nasıl vaktinde kalkılır ?

6da kalkabilmek için akşam 9 da uyuyorum :)

Koalina tarafından yazılmıştır:)

hemen yatincada uyuyamiyor ki insan :)
Ben ders den saat 10 da geliyorum, yemek yiyorum, dus aliyorum derken gec oluyor.
Yataga girince birde telefonla biraz ugrasiyorsun (sinir oluyorum ama yinede bakiyorum ne yazikki)
sonrada gec oluyor iste..
Birde Alerjim var tabi oda yorgun bitkin yapiyor beni..
Bu konuda kendimi egitmem lazim sanirim baska yapabilecek pek birsey yok

ne alakası var?bununla bile dini bi bağlantı kurdunuz ya ilginç yani dua etmekle istediğin saatte uyanmanın arasında nası bi bağlantı kurabiliyosunuz

neye niyet edersen o skeılde kalkarsın.dınle baglantısı da bu yanı okdugun surelerın cesıtlı gorevlerı var anlamları var.arastırabılrısın.bır tane kıtap var sabah namazına nasıl kalkarım dıye orda sabah nasıl uyanması gerektıgını hangı fuaların okunmASI gerektıgını analtıyor.onun dısında okudugun her surenın dedıgım gıbı ayrı gorevı var.yanı sen nıyet olarak sabah erken kalkmaya odakalrsan kalkıyorsun bunuda dua ve sure ıle desteklıyorsun.tıpkı cevsenın zırh gorevı oldugu gıbı kevser suresınınde baska surelerınde faydası var.acıp arastırabılrısın.ve son olarak bu dın ıle alakalı bır yorum degıl sen en ufak sıkıldıgında yada ıcın daraldıgında nasıl dua okuyorsan sabah kalkmak ısın ısının rast gıtmesı ıcın hayırlı bır ıs dılemek ıcın bir suru dılegın yerıne gelemsı ıcın cesıtlı dualar var bunalrda surelerde mevcut.yanı namaza durarken bıle kafan dalmasın dıye namaza odaklanmak ıcın okunacak sureler dualar var.bu bılınen seyler.sabah erken ve saglıklı kalkmak ıcın rabbınden ısteyerek ınanarak dua okumak gusel sey ınanamak yeterlı.sureler bızım yasamımızın her evresınde bıze fayda saglamak ıcın var.
Bismillâhirrahmânirrahîm
"Lâ te’huzühü sinetun ve lâ nevmun Allâhumme sehhir aynî ve nevvir kalbî ve edfea annî kesraten nevmi ve ğılzetel ğafleti"
anlamı:Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
"Alllah'ı ne bir uyku ne de bir uyuklama tutmaz Ey Allah'ım! Gözümü uyandır kalbimi nurlandır Beni çok uykudan ağır basan gafletten uzaklaştır"
yanı bu dua ve ıcınde gecen kelımelerde surelerın hadıslerın kuran ın bır parcası.bosuna olusmamıs.var kı soylenıyor.neyse sorunu olan arkadasım sen bunu oku emınım rahat edeceksın ınss hyrlı gunler.

ve sadece bunu okumaklada olmas bıde sunu oku cnm:İlk yazımda Erken Kalkma'nın 10 Faydası'ndan bahsetmiş ve bir sonraki yazımda da Erken Kalkma'nın 8 Yolu'ndan dem vuracağımı söylemiştim. İşte 8 pratik yol:

1. Yavaş Başlayın. Birdenbire erken kalkmaya çalışırsanız, büyük ihtimalle zorlanacaksınızdır. Yavaş yavaş hergün 15 dakika kadar daha erken kalkmaya çalışın. Ertesi gün bir 15 dakika daha erken kalkın. Kademe kademe hedefinize doğru yaklaşacaksınız. 'Aheste aheste çıkacaksın bu merdivenlerden'.

2. Erken Yatın. Geç yatmaya alışmış, gece yarısına kadar televizyon seyrediyor ya da internette sörf yapıyor olabilirsiniz. Hem bu alışkanlığınıza devam ederseniz hem de erken kalkmaya çalışırsanız, belli bir noktada vücudunuzun isyanları oynaması kaçınılmaz olacaktır. Ve fakat elden çıkan erken kalkma alışkanlığınız olursa, yine geç kalkacak ve yeni baştan başlamak zorunda kalacaksınız. Uykunuz gelmediyse bile erken yatın ve yatakta okuyun. Eğer gerçekten yorgunsanız göz kapaklarınız çabucak ağırlaşacak, değil ise okuma sayesinde huzurlu bir uykuya geçiş yapabileceksinizdir.

3. Çalar saatinizi uzak tutun. Çalar saatinizi yataktan mümkün olduğunca uzağa koyun ki, 'Uyuma' düğmesine eliniz gitmesin. Bu düğmeyi hiçbir zaman kullanmayın. Selo bant ile bu düğmeyi bantlamak da işe yarayacaktır. Buradaki hile, saati kapatmak için yataktan kalkmak zorunda olmanız. Bu noktadan sonra da sadece ayakta kalmaya devam etmeniz gerek.

4. Yatak odasından çıkın. Saati kapattıktan sonra, yatağa dönmek için sebepler bulmaya çalışmadan önce odadan çıkın. Banyoya bir ziyaret benim ilk yaptığım iş mesela. Banyoda işim bitip, elimi yüzümü de yıkayınca yeterince ayılıyorum. Eğer hala uyanmadıysanız aynaya bakın. Korkudan uyanacaksınızdır.

5. Beyninizi dinlemeyin. İç sesiniz sizi yatağa döndürmek için taklalar atabilir. Hiç kulak asmayın. Dinlemeye başlarsanız, yatağa geri döneceksinizdir.

6. İyi bir sebebiniz olsun. Sabah yapacağınız önemli bir şey bulun. Bu sebep sizi motive edecektir. Ben sabahları blog yazmayı seviyorum. Bu benim sebebim. Siz de sizinkini bulun.

7. Erken kalkmayı kendinize bir ödül olarak düşünün. İlk bakışta zor bir şey yapıyorsunuz gibi görülebilir, ancak bunu zevkli ve verimli bir hale getirirseniz bu işten çok zevk alacaksınız. Motivasyonunuz da artacaktır. Güzel bir sıcak çikolata, kahve ya da çayla ödüle başlayabiliriz mesela. Ben günün doğuşunu seyretmeyi, okuduğum kitaptan bir bölüm bitirmeyi ya da sesizlik içinde egzersiz yapmayı da seviyorum. Sizde kendi ödülünüzü keşfedin!

8. Ekstra zamanın keyfini çıkarın. Sadece okumak için, televizyon seyretmek için ya da internette ya da denizde sörf yapmak için erken kalkmayın. Sabahtan, akşam yemeğini hazırlayabilirsiniz mesela. Ya da öğlen için birşeyler hazırlayıp, vakit kazanabilirsiniz. 2 saat içinde 3 saatlik iş yapacaksınız. Etkinliğiniz çok artacak

Son düzenleme:
valla kelin ilacı olsa kafasına sürermiş. bıktım artık işe hergün geç kalıyorum. 10 da mesai ona bile geç kalıyorum. patron yakında kovcak beni

Mecburiyetiniz olmadığı için bu durumdasınız. Mesela benim derslerimde genelde sizin gibi geç başlar 5 te falan. Bir tane dersim var sabah 11 de ve ben bir kere bile gitmedim kalkamıyorum diye ama bugün paşa paşa kalkıp 11 deki sınava gidebildim çünkü mecburdum :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu konuda beni kimse geçemez heralde
Akşam yatarken 7 de kalkıcam dersem saati kursamda saatten önce kalkıyorum
Kafamda bitiririm herşeyi
Sizin yerinizde olsam bir düzen kurarım akşam okuldan sonraki ki keyfi işten erken çıkarak o araya koyarım
Aynı durumu mesela ben yaşasam işten gelirdim duşumu alırdım yemeğimi yerdim çayı mı kahve mi içerdim dinlenirdim
Okuldan sonrada fazla dolanmadan yatardım
Herşeyi akşama bırakırsanız erkende yatmanız zor olur

Ah o uyku yokmu..

Kimse benimmm kadar uykuyu sevmesin arkadaşım. . Sabah 6 da kalkiyorum makyaj bile yapmıyorum ve serviste de uyumaya devam ediyorum. ..hergün de uykusuzluktan cemkirir moddayim:)

Nasıl uyaniyorum.. Eger geç kalmalarindan dolayı işten çıkarılma korkun olsaydı emin ol kalkardin:))

Tamamen psikolojik ve beyinde bitiyor. Bende erken kalkacagimi empoze edip kalkiyorum.

Sevgiler

Son düzenleme:
Herkesin bünyesi farklılık gösterir ama ben açıkçası insanın çok çok güçlü bir varlık olduğuna inanıyorum ki bu gücünün de fizik değil de zihin kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Vücudunuzu her şarta alıştırabilirsiniz. Erken yat mantığına da bu noktada katılmıyorum. Her şey zihninizde bitiyor. Kalkacağım derseniz ne kadar geç yatarsanız yatın kalkarsınız. Tabii bu durum çok uç, nadir insanlar bunu başarabilir. O yüzden genele göre bir cevap vermek gerekirse önce şunun ayrımına varmalısınız bence. Geç yatınca mı dinç kalkıyorsunuz yoksa erken yatınca mı? Şahsen ben erken yatınca sabahları kalkmakta daha çok zorlanıyorum. Sizin için durum nedir acaba bunu belirleyin. Sonra da birçok arkadaşın da dediği gibi zorunlu olmadığı için kalkamıyorsunuz sabahları, burası net. Şu durumda kendinize kalkmak için bir zorunluluk yaratmanız gerek. Bunu bir düşünün. Mesela servise yetişebilmek için ben erken kalkmak zorunda kalıyorum. Siz nasıl gidiyorsunuz işe? Kendi aracınızla mı? Eğer öyleyse kendinize bir yol arkadaşı edinebilirsiniz. Onu işine yetiştirmek zorunda oluşunuz erken kalkmanıza vesile olabilir.

Alarmı çalınca atlayıp kaçan ve yakalayıp durdurunca sesi kesen saatler var. Ya da 100 tl koyuyorsunuz vaktinde kalkıp kapamazsanız parayı parçalıyor. Bu tarz değişik saatlere de bakabilirsin
serperim ben heralde bırak kalkmayı hiç uyuyamazdım gözler kapandıgı halde sıçrardım yataktan
parayi kaptiracam korkusuyla kendi kendime uyanirim herhalde
öğrencilik hali işte bi öyle bi böyle hele uykunun hiç çaresi yok bazen erkenden kalkarsın bazen (cogu zaman)ertelersin alarmı
mesela ben önceden eski telefonuma 10 tane üşenmeden alarm kurardım susmazdı öyle anca kalkardım şimdiki telefonum blackberry ve 1 tane alarm hakkı var o çaldıgı zaman kalkıyodum ilk baslarda
sonra yine erteleme moduna girdim
burda erken uyumak çok çok büyük bi rol uynuyo ben genelde 4 saat 5 saat uyuyabiliyorum asistanım ve dersler olunca mecbursun yani yatağa yapışmayada alarmı ertelemeyede

Evet kendi aracımla gidiyorum ve işimi pek severek yapmıyorum. İşe gidicem diye hiç sevinmiyorum. Sabahları biraz da kafamdan bunlar geçiyor sonra amaan uyu diyorum kendime :) herşey beyinde bitiyor biliyorum ama uygulayamıyorum ne yazıkki.. Teşekkür ederim cevabınız için

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Aynen evden bi çıkışım var, saçlar tepede toplanmış makyaj sıfır.. 5 dakikalık makyajı uykuya degişiyorum.. Sonra iş yerinde pişman oluyorum başkalarını görünce kendime bakıyorum 'ölü gibisin azıcık makyaj yap' diyorum.
Beynime mesajları yolladım, sabah ola hayır ola =)

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Sabah alarmı sustururken telefondan sevdiğin bir şarkıyı aç, hareketli olsa da olmasa da pozitif bir şarkı olsun. Onu dinlerken uyanırsın. Ben bunu denemiştim, çok güzel uyanıyor insan, huzurlu ve neşeli.

benim bir tekniğim var daha şaştığını görmedim kime tavsiye etsem yediyi ya da kaçta istiyorsan bir dakika geçmez
yöntem şöyle bildiğin duaları oku ama hepsini temel dualar yani sonra sesli olarak de ki sağ ve sol yanımdaki melekler sizlerden beni sabah tam yedi de kaldırmanızı istiyorum şayet kaldırmazsanız Allah huzurunda sizlerden şikayetçiyim diyeceksin. sabah mümkünatı yok uyutmazlar seni şıp diye kalkarsın ya gıcıklarlar ya da gözlerin pat diye açılır bir daha kapanmaz tüm ailem bu yöntemi yapar ve kime söylediysek o saatte kalka ben çok oyun oynamışımdır yani yediyi üç geçe kaldırın derim gece 2yi 6 geçe demişimdir ve kalktığımda saat hep öyledir

gıcıklar değil gıdıklarlar :) ve çok huzurlu uykunu almış kalkarsın dindarlar çok kullanır bu yöntemi
meleklere vazife verirsin sorumluluk ve onu yerine getirene kadar cidden uğraşırlar ve çok keyifli oluyor uyanması sadece yürekten deneyin göreceksiniz bir de biz alarm kullanmıyoruz çok nadir kullanırım ben

Sabah alarmı sustururken telefondan sevdiğin bir şarkıyı aç, hareketli olsa da olmasa da pozitif bir şarkı olsun. Onu dinlerken uyanırsın. Ben bunu denemiştim, çok güzel uyanıyor insan, huzurlu ve neşeli.

Aynen o ara en sevdiğim şarkı hangisiyse onu koyuyorum şarkı iki üç dk çalana kadar dinliyorum sonra kalkıyorum müzik dinlemeye de devam ediyorum hazırlanırken güzel oluyor :)

Cevabinizi okurken yüzümde bir tebessüm olustu
Ilk defa duyuyorum ama kulaga cok hos geliyor, melekler tarafindan uyandirilmak :)
Tesekkürler,

telefonu alarmı uzaga koy. ben öyle kalkıyrum

öncelikle sizi çok kıskandım:)benim öyle flexi saatim olsa yemin ediyorum 05:00'da mesai yaparım çocuğuımu daha çok görmek için konuna gelirsek akşam geç yatıyor olabilirsin sqabahda geç kalkıyorsun öncelikle erken kalkmaya kendini alıştırmalısın insanın biyolojik saati vardır nekadar geç yatarsan yat tatil dahil erken kalk bünyen alışır zamanla

Sabah oldu da hayrodu mu bakalım naptin ? :)

Sabah oldu da hayrodu mu bakalım naptin ? :)

kalktim vallahi
kendime gelmem biraz sürdü, tabi bünye aliskin degil birde disarisi buzzz gb olunca
adeta savas haline geliyor yorgandan kopmak :)
Simdi sira bunu rutin hale getirmek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…