Nasıl yapacağız lütfen yol?

Aileniz cok önyargili ve kibirli davranmış. Siz de onların lafı ile hareket edip bir de bunu acık acık karsı tarafa iletmissiniz. Iliskinize devam etseniz bile adam saglam bi kinlenmistir. Erkekler evlilik öncesi aile kaprislerine ses etmeyip evlendikten sonra o aileye gram değer vermiyor.
o adamı ne kadar tanıyorlar da hemen kalitesiz gibi yorumlar yaptılar. özellikle konuda ırkcılık hakir görmek varsa bence asil kalitesizlik bunlardır.
Bakın bir birey olarak hareket etmezseniz iliskinize, evliliginize, hayatinizi her safhasına müdahale edecek insanlar cıkacaktır. Insanlarin fikrine deger verebilir, destegini almak isteyebilirsini ama su hayatta yasadim diyebilmek icin dümeni kimsenin eline vermemelisiniz. Bakin ailenizin keyfi yerinde sizin ask acınızı umursayan var mı? Ama siz onların otoritesini ufacık bile zedelemekten korku duyuyorsunuz.

Kızlar bu sefer kafama yüreğime uygun birini buldum çok şükür. Gayet iyi anlaşıyoruz mutluyuz bizlik sorun yok. Geçen beni arkadaşım aradı erkek. Neyse konuştuk oda sevgilimi tanıyormuş bana dedi ki sen onu nereden buldun hiç iyi niyetli bir çocuk değil dedi. Annemi istedi telefona annemde tanıyor anneme de aynısını demiş sonra annem işte yok bitti yok şöyle bende anneme dedim ki anne söyleyen çok düzgün mü onun lafına bakıyorsun sadece bir kişinin lafı ile hareket ediliyor dedim. Dün gayet iyi sevgilimin bana karşı bir yanlış davranışı olmadı asla gayet güzel işteyim annem aradı dediği tek şey o çocuktan ayrılıyorsun bitti istemiyorum babana derim diye tehdit etti. Kardeşim de ayrıl o kalitesiz imiş seninde kaliteni düşürecek gibi laflar çok üzüldüm beni ayırana kadar uğraştılar ikisi sonra sevgilimi aradım ayrıldım ama içimden gelerek değil. Akşam eve gittim babam geldi dedi ki onların memleketi bize uygun değil dedi. Evde annem mutlu kardeşim mutlu. Neyse gece saat 12 gibi sevgilim aradı bitmesin diye bende açık açık dedim bak senin hakkında böyle duymuşlar istemiyorlar dedim. Oda ben buradayım işim evim burada ablam öğretmen gelsin sorsun dedi ayrılma bunun için dedi yalvardı. Bende tamam dedim çünkü ayrılmak istemiyorum bana yanlışı olmadı. Kızlar 2 3 gün ortalık durulsun 1 kişi dedi diye ayrılmak olmaz. Sabah onu tanıyan arkadaşımı aradım başka birini iyi çocuk temiz dedi sağlam dedi. Kızlar baba mı nasıl ikna ederim lütfen yardım edin.
Çoğu durumda aileler haklı çıkıyor ama bazı durumlarda da haksizlar, benim bir tanidigimin aileside çocuk doğulu diye istemiyor ama kız üniversitede sevmiş istemiş bu zamana kadarda sürmüş ilişkileri sadece doğulu diye istemiyorsa aileniz sonuçta kültür farklılığı vs bunlarida siz aranızda asacaginiza inaniyorsaniz, ben bu durumda ailelerin daha anlayışlı olmasını dilerim

Arkadaşınız size söylemiş iyiliğinizi istemiş tamam da anneye söyleyip niye ilişkiyi baltalıyor? Ayrılıp ayrılmama sizin kararınızdır. Öyle onun bunun lafıyla olacak iş değil.

Vallahi annemin yanildigini hic gormedim..bir de cok ustu kapali yazmissiniz..nasil yorum yapalim ..capkin mi asabi mi sorumsuz mu neymis ..ne dendi size

Ben erkek arkadaşınızin yerinde olsam annesinin tek lafıyla beni silen birine yalvarmazdim. Çok ayıp etmişsiniz. Tanisalar da istemeseler neyse. Tanımıyorlar bile.

Aaa bu o fincanlı adam mıı? Bence de ayrılın ama arkadaşınız kötulediği için değil görgüsüz bir buldumcuk olduğu için. Siz onu hâlâ taniyamadiniz mi ki kendim taniyayim diyorsunuz?

Son düzenleme:
Konuyu 15 yaşında biri yazıyor sandım. Yahu o erkek arkadaşa ne oluyor da sizin annenizi istiyor annenize niye telefonu veriyorsunuz ? Niye 27 yasinda çalışan insan ailesine rest çekemiyor,niye iliskinize 3.kisileri dahil ediyorsunuz ?

bende anlamadım iyi niyetli değil derken dün diyeni aradım bana dedi ki ne sen beni aradın nede ben seni dedi. Telefondan engelledi. Sevgilime kalitesiz diyor kendi çok kaliteli ya hem evli hem de bekar kızla aynı evde yaşıyor
Peki böyle biriyle siz neden arkadaşsınız ?

bende anlamadım iyi niyetli değil derken dün diyeni aradım bana dedi ki ne sen beni aradın nede ben seni dedi. Telefondan engelledi. Sevgilime kalitesiz diyor kendi çok kaliteli ya hem evli hem de bekar kızla aynı evde yaşıyor
Bu doyumsuz arkadaş senden yüz bulamayınca böyle birşey yapmış olmasın. Öyle aklıma geldi. :süslü:
Bir de, erkek erkeği tanır yani. Arkadaşın senin hakkında iyi niyetli olabilir, gerçekten uyarmak istemiş de olabilir.
Zannetmem ki böyle adamın ağzıyla iş yapsın ailen. Başka sebepleri olmalı. Bunu sordun mu ailene?

Erkek arkadaşın anneni telefona isteyip senin sevgilini nasıl kötülüyor onu anlamadım ? En yakın dostum olsa önce benle konuşur uyarır yani küçük de değilsin ki 27 yaşındasın. Farkında mısın çocukmuşsun aklın yokmuş gibi anneni telefona istiyor ve sende veriyorsun. Sonra annen ayrıl diyor ayrılıyorsun. Bu hayatı sen yaşadığından emin misin ? Kararlarını hep başkaları mi alır? Aile onayı çok önemli o mevzu ayrı, ailen kendiliğinden tanıyıp hayır istemiyoruz dese ok, o zaman ayrılırsın elbette anne baba fikri önemlidir . Ancak arkadaş , aileyle konuşuyor falan filan hiç doğru değil

Ve sen hala böyle biriyle hem arkadaşsın hem özel yaşamına müdahil oluyor hem de böyle birinin söyledikleriyle ailen hareket ediyor , sen de gelip konu açıyorsun. İnsan gerçekten hayret ediyor

Merak etmeyin hemen evlenmezsiniz yoksa bdvye açacak konunuz biter
Konuda saçma çok yer var
27 yaşındaki bir insan sevgilin şöyle böyle diyen arkadaşının annesine de bunu diyecegını anlar ve telefonu vermez

ayrıca sevgilinize kötü bir şey diyince adam hemen kalitesiz olmus
Yok aynı evde yaşıyormus bir kızla hem de evliymiş eminim yenı olmamıstır olay çok garip kalitesiz demek için bunu beklemeniz

27 yaşındaki bir insan reşittir sonrasına okeyseniz kimseye kabul ettirme derdiniz olmamalı

Siz niye ikiskinizde herkesi soz sahibi yapiyorsunuz kimseye bisey soylemeden kendiniz taniyip karar verseydiniz ya ailede herkes hatta yabancilar bile soz soyleyip karar veriyor bence bunu duzeltin

Merak etmeyin hemen evlenmezsiniz yoksa bdvye açacak konunuz biter
Konuda saçma çok yer var
27 yaşındaki bir insan sevgilin şöyle böyle diyen arkadaşının annesine de bunu diyecegını anlar ve telefonu vermez

ayrıca sevgilinize kötü bir şey diyince adam hemen kalitesiz olmus
Yok aynı evde yaşıyormus bir kızla hem de evliymiş eminim yenı olmamıstır olay çok garip kalitesiz demek için bunu beklemeniz

27 yaşındaki bir insan reşittir sonrasına okeyseniz kimseye kabul ettirme derdiniz olmamalı
Kendisi de düne kadar evli bir adamla sevgili idi

Back
X