nazar mı degdirdim

Ya bu ve konu sahibinin yaşadığı çok uç örnekler. Kendi bebeğin olsa tamam his diycem ama bir başkasının bebeğine direkt engelli olarak nasıl düşünülür? Ben algılayamadım.
Bazen olabiliyor
Ama insanların moralini bozmamak veya yanlış anlaşılmamak için söyleyemiyor insanlar
Ne bileyim rüyada görüp kendine dikkat et diye arayanlar olur mesela

İşin bilimsel açıklaması hepimizin paralel verenlerde başka hayatlar yaşıyor olması ve yaşadığımız anları daha önceden yaşamış olmamız gibi bir şeyler
Çok anlamıyorum fizik derslerinden hep çakardım ama bunun gibi bir şey

Bizse altıncı hissin kuvvetli olması kalp gözünün açık olması gibi adlandırmışız durumu
Biraz araştırma yapmıştım konuyla ilgili

Seni en iyi ben anlarım herhalde.
Bunların doğa üstü şeyler olduğuna inanmıyorum, aynı bir kedinin hastalığı sezmesi, bir köpeğin depremi sezmesi gibi bazen biz de bazı şeyleri seziyoruz.
Bana böyle arada geliyor bazı hisler.
Kalbim küt küt atmaya başlıyor, sanki o andaymışım, düşündüğüm olay olmuş gibi.

Bir örnek; eski sevgilimin babasını alevler içinde yanarken görüp duruyorum. Adam el kol sallıyor yardım eden yok. Sıkıntılar basıyor aklıma geldikçe. 3 hafta sonra, gece babası yataktan düşmüş, ateşi çıkmış ve saatlerce kimse fark etmemiş. Hastaneye kaldırdılar falan.

Çoğu zaman da bir insanı aklımdan geçirip aramızda geçecek bir konuşmayı tekrarlıyorum kafamdan. Sonra aynı sözleri sarf ediyoruz birbirimize bu şahıslarla.

Nazar hasetlikle, kötü bakma ile göz kalması ile olmuyor. Annenin bile nazarı değer derler. Gerçekten de öyle. Çocuklarımı çok nazar ederim. Bir gün kızım ayakkabılarını giyiniyor sabah, aklıma geldi ya dedim ben bu çocuğa hiç düzü tersi öğretmedim nasıl da biliyor herhalde okulda öğrendi diye geçirdim içimden. Ayakkabılarını hep kendisi giyerdi hiç de ters giydiği olmazdı. Eve geldik akiam kayınvalideme gidicez ters giyindi. O günden sonra ayakkabıları uzunca bir süre ters giyindi.

Benim hislerim çok kuvvetli mesela. Çoğu kez yaşamışımdır garip garip şeyler. Rüyasını da görürüm. Annem de öyle bir şey olmadan rüyasında görür. Fakat yıldızım çok düşük çok da kolay nazar alırım.

Anlayamadım konu sahibine "nasıl başkasının çocuğu engelli olarak gözünün önüne gelir" diye kızanları... Sanki oturup çocukları engelli olsun diye adaklar adamış! Töbeeee....
Kadıncağız hissetmiş. Aklımıza istemsizce gelen şeylerden dolayı suçlanamayız.
Sizinle alaksı yok konunun, nazar da değil. Kötü bir şey olacağını hissettiniz o kadar. Daha çok küçük, inşallah tamamen iyileşir. Dua ederiz :) Allah acil şifalar versin.

Allah şifa versin bebeğe nazara kötü enerjiye inanıyorum
tabi her durum bağlanmaz fakat sizinki hislerinizin kuvvvetli olmasıyla alakalı bence

Zaman zaman az çok hepimizde yaşamışızdır bu gibi durumları. Ben çok yakınım olan insanların aile içinde kavga ettiklerini görmüştüm rüyamda çok netti sabah hemen aradı rüyada gördüğüm kişi benim rüyamda gördüğüm kava gerçekten yaşanmış aynısını anlattı. Allah bazen malum ediyor işte

Bir de bir insanı çok özlüyorsam ama içten gelen bir özlem aşırı derecede görme isteği, o insan ölüyor.

canim benmm. sen cok iyi niyetlisin. demekki icine dogmus onun icin bol bol dua et

Ben kendimde soyle birsey farkettim kotu bisey olacagini dusunursem o sey gercek oluyor. Bu o kadar cok basima geldi ki suan burda yazip ayni seyleri hatirlamaya korkuyorum. Sizinde oyle bir durumunuz olabilir olumsuz dusunceleri kafanizdan atmaya calisin. Insanin korktugu basina gelir derler ya onun gibi birsey bu. Nazar falan degil

Ben de nörobilimci olarak yorumumu yapayım, memelilerde tam burnun üst kısmında koku almayla alakalı bir kısım var ve bu insanlarda en küçülmüş duruma gelmiş durumda evrim ile. Mesela fare ve köpeklerinki çok daha güçlü, bilirsiniz. Dolayısıyla biz çevreden kimyasal veri toplama olayını uzun yıllar önce bırakmışız ama bazılarımızda hala etkin çalışabiliyor zaman zaman :)

Ben de böyleyim
Bir arkadasimin erkek bebegi oldugunu gördüm
Dogum falan seklinde degil
Bebegi varmis oturuyor yanında
Mesaj cektim
Bu kizla samimi falan degilim bu arada,kankim degil yani.
Bana dediki ay ne guzel ruya erkek bebek iyidir ruyada canim falan
Aradan 1 hafta yada 2 hafta gecmedi
Mesaj atti bana dediki sen muneccim misin? Hamileymisim megersem sen mesaj attiginda :)
Ilk bebegi.. ve cinsiyeti de erkek hatta gecenlerde dogdu :)
Yine ayni sekilde arkadasimin ablasi bana ruyamda asilama yaptırdım diyordu
Ilk 2 cocugu asilama ile doğdu
Bende arkadasa anlattm o da bana ben sana anlatmistim ya hani ablami heralde bilincaltinda kalmis dedi aradan 1 ay gecti
Mesajlasirken ablam hamile herhalde doktora gidicez aglayip duruyor istemiyorum diyor dedi
Suanda bana son durumu söylemiyor akli sira benim cocugum olmuyor diye bana acıyor bana üzülüyor yani
O yuzden onunla da görüşmicem artik.
Esimin enistesi dükkanını satti
Onuda ruyamda gördüm
Ama farkli seyler gördüm yani ona malum olmus:)
Ruyalarim hep çıktı
Kendiminde erkek cocugu oldugunu gördüm
Esimde biz nisanliylen gormus oglumuz oluyormus
Ama 1 olumsuz aşılamam var
Ne gelen var neeee giden :)))

Doğru mesela deprem öncesi köpeklerin çıldırması gibi
Ama direkt göze görüntü şeklinde gelmesi ilginç geliyor bana

Çalışmasın ya birisini özlemekten korkuyorum. Olur mu böyle bir şey. Aşırı derecede görme isteği hasret çekme gibi. Kısa süre sonra o kişi hayatını kaybediyor. Bu zamana kadar başıma dört defa geldi. En son yazın hayatımda hiç görmediğim gruplardan tanıdığım bir kız. Ondan bana gelmiş bir kitap vardı, kitaplıkta elim ona gitti aldım elime ne tuhaf dedim hiç görmediğin birinin gözlerinin gezdiği kitaba seninde gözlerin değiyor. Belki aynı hisleri paylaşıyorsun, acaba okurken neler hissetti diye düşündüm. "Ya X seni de nasıl özledim, çok sık konuşamıyoruz artık," yazdım. Kitap hakkında falan konuştuk. En son dedim ki, şu zaman İstanbul'a geleceğim görüşelim muhakkak, böyle görsem seni içime soksam falan. O dönem memlekete gideceğim dedi. Ben de o dönem İstanbul'a gittim sonra memlekete gittim. Bir gün aşırı keyifsizim içim içime sığmıyor, yüreğim boğum boğum. Ertesi gün ölüm haberini aldım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Allah rahmet eylesin hala öldüğünü kabul edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…