• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yardım edebiliriz?

E yanı bır besık dedıgın ne kı 200-300 tl park yataklar.

Ya aslında 100 liraya da beşik var 500 liraya da. Bunu da bilmek lazım kıyas yaparken.

Bir de örgü istemem demiş ama onun yerine farklı şeyler de alabilir miydi ki? Böyle tek parça yerine parça parça ufak şeyler alınınca göze çok geliyor olabilir.

Ben hiç böyle bakmamıştım kızlar.
Dediğimiz gibiyse başka.
Eşime söyliyim onu da.

Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.

Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.

Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.

siz kv.ye para verin o yapsın alışverişini. başka bir muhabbete dahil olmayın. kardeş bunlar şimdi birbirlerine atarlar iki gün sonra barışırlar siz bir şey söylemişsinizdir onu takarlar o sebeple dediğim gibi kv.ye para verin ihtiyaç ne ise o alsın.

Ben de bu fikre odaklandım şu an.

Sayılır.
Bir gün de topluca alışveriş yaptık, kvdeye gittik. Orda fotoğraf çektik falan. Yani onların evde. Telde o fotoğrafı görmüş varan 1, haftasonu olan tuz biber.

Kayınvalidem de her gördüğünü alıyor çünkü. Her yerden hırka patik yelek falan fışkıracak. Mesela ilk torununa yapmadı bunu çünkü annesi örgü istemiyorum giydirmicem dedi. Ona da beşik aldı işte. Şimdi sanıyor ki çocuğa biz tulum alsak parasını KVye verdirdik.

Kv bu duruma direk "kıskanç zaten o" diyor. Ama sessiz kadın benim KV ağzını maksimum açabilişi bu yani.

Her yer hırka Yelek patik ise neden çocuğu tişörtle oturtuyor

Ona da örsün alsın vs vs

Bence başka bir şey dönüyor

Neyse bez mama yiyorsa mama süt yoğurt et Kv ye alsın o da yedirsin çocuğa

Çok giysi de almayın yıkayıp giydirsin

Çocuk tişörtle geziyorsa pazardan 10 liraya da kazak ya da sweet alınabilir. Evde örülebilir. Giydirilmemesinin olmadığından değil annenin saftirikliğinden ve ilgisizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa büyük kuzenlerin küçülenleri giydirilir, evde dikilir, örülür, bir şekilde çocuk giydirilir.
Ama yine de çocuğa bi çocuk dükkanına gidip ayakkabı tulum mont alt üst kıyafet alabilirsiniz. Bunun için kv'ye de ihtiyacınız yok. En kötü çocuğun boyunu karış karış ölçüp gidersiniz veya zaten çocuğun kaç aylık olduğu belli. Siz karı koca gidip üst baş alıp kv ye bırakırsınız. Daha incik cincik bi olay yok. Bez de alabilirsiniz iki ayda bi stok stok. Çalışmayan yetişkin iki insana maddi yardım yapmanızı doğru bulmuyorum. Çocuğa da bakan varmış ne güzel karı koca girsinler bi işte çalışsınlar. İş yok diye bir şey yok. İş beğenmiyorlardır.

Son düzenleme:
Kızlar selam.

Eşimin kardeşi var. Eşimle araları maddi bir sebepten ötürü bozuk. (Borç alıp vermediler ana sebep bu üstüne de bu hafta kardeşi arayıp "sizin çocuğun bütün alışverişi annem yaptı bana çöp almadı" tarzı arayınca hepten koptular. [Allah için kv az şey almadı ama bahsettiği bizim kendi yaptığımız alışverişti. Onun da beşiğini vs almıştı yani haksızlık yok yanlış anlaşılma var])

Şimdi kayınvalidemden duymuş. Eşi işsiz kalmış. Eşimin kardeşi zaten çalışmıyordu. Kiradalar. Çocukları küçük daha 1,5 yasında.

Eşim ben ikisine beş kuruşum geçsin istemiyorum ama yeğenime bir şeyler yapmalıyım o çocuğu sefil etmelerini istemiyorum diyor. Yani nakit para vermek ya da evlerine erzak almak vs istemiyor.

Az önce kayınvalidemde yeğenini görmüş, bu havada t-shirtle geziyor diye gitmiş bir iki parça giyim alışverişi yapmış. Mont, hırka falan almış. Ciddi anlamda çok sinirli, hala sigara içip bu çocuğu böyle gezdiriyorlar falan diye sayıyor.

Bunu düzene sokmaya karar vermiş.

Bana sordu nasıl yapayım diye. Bilemedim. 1,5 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarını bilemem ki. E her hafta kıyafet almak olmaz. Bezi vardır, başka?

Yani annesine babasına yardım etmeden sırf 1,5 yaşındaki çocuğa ne yapılabilir?
Bez,süt,cici bebe,bir kaç parça giyim eşyası ,ayakkabı aklıma gelenler

Her yer hırka Yelek patik ise neden çocuğu tişörtle oturtuyor

Ona da örsün alsın vs vs

Bence başka bir şey dönüyor

Neyse bez mama yiyorsa mama süt yoğurt et Kv ye alsın o da yedirsin çocuğa

Çok giysi de almayın yıkayıp giydirsin

Hırka patik vs konu sahibinin çocuğuna alınmış. Diğer çocuğa beşik alınmış sadece.

Gidin 2 yaş çocuğuna göre kışlık ayakkabı, mont üst baş alın. Bir paket bez. Gece muhallebisi. Islak mendil. Lego seti bir de. Şimdilik yeterli olur sanki.

Onumuz kış nasil isinacaklar ? Sadece cocuga harcamakla olmaz o evde kalacak cunku. Ev kira mi mesela? Kiraysa siz verebilirsiniz. Faturalari odeyebilirsiniz, eve erzak alimi yapilabilir. Annesi goturur erzaklari da. Durumunuz elverdigince yardim edebilirsiniz. Yardimin uzun sureli yani onlarin yan gelip yatmaya alismayacagi seviyede olmasi icin eşinin annesi de bunun kısa sureli oldugunu soylemeli.

Hırka patik vs konu sahibinin çocuğuna alınmış. Diğer çocuğa beşik alınmış sadece.

Gidin 2 yaş çocuğuna göre kışlık ayakkabı, mont üst baş alın. Bir paket bez. Gece muhallebisi. Islak mendil. Lego seti bir de. Şimdilik yeterli olur sanki.

Onu anladım da doğmamış çocuğa patik hırka ören evde baktığına neden örmüyor demek istedim

Yani bebekken örmemiş de şimdi çocuk üşüyorsa konu sahibinin eşinin bir şey almasını beklemeden Kv neden bir şey almamış örmemiş demek istedim

Onu anladım da doğmamış çocuğa patik hırka ören evde baktığına neden örmüyor demek istedim

Yani bebekken örmemiş de şimdi çocuk üşüyorsa konu sahibinin eşinin bir şey almasını beklemeden Kv neden bir şey almamış örmemiş demek istedim
Kadın örgü giydirmek istemiyormuş.

Kadın örgü giydirmek istemiyormuş.

Onu istemeyen çocuğun anası

Ben de giydirmiyorum ama birisi bana gece 1 e kadar bak diye bu havada tek tişört ile çocuk bırakırsa amcası gelir de belki giysi alır diye beklemem

Kv nin de iyi kötü durumu da var anladığım yani biraz acındırma modunda diye düşündüm

Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.

Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.

Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.
Parayı çocuğa kullanmayacaklarsa vermeyin tabi ellerine. Kışlık giyim alınabilir,ayakkabı alınabilir. Birde sağlıklı beslenmesi için,meyve,et,balık,süt,kuruyemiş vb malzemeler alınabilir.
Bez zaten gerekli olur çokça.
İlk aklıma gelenler bunlar.

Onumuz kış nasil isinacaklar ? Sadece cocuga harcamakla olmaz o evde kalacak cunku. Ev kira mi mesela? Kiraysa siz verebilirsiniz. Faturalari odeyebilirsiniz, eve erzak alimi yapilabilir. Annesi goturur erzaklari da. Durumunuz elverdigince yardim edebilirsiniz. Yardimin uzun sureli yani onlarin yan gelip yatmaya alismayacagi seviyede olmasi icin eşinin annesi de bunun kısa sureli oldugunu soylemeli.

Eşim kurulum geçmeyecek diyor. O sebeple kirayı verme gibi işlere kesinlikle girmez.

Ben de giydirmiyorum ama birisi bana gece 1 e kadar bak diye bu havada tek tişört ile çocuk bırakırsa amcası gelir de belki giysi alır diye beklemem

Kv nin de iyi kötü durumu da var anladığım yani biraz acındırma modunda diye düşündüm

Kvnin maddi açıdan rahat bi durumu yok. Evde pul boncuk işliyor ondan kazandığı ile alıyor ne alıyorsa.
Bugün niye almamış niye giydirmemiş bilmiyorum. O konuda bir şey diyemem. Yanlarında bile değildim boşa konuşmayayım.

ben de buna benzer düşündüm ama şöyle ki kv gerçekten ayrım yapıyor . zira çocuk öyleyken gidip bir pijama takımı alabilir ya da ceket falan alabilir yani. bilemedim konu tuhaf.
sabah 11 de çocuğu bırakıp gece 1 de alıyorlar.
üstelik ikisi de işsiz.
hadi iş arıyorlar desem erkenden kalkılıp gidilir, erkenden gelinir. çocuğu öyle yarım kollu giydirecekse bile idareten ince bir ceket alınıp tişörtlerin üzerine giydirilir falan.

Back
X