Kızlar selam.
Eşimin kardeşi var. Eşimle araları maddi bir sebepten ötürü bozuk. (Borç alıp vermediler ana sebep bu üstüne de bu hafta kardeşi arayıp "sizin çocuğun bütün alışverişi annem yaptı bana çöp almadı" tarzı arayınca hepten koptular. [Allah için kv az şey almadı ama bahsettiği bizim kendi yaptığımız alışverişti. Onun da beşiğini vs almıştı yani haksızlık yok yanlış anlaşılma var])
Şimdi kayınvalidemden duymuş. Eşi işsiz kalmış. Eşimin kardeşi zaten çalışmıyordu. Kiradalar. Çocukları küçük daha 1,5 yasında.
Eşim ben ikisine beş kuruşum geçsin istemiyorum ama yeğenime bir şeyler yapmalıyım o çocuğu sefil etmelerini istemiyorum diyor. Yani nakit para vermek ya da evlerine erzak almak vs istemiyor.
Az önce kayınvalidemde yeğenini görmüş, bu havada t-shirtle geziyor diye gitmiş bir iki parça giyim alışverişi yapmış. Mont, hırka falan almış. Ciddi anlamda çok sinirli, hala sigara içip bu çocuğu böyle gezdiriyorlar falan diye sayıyor.
Bunu düzene sokmaya karar vermiş.
Bana sordu nasıl yapayım diye. Bilemedim. 1,5 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarını bilemem ki. E her hafta kıyafet almak olmaz. Bezi vardır, başka?
Yani annesine babasına yardım etmeden sırf 1,5 yaşındaki çocuğa ne yapılabilir?