nasıl yapmalıyım?

Biraz da siz davet etmiş gibi olmuşsunuz ya bilemiyorum. Bu durumda ödemeler size kalabilir gibi duruyor. Keşke birlikte gidelim demeseydiniz onlar ayrı gitseydi.
şehri bilmiyolarki yabancılar benim yaşadıgım yere, arkadasım sordu kuaför ayarladın mı yakın mı araçla mı gidicez falan diye ben siz gidin baska yere ben baska yere gidicem diyemezdim biyer bilmiyolar sonucta illaki benimle gelmeleri gerekiyo

küçük bi şehirde yaşıyorum çok fazla seceneğim yok maaleseff.. o kuaförü de tavsiye üzerine tercih ettim, kendi işlemlerim icin tamam ama üç arkadasım icin nasıl olmalı onu bilemedim
Büyük ihtimal evlenmiş ise daha önce sana sorarlar anlaşma yaptınız mı gibi. Ya da senle kim geliyor gibi. Ama çalışıyor durumları var ise çıklatın konuyu arkadaşınız dert yanın şu kadar pahalıydı sinir oldum gibi. Amaan herkes 5 kuruşun hesabını yapıyor zaten. Alınacaksada ben bir tekrar düşünürdüm kişiyle ilişkimi. Bence güzellikle konuşun. Zaten böyle durumlarda çirkef değilse genelde genelde ödemesini size yaptırmazlar. Bizde anlaşmaya rağmen herkez ödemesini yaptı kabul etmediler zaten düğün masrafı çok olmaz dediler .Bizim kardeşin düğünde kuzenim yurt dışından geldi. Anlaşmamız vardı kuaför ile. Orda kuaför ücretleri pahalı diye kız boyasını falan da yaptırcektı. Röfle yaptırdı üzerine saç kestirdi. Kardeşim kuaföre dedi ki anlaşmamız vardı ama böyle birşey beklemiyordum. Tanıdık hep gittiğimiz kuaför . Vermeyen olursa tartışma abi yapcak birşey yok ben ödemeyi gönderirim dedi. Kuaför el cevap. Röfleydi boyayı kesimi saç yapımı aynı anda, geline kitleyecek kişinin ben saçını başını yolar yinede o boyanın hesabını ondan alırım dedi. Matrak biriydi. Kuzen zaten hayatta ödetmezdi fön bile çektirse. Kuzene gitti dediki bana bak senin saçını başını yolarım dedi, ödeme yapmadan . Güldük geçtik. Şakacı olduğunu bilirdi herkes. Yani o telaşı yaşayanlar bilir sıkma canını

Arkadaşlarınız sizin için şehir dışından geliyorlar ise barınma yeme içme size aittir kuaföre beraber giderseniz ödeme yapmak size düşer en azından siz teklif edin kabul edip etmemek onlara kalmış bu arada tebrikler
cok tesekkür ederimm, ben mutlaka teklif edicem ama ikinciyi söylemem sanırım teklifim bir kezle sınırlı kalır :D ama napiyim gerçekten her şey o kadar pahalıki bazen ağlamak istiyorum pahalılıktqn, gecen yıl evlensem nerdeyse yarı fiyatına masrafım az olacaktı her sey bi anda arttı

Büyük ihtimal evlenmiş ise daha önce sana sorarlar anlaşma yaptınız mı gibi. Ya da senle kim geliyor gibi. Ama çalışıyor durumları var ise çıklatın konuyu arkadaşınız dert yanın şu kadar pahalıydı sinir oldum gibi. Amaan herkes 5 kuruşun hesabını yapıyor zaten. Alınacaksada ben bir tekrar düşünürdüm kişiyle ilişkimi. Bence güzellikle konuşun. Zaten böyle durumlarda çirkef değilse genelde genelde ödemesini size yaptırmazlar. Bizde anlaşmaya rağmen herkez ödemesini yaptı kabul etmediler zaten düğün masrafı çok olmaz dediler .Bizim kardeşin düğünde kuzenim yurt dışından geldi. Anlaşmamız vardı kuaför ile. Orda kuaför ücretleri pahalı diye kız boyasını falan da yaptırcektı. Röfle yaptırdı üzerine saç kestirdi. Kardeşim kuaföre dedi ki anlaşmamız vardı ama böyle birşey beklemiyordum. Tanıdık hep gittiğimiz kuaför . Vermeyen olursa tartışma abi yapcak birşey yok ben ödemeyi gönderirim dedi. Kuaför el cevap. Röfleydi boyayı kesimi saç yapımı aynı anda, geline kitleyecek kişinin ben saçını başını yolar yinede o boyanın hesabını ondan alırım dedi. Matrak biriydi. Kuzen zaten hayatta ödetmezdi fön bile çektirse. Kuzene gitti dediki bana bak senin saçını başını yolarım dedi, ödeme yapmadan . Güldük geçtik. Şakacı olduğunu bilirdi herkes. Yani o telaşı yaşayanlar bilir sıkma canını
ben de kuaförle konustuktan sonra dert yandım nişan lafını duyunca fiyat arttırdılar zaten işlem ücretleri de pahalı ama baska güzel yer bulamam diye. yani bana biri bu seklde söylese valla üzülürdüm haline hesap falan ödetmezdim:D

yani nişanda para altın olacağını sanmıyorum, ben de o arkadasım için o kadar yol gitmiştim hem de pandeminin en riskli döneminde ama yinede kuaförde teklif edince kesinlkle hayır dedim ben de sabah onunla uyanıp erkenden gitmiştim kuaföre. yani ben onları düşündüm bisürü masrafları oldu bide benim kuaförümü karşılamasınlar diye.
Eee içinizden gelmiş, böyle yapmışsiniz. Belki arkadaşlarınızın da içinden gelir odetmezler.
Ama ben çok sanmiyorum. Çünkü alt tarafı arkadaşlarının nişanı. Sen olmasan onlar herhangi bir kuaförde belki yetmiş liraya kirikfon çektireceklerdi,olacak bitecekti. Ama senin seçtiğin kuaförde, sana eşlik etmek icin oradayken Nisan tarifesinden belki de 400 -500 isteyecek kuaför ondan. Bunu kızların ödemesi sence adil mi?
En fazla belki öderler diye Bekleyip umut edebilirsin. Ama ödemezlerse herhangi bir teklifte bulunamazsin,çünkü bozulup düğünün gelmeme ihtimalleri çok yüksek olur .
Ben yerinde olsam kuaföru değiştirirdim.. bilindik kuaför olması güzel yapacağı anlamına gelmiyor ki. Kuaförün bir yaptığı diğerini tutmaz,canı sıkılırsa, başka müşteriler geldiği için acele ederse ne bileyim keyifsizse baştan savma yapar gönderir. Ozenirse güzel yapar.. ben doğma büyüme aynı kuaföre giderim (hatta ablamın da Nisan düğün vs o kuaförde oldu) . Adam bir kesmeye çok guzel keser, bir kesmeye besleme saçı gibi yolak yapar gönderir😂. Kahkulumu bir 'cok uzamış gel keseyim' diye duzleltir,para almaz, bir şekilsiz düzeltir yirmi lira alır...kuafor bu. Çok da bir anı bir anını tutan meslek değil .
Gidin başka kuaförlere, biraz oturun milleti izleyin hatta vaktiniz varsa,nasıl yapıyorlar görün. Nisanim var demeden arkadaş nisanina gidecekmiş gibi davranın,ona göre fiyat Alin.
Ya da kuaförümu değiştirtmem dersen kızlara şey diyebilirsin; kizlar yaa ben sabah 6da gidecekmişim kuaföre. Siz hiç kalkmayın,yol yorgunusunuz. Ben kuaför işini / foto işini vs halledeyim 12 gibi gelirim, kıyafetleri giyer beraber hazırlanıriz vs...
Hani böyle,zahmet olmasınmis gibi söylersiniz. Ama 'ay canimmmm ne zahmeti ,geliriz tabii hiç seni yalniz bırakır mıyız' demelri çok daha yüksek ihtimal

cok tesekkür ederimm, ben mutlaka teklif edicem ama ikinciyi söylemem sanırım teklifim bir kezle sınırlı kalır :KK70: ama napiyim gerçekten her şey o kadar pahalıki bazen ağlamak istiyorum pahalılıktqn, gecen yıl evlensem nerdeyse yarı fiyatına masrafım az olacaktı her sey bi anda arttı

Başka bir kuaför bulun. Arkadaşlarınıza da nişandan bahsetmemelerini söylersiniz. Olmadı ; " nişan saçı diyen benim saçım dahil tüm masrafı öder "dersiniz.

Nişan salonda mı yapılacak ?

Eee içinizden gelmiş, böyle yapmışsiniz. Belki arkadaşlarınızın da içinden gelir odetmezler.
Ama ben çok sanmiyorum. Çünkü alt tarafı arkadaşlarının nişanı. Sen olmasan onlar herhangi bir kuaförde belki yetmiş liraya kirikfon çektireceklerdi,olacak bitecekti. Ama senin seçtiğin kuaförde, sana eşlik etmek icin oradayken Nisan tarifesinden belki de 400 -500 isteyecek kuaför ondan. Bunu kızların ödemesi sence adil mi?
En fazla belki öderler diye Bekleyip umut edebilirsin. Ama ödemezlerse herhangi bir teklifte bulunamazsin,çünkü bozulup düğünün gelmeme ihtimalleri çok yüksek olur .
Ben yerinde olsam kuaföru değiştirirdim.. bilindik kuaför olması güzel yapacağı anlamına gelmiyor ki. Kuaförün bir yaptığı diğerini tutmaz,canı sıkılırsa, başka müşteriler geldiği için acele ederse ne bileyim keyifsizse baştan savma yapar gönderir. Ozenirse güzel yapar.. ben doğma büyüme aynı kuaföre giderim (hatta ablamın da Nisan düğün vs o kuaförde oldu) . Adam bir kesmeye çok guzel keser, bir kesmeye besleme saçı gibi yolak yapar gönderir😂. Kahkulumu bir 'cok uzamış gel keseyim' diye duzleltir,para almaz, bir şekilsiz düzeltir yirmi lira alır...kuafor bu. Çok da bir anı bir anını tutan meslek değil .
Gidin başka kuaförlere, biraz oturun milleti izleyin hatta vaktiniz varsa,nasıl yapıyorlar görün. Nisanim var demeden arkadaş nisanina gidecekmiş gibi davranın,ona göre fiyat Alin.
Ya da kuaförümu değiştirtmem dersen kızlara şey diyebilirsin; kizlar yaa ben sabah 6da gidecekmişim kuaföre. Siz hiç kalkmayın,yol yorgunusunuz. Ben kuaför işini / foto işini vs halledeyim 12 gibi gelirim, kıyafetleri giyer beraber hazırlanıriz vs...
Hani böyle,zahmet olmasınmis gibi söylersiniz. Ama 'ay canimmmm ne zahmeti ,geliriz tabii hiç seni yalniz bırakır mıyız' demelri çok daha yüksek ihtimal
benim gideceğiö kuaförde nişan tarifesi sana bana özgü olacak yani yanımdaki arkadaslarıma fiyat farkı olmayacak onlar yine aynı fiyata fön çektircekler yani, ayrıca ben illaki benim yanımda geleceksiniz demedimki onlar söyledi biz de gelicez diye yani ben davet etsem zaten tabiki de ben öderim. neyse artık ben teklif ederim gerisi onların insafına kalmış :))

Son durumu merak ederim ben 🙃
Ben genel olarak bu süslenme işlerinin başkası tarafından ödenmesini doğru bulmuyorum.
Düğün yapan insanlara extra nasıl masraf çıkarılır adetleri🤷🏻‍♀️

Başka bir kuaför bulun. Arkadaşlarınıza da nişandan bahsetmemelerini söylersiniz. Olmadı ; " nişan saçı diyen benim saçım dahil tüm masrafı öder "dersiniz.

Nişan salonda mı yapılacak ?
hayır evde olacakk, yani ben nişanı evde olacak bi arkadaşıma gitseydim saçımı makyajımı kendim yapardım salon değil sonucta aşırı abartmazdım ama onlar gelmek istedi benimle

Son durumu merak ederim ben 🙃
Ben genel olarak bu süslenme işlerinin başkası tarafından ödenmesini doğru bulmuyorum.
Düğün yapan insanlara extra nasıl masraf çıkarılır adetleri🤷🏻‍♀️
ay agzınızdan bal damlıyo :D ben kim olursa olsun düğün nişan kimseyi böyle bi zorunluluğa sokmam kesinlikle. yine giderim arkadasımın yanına ona fikir vermek icin ama kendim hazırlanırdım masraf olmasın diye

hayır evde olacakk, yani ben nişanı evde olacak bi arkadaşıma gitseydim saçımı makyajımı kendim yapardım salon değil sonucta aşırı abartmazdım ama onlar gelmek istedi benimle

Heves etmişsiniz anlıyorum ancak salonda yapılmayacaksa nişanınız ; saçı ve makyajı bozan klima ve spot ışıklara da maruz kalmayacaksınız , demektir.

Bu durumda ekstra sprey veya kalıp makyaj değil daha doğal seçimler kullanılacaktır. Kuaförde yaptırılacak rutin bir saç modeli işinizi görecektir.

Nişan vs demeden başka bir kuaförde yaptırın saçınızı. Arkadaşlarınızla nasıl ilerleyeceğinizi siz belirlersiniz.

Eviniz çok mu büyük , arkadaşlarınızı ağırlayabilecek durumda mı eviniz ?

benim gideceğiö kuaförde nişan tarifesi sana bana özgü olacak yani yanımdaki arkadaslarıma fiyat farkı olmayacak onlar yine aynı fiyata fön çektircekler yani, ayrıca ben illaki benim yanımda geleceksiniz demedimki onlar söyledi biz de gelicez diye yani ben davet etsem zaten tabiki de ben öderim. neyse artık ben teklif ederim gerisi onların insafına kalmış :))
E onlara gelin tarifesinden yapmayacaksa yüz - yüz, iki yüz lira eder basit bir nişan saçı (İstanbul'da merkezi bir ilçede benim kuaförüm,elli liraya kirik fon çektirdim geçen aylarda bir dugun öncesi). Onun için hesap kitap yapmaya değmez,onca yerden gelecek arkadaşlarına.
İstanbul'dan izmir gibi yakın şehirlerin otobüs bileti bile 250 lira oldu. Onlar Allah bilir gidiş geliş ne kadar masraf yapacak senin mutlu gününde , sırf sen yanliz kalma diye . Seni sevmeseler nişana gelmezlerdi, belki düğüne gelirlerdi. Bence bunu düşünmen, 'ben davet etmedim ki' demen bile çok üzücü bir sey.
Ki şu forumun gördüğü en cimri insanlardan biriyim, ben bile böyle diyorum 😂
Eğer böyle üç beş hesabi yapacaksan, bütçen kisitliysa keşke hiç nişan işine girismeseydin, isteme günü kendi aranızda nişan yapsaydıniz çekirdek aileyle, iki kere tören yapmak çok da gerekli bir şey değil.
Tek siz değil, nisaniniza gelen herkes için ekstra masraf olan bir yol secmissiniz. Kıyafeti, ayakkabısı, saçı, makyajı, ulaşımı, belki takısı, parası... Bu saatten çok da düşünmemeye calis üçü besi. Hamama giren terler demişler, evlilik öncesi seromonileri de böyle malesef. Daha coookk gereksiz masraf kapısı çıkacak. Yeri gelecek düğün pastasını keseken bile elin adamına bahşiş vermeniz gerekecek...
Ama masraf olduğu kadar getirisi de var bu işlerin. Elbet altın,para takaniniz olacak . Bir yerde kendini amorti edecek yani masraflar. Yoksa bu ekonomik krizde kimse düğün nişan yapmazdı

selam herkese
gecenin bi vaktinde aklıma gelen bir sey oldu. haftaya nişanım var, bugün de bi kuaförle konusmak icin gittim kendi yapacagım işlemlerimi anlattım, biraz pahalı biyer ben de fiyat konusunda indirim istedim sagolsunlar nişanı duyunca daha da arttırdılar cok bozuldum.. zaten bu sürecte cok açıldım her şey ateş pahası üstüne bide insanlar böyle şeylerin peşinde. normal verdiği fiyatı nişanı duyunca arttırdı neymiş nişan olunca değişiyomuş fiyat gelinbaşında da değişirmiş. neyse mecbur oraya gitmem gerekiyor cunku tavsiye üzerine gidicem baska biyerde saçım makyajım kötü olur diye korkuyorum.
benim asıl aklıma gelen, nişan için şehirdışından iki arkadasım gelcek, bigün öncesinden gelecekleri icin sabah birlikte kuaföre gidicez yani öyle söylemişlerdi konuştugumuzda. onların işlemlerini evsahibi olarak benim karşılamam gerekir değil mi? yani sanırım adet böyle. onlara da mahcup olmak istemem nasıl yapılması gerekiyorsa öyle yaparım. ama ben nişana gelecek arkadasımın düğününde kuaföre onunla gittim ama ona destek olmak icin, saçımı makyajımı kendim halletmiştim, zaten bisürü masrafları var bide ben çıkmayım diye düşünmüştüm. benim nasıl yapmam gerekir peki? yani gelinin arkadasları kendisi mi ödüyor işlem ücretlerini?
Hiç de mecbur değilsiniz o kuaföre gitmeye. Tavsiye demişsiniz ama herkes aynı şekilde memnun kalmayabilir. O kişi saçını makyajını beğenmiştir, size de o gün başka bir eleman denk gelir ve siz saç veya makyajınızı beğenmeyebilirsiniz.
Ayrıca her ihtimale karşı ben her zaman B planı yaparım. İlle de o olacak, tek alternatif, başkası mümkün değil... risk. Nişan günü kalmayın ortada.

Arkadaşların dediği gibi duvak falan takılmayacağı için gidin başka bir kuaförde yaptırın. Normal saç makyaj yaptırın gidin evinizde giyinin. Çok kötü zamanlardan geçiliyor, vereceğiniz paraya bir eksik kapatırsınız. Arkadaşlarınız sizin gibi düşünürse ne ala ama yok biz misafiriz deyip ödeme kısmında hiç yanaşmazlarsa yazık değil mi o kadar paraya.

M..C. markası orada makyaj yapılınca kullanılan malzemeleri de size veriyordu. Yani sıfır kutudan makyaj malzemelerini çıkarıp size uyguladıktan sonra size veriyordu. Bunu hala yapıyor mu bilmiyorum.

Hiç de mecbur değilsiniz o kuaföre gitmeye. Tavsiye demişsiniz ama herkes aynı şekilde memnun kalmayabilir. O kişi saçını makyajını beğenmiştir, size de o gün başka bir eleman denk gelir ve siz saç veya makyajınızı beğenmeyebilirsiniz.
Ayrıca her ihtimale karşı ben her zaman B planı yaparım. İlle de o olacak, tek alternatif, başkası mümkün değil... risk. Nişan günü kalmayın ortada.

Arkadaşların dediği gibi duvak falan takılmayacağı için gidin başka bir kuaförde yaptırın. Normal saç makyaj yaptırın gidin evinizde giyinin. Çok kötü zamanlardan geçiliyor, vereceğiniz paraya bir eksik kapatırsınız. Arkadaşlarınız sizin gibi düşünürse ne ala ama yok biz misafiriz deyip ödeme kısmında hiç yanaşmazlarsa yazık değil mi o kadar paraya.

M..C. markası orada makyaj yapılınca kullanılan malzemeleri de size veriyordu. Yani sıfır kutudan makyaj malzemelerini çıkarıp size uyguladıktan sonra size veriyordu. Bunu hala yapıyor mu bilmiyorum.
Ayrıca bu yazdığım o pahalı olan kuaför için geçerli, yoksa normal orta halli bir kuaförde bence de arkadaşlarınıza ödetmeyin.

cok tesekkür ederimm, ben mutlaka teklif edicem ama ikinciyi söylemem sanırım teklifim bir kezle sınırlı kalır :KK70: ama napiyim gerçekten her şey o kadar pahalıki bazen ağlamak istiyorum pahalılıktqn, gecen yıl evlensem nerdeyse yarı fiyatına masrafım az olacaktı her sey bi anda arttı
Nisan yapmayın aşırı gereksiz ve maliyetli bir tören zaten düğün olacak

Size nişan tarifesi uygularlar ama arkadaşlarınıza normal fön , maşa vs ücreti alırlar. İnsanlar sadelikten yana artık, gencecik kızların da tutup topuz yaptıracağını sanmıyorum. Birer fön parasını da sizin ödemeniz normal olanı.
Ben kardeşimin nişanı, kınası, düğününde bile kendim ödedim hep kızım ve kendimin masraflarını. Teklif bile ettirmedim karşı tarafa. Bir de kuaför çok profesyonel, ünlü bir makyaj salonu değilse yaptıkları makyajlar da totoma benziyor affedersiniz. Şehrin en iyisi olması bir şey değiştirmiyor, herkesi sıvıyorlar resmen. Arkadaşlarınız da umarım makyaj yaptırmak gibi bir hataya düşmezler.

Arkadaslara sorardim ben olsam
Kizlar kuafor masraflariniz benden mi olsun ne yapalim
Eger hepsini ben ödeyeceksem ona gore toplu fiyat uzerinden pazarlik yapayim
Malum devir tasarruf devri falan derdim...
Ama bu söylediğiniz zaten ben ödemem siz ödeyin demek. Hiç hoş olmaz bana göre.

Onemli olan mutlu olmak. Borc icinde mutsuz olmaktansa ben sacimi gider baska bir yerde yaptirirdim Nisan modeli diye birsey yok ki. Neden ille orasi onu anlamadim. Sac ve makyaj yapan birsuru yer var.

Back
X