Kendimi ifade edemeyecegimi dusunerek yaziyorum aslinda ama insallah anlatabilirim ne demek istedigimi cunku bazi cevaplara cok ihtiyacim var
Kendi kendinize nasil yetiyorsunuz? ben beceremiyorum ve ciddi bir problem bu benim icin
insanin esi, ailesi, dostlari, cevresi insani hayal kirikligina ugratabiliyor, oz anne ve baba bile... yani ben hayatin anlamini anne baba ve es ileride cocuk olarak goruyorum, bu dediklerimizden biri beni kirdiginda hersey anlamsizlasiyor
Cevremde arkadaslarim arasindada bakiyorum bazi erkekler ciddi cok kotu davraniyor eslerine, yinede kadinlar mutlu hic olmamis hic duymamis gibi devam ediyorlar ... ben bukadar degersiz hissettirildigimde bilmiyorum hayata kusuyorum
Yani eminim herkesi ciddi ve ya onemsiz bir sekilde esi, dostu yaralamistir bunun ustesinden nasil geliyorsunuz, nasil umursamadan mutlu oluyor insan yani kendine yetebilmek dedigimiz olayi nasil beceriyosunuz
Biri seni kirsa, uzse, hic ummayacagin seyler yapsa, tabii ki atlatmak, unutmak bir kac gun alabiliyor.
Ama hayatimin anlami insanlar degil, o yuzden kimsenin yaptigiyla da hayatim anlamsizlasmiyor.
Birileri için mutlu değilim. .
Kendimle ve hayatımla mutluyum. .
Hayal kırıklığı olmuyor değil. .
Zamana bırakıyorum. .
mutluluğu içinde olduğunu bilmekle .
Kendin için mutlu ol en önemli sensin onlar hayatında olunca hayatın o kadar da anlamlaşmıyor hele seni kırdıklarında hiç
Değer olgusu sadece başkasının size verdiği değer ile orantılı değildir.
Eğer öyle olsaydı, hepimiz psikolojik travmalar içerisinde yaşardık.
Tabii ki en sevdiklerimizin bizlere değer vermesi çok çok önemli.
Fakat önce kendi kendine değer vereceksin ve kendinin önemli bir birey olduğunu bileceksin.
Sen kendi iç hayatında mutsuz olursan şayet, verilen değer sana mutluluk verir ama yaşadığın ilk olumsuz şey seni karamsarlığa ve mutsuzluğa iter.
Sanıyorum ki senin de yaşadığın bu.
Kendi kendine değer verip kendini değerli bilmelisin ki, sadece bir başkasının vereceği değer seni mutlu ediyor olmasın...
Tesekkur ederim bu yorum icin
peki kendi kendime nasil deger verebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?