- Konu Sahibi nazarboncugum
-
afiyet oldun kızlarr :) tşk melek bal opuyorumnanaktan
kkgm hazır yiyeceğine tarif verdim işte yapsana kendinn :mymeka:
COLOR="Red"]canım salisilik asiti aktarlardan teymin edebilirsiniz::))nazarboncuğum, salisilik asiti ilk kez duydum, marketlerde satılıyor mu? kullanma ölçüsü ne?
[
turşularını afiyetle yersiniz inş. çok güzel görünüyorlar
evet cnm cam değil ben hiç camda yapmadım böyle öğrendim yıllardırda böyle biliyorumm benimde hocam teyzem oda hem plastikte yapar :)tatlımm çok güzel görünüyo ellerine sağlık...salisilik asidi sorucam bide resimlerde gördüğüm turşu kurduğun kaplar cam değil sanırım.. bende aldım ama k.validem o kaplarda olmaz dedi... tecrübeli bi turşu kurucu olarak fikirlerini almak isterim canım:)) karışık turşumuda senin tarifinle yapıcam bakalım nasıl olcak.. sonra buraya gelip not vercem sana:))
kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktannazarım ellerine sağlık çpk lezzetli gözüküyocokacimcoook canım çektii eşime bu akşam yol gözüktü turşu almak içinkaydirigubbakcemile3
tabi canım ne demek beklerimm opuyorumnanaktanellerine sağlık boncuğum..
ben nasiplenirim turşundan kaydirigubbakcemile3
ahh geleceğini bilsemmmmkaydirigubbakcemile5 boncuğum bir bidon bende istiyom ellerine sağlık canım kaydirigubbakcemile3
yanınada kısır hıımmm hemen geliyommm yemeye .
yukardada yazdım ama tekrar yazayım aktarlardan teymin edebilirsiniz cnm salisilik asidi ayrıca başka türlüde yaptıysanız mutlaka salisilik asit kullanın derim turşular biberler diri diri hiç erimiyor ve bozulmuyorrayyy nasıl da canım çekti.....ellerine sağlık tatlım....harika görünüyorlar....ben de deneyeceğim ama salisik asiti nerden bulabilirim acaba...
ayy burcum evet aynen öyle getirdiğim turşudanoyy boncuumm bu turşu hani şu buluşmada getirdiğin
ve bizimde yemeye doyamadığımız turşumu delikafadulden
demekki sırrı bizim turşu yapmış haa :jeyyar:
diğer arkadaşlarında merak ettği gibi de bakem banada
bacım nemiş bu salistik asiti CADIARZU
güle güle yiyin cnm eşinle vede gelicek misafirlerinle (yane ben kaydirigubbakcemile3 )
kısırımıda kendim yapar getirirm anladın sen oni yerimseniben
ellerine sağlık a.s.
evet ablacım hepsi içinde saklıbizim mutfak turşuyap+salisilik asit)
boncuğum,turşuya gerekli tuz limon tuzu felan bunun içindemi saklı acaba.
merak ettim.CADIARZU
tuz yazılmamışta,,ben hep tuzu ıskalıyorum ya çok tuzluuu yada,az tuzsuz oda malum erimesine sebeb oluyor.arada denk geliyor işte.kaydirigubbakcemile3
canım emeğine sağlık çok güzel görünüyor.opuyorumnanaktan
:umursamaz::umursamaz:olmazzz senin yaptığını yicem ben sonra da seni:jeyyar:
nasılsa ramazan sonrası gelicem sanaaakaydirigubbakcemile3
yok cnm ama dediğini tahmin edebiliyorummeline sağlık canım çekti valla iyiki evde vardı kalktım yedimbu turşu yaplardan bi arkadaşım uygulamıştı kurmuştu yani felaket sirke kokuyodu ben sirkenin kokusunada tadınada tahammül edemem biziminki kokuyomu yani sirke.ben limontuzu acık pekmez ve tuzla yaparım hep turşularımı bazen denk gelirse bi başta üzüm sıkarım ayrıca bu salisilik asit dediğin nedir yav hiç duymadım görmedim nerde satılır kaç liradır fisfisfis
anladım cnm sen hamiş olduğun için sordun senin de dediğin gibi hazır çorbalar gibi düşün ama biz yıllardır bunu kullanıyoruz annem hatta ninem bana aldırırdı bunu biz ilçede oturuyorduk orda aktar yoktu ve eczanelerden teymin ederdik bunu çokkk eskidenboncuğum
sen yaparsında güzel olmazmı
benimde kafama takılan salisilik asit annemle yaparız bildiğimiz kolay turşu ama anneminkide çok lezzetli olur
bide şu bizim mutfak turşu yap sonunda hazır birşey
yani anlatmak istediğim hazır çorbalar gibi düşün
sağlıklımıdır (kendi açımdan sordum kuşum yanlış anlaşılmasın)
turşuya bayılırım
ellerine sağlık tontişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?