Nasıl sorsam bilemedim

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Kendimi ifade edemeyecegimi dusunerek yaziyorum aslinda ama insallah anlatabilirim ne demek istedigimi cunku bazi cevaplara cok ihtiyacim var

Kendi kendinize nasil yetiyorsunuz? ben beceremiyorum ve ciddi bir problem bu benim icin

insanin esi, ailesi, dostlari, cevresi insani hayal kirikligina ugratabiliyor, oz anne ve baba bile... yani ben hayatin anlamini anne baba ve es ileride cocuk olarak goruyorum, bu dediklerimizden biri beni kirdiginda hersey anlamsizlasiyor

Cevremde arkadaslarim arasindada bakiyorum bazi erkekler ciddi cok kotu davraniyor eslerine, yinede kadinlar mutlu hic olmamis hic duymamis gibi devam ediyorlar ... ben bukadar degersiz hissettirildigimde bilmiyorum hayata kusuyorum

Yani eminim herkesi ciddi ve ya onemsiz bir sekilde esi, dostu yaralamistir bunun ustesinden nasil geliyorsunuz, nasil umursamadan mutlu oluyor insan yani kendine yetebilmek dedigimiz olayi nasil beceriyosunuz

kendine yetebilmek ayrı
umursamamak ayrı
ben de çok umursarım gerçekten değer verdiğim biri beni kırdığında, çok mutsuz olurum, birkaç gün modum düşer
önemli olan buna rağmen devam edebilmek
ama şu var, hayatındaki "biri" bunu sürekli yapıyorsa
o insanı daha fazla taşımamak lazım

Biri seni kirsa, uzse, hic ummayacagin seyler yapsa, tabii ki atlatmak, unutmak bir kac gun alabiliyor.
Ama hayatimin anlami insanlar degil, o yuzden kimsenin yaptigiyla da hayatim anlamsizlasmiyor.

Cok sicakkanli biri degilim ama cok soguk biri de degilimdir. Kolay isinmam insanlara ama bir kere isindim mi , tamamen yanlarinda olurum. Kotu tarafim , bir kere guvenim kirildi mi bir daha asla eskisi gibi olmam.

Bir kisinin karakterini analiz ederken; sadece bana nasil davrandigini degil baskalarina da nasil davrandigini da dikkate alirim.

Insanlari cokta takmayacaksin onemli olan her zaman kendi dusuncendir. Herkes kendi tecrubelerine gore konusur ama senin tecrubelerin her zaman farklidir.

Son düzenleme:
dışarıdan sevgi beklersen mutsuz olursun her zaman herkes herkesi memnun edemez ve bu seni karşındaki insana bağımlı yapar belli süreden sonra kendini acizmiş yetersizmiş gibi görürsün. mutluluğu içinde olduğunu bilmekle başlamalısın gerisi zaten gelir.

En ufak tepkilere de kırılıyor musun yoksa sadece büyük olaylarda mı ? Eğer cevabınız 1. Seçenekse hassas yapını güçlendirmen gerek yok eğer büyük olaylarda kırılıyorum diyorsan durumun gayet normal herkes o yapıdadır hiç bir şeyi takmayanlarda enteresan insanın bir gururu vardır onlar görünmek istedikleri gibi görünüyorlar

Hayatinin anlami niye baskalari oluyor ki? Bu demek ki sen bir hiçsin ancak birilerinin cocugu birinin annesi birinin esi olarak varsin. Bu iyi bisey degil. Buradan şöyle yap hayatina su anlami kat vs denmez burada kendini en iyi sen biliyorsun ve bu konu ustunkoru gecilecek bir konu degil kendini kendin yorumla yahut yardim al uzmandan

Birileri için mutlu değilim. .
Kendimle ve hayatımla mutluyum. .
Hayal kırıklığı olmuyor değil. .
Zamana bırakıyorum. .

Balık burcu musunuz?
Kırılgan bir yapı . .

Biri seni kirsa, uzse, hic ummayacagin seyler yapsa, tabii ki atlatmak, unutmak bir kac gun alabiliyor.
Ama hayatimin anlami insanlar degil, o yuzden kimsenin yaptigiyla da hayatim anlamsizlasmiyor.

Peki sorabilirmiyim hayatin anlami ne sizin icin

Birileri için mutlu değilim. .
Kendimle ve hayatımla mutluyum. .
Hayal kırıklığı olmuyor değil. .
Zamana bırakıyorum. .

evet balik burcuyum
yani birileri icin degil kendimle hayatimla mutluyum derken, hayatin sevdiklerimiz olmadan ne anlami olabilir ki, sevdigimiz insanlar olmadan mutluluk soz konusu olabilir mi, ben mi anormalim neden boyleyim

Kendin için mutlu ol en önemli sensin onlar hayatında olunca hayatın o kadar da anlamlaşmıyor hele seni kırdıklarında hiç

Değer olgusu sadece başkasının size verdiği değer ile orantılı değildir.
Eğer öyle olsaydı, hepimiz psikolojik travmalar içerisinde yaşardık.
Tabii ki en sevdiklerimizin bizlere değer vermesi çok çok önemli.
Fakat önce kendi kendine değer vereceksin ve kendinin önemli bir birey olduğunu bileceksin.
Sen kendi iç hayatında mutsuz olursan şayet, verilen değer sana mutluluk verir ama yaşadığın ilk olumsuz şey seni karamsarlığa ve mutsuzluğa iter.
Sanıyorum ki senin de yaşadığın bu.

Kendi kendine değer verip kendini değerli bilmelisin ki, sadece bir başkasının vereceği değer seni mutlu ediyor olmasın...

Kendin için mutlu ol en önemli sensin onlar hayatında olunca hayatın o kadar da anlamlaşmıyor hele seni kırdıklarında hiç

ama kendim icin nasil mutlu olabilirim ki, mutluluk esittir sevdiklerimiz degil mi, baska kalici mutluluk ne olabilir
tamam bir sokak hayvanini sevip besledigimde, ya da birine yardim ettigimde mutlu oluyorum ama bunlar anlik, gercek mutluluk=sevdiklerim ve onlardan gelen benim icin, neden boyle bilmiyorum, nasil duzeltebilirim bu durumu bilmiyorum

Tesekkur ederim bu yorum icin
peki kendi kendime nasil deger verebilirim

ben balık burcıyum asırı duygusalımdır kararlarmda da hep duygularım baskındır dedıgın gıbı kazıklar yedım elbet tparlanmam aylarımı aldı dger ınsanların bır kac gnde atlatacgı olayı ben bırkac ayda atlayrum yapım geregı ama devam etmek ıcın ıllakı bı gucu olyo ınsanın hıc bı yara taze kalmıyr ama dkundukca kanıyor bırazda yaralarından guc alıyrum sıcak kanlıyımdr herkesı kendım gıbı sanarım syledıklerınde ıma yalan dlan aramam ancak bı kere yamugunu grunce eskısı gıbı olamam selamımı esırgemem ama eskısı gıbı guvenmem samımıyet kurmam mumkun olmz her yuzune baktgmda attgı lazık aklıma gelır kımseye ıkıncı kez guvenmem

Kendini herkesten daha cok sev tabiki kibir anlaminda degil ama kimseyi hayatinin odak noktasi yapma. O zaman hayal kirikliklari oluyor. Bu es olsun arkadas olsun hep oyle. Bazi kadinlar var hayal kirikligina ugradiklari veya aldatildiklari halde kendilerinden taviz veriyorlar bence en buyuk hata orda. Kimse icin onsuz yapamam diyip kendini onceligin yaparsan sorun olmaz

Tesekkur ederim bu yorum icin
peki kendi kendime nasil deger verebilirim

Enteresan buldum sorunuzu.
Bunu ben nasıl anlatırım bilemedim, o yüzden size ozel mesajla bir link gönderiyorum.
Bu siteden bakarak ve yazıyı okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…