nasıl yapsam ya da yapsam mı ... akıl verin dostlar

ElifAhsen02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
1.325
1.306
Benim yakın bir akrabam var . Anlaşmalı boşanmış bir şekilde eşiyle yaşayıp bi yandanda hala babasının maaşını alıyor senelerdir . Boşandıktan sonra üstüne 3 tane çocuk yaptı.Nasıl oluyor nasıl yapıyor anlamıyorum. Haksız yere aldığı bu paranın havasını atıyor olması fazlasıyla can sıkıcı olmaya başladı bi hadsizlik bi havalar kendini beğenmeler yediğin haram lokma neyin havasındasın diyemiyorsun.. Yaşanan bazı olaylar sonucuda artık bunu hazmedemez oldum . Bir şekilde haddinin bildirilmesi gerekiyor. Şikayet etsem mi nereye nasıl ederim onuda bilmiyorum . Şikayet edersem ben olduğum bilinir mi sonra 3 çocuk aklıma geliyor vicdan yapıyorum diğer yandanda diyorum belki hangi yetimin hakkıdır o para diyorum.Bna akıl verir misiniz yoksa hiç kendimi bulaştırmayıp ne halin varsa görsün mü demeliyim.

Uffzor bir durum gerçekten de. Haksz kazanç sonuçta. Önce kendisini uyarsanız?

Uffzor bir durum gerçekten de. Haksz kazanç sonuçta. Önce kendisini uyarsanız?
Uyarsa ne yapabilir ki ?Oldu o zaman,ben almayayım mı der sizce :) bunu demesini beklemek,
aldığı paranın havasını atan bu insandan beklemek hele ? boşa bir bekleyişten farkı yok cidden..

sgk ya şikayet edin :) şikayetlerde soruyorlar zaten isminizin gizli kalmasını ister misiniz diye

Uyarsa ne yapabilir ki ?Oldu o zaman,ben almayayım mı der sizce :) bunu demesini beklemek,
aldığı paranın havasını atan bu insandan beklemek hele ? boşa bir bekleyişten farkı yok cidden..
kesinlikle ama sinirle hemen harekete geçmek istemiyorum o yüzden fikir almak istedim . ortalığı karıştıranın ben olduğum öğrenilirse benim açımdan hiçte iyi olmaz. ama hazmedemiyorum

sonuçta haketmediği bir para var ortada, hırsızlıktan ne farkı var ki ikisinde de haketmiyor. devlet iyi niyetli olarak o paranın alınması için şartlar koymuş eğer o şartlar sağlanmıyorsa haksız kazanç vardır ortada

Kendisini uyarmadan şikayet etmeyi düşünmeniz çok çirkin. Sonuçta aynı ortamda bulunup belki de sofrasına oturduğunuz bir insan. Yüzüne söyleme cesaretiniz yok ama arkasından şikayet etmek istiyorsunz bir yandan da aman ben olduğum anlaşılmasın derdindesiniz. Haramlar konusunda bu kadar hassassanız eğer tatlı bir dille bunu ona anlatmaya çalışın, hava atmasından rahatsız olduğunuzu onu kırmadan söyleyin. Yapıcı olun yıkıcı değil. Anlamıyorsa eğer o zaman ne yapacağınızı düşünürsünüz. Bence siz haramdan daha çok onun havasından rahatsız gibisiniz.

Haksız kazanç ama ucu o 3 çocuğa dokunacağı için, sanırım ben olsam şikayet etmezdim. Tavırlarından rahatsız oluyorsam da bir daha görüşmezdim. Çoluğuna çocuğuna haram mı yedirsin yani kısmına hiç girmiyorum. Valla tam "aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık"lık bir durum.
bir yerlere şikayet etsen de eline birşey geçmez.sonuçta resmi olarak boşanmış
Bu arada boşanan eşlerin hala aynı evde ikamet ettiği ispatlanırsa, o maaş kesiliyor. Çevreden birinin başına gelmişti.

Kendisini uyarmadan şikayet etmeyi düşünmeniz çok çirkin. Sonuçta aynı ortamda bulunup belki de sofrasına oturduğunuz bir insan. yüzüne söyleme cesaretiniz yok ama arkasından şikayet etmek istiyorsunz bir yandan da aman ben olduğum anlaşılmasın derdindesiniz. Haramlar konusunda bu kadar hassassanız eğer tatlı bir dille bunu ona anlatmaya çalışın, hava atmasından rahatsız olduğunuzu onu kırmadan söyleyin. yapıcı olun yııcı değil. Anlamıyorsa eğer o zaman ne yapacağınızı düşünürsünüz. Bence siz haramdan daha çok onun havasından rahatsız gibisiniz.
konuda bahsetmediğim için bu kanıya vardınız sanırım . senelerce yanlış olduğu herkes tarafından söyleniyor zaten kaldı ki uyarılacak uyandırılacak yaşta değil kendisi zaten bunun yasal olmadığını biliyor. evet havasından rahatsızım haram lokmayla atılan havadan ve sanırım bundada yanlış bişey yok.

Uyarıdan kastettiğim yanlış anlaşıldı sanırım. Devam ettiği takdirde şikayet edeceğini söylemesini kastettim. Belki caydırıcı olur. Olmazsa şikayet edilir anca

Haksız kazanç ama ucu o 3 çocuğa dokunacağı için, sanırım ben olsam şikayet etmezdim. Tavırlarından rahatsız oluyorsam da bir daha görüşmezdim. Çoluğuna çocuğuna haram mı yedirsin yani kısmına hiç girmiyorum. Valla tam "aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık"lık bir durum.

Bu arada boşanan eşlerin hala aynı evde ikamet ettiği ispatlanırsa, o maaş kesiliyor. Çevreden birinin başına gelmişti.
benimde o çocuklar vicdanıma dokunuyor. yoksa düşünülecek bi durum değil . bende maaşın kesildiğini duymuştum tam anlamıyla o durum şuan tahammül sınırlarımı zorlayıp belkide ses çıkarmamam lazım

konuda bahsetmediğim için bu kanıya vardınız sanırım . senelerce yanlış olduğu herkes tarafından söyleniyor zaten kaldı ki uyarılacak uyandırılacak yaşta değil kendisi zaten bunun yasal olmadığını biliyor. evet havasından rahatsızım haram lokmayla atılan havadan ve sanırım bundada yanlış bişey yok.
O zaman açıkça yüzüne seni şikayet edeceğim deme cesaretiniz neden yok? Dünyada bu kadar çok haram yiyen var, onlar için birşey yapamayı düşünüyor musunuz?

• Beğen
Reactions: twe
Türkiye'de bu tarz olaylar hep var,ayrıca herkesin her zaman daha fazla paraya ihtiyacı vardır. Bu mantıkla bakarsak devletten herkes götürebildiğini götürsün. Kaç yaşında insanlar bilmiyor mu neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Ha yabancı biri ha yakın biri. Ortada haksızlık var mı ona bakılması gerekir. sonuçta çocukların çok şükür babaları varmış. Herkes illa babasından kalan emekli maaşını almak zorunda değil anlattığınza bakılırsa hava atılacak kadar lüks durumu da gelmiş

Kesinlikle şikayet etmelisin. O bir haksızlık yapıyor sen de buna göz yummamalisin.

O zaman açıkça yüzüne seni şikayet edeceğim deme cesaretiniz neden yok? Dünyada bu kadar çok haram yiyen var, onlar için birşey yapamayı düşünüyor musunuz?
siz neden gerildiniz ki ucu size dokundu sanki . korkmayın sizi şikayet etmiycem :KK70: eger varsa gözüme batan bi durum müdahele edicem cesaret konusuna gelince yaş olarak benden büyük benim söylediklerim onun üzerinde pekte etki etmeyecektir tanıyorum biliyorum . siz fazla canınızı sıkmayın

Bizimde komşu kimseye söylemeden (komşulara falan söylememiş yani) eşinden boşanmış, babasının maaşını alsın diye. bir yıldır öyle yaşıyorlarmış. Gerçekten ayrılınca olay ortaya çıktı. Ama bir daha dönerse ben şikayet etmeyi düşünüyorum

siz neden gerildiniz ki ucu size dokundu sanki . korkmayın sizi şikayet etmiycem :KK70: eger varsa gözüme batan bi durum müdahele edicem cesaret konusuna gelince yaş olarak benden büyük benim söylediklerim onun üzerinde pekte etki etmeyecektir tanıyorum biliyorum . siz fazla canınızı sıkmayın
Yorum yapıyorum istediğiniz bu değil mi? Yoksa tahammül edemeyeceğiniz şeyler mi söyledim.? Hani o hava atmasa sanki çok umursamayacaksınız kısmı dokundu anlaşılan. Ayrıca niye gergin olayım anlamadım. Siz ne kadar haramlar konusuda duyarlısınız diye övgü bekliyordunuz sanırım.

X