Nasıl söylemeliyim sizce ?

Medusaa00

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
684
847
23
27
Merhaba rabbim izin verirse evlat sahibi olmaya adayım şuan ve cok yakın bir arkadaşım bayadır bebek istiyor bende hem derdim ona inşallah ki rabbim bende önce saana verir cok istiyordum onun gebe kalmasını biz eşimle yeni istemeye basladık rabbim bi sekilde nasip etti benim sıkıntım şu ki yakın arkadasıma gebeyim demek içimden gelmiyor diyemiyorum da ne yapıcam bilmiyorum nasıl derim nasıl üzmem nasıl cümlelerle bu güzel haberi paylasırım ama onun gönlünü inciticek bisey demem 😔😔😔😔 utanıyorum ona demeye onun ne kadar istediğini üzüldüğünü cabaladıgını bilirken ben napıcam

Aranızda anlattığınız kadar samimiyet varsa inanın arkadaşınızda sizin için çok sevinir.Sizden dua bekler.O yüzden yeni öğrenmiş gibi heyecanla arayıp söyleyin.

Başka birinden duyarsa bu çok daha kırıcı ve yanlış anlaşılmalara müsait bir durum olur.

Haberi normal verin ona tavsiye de vermeyin bir süre . Şunu şöyle yap ya da senin süreç şimdi nasıl gibi kendisi yardım isterse konu açarsa bol bol dinleyin ve yanında olun . Bir süre bozuk olursa üstünüze alinmayin sizi kıskandıgj için değil üzgün olduğu için bir süre sonra geçecek

Siradan bir habermis gibi soyleyin konu arasinda.
Öyle yaptım diyelim tebrik edicek sevinicek ben napıcam peki gülücek miyim normal bi sekilde yani sıradan bi haber olmayacak ki muhtemelen brn onu diyince öyle miydi böyle miydi hangi doktor ne kadarlık ne yasadın hepsi konuşulur ben böyle nasıl durmalıyım bilmiyorum 🫠😕

Ayy çok kötü bir durum bu, umarım arkadaşınız da tez zamanda yaşar bu duyguyu 🙏 çok abartmadan adetinizin gecikmesinden bahsedebilirsiniz, böylece anlayacaktır dolaylı olarak ve muhtemelen soracaktır. Evet dersiniz, senin için de her zaman dua ediyorum canım arkadaşım şeklinde bir cevap verirsiniz. Sonuçta bunda yanlış bir şey yok, ama gizlemeyin sonradan mutlaka duyacaktır bu daha kırıcı olabilir. Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏

Öyle yaptım diyelim tebrik edicek sevinicek ben napıcam peki gülücek miyim normal bi sekilde yani sıradan bi haber olmayacak ki muhtemelen brn onu diyince öyle miydi böyle miydi hangi doktor ne kadarlık ne yasadın hepsi konuşulur ben böyle nasıl durmalıyım bilmiyorum 🫠😕
Kendisi sorarsa birseyler normal bir olay gibi cevap verin. Acir gibi davranmayin ya da absurt bir olay gibi. Tabi gulumseyin uzgun gozukmeye felan zorlamayin kendinizi.

Haberi normal verin ona tavsiye de vermeyin bir süre . Şunu şöyle yap ya da senin süreç şimdi nasıl gibi kendisi yardım isterse konu açarsa bol bol dinleyin ve yanında olun . Bir süre bozuk olursa üstünüze alinmayin sizi kıskandıgj için değil üzgün olduğu için bir süre sonra geçecek
Kıskanc biri degil bana karsı cunku yakın arkadasım herseyimizi biliriz dedigin dogru 🫶

Darısı tez zamanda basına dıyceksınız bıttı

Ayy çok kötü bir durum bu, umarım arkadaşınız da tez zamanda yaşar bu duyguyu 🙏 çok abartmadan adetinizin gecikmesinden bahsedebilirsiniz, böylece anlayacaktır dolaylı olarak ve muhtemelen soracaktır. Evet dersiniz, senin için de her zaman dua ediyorum canım arkadaşım şeklinde bir cevap verirsiniz. Sonuçta bunda yanlış bir şey yok, ama gizlemeyin sonradan mutlaka duyacaktır bu daha kırıcı olabilir. Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏
Emin olun bende bundan korkuyorum niye gizledin dicek diye halbıki dilin varmıyor günlerdir arayıp demek istiyorum ama utanıyorum

Kesinlikle demem olur mu öyle sey 🥺
Ama neden hala üzgünsünüz anlamadım. Önce onun veya sizin bebeğinizin olması birbirinizin hatası değil. Arkadaşınızın yerinde olsam bu mesajları görsem ben daha çok üzülürüm.

Sana bir haberim var deyip sıradan bir şeymiş gibi söyleyin
Konuşmak isterse devamında konusursunuz

Ama neden hala üzgünsünüz anlamadım. Önce onun veya sizin bebeğinizin olması birbirinizin hatası değil. Arkadaşınızın yerinde olsam bu mesajları görsem ben daha çok üzülürüm.
O yuzden zaten onunla konuşmadan fikir almak istedim ilk onun yada benim mevzu da degil rabbim nasip eder olur bilemeyiz onu biz zaten kendinizi benim yerime koymanızı istedim sadece bu sizin bu kadar kolayla sarf ettiginiz kadar kolay degil benim için gözlerinde evlat istedigini gördügünüz birine bunu demek bence bu kişisel düşüncem tamamen kolay degil bebek bekledigini söylemek o cok sevinicek benim canım cünkü benimle birlikte olucak ama ben onun içindeki fırtınayı tanıyorum

O yuzden zaten onunla konuşmadan fikir almak istedim ilk onun yada benim mevzu da degil rabbim nasip eder olur bilemeyiz onu biz zaten kendinizi benim yerime koymanızı istedim sadece bu sizin bu kadar kolayla sarf ettiginiz kadar kolay degil benim için gözlerinde evlat istedigini gördügünüz birine bunu demek bence bu kişisel düşüncem tamamen kolay degil bebek bekledigini söylemek o cok sevinicek benim canım cünkü benimle birlikte olucak ama ben onun içindeki fırtınayı tanıyorum
Hayır bana söylemesi kolay değil. Bende bi zamanlar arkadaşınızın yerindeydim çünkü. Kaç arkadaşım gebelik haberi verdi bana ve hiç birinde de bana acır üzülür gibi bi ifade olsun istemedim. Bana bu haberi verirken mutlu olarak versinler bana üzülmesinler. Ki bence bunu gerçekten arkadaş olan hiç kimse istemez.

Direk hamileyim demeye çekiniyorsanız arkadaşınızı arayıp günüm geçti hamilelikten şüpheleniyorum sabah gidip test verdim sonucu öğleden sonra çıkacakmış diyin sonra da hamile olduğunuzu söylersiniz

Emin olun bende bundan korkuyorum niye gizledin dicek diye halbıki dilin varmıyor günlerdir arayıp demek istiyorum ama utanıyorum
Siz söyleyin, sonrasında çok dillendirmezsiniz. Arkadaşınız sorarsa anlatırsınız sormazsa her zaman hamileliğinizden bahsetmezsiniz bu şekilde dengeyi sağlamış olursunuz aksine gizlemek, çok sonradan söylemek kırıcı olabilir.

Back
X