- 18 Ocak 2018
- 3.145
- 8.772
- 158
- 33
- Konu Sahibi byebyeblackbird
-
Sevdiğin insanla evlenince tabii ki her şey hallolmuyordur ama mesela sevgilisini ailesiyle tanıştırıyor insanlar hani o aileden biri oluyor ya o kısma özeniyorum sanırım ben. Bilmiyorum anlatamadım heralde.Sevdiğin insanla evlenince herşey hallolmuyor ki. Yine ders çalışacaksın yine meslekle ilgili birşey için paralayacaksın kendini. İnce hesaplara gireceksin çünkü mesleğe atılmadan çocuk sahibi olmak istemeyeceksin zaman olarak bi sınır koyunca kendine daha çok stres başlıyor.
Çok klişe olacak ama bekar olsam beni bağlayan bi sevdiğimde olmasa çoktan ülke değiştirmiştim
Sizi olumsuz etkilemek istemem ülke durumu kötü de olsa çevremdeki insanlar genelde emeğinin karşılığını aldı siz de alırsınız umarım bu benim kendi kişisel nasipsizliğim:)Ben de hep vehamete kapılırım. Çalıştım oldu ama sonrası nasıl olacak diyerekten. Ülkenin sayılı üniversitelerinden birinde en yüksek bölümlerinden birisini okuyorum. Ama her ne kadar o vehamete kapılsam da çalışmak ve çabalamaktan başka bir seçenek yok benim için, biliyorum. Ve eğer inançlıysanız Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur, elinizden geleni yaptığınız sürece. Bunu asla unutmayın, canınızı da sıkmayın, naçizane tavsiyem. :)
Yani biraz karamsar yapım var evet ama son yıllarda gerçekten neye elimi atsam kuruyor. Dedem bile mesela geçenlerde memlekete gittiğimde napiyosun falan diye sordu sonra gözleri doldu sen çok talihsizsin dedi. Kaldı ki dedemin bilmediği daha bir sürü sıkıntılarım var.Fizyoterapist misiniznedense aklıma ilk bu meslek geldi yakın arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla. Neyse.
Ben olumlamaya da bunun insana etkisine de çok inanırım. Acaba hemen olumsuz fikirler kafanıza üşüşüyor ve sonrasında ruhen toparlayamıyor olabilir misiniz? Aslında hayatınız sandığınız kadar tepe taklak gitmiyor olmayabilir mi?
Ve şunu biliyorum. Benim üniversite yıllarında kendini şanssız addeden arkadaşlarım olmuştu. Farketmiştim ki, en küçük bir şanssızlık ve başarısızlık da basıyorlar feryadı. Yaşama Sevinci, Ümit, umut ne varsa silip süpürüyor.
Ben kimya mezunuyum. Benim mezun olduğum sene kimyadan bir kişi atanmıştı. Bildiğimiz 1ne yapalım dedim ya güdeceğim ya gideceğim.
Bahsettiğim fizyoterapist arkadaş İstanbul’daki meslektaşlarının arasından bir yılda sıyrıldı ve maaşını iki yıl içinde ikiye katladı. Hastalara karşı o kadar şefkatli ve yardımsever ki insanlar büyük büyük hastanelerdeki doktorları bırakıp arkadaşa gelmeye başladı. Ve o büyük büyük hastanelerden iş teklifi aldı mesleğinin ikinci yılında. Krizi fırsata çevirmek için biraz güçlü biraz dik hayatla çatışmadan ama biraz hayata karşı asi olmak gerek düşüncesindeyim.
Benim de öyleFizyoterapist misiniznedense aklıma ilk bu meslek geldi yakın arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla. Neyse.
Ben olumlamaya da bunun insana etkisine de çok inanırım. Acaba hemen olumsuz fikirler kafanıza üşüşüyor ve sonrasında ruhen toparlayamıyor olabilir misiniz? Aslında hayatınız sandığınız kadar tepe taklak gitmiyor olmayabilir mi?
Ve şunu biliyorum. Benim üniversite yıllarında kendini şanssız addeden arkadaşlarım olmuştu. Farketmiştim ki, en küçük bir şanssızlık ve başarısızlık da basıyorlar feryadı. Yaşama Sevinci, Ümit, umut ne varsa silip süpürüyor.
Ben kimya mezunuyum. Benim mezun olduğum sene kimyadan bir kişi atanmıştı. Bildiğimiz 1ne yapalım dedim ya güdeceğim ya gideceğim.
Bahsettiğim fizyoterapist arkadaş İstanbul’daki meslektaşlarının arasından bir yılda sıyrıldı ve maaşını iki yıl içinde ikiye katladı. Hastalara karşı o kadar şefkatli ve yardımsever ki insanlar büyük büyük hastanelerdeki doktorları bırakıp arkadaşa gelmeye başladı. Ve o büyük büyük hastanelerden iş teklifi aldı mesleğinin ikinci yılında. Krizi fırsata çevirmek için biraz güçlü biraz dik hayatla çatışmadan ama biraz hayata karşı asi olmak gerek düşüncesindeyim.
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Benim için de motive edici oldu. Mücadeleci bir yapınız varmış.Özür dilerim çok yazmışım farketmeden. Size örnek göstermek istemiştim kendim daha dertliymişim. Dilerim her şey en kısa zamanda istediğiniz gibi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?