuk bile degil sevgilin.Rahat ol öyle dusuncesi olanlar bunu devamli dile getirir.

Bosuna dusunuyorsunuz ..tek ogulsa yapacagız bırsey yok...sorun yapacaksanız yakmayın kımseyı.
ben de aynı konumda gorumce adayıyım..ve esım her ogul kendi anasına bakar dıyor..
Bence anneye ogul degil kuz cocugu bakmali eger varsa.Çünkü evde islerini yapan eger annenin ihtiyaci olursa öz bakimini yapacak olan kadin olduguna göre kız cocuguna düşer bu.

Ikı senelik ilişkide bunu çoktan anlamanız gerekirdi . Çünkü şahsen benim ilişkim ciddiye bindikten sonra yani konuşmamızın ikinci ayında ben bu soruyu eşime sormuştum nerde yasayacaz falan diye . Bu soruda kırılacak birşey yok . Çünkü sende ona göre ev eşyası bakacaksın . Bence önce düğün alış verişi konusundan gir . Mutfagimi söyle istiyorum oturma odamı böyle istiyorum falan de . Bakalım konu açılacakmış

Herkese merhaba,
Benim 2 senelik bir ilişkim var. Her şey yolunda gidiyor ve 1 seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimin annesi eşiyle ayrı. Şuan erkek arkadaşım birlikte yaşıyor annesiyle. Sorum şu: Biz evlenince annesi nerede yaşayacak veya sevgilim annem bizimle birlikte yaşayacak der mi?
Bunun konusu hiç açılmadı. Bazen başkaları üzerinden ağzını aradım ama tam anlamadım ne düşündüğünü. Bu durum canımı çok sıkıyor.
Böyle bir durum çok hayati bir olay. O yüzden çok korkuyorum. Ve açıkça sorsam çok yanlış anlayabilir aklında hiç böyle bir şey yoksa rezil olurum. Beni yanlış anlar bunları mı hesaplıyorsun der diye korkuyorum. Bunun uygun yollu bir soruşu yok direkt sormam gerek.
Sorarsam yanlış anlaşılır mı? Sormazsam da kafayı yiyeceğim yakında. Sürekli düşünüp düşünüp stres oluyorum. Sonuçta ne özel hayatımız kalır ne düzenimiz böyle bir durumda. Kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Nasıl bir orta yol buluncak ileride hiç bilmiyorum. Bu arada annesi yaşlı ve bakıma muhtaç değil. Kendi kendine yaşayabilecek durumda. Ayrıca şöyle bir durum da oluşabilir. Farklı bir ev tutulur fakat bize yakın veya aynı apartmanda olur. Bu durumu da asla istemiyorum çünkü sorumluluk almış olacağız çok fazla. Akşamları yemeğe çağırma, haftasonunu birlikte geçirme durumları falan oluşcak. Annem bütün gün tek zaten bari bizimle olsun boş zamanlarımızda der diye korkuyorum. Zaten ikimiz de çalışacağız. Birbirimize ayırabileceğimiz zaman çok az olacak, o zamanları da annesiyle geçirmek istemiyorum doğal olarak. Kimsenin sorumluluğunu falan almak istemiyorum açıkçası. Bu durumları nasıl aşacağım ve bu konuları onunla nasıl konuşmalıyım acaba?( bu benim annem de olsa tam olarak böyle düşünürdüm ayrıca, yanlış anlaşılmasın. Ayrıca annesi emekli kendine yetebilen bir kadın. Ve beş çocuğu var )
Hic kafaya takma canim ayni evde yasayacak degilsiniz bence.evler yakin olurmu bunu sorabilirsin.kaldi ki bisuru cocugu daha varmis onlarda dusunsun.

Birinin istemesine gerek yokki. Neticede tek tanıdığı biz olacağız o şehirde. Öyle olunca da insan rahatsız olur vicdanen. Gelmesin gitmeyelim falan diyecek halim yok o saatten sonra. Kendim de rahatsız olurum mutlaka ciddi bir zaman ayırmamız gerekecek o koşulda. Hep tek kalsa haftaiçi mutlaka haftasonunu akşamları vs beraber geçirme durumu oluşacak ve bu zamanla görevim haline gelecek. Olaylara gerçekçi bakıyorum sadece
Bu kadinin 5 cocugu yok mu? Onlar hangi sehirde onlarin yanina da gidebilir

Herkese merhaba,
Benim 2 senelik bir ilişkim var. Her şey yolunda gidiyor ve 1 seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimin annesi eşiyle ayrı. Şuan erkek arkadaşım birlikte yaşıyor annesiyle. Sorum şu: Biz evlenince annesi nerede yaşayacak veya sevgilim annem bizimle birlikte yaşayacak der mi?
Bunun konusu hiç açılmadı. Bazen başkaları üzerinden ağzını aradım ama tam anlamadım ne düşündüğünü. Bu durum canımı çok sıkıyor.
Böyle bir durum çok hayati bir olay. O yüzden çok korkuyorum. Ve açıkça sorsam çok yanlış anlayabilir aklında hiç böyle bir şey yoksa rezil olurum. Beni yanlış anlar bunları mı hesaplıyorsun der diye korkuyorum. Bunun uygun yollu bir soruşu yok direkt sormam gerek.
Sorarsam yanlış anlaşılır mı? Sormazsam da kafayı yiyeceğim yakında. Sürekli düşünüp düşünüp stres oluyorum. Sonuçta ne özel hayatımız kalır ne düzenimiz böyle bir durumda. Kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Nasıl bir orta yol buluncak ileride hiç bilmiyorum. Bu arada annesi yaşlı ve bakıma muhtaç değil. Kendi kendine yaşayabilecek durumda. Ayrıca şöyle bir durum da oluşabilir. Farklı bir ev tutulur fakat bize yakın veya aynı apartmanda olur. Bu durumu da asla istemiyorum çünkü sorumluluk almış olacağız çok fazla. Akşamları yemeğe çağırma, haftasonunu birlikte geçirme durumları falan oluşcak. Annem bütün gün tek zaten bari bizimle olsun boş zamanlarımızda der diye korkuyorum. Zaten ikimiz de çalışacağız. Birbirimize ayırabileceğimiz zaman çok az olacak, o zamanları da annesiyle geçirmek istemiyorum doğal olarak. Kimsenin sorumluluğunu falan almak istemiyorum açıkçası. Bu durumları nasıl aşacağım ve bu konuları onunla nasıl konuşmalıyım acaba?( bu benim annem de olsa tam olarak böyle düşünürdüm ayrıca, yanlış anlaşılmasın. Ayrıca annesi emekli kendine yetebilen bir kadın. Ve beş çocuğu var )
Kusura bakmayinda anneni hayatimizdan cikar de olsun bitsin yazik degil mi o kadinada ya.o dogurdu canindan bir parca sen el kizi olarak bu kadari fazla bence.benimde bir oglum var gozumden sakiniyorum okusun buyusun aman hasta olmasin diye neler yapiyorum.tamm modern insanlariz anlayisliyiz elbette ayri yasiyabilirsin de gelmesine gitmesinede karisma nir zahmet.zaten hayat arkadasi yok bu dunyadaki tek tutunacak dalinida sen mi koparicaksin.bende evliyim 33 yasindayim ve esimin ailesine birgun bile mudahalede bulunmadim o da benimkine.ailelerimizi kirk yil sirtimizda tasisak yine haklarini oduyemeyiz.sizde anlasamazsaniz baktiniz huysuz bir kadin fazla ilismezsiniz olur biter.

Evet bu tarz bir şekilde ağzını aramak istiyorum ama çok net bir cevap da duymak istiyorum napcam şaşırdım😂 pat diye sorcam herhalde en son
Bunlar evlilik öncesi açıkca konuşulması gereken şeyler ve kibar ama açık bir şekilde fikrinizi belli edin.Daha şimdiden kendinizden ödün vermeye başlamışsınız karşımdaki kırılır diye.Yapmayın.Bazı sınırları ve kırmızı çizgileri olmalı insanın.Sizinde kırmızı çizginiz bu kendi anneniz dahi olsa yakın ya da aynı evde yaşamak istemiyorsunuz.Bu durumdan ödün verirseniz üzülen siz olursunuz.Bunun dolaylı bir anlatımı yok bence açık ve net olun.Zaten karşınızdaki insan olgun ve karakterliyse anlayışla karşılar.Bu durumun sadece onun annesine özgü olmadığını kendi annenizle dahi olsa aynı evde yaşayamayacağınızı söyleyin ona.

İnşallah ilerde bir oğlunuz olur ve bu mesajın siz kastedilerek yazıldığını düşünerek okursunuz (ben kendi annem için de böyle düşünüyorum dediğinizin de farkındayım)... Aynı evde kalmak istemeyişiniz tabi ki haklı ve anlaşılır bir istek ama yakın da oturmayalım bilmem ne fazlaca hassasiyet kokan bir mesaj olmuş.. Bugün olmasa bile yarın olabilecek bir durum en azından yakın oturmak, sorumluluk almak. Sonuçta sizin eşim diyeceğiniz insanı doğurmuş büyütmüş.

Yakın bi arkadaşım genç bir adamla tanıştı ve adama bariz bayıldı. Erkek olan babasının onlarla ayni apartmanda oturmasını ve akşam yemeklerini beraber yemelerini şart koştu ,kız uğraşamam sizinle dedi ve o bayıldığı adamı istemedi. O babanın bakımı bana kalır bu evlilik de her türlü biterdi zaten dedi. Ömrümde gördüğüm en kararlı duruş.

Bu konuyu aman kirilmasin diye öteleyip kibar davranmanizi onermiyorum cunku siz ne kadar kibar ve ilimli davranirsaniz esiniz o kadar birlikte, yakin yasayalim diye dusunup ustunuze gelecektir cunku malum ulkemizde erkeklerin analari evlendikten sonra cok kiymetli oluyor. Kesin bir dille konusun ve eger bunu kabul ediyorsa tavsiyem yaninizda bir sahit olmasi cunku dereyi gectikten sonra yoo oyle demedim ki durumlari olmasin.

Aşkım evlenince annenin evinden aşırı uzakta olmayalım , yardım lazım olur biner gideriz hemen deyin :)

Benim kardeşimin kayınbabası da vefat etmiş kayınvalidesi tek ve enişte tek cocuk kardeşim sevgiliyken benimle tanistirdiginda ben sormuştum anna babadan konu açıldı haliyle babası için rahmet dileyip hemen peşinden de ya evlendikten sonra annesinin durumunu sormuştum kesinlikle ayri ama yakin yasayacagini söylemişti.
O zaman anladığımı sanmistim ayrı dediği odası ayrıymış :olamaz: yakın olanda aynı evde işte koridorun bir ucunda annenin bir ucunda kardeşimle eşinin odası :KK48:
Ama neyseki kadın hiç biseye karışmıyor oğlu da karistirmiyor zaten .

Öyle bir niyeti olsa söylerdi heralde şimdiye kadar yada ortada bence siz fikrinizi belirtin sıcak bakmadığınızı bilsin ona göre konuşur zamanı gelince.Ayrıca annesinin yakında ama başka bir evde olması mı iyi yoksa çocuklarında belirli zaman aralıklarında kalması mı bu ihtimalde var yani...

İki yillik iliskide bunlari coktan konusmus olmaniz lazimdi sizin aranizda bukadar cekince olmamaliydi acik bir sekilde sorun cekincek bisey yok annen nerde yasayacak yada biz nerden ev tutucaz annene yakinmi olmak istersin diye sir. Lafi sen annemi istemiyorsuna getirirse tekmeyi basarsin tabi once ayri ama yakinda bir yerde oturma dusunceni soylersin. Sorumluluk almak istemiyorum vakit ayirmak istemiyorum demissin bunlar utopik dusunceler ozaman ailesi olmayan birini bulup evlenmen lazım

Herkese merhaba,
düğün yakınsa evlendiğimizde hangi semtte oturmayı düşünüyorsun oralardan ev bakalım diye konuya gir annesiyle oturmayı düşünüyorsa söyler zaten aynı yerde vs. gibi aman diyimm kabul etme seviyorum deyipte zor çok zor...

Nasıl bir giriş yapmalıyım

"Hayatım madem ciddi bir yola girmeye niyetimiz var, bazı şeyleri açık açık konuşabilmeliyiz. Benim aklımda bazı sorular var ve senin cevaplarını merak ediyorum." Deyip Allah ne verdiyse içinizdekileri dökmelisiniz. Yanlış anlamasından bu kadar korkmayın. Sanki adama anneni kesip parçalarını bi çöp torbasında denize at diyecekmişsiniz gibi davranıyorsunuz çekiniyorum ha çekiniyorum.

Back
X