ne almam gerekir?

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
arkdaslar belki sacma bulacaksiniz sorunumu ama bir oglum var abim dogdugunda bir tulum hediye etti.
gelecek ay abimin oglu olacak. gonlumden gecen kucuk altin ve bir kiyafet. sizce almali miyim?
karsilikli olsun olmasin diye degil de abim acaba ben takmadim o takti diye kotu hisseder mi?
bir de esim bu duruma bozulabilir belki bilmiyorum.

acikcasi biraz kirilmistim abimin tek bir tulum almasina. siz olsaniz ne yapardiniz? bu arada maddi acidan hemen hemen ayni durumdayiz.

Araniz nasil abinizle? İki turlude yapabilirsiniz bence...

Yani içinizden ne geçiyorsa onu alin hani hediye öyle olmaz boyle olur gibi düşünmesi için aranizda bir soğukluk uyusamama olması lazim eğer aramiz zaten tatsiz diyorsaniz sizde tulum takim gibi bir şey alin..

Belki onlarin borclari vardi durumları müsait olamadi onu aldilar bilemeyiz ki.. Eşiniz çok karsi cikarsa da sorun yasatmayin bir tulum.almak.yerine takim güzel şeyler alirsiniz

Araniz nasil abinizle? İki turlude yapabilirsiniz bence...

Yani içinizden ne geçiyorsa onu alin hani hediye öyle olmaz boyle olur gibi düşünmesi için aranizda bir soğukluk uyusamama olması lazim eğer aramiz zaten tatsiz diyorsaniz sizde tulum takim gibi bir şey alin..

Belki onlarin borclari vardi durumları müsait olamadi onu aldilar bilemeyiz ki.. Eşiniz çok karsi cikarsa da sorun yasatmayin bir tulum.almak.yerine takim güzel şeyler alirsiniz

aramiz soguk falan degil ama hicbir zaman mic mic bir iliskimiz olmadi.
aynen dedigin gibi dusunmesini istemem.
hediye mi alayim altin mi ona da karar veremedim. altin alirsam ihtiyaclarini karsilarlar belki bebegin

abinız ayıp etmış..gönlünüzden gecıyorsa takın..
ama esınız buna bozulursa da haksız sayılmaz..

Bana gore altin takmalisiniz keske abiniz sizin bebeginizede altin getirseymis ama esinizle konusun bisey demezse altin takin abiniz sonucta...

Gönlünüzden geçiyorsa alın tabi. Ama eşinizle problem olacaksa almayın.
Almak zorunda değilsiniz.
Onun yerine abiniz gibi tulum değil de bebek takımları oluyor herşey var içinde. Onlardan alabilirsiniz.
Abiniz ayıp etmiş. Eşinize açın konuyu,problem yaratacaksa eğer almayın altın falan.

aramiz soguk falan degil ama hicbir zaman mic mic bir iliskimiz olmadi.
aynen dedigin gibi dusunmesini istemem.
hediye mi alayim altin mi ona da karar veremedim. altin alirsam ihtiyaclarini karsilarlar belki bebegin

Yani inanin bilemedim.. Ben bu konularda hassasimdir bana tulum gelse bozulmam ama bentulum gotursem karsiliginda bana altin gelse utanirim acikcasi...

Belki de durumlari yoktu utana sikila getirdiler.. Bilemedim ya güya yardim için cevap yazıyorum;))

Anneme sordum bizede kimse bir şey takmadi ama biz altin taktik insanin icinden nasil geliyorsa öyle yapsin ne olacak sanki diyor;)

arkdaslar belki sacma bulacaksiniz sorunumu ama bir oglum var abim dogdugunda bir tulum hediye etti.
gelecek ay abimin oglu olacak. gonlumden gecen kucuk altin ve bir kiyafet. sizce almali miyim?
karsilikli olsun olmasin diye degil de abim acaba ben takmadim o takti diye kotu hisseder mi?

acikcasi biraz kirilmistim abimin tek bir tulum almasina. siz olsaniz ne yapardiniz? bu arada maddi acidan hemen hemen ayni durumdayiz.

Durumu sizinle aynı olup da altın takmaması tuhaf olmuş. İçinize sindiği kadar giysi alın bence.

esim problem yaratmaz sadece bozulur. belki o takmadi sen niye takiyorsun der ben ailemle ilgili olumsuz konusmasini kaldiramam.

abime ben de gucendim. ama oldu bitti, simdi dert etmiyorum. bizim aile cok geleneksel degil ya da konu kizlari olunca oyle oluyorlar. hepsine kirginim aslinda dugunumden beri.

Yani inanin bilemedim.. Ben bu konularda hassasimdir bana tulum gelse bozulmam ama bentulum gotursem karsiliginda bana altin gelse utanirim acikcasi...

Belki de durumlari yoktu utana sikila getirdiler.. Bilemedim ya güya yardim için cevap yazıyorum;))

Anneme sordum bizede kimse bir şey takmadi ama biz altin taktik insanin icinden nasil geliyorsa öyle yapsin ne olacak sanki diyor;)

bir arkadas benden once dogum yapmisti. 30 liralik bir hediye ceki vermistim. 2 ay sonra ben dogurunca kutu kutu poset poset hediyelerle geldiginde cooook utanmistim. bilmiyorum. iki ucu b*klu degnek

esim problem yaratmaz sadece bozulur. belki o takmadi sen niye takiyorsun der ben ailemle ilgili olumsuz konusmasini kaldiramam.

abime ben de gucendim. ama oldu bitti, simdi dert etmiyorum. bizim aile cok geleneksel degil ya da konu kizlari olunca oyle oluyorlar. hepsine kirginim aslinda dugunumden beri.

esının yerınde olsam bozulurdum valla..
hem hepsine kırgınsın,hem odullendırıyorsun..
emın ol ben takmadım ama o taktı bıle demıyecektır..
sen taktıysan,zorunda olduğundan takmışsındır..
kımse ıyılıkten anlamaz cunku

abinız ayıp etmış..gönlünüzden gecıyorsa takın..
ama esınız buna bozulursa da haksız sayılmaz..

Bana gore altin takmalisiniz keske abiniz sizin bebeginizede altin getirseymis ama esinizle konusun bisey demezse altin takin abiniz sonucta...

Gönlünüzden geçiyorsa alın tabi. Ama eşinizle problem olacaksa almayın.
Almak zorunda değilsiniz.
Onun yerine abiniz gibi tulum değil de bebek takımları oluyor herşey var içinde. Onlardan alabilirsiniz.
Abiniz ayıp etmiş. Eşinize açın konuyu,problem yaratacaksa eğer almayın altın falan.

abim ayip ettiyse benim takmamam da ayip olur.
ben altin takayim en iyisi :kkk:

ben o ne taktıysa ben de onu takarım diye düşünmem asla.
istediğinizi takın. neticede bebek için takıyorsunuz sevabı da var.

abinizin kırılıp kırılmayacagını da siz bilirsiniz, onu en iyi siz tanırsınız biz ne dersek yalan olur..
bence sorun olmaz ama :6:

esının yerınde olsam bozulurdum valla..
hem hepsine kırgınsın,hem odullendırıyorsun..
emın ol ben takmadım ama o taktı bıle demıyecektır..
sen taktıysan,zorunda olduğundan takmışsındır..
kımse ıyılıkten anlamaz cunku

esimi zaten bosver. ona cop hediye etmeyen kardeslerine ne alacagini sasirir surekli :52:

abim ayip ettiyse benim takmamam da ayip olur.
ben altin takayim en iyisi :kkk:

hepsine kırgın olduğunu söyleyene kadar,ıcınden gelıyosa tak dıyordum ama
kesınlıkle fıkrım degıstı..kimseye hakettıgınden fazlasını vermıyeceksın..

sen yınede tak,vıcdanın rahat etsın

ben olsam altın almam...
sonuçta o da koskoca abi yani, durumu müsaitse madem bir altın alabilirdi...yada birkaç hediye alabilirdi,...tek tulumu el bile getiriyor...maddi durumu el vermiyorsa birşey diyemem ama maddi durumlarımız aynı dediğin için yazıyorum....
senin altın alman çok garip olur...

esimi zaten bosver. ona cop hediye etmeyen kardeslerine ne alacagini sasirir surekli :52:

ailecek saçıyorsunuz yani..
e bı tanesıde abıne gıtsın ozaman..
sen yıne görevını yap,madem oyle..
en azından hayırlı bı ıs ıcın saçılcak bu sefer..

hepsine kırgın olduğunu söyleyene kadar,ıcınden gelıyosa tak dıyordum ama
kesınlıkle fıkrım degıstı..kimseye hakettıgınden fazlasını vermıyeceksın..

sen yınede tak,vıcdanın rahat etsın

ya ben yurtdisina gelin geldim. nasilsa trde evlenmiyorum diye hic bir masraf yapmadilar. (250-300 tl en fazla) ne bir ceyiz (cocuklugumdan beri biriktirilen 5-10 parca dantel, tencere Vs haric) ne bir yatak odasi ne bir beyaz esya.
esimin ailesi de hic yok gibiydi herseyi esim yapti.
abim 2 kucuk altin takmisti o zamanlar. babam esime saat takti, annem de sagolsun bir bilezik.
tamam maddiyatlari yoktu ama ayni aile yengeme 6-7 bilezik takip butun esyalarda abime borcla harcla destek oldular. lafa gelince kiz erkek evlat ayrrimini asla yapmazlar ama biraz dokundu bunlar bana . isin maddiyatinda degilim. degersiz hissettim sadece.

belki de yanlis dusunuyorumdur.

belki o dönem abinizin durumu yoktu yani oda olabilir, siz tabi daha iyi bilirsiniz ama gönlünüzden öyle geciyorsa esinizde kizmazsa eger altin alin bence...
esiniz kizacaksa sizde bir tulum yada bebegin bir eksigi varsa ondan alin...

ya ben yurtdisina gelin geldim. nasilsa trde evlenmiyorum diye hic bir masraf yapmadilar. (250-300 tl en fazla) ne bir ceyiz (cocuklugumdan beri biriktirilen 5-10 parca dantel, tencere Vs haric) ne bir yatak odasi ne bir beyaz esya.
esimin ailesi de hic yok gibiydi herseyi esim yapti.
abim 2 kucuk altin takmisti o zamanlar. babam esime saat takti, annem de sagolsun bir bilezik.
tamam maddiyatlari yoktu ama ayni aile yengeme 6-7 bilezik takip butun esyalarda abime borcla harcla destek oldular. lafa gelince kiz erkek evlat ayrrimini asla yapmazlar ama biraz dokundu bunlar bana . isin maddiyatinda degilim. degersiz hissettim sadece.

belki de yanlis dusunuyorumdur.

dusuncelerınde haklısın..evlat ayırımı yapılmış..
ne bılım babalar kız evlatlarını oyle yetım gıbı yollamaz ama,kocası yapsın dedıler herhalde..
o evden,o aıleden çıktın artık dıye dusunduler sanırım..
halbukı kız evlat asla anasını babasını bırakmaz..

Back
X