Nazara , kötü bakışlara karşı neler yapabiliriz ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar..
benim bebişim 4100 gr ağırlığında ve 55 cm doğdu :nazar:
sarılık da olmadı çok şükür :Saruboceq:
bugün 17 günlük ve dün akşam saatlerine kadar hiçbir sıkıntısı yoktu..
güzelce emiyor, saatlice uyuyup uyanıyordu..
ancak bayramda gelen ziyaretçilerden birisi; 2 saat oturduktan sonra '' bebek hala uyanmadı, maşaAllah maşaAllah benim kız hiç uyumazdı, devamlı ağlardı '' gibi abuk kıyaslamalar yaptı..ben çok sinirlendim..çünkü söyleyiş tarzı çok çirkindi..
bu kişi de eşimin tarafından..tabii eşim de saf saf hemen, zaten hep böyle, çok uslu falan gibi sözler söyledi.. kötükedihüso Çok üzgünüm çoook
üzerinden bir gün geçmedi, bebişim ememiyor doğru düzgün..acıkıp uyanıyor, memeyi veriyorum, daha yeni emmeye başlamışken halsiz düşüp uyumaya başlıyor :çok üzgünüm:
bu sabah dr.a götürdüm 4400 gr. ve 57 cm. olmuş..dr gayet iyi gidiyor dedi..
ancak bu hasta halsiz hali beni çok üzüyor..
soğuk algınlığı olmuş..evdeki çocuk nasıl oldu da soğuk aldı anlayabilmiş değilim..
soğuk algınlığı, kulakta enfeksiyona neden olmuş...çok hafif derecedeymiş ama..
ben çok üzülüyorum bebişim dün akşamdan beri devamlı uyuyor baygın gibi..antibiyotiğe başladık inşAllah geçer en kısa sürede..
siz bebişlerin herşeyini herkese sakın söylemeyin..
Allah bebişlerimizi kötü gözlerden korusun..:nazar:
onu öyle hasta görmek çok ama çok kötü bir duyguymuş..
hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum.. :teselli:
sağlıklı mutlu huzurlu günler diliyorum..

canım geçmiş olsun.Bende nazara inanırım.üzerine bir göz boncuğu as.Yatağının başucuna mutlaka kuran koy.Her akşam yatarkende nazar dualarını oku ve üzerine doğru üfle.Ben her okuduğumda gözlerimden yaşlar gelir.Sevince anne - babanın bile nazarı değiyor.

mervecım cok gecmıs olsun.. gercekten bende nazardan cok korkuyorum.. ıyı gozlede olsa kotu gozlede olsa neyı ıyı dıye soylenırse ertesı gun kotu oluyor ben anlamadım bu kadar etkı olur mu :(..
göğsümü cok guzel alıyordu oğlum ılk gunden berı hıc zorluk cekmemıstık o konuda.. hastanede hemsıreler sutun baya bol emmesıde guzel emzırmede problem yasamazsınız dedıler bır kacı ayrı ayrı dedı boyle.. 1-2 gun gectı oyle guzel emen bebek sımdı kac denemede anca kapıyor göğsümü..
sonra hıc aglamıyordu acıkınca mık mık edıyordu bıraz hemen alıyorudm emzırıyordum sonra tekrar mısıl mısıl uyuyordu abımler fılan ya hıc sesı cıkmıyor dıyıp dıyıp durdular sımdı bebek aglamaya basladı uykusundan uyanmadan baslıyor aglamaya gozlerı kapalıyken.. cok cıyak cıyak bagırmıyor ama sankı bekletmısım vermemısım gıbı tepkı gosteıryor.. gecelerı nasıl dıye soruyor tabı herkes esımı arayanlar arkadaslar uyutuyormu fılan dıye dedıgın gıbı esımde hep cok uslu uykusuzluk cekmıyoruz sesı cıkmıyor gıbı seyler soyledı herkese sımdı gecelerı gaz problemı yasıyoruz yarım saat arayla uyanıyor bazen 4,5 gıbı uyanıyor bır daha uyutmuyor ne yaparsan yap.. yanı neyı ıyı dedıysek yada dedıler se hepsi tersıne dondu.. oysakı sureklı felak nas ve ayetel kursı okuyup ufluyorum ogluma..
Allah nazarlardan saklasın hepımızın bebegını.. gercekten nazar cok kotu bırsey.. :((

bende nazara inananlardanım bize de kim gelse arkasından kendim de kızımın da yüzünü tuvalet suyuyla yıkıyorum bu bana her zaman iyi gelmiştir şimdi bebeğime de yapıyorum tuvalete ters oturup çeşmeyi açıp elimle kendi yüzümü üç kere ıslatıyorum sonra sağ elimi tekrar ıslatıp gidip bebeğimin yüzüne üç kere sürüp pislikten pisliğe gitsin diyorum deneyin derim

bende nazara inananlardanım bize de kim gelse arkasından kendim de kızımın da yüzünü tuvalet suyuyla yıkıyorum bu bana her zaman iyi gelmiştir şimdi bebeğime de yapıyorum tuvalete ters oturup çeşmeyi açıp elimle kendi yüzümü üç kere ıslatıyorum sonra sağ elimi tekrar ıslatıp gidip bebeğimin yüzüne üç kere sürüp pislikten pisliğe gitsin diyorum deneyin derim

tuvalet suyu mu ?... mikrop kapmazmı ya cok ılgınc mıs.. bence dua okumak cok daha faydalı olur sankı.. dınımızde nazar vardır bahsedılır ve nazar ıcın dualarda var.. ama tuvalet suyu fılan hurafe sankı benım dusuncem tabı.. bılmıyorum.. :bbo: fisfisfis

dualar tabi önemli zaten babamız hep okuyo kızıma ayetel kürsi felak nas surelerini okuyo ama bu başka bişey hurafe de değil annem yıllarca bize yapmış ben kendimden biliyorum yıldızım çok düşüktür bir ortama girdiğimde eğer kötü bakışlar altında kaldıysay hemen rahatsızlanırım başımı kaldıramam yataktan hemen tuvalete gider ters oturup yüzümü yıkarım 3defa ve sonra nasıl üzerimdeki ağırlığın gittiğini hissederim bebeğime de denedim onda da faydası oldu. ben şuan dua okuyamıyorum çünkü bizim daha kanamamız devam ediyo abdestli sayılmıyoruz dua okumamız sakıncalı o yüzden sadece eşim okuyo

Mervecim çok geçmiş olsun ben bebeğim doğduğundan bu güne inan rahat bi nefes alamadım,şükürler olsun onun sağlıklı eli ayağı düzgün olması en güzel şey ama nazar olayı bizi fena yıktı.İlk doğduğu gün bebeğim göğsümü tutup emerken birden ziyarete gelen fesat kadınlar yüzünden göğsümden tiksindi,vermeye çalıştıkça almadı zaten ucu azdı göğsümün şimdi hiç tutamıyo,sarılık oldu,biraz iyileşti derken dün abimin eşi nazar etti oğlum sabaha kadar bağırdı ağlamaktan helak oldu,göğsümün biri yara oldu kanıyo sağarken ondan süt veremiyorum tek göğüse kaldım ondan mama veriyorum ama artık sinirlerim öyle yıprandıki kafayı yemek üzereyim Allah ım kötü gözlü insanların nazarından şerrinden korusun valla artık gelenede açmayacam kapıyı filan çünkü ağzım çok yandı,senin bebeğinede çok geçmiş olsun canım bu arada benim bebeğimde dünden beri hapşırıyo valla çok yoruldum şimdiden:((

nazardan korkarsanız daha çok değer korkmayn nazar bakış demek zaten siz de nazarının deyeceğini düşündüğünüz kişiye bakın böylece onun nazarını bertaraf etmiş olursunuz nazar boncuğu asın ve benim bebeğime nazar deymez deyin zaten kötü düşünceli insanların nazarı deymez en çok anne babanın değer süt veriyorsanız sizinki de deymez geriye sadece baba kalıyor babasının nazarı deymiştir ben pek inanmam ama annem böyle der

bu arada geçmiş olsun canım bebeğine allah şifa versin kuş kanadından yel alırmış onlar evde de olsa üşümüş olabilir olsun allah başka dert vermesin iyileşir annesi

hepinize teşekkürler arkadaşlarım..
bebeğim dün geceden beri daha iyi çok şükür..
bebişimin yanında minik kuranı kerim koydum ve cevşen ..
Allah kötü bakışlı ve kötü fikirli insanlardan korusun miniklerimizi..
onları hasta olduğunu görmek ve elinden birşey gelmemesi çok kötü..
inşAllah hepimizin bebişleri sağlıkla büyürler..

betül ve gülşah size de geçmiş olsun..
gülşahcım meme ucu için lansinoh gerçekten çok iyi..ilk sürüşte bile etkisini hissediyorsun canım sen denedin mi ?
emzirmek için pes etme mutlaka vermeye çalış..
bebişlerimizle en güzel temasımız emzirmek..emerken bebişlerin sadece karınları doymuyor ,
aynı zamanda kendilerini güvende hissediyorlarmış..
ayrıca bebişimin emerken uykuya dalması, onu öylece izlemek müthiş bir duyguymuş gerçekten..
Allahım bebeklerimizden ayırmasın, kötü günlerini göstermesin..
Rabbim evlat isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin inşAllah...

geçmiş olsun bizimkinde de oluyor nazar komşum var sağolsun okuyor rahatlıyor bebeğim nazar boncuğu hurafe nazara iyi gelmiyor yani inanarak takma sadece kem gözler ilk ona baksın da bebeğe nazar değmesin diye takabilirsin ben yakasına dua taktım altın dualar var başucunda da kur'an-ı kerim var inşallah değmez nazar ama arkadaşın dediği gibi en çok anne babanın nazarı değermiş bebeğini severken maaşallah de ben korkuyorum severken Allah kem gözlerden korusun bebeklerimizi tekrar geçmiş olsun

arkadaşlar bende çok inanırım nazara bol bol okuyun. felak,nas,ayetel kürsi çok faydası var. birde annem dogduktan sonra eve geldigimizde bir bezin içine çörek otunu koyup iyice sarıp sonra üstündende streç folyo ile tekrar sardı çatal igne ile bebegime taktı nazardan korurmuş hatta bir hikaye anlattı nazarla ilgili bende sizinle paylaşayım. deve kervanı geçiyormuş ve adamın biri demişki ben şimdi bu develerin hepsini deviririm bakışlarımla demiş ve gerçekten bütün develer devrilmiş sadece bir deveye birşey olmamış.ne oldu bu deveye birşey olmadı demiş adamda o zaman o devenin üzerinde karacaot(çörekotu)yüklüdür demiş bakmışlarki öyleymiş gerçekten.

mervecim geçmiş olsun.ben de nazara inanaalardanım.benim bebşin de gazı yoktu.düzgün uyurdu.bayramda herkes ne uslu bebe sürekli uyuor dedi.sonra merak etmeyin yakında gaz sancıları başlar size çektirir dediler.valla 3 gündür gazıydı uykusuzluğuydu çekiyoruz.başının altına kuran , çevşen koydum.annem nazar duasını okuyor.ben de sürekli naz felak ayetel kürsi vb. okuyorum.
allah herkese kolaylık versin..

dualar tabi önemli zaten babamız hep okuyo kızıma ayetel kürsi felak nas surelerini okuyo ama bu başka bişey hurafe de değil annem yıllarca bize yapmış ben kendimden biliyorum yıldızım çok düşüktür bir ortama girdiğimde eğer kötü bakışlar altında kaldıysay hemen rahatsızlanırım başımı kaldıramam yataktan hemen tuvalete gider ters oturup yüzümü yıkarım 3defa ve sonra nasıl üzerimdeki ağırlığın gittiğini hissederim bebeğime de denedim onda da faydası oldu. ben şuan dua okuyamıyorum çünkü bizim daha kanamamız devam ediyo abdestli sayılmıyoruz dua okumamız sakıncalı o yüzden sadece eşim okuyo
canım annem hocaya sormuştu adetliyken içinden dua okuyabilirsin lohusalıktada sonuçta biz rahatsızız pis değiliz..

arkadaşlar bende çok inanırım nazara bol bol okuyun. felak,nas,ayetel kürsi çok faydası var. birde annem dogduktan sonra eve geldigimizde bir bezin içine çörek otunu koyup iyice sarıp sonra üstündende streç folyo ile tekrar sardı çatal igne ile bebegime taktı nazardan korurmuş hatta bir hikaye anlattı nazarla ilgili bende sizinle paylaşayım. deve kervanı geçiyormuş ve adamın biri demişki ben şimdi bu develerin hepsini deviririm bakışlarımla demiş ve gerçekten bütün develer devrilmiş sadece bir deveye birşey olmamış.ne oldu bu deveye birşey olmadı demiş adamda o zaman o devenin üzerinde karacaot(çörekotu)yüklüdür demiş bakmışlarki öyleymiş gerçekten.
ya ben çekiniyorum üstüne altın,ayetel kursı vs.. takmaya!
çengelli iğne açılır batar diye korkuyorum. battaniyelerine takıyorum ondada gözükmüyor...

Bebeğin odasına küçük bir nazar duası asabilirsin canım..

allah kem gözlerden bütün kötülüklerden korusun melekleri.7 tane ayetel kürsi okuyun.nazar için cok iidir..

allah sıfasını versın hemen
ıyı olsun bebeişş

bencede dua okuyabılıyoruz buyuklerımden oyle bılıyorum sonucta bız logusayız allah vergısı.ben bayramda mezarlarada gıttım.yasın,felak,nas surelerınıde okudum allah kabul ederse.oyle ınanıyorum...

biraz tuhaf gelebilir ama bn nazara karşı şap ii gelio die duymustum:utangac:

nazardan koruycanız kişinin üstünde taşıması falan gerekiomuş

Allah tüm bebeişleri kem gözlerden korusun inş:nazar:a.s.

en önemlisi içten dua etmek allahın koruduğuna kul hiç birşey yapamaz....
düşünsenize nazardan insan kalmazdı....
benim de oğlum ayını önünde kilolu inanın içim o kadar rahat ki allahıma güveniyorum başka hiçbirşeye değil sewgilerle...huzurlu yarınlara

Back
X