• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorlar

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar,

Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?

Bebeginizle cikin disari , disarda emzirin zaten disarda daha uzun sure uyuyacaktir bebekler acik havayi cok sever

gidilir bence imkan yaratmak insanin elinde diye dusunuyorum iki saatte bir emiyorsa en azindan iki saatinizi disarda gecirebilirsiniz bebegi pusete koyup disari cikaran avmlerde gezen yemek yiyen alisveris yapan oyle cok insan goruyorumki

selam kızlar,

Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?

Emzirme süreniz normal, zamanla azalacak. Şimdiden onun stresini yapmayın :)
Ama ben de ne olursa olsun bir nefes alacağım diyenlerden oldum. Çocuğun emme saatinde dışarı çıkardım, arabada gideceğimiz yere kadar emzirirdim. (30-40 dk genelde )
Gittiğimiz yerde yaklaşık 2 saat emme ihtiyacı olmazdı...
Yada emzirip evden çıkardım, sling kullanıyordum, kendime bağlayıp yürüyüş yapardım 1 saat, bir yerde kahve içerdin o da uyurdu göğsümde :)
Bebeğinizin düzenine göre kendinize böyle zaman ayırabilirsiniz.

yeni doğum yaptınız diye kendinizi eve kapatmayın ama küçücük bebekler için avmler kalabalık yerler çok stresli ve boğucu geliyor bana.onun yerine bebeğinizi de alıp emdikten sonra mesela bir parka gidebilirsiniz yarım saatliğine falan hem size de iyi gelir.bunun dışında sütünüzü sağıp annenize falan bırakıp siz bir kaç saatliğine dışarı çıkabilirsiniz.

Çıkın gezin.
Avmlerde bebek odaları oluyor zaten.
Ayrıca 45 dk 1 saat aralıksız emmesi tuhaf geldi yorulmuyor mu? Saatte bi emzirin 15 dk süreyle bence.

havalar mis gibi tıkılmayın eve hem bebek arabasında uyur merak etmeyin bir tur atsanız havanız değişir. misafirliktede emzirebilirsiniz.
bence siz kendi kendinize eziyet ediyorsunuz eve tıkılarak

Çıkın gezin.
Avmlerde bebek odaları oluyor zaten.
Ayrıca 45 dk 1 saat aralıksız emmesi tuhaf geldi yorulmuyor mu? Saatte bi emzirin 15 dk süreyle bence.

Bana da tuhaf geliyor ama kendi bırakmadan memeyi bıraktırınca ağlıyor emzik de almıyor. Doktor da ne zaman isterse ver daha küçük, ver dedi. Yarın soracağım tekrar.

Emzirme süreniz normal, zamanla azalacak. Şimdiden onun stresini yapmayın :)
Ama ben de ne olursa olsun bir nefes alacağım diyenlerden oldum. Çocuğun emme saatinde dışarı çıkardım, arabada gideceğimiz yere kadar emzirirdim. (30-40 dk genelde )
Gittiğimiz yerde yaklaşık 2 saat emme ihtiyacı olmazdı...
Yada emzirip evden çıkardım, sling kullanıyordum, kendime bağlayıp yürüyüş yapardım 1 saat, bir yerde kahve içerdin o da uyurdu göğsümde :)
Bebeğinizin düzenine göre kendinize böyle zaman ayırabilirsiniz.

Sezeryan oldum, karnım hala acıyor o nedenle bağlayamıyorum henüz :(

45 dakika bile bana çok çok fazla geldi çok şaşırdım..İlk çocuğumda süt yoğundu 5 dk sürüyordu, ikinci uzun sürüyor sanıyordum ama o da en fazla 15 dk idi..İkincide tecrübe sahibi oldum ben de gezdim hiç kendimi kapatmadım.Tabi yaz olması önemli bir unsur..Karşıya da gittim 2 aylıktı,7-8 saat gezmiştim 2 saatte bir mescid bulup emzirdim .İlkini böyle büyütmediğim için pişmanım yabani bir bebekti..İnşallah bir düzen otururtursunuz zamanla Allah kolaylık versin..

Senin sutun az geliyor olabilir mi ,45 dk emen bebek 3 saat aramas bir daha ,
Ayrica doktora ,saglik ocagina vs gitmiyor musunuz bebekle ,
Sut sagma makineniz varsa bi sagip bakin ne kadar sut geliyor ,zaten doymuyorsa mamayi ekleyecek doktor ,bizde de 10 haftalik bir bebek var ,cocuk her yeri gezdi gitmedigimiz yer kalmadi ;)

Ne kadar zor olursa olsun kapanmayın eve.
O fıldır fıldır gezenlerden biri de bizdik.
Pişman da olsak yine çıkardık yine çıkardık.
Asıl çıkmazsanız gözünüzde daha çok büyütürsünüz, sonra umutusuz ev kadını.
Çıkmayınca ben öyle hissediyorum da.

Makinen yok mu? Makine kendi sagiyor zaten

Hem manuel hem elektrikli makinem var ama canım çok yanıyor, bir kere denedim iki günde 50 ml sağabildim.. doktora sordum bu haftalarda normal, 6 haftadan sonra sağmayı tavsiye ediyoruz dedi. Bebek gayet kilolu sütün yarıyor dedi ama az geldiği için mi çok dakikalar emiyor acaba?

Senin sutun az geliyor olabilir mi ,45 dk emen bebek 3 saat aramas bir daha ,
Ayrica doktora ,saglik ocagina vs gitmiyor musunuz bebekle ,
Sut sagma makineniz varsa bi sagip bakin ne kadar sut geliyor ,zaten doymuyorsa mamayi ekleyecek doktor ,bizde de 10 haftalik bir bebek var ,cocuk her yeri gezdi gitmedigimiz yer kalmadi :KK66:

İşte az az geliyor ondan mı çok uzun süre emiyor diye düşünüyorum. Doktor sütünde sorun yok bebeğin kilosu çok iyi dedi. Sütün akışı mı az acaba?

Benim de tam iki aylık bir bebeğim var şu son 10 gündür hergün mutlaka çıkıyorum dışarı yağmurlu havada bile , ilk ay ben de pek çıkamadım zorunlu olarak 3 kez şehir dışına çıktım anneme vs geldim ama çok telaşlı oluyordu hiç keyifli değildi yani :) aynı şekilde uzun süre emiyordu 1saat bile sürüyordu sürekli göğsümdeydi ,asla yalnız dışarı çıkamayacağımı falan düşünüyordum. Yavaş yavaş alıştık ikimizde hatta geçen hafta eşime ve erkek kardeşime bırakıp gece gezmesine çıktım
Demem o ki düzelir annesi siz de çıkar park bahçe gezersiniz her bebeğin mizacı farklı oluyor arkadaşlarınla kıyaslama bence durumu kabullen kendine fırsat yaratmaya çalış .
Emzirme konusunda da endişelenme bazı bebekler böyle kümelenmiş beslenme yapıyormuş sütüm mü yetmiyor diye ben de epey kafaya takmıştım ama bebeğimin hem kilosu iyi hem de emme süresi azaldı şimdi
Sevgiler

Back
X