- Konu Sahibi byebyeblackbird
-
Aslında düz bakınca olumlama bana da mantıklı gelmiyor, daha önce katıldığım bir eğitim programındaki hocamız hastalıkları dahi olumlama ile iyileştireceğimize inanmış biriydi. O kadarı bana da mantıksız geldi. Ama düşünce gücü diye bir şey var. Yani eskiler der ya kötüyü çağırma diye, öyle diyelim biz de. Çünkü başıma çok geldi. Bir operasyon geçirecektim, öncesinde her şeyiyle araştırmıştım, olumlu olumsuz yönlerini, çok çok düşük bir olasılıkla nadir görülen bir sonuç yazılmıştı, ama öyle milyonda bir gibi bir şey. Ay benim başıma gelir şimdi deyip vazgeçmiştim. 3-4 yıl sonra yine aynı operasyon gündeme geldi ve bilin bakalım ne oldu? Evet o ufacık ihtimal beni buldu.Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Benim için de motive edici oldu. Mücadeleci bir yapınız varmış.
Çoğu kişi yazmış olumlama yapman lazım diye ama bana bu olumlama meselesi mantıksız geliyor. Mantıksız geldiği için de düşünce tarzını değiştirirsem birseylerin değişeceğine inanamıyorum bir türlü inanmadığım için de olumlama yapamıyorum. Ama bakalım en azından kötü düşünmeyi bırakmaya çalışacağım.
En çok can acıtan da o zaten, çok iyi bilirim. Minik bir anektod anlatayım, ben ilkokuldan beri hedefim olan akademik kadro için elimden gelen her şeyi yaptım, bu yönden içim rahat. Ama bazı kişiler yüzünden olmadı. İçimdeki yara sanırım ölene kadar kapanmayacak bu sebeple. Üniversiteden sınıf arkadaşım şu an doçent. Geçen konuşuyoruz, benim hayalimi yaşıyor aslında ama anladım ki ben de onun hayalini yaşıyorum(hem de kendisi de dile getirdi)Hayat böyle işte demek düşüyor sanırım bize de.ama benim hayalini kurduğum şeyleri insanlar hiç çabalamadan yaşıyorlar.
Yani biraz karamsar yapım var evet ama son yıllarda gerçekten neye elimi atsam kuruyor. Dedem bile mesela geçenlerde memlekete gittiğimde napiyosun falan diye sordu sonra gözleri doldu sen çok talihsizsin dedi. Kaldı ki dedemin bilmediği daha bir sürü sıkıntılarım var.
Ne güzel benim de şansım döner inşallah bir gün :)Ben de çok nasipsiz olduğuma inanırdım. Böyle şeylere aşırı karşı ve rasyonalist olmama rağmen, ve hiçbir düşmanım olmamasına rağmen annemgile bana büyü yapıldı, en iyi ihtimalle kem göze geldim, nazar değdi beni doktora götürün diye tutturmuştum. Durum o kadar vahimdi... Umudunuzu kaybetmeyin, geçiyor. :) Şansınız öyle bir döner ki birden, siz bile şaşırıp kalırsınız.
Al benden de o kadar...Hayatım boyunca çok çalıştım. Lisede fen lisesinden, üniversitede puanı yüksek bir bölümden mezunum. Öğrenciliğim çok zor geçti hem parasızlık hem de başka sıkıntılar yüzünden. Bir de hep çok şanssızdım. Yani başkası için sıradan olan bir konu benim için hep çok meşakkatli oldu.
Hep sonu iyi olacak, çalışmaya başlayınca rahatlarım diye düşünüyordum. Ama mezun olduğumda mesleğimle ilgili özel sektör patlamış durumdaydı. Piyasa çok düşmüş büyük şehirlerde çok fazla mezun olduğu için kötü sartlarda ucuza çalıştırıyorlar, devlet de önceden çok aldığı halde son zamanlarda alımı kesti, bütçe ayırmıyor bizim mesleğe bu da özel sektörde durumu daha da kötüleştiriyor.
Şimdi mesleğimle ilgili bir sınava hazırlanıyorum ama onda da kadro çok az ve çok fazla kişi çalışyor. Gençliğim hep çalışmakla geçti elimde birşey yok. Geleceğim kapkaranlık. Ders çalıştırdığım arkadaşlarım vardı çoğu atandı, nişanlandı, evlendi. İnsanların hayatı ilerliyor ben onları izliyorum hergün bir arkadaşım evleniyor. Hani evlenmek mesele değil de işleri var sevdiği insanla beraberler. Ben ikisini de beceremedim. Ne sevdiğim insanla evlenebildim ne de düzgün bir iş sahibi olabildim. Bomboş yaşıyorum. Buraya yazdım ne faydası olacak bilmiyorum ama çok bunaldım artık.
Biraz da kendi enerjinizi kendiniz mi aşağı çekiyorsunuz acaba ?Yani biraz karamsar yapım var evet ama son yıllarda gerçekten neye elimi atsam kuruyor. Dedem bile mesela geçenlerde memlekete gittiğimde napiyosun falan diye sordu sonra gözleri doldu sen çok talihsizsin dedi. Kaldı ki dedemin bilmediği daha bir sürü sıkıntılarım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?