6da kalkabilmek için akşam 9 da uyuyorum :)
Koalina tarafından yazılmıştır:)
ne alakası var?bununla bile dini bi bağlantı kurdunuz ya ilginç yani dua etmekle istediğin saatte uyanmanın arasında nası bi bağlantı kurabiliyosunuz
serperim ben heralde bırak kalkmayı hiç uyuyamazdım gözler kapandıgı halde sıçrardım yataktanAlarmı çalınca atlayıp kaçan ve yakalayıp durdurunca sesi kesen saatler var. Ya da 100 tl koyuyorsunuz vaktinde kalkıp kapamazsanız parayı parçalıyor. Bu tarz değişik saatlere de bakabilirsin
öğrencilik hali işte bi öyle bi böyle hele uykunun hiç çaresi yok bazen erkenden kalkarsın bazen (cogu zaman)ertelersin alarmıparayi kaptiracam korkusuyla kendi kendime uyanirim herhalde
Herkesin bünyesi farklılık gösterir ama ben açıkçası insanın çok çok güçlü bir varlık olduğuna inanıyorum ki bu gücünün de fizik değil de zihin kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Vücudunuzu her şarta alıştırabilirsiniz. Erken yat mantığına da bu noktada katılmıyorum. Her şey zihninizde bitiyor. Kalkacağım derseniz ne kadar geç yatarsanız yatın kalkarsınız. Tabii bu durum çok uç, nadir insanlar bunu başarabilir. O yüzden genele göre bir cevap vermek gerekirse önce şunun ayrımına varmalısınız bence. Geç yatınca mı dinç kalkıyorsunuz yoksa erken yatınca mı? Şahsen ben erken yatınca sabahları kalkmakta daha çok zorlanıyorum. Sizin için durum nedir acaba bunu belirleyin. Sonra da birçok arkadaşın da dediği gibi zorunlu olmadığı için kalkamıyorsunuz sabahları, burası net. Şu durumda kendinize kalkmak için bir zorunluluk yaratmanız gerek. Bunu bir düşünün. Mesela servise yetişebilmek için ben erken kalkmak zorunda kalıyorum. Siz nasıl gidiyorsunuz işe? Kendi aracınızla mı? Eğer öyleyse kendinize bir yol arkadaşı edinebilirsiniz. Onu işine yetiştirmek zorunda oluşunuz erken kalkmanıza vesile olabilir.
Ah o uyku yokmu..
Kimse benimmm kadar uykuyu sevmesin arkadaşım. . Sabah 6 da kalkiyorum makyaj bile yapmıyorum ve serviste de uyumaya devam ediyorum. ..hergün de uykusuzluktan cemkirir moddayim:)
Nasıl uyaniyorum.. Eger geç kalmalarindan dolayı işten çıkarılma korkun olsaydı emin ol kalkardin:))
Tamamen psikolojik ve beyinde bitiyor. Bende erken kalkacagimi empoze edip kalkiyorum.
Sevgiler
Selam Kızlar
Ben bir şirketin finans bölümünde çalışıyorum aynı zamandada özel üniversitede okuyorum.
Çalıştığım şirkette flex (esnek) saat var.
Kaçta gelirsem işe saatimi doldurup çıkabiliyorum.
Amacım 7:00 de işbaşı yapıp 15:45 de çıkmak.
Üniversitede dersim 18:00 da başlıyor.
Ben işe hep geç gittiğim için geç çıkıyorum ve eve geldiğimde
10 dakika bile duramadan aç aç üniversiteye doğru yol alıyorum (60 km yolum var).
Evde geçirdiğim 10 dakikada anca üzerimi değiştiriyorum ve sıcak yemek yemeğe vakit kalmıyor.
Erken kalkıp, erken başlasam, erken çıksam daha telaşsız bir gün olacak, ama olmuyor.
Saatimi kuruyorum, hatta bayağı erken kuruyorum ki anca kalkarım diye ama yok susturup tekrar uyuyorum.
Uzağa koyuyorum telefonu sonra hiç üşenmeden kalkıp kapatıp tekrar yatağıma sevgilime
(yorganıma ve yastığıma) gidiyorum.
Bilim adamları yatmadan önce kendi kendine 'yarın sabah 6 da kalkacağım'
diye beyine mesaj gönderince sabah saat çalmadan tam 6 da uyanabileğini söylüyorlar.
Fakat buda bir işe yaramadı.
Yorucu bir hayatım var (herkes gibi) ama normal bir insana 6 saat uyku yetiyor iken bana neden yetmiyor?
Hava güzel olunca pek sorun olmuyor mutlu mesut uyanıyorum,
ama ne yazıkki burada hava 90% hep kötü.
Sizin önerileriniz neler veya uyguladığınız yöntemler?
Bir türlü iş-üniversite-özel hayatımı bir düzene sokamadım.
İlk olarak sabah vaktinde kalkarak başlamam gerektiğini düşünüyorum.
Siz ne diyorsunuz?
Sabahları nasıl vaktinde kalkabiliyorsunuz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder güzel bir Hafta dilerim.
Sabah alarmı sustururken telefondan sevdiğin bir şarkıyı aç, hareketli olsa da olmasa da pozitif bir şarkı olsun. Onu dinlerken uyanırsın. Ben bunu denemiştim, çok güzel uyanıyor insan, huzurlu ve neşeli.
gıcıklar değil gıdıklarlar :) ve çok huzurlu uykunu almış kalkarsın dindarlar çok kullanır bu yöntemi
meleklere vazife verirsin sorumluluk ve onu yerine getirene kadar cidden uğraşırlar ve çok keyifli oluyor uyanması sadece yürekten deneyin göreceksiniz bir de biz alarm kullanmıyoruz çok nadir kullanırım ben
Aynen evden bi çıkışım var, saçlar tepede toplanmış makyaj sıfır.. 5 dakikalık makyajı uykuya degişiyorum.. Sonra iş yerinde pişman oluyorum başkalarını görünce kendime bakıyorum 'ölü gibisin azıcık makyaj yap' diyorum.
Beynime mesajları yolladım, sabah ola hayır ola =)
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Sabah oldu da hayrodu mu bakalım naptin ? :)
kalktim vallahi
kendime gelmem biraz sürdü, tabi bünye aliskin degil birde disarisi buzzz gb olunca
adeta savas haline geliyor yorgandan kopmak :)
Simdi sira bunu rutin hale getirmek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?