Ne anadan ne babadan hayır var:(

Yanlış biliyorsunuz.
Aile içinde darlığa kim düşerse işi olan ona bakmak zorundadır. Buna kardeşler de dahil.
Bu konuda dava açma hakları bile var nafaka talep etmek icin.

Anneniz de evlattan hayır yok diyordur muhtemelen.
Ona da zor ama o zaman o da çalışsın birlikte eve çıkın olmaz mı?
Belli ki sizinle ayrı bir hayatı olsun istiyor.

Bakma hakları vardır elbet ama ben kendime bile yetemiyoken nasıl anneme bakayım?
Sadece siz değil 1.derece mirasçılar başta olmak üzere kardeşlerinden de talep edebilir. Türkçesi dava acarsa eş dost toplanıp annenize nafaka çıkarabilirsiniz.
Ben demiyorum "yardim nafakasi" yazın bakin.

Bakma hakları vardır elbet ama ben kendime bile yetemiyoken nasıl anneme bakayım?

Sadece siz değil 1.derece mirasçılar başta olmak üzere kardeşlerinden de talep edebilir. Türkçesi dava acarsa eş dost toplanıp annenize nafaka çıkarabilirsiniz.
Ben demiyorum "yardim nafakasi" yazın bakin.

Kisi yardim ettiginde kendisi yoksulluga dusuyorsa yani zaten kendine anca yetiyorsa nafaka ile yükümlü değildir. Konu sahibinin dedigine gore kendisi annesine oyle rahatca ev acacak durumda değil. Annesinin istedigi seyde aylik cuzi bir miktar para yardimi degil "ev açmak". 2 ev gecindirmek kolay mi?

BAnnen bof yapiyor ayrica ben kendim cikarim diye, ciksinda gorsun o isler oyle kolay oluyormuymus. Hem calismayacak hemde keyfinden ayri ev istiyormuş muş. Ac degil acik degil otursun annesinin yaninda. Bu kadar bencillik, simariklikta olmaz.

Muhakkak sartlar değerlendirilir.
Zaten önce boşandığı eşten alacak.
Benim itirazım yukarıda görüldüğü üzere "böyle bir zorunluluk yok" ifadesinedir.

Evet zor kolay değil anlıyorum onu da ama annem evlenmeden önce çıkmak istiyor.Onu maddi anlamda yaparsam borçlanmam lazım.Yapmazsan da diyo tek başıma çıkarım o zaman da kapıma gelme diyo
tek basina cikacak durumu varsa neden size yukleniyor?
yada konusun madem tek cikabiliyo kirada falan size yardimci olacaksa cikin

Babanız nafaka vermiyor mu? Yada resmi olarak boşandıysa dedenizden kalan maaş varsa başvursun. Çalışsın; çocuk bakabilir, çaycı aşçı olarak çalışabilir. Kocam bunları yapmadıysa evladım yapsın demek saçma bir beklenti. Resmen yaşlılıkta baksın diye çocuk yapıyor milet. Ve evlenince yanınıza falan almayın. Erkek annelerine söylüyoruz gençlere rahat vermiyorlar diye sizinki farklı değil. Evlenicem diye blöf yapıyor diyorsunuz evlenmek kötü birşey mi bunu tehdit olarak kullanıyor. Kendine iyi bir kısmet bulursa evlensin ne var bunda.

ya Allah aşkına geçin bunları ya. baksın diye çocuk mu yapılır? benim annemle babam da ayrı, babam birkaç sene önce 2. eşinden de boşandı, annem şu an bekar, evlenir mi bilmiyorum. neyse ikisi de çalışıyor ama sosyal güvenceleri falan yok, hele babamın hiç yok. ne emeklilik ne birşey. yaşlılığını düşünüyor, ne yapacağım ben falan diyor. ara ara bana laf sokuyor işte anneye babaya bakılır falan filan diye. bir dönem kendi ev işlerini falan benden bekliyordu neyse ki üniversite için başka şehre gittim 4 sene, o da başının çaresine bakmayı öğrendi. hala daha bazen gel temizlik yap, yemek yap falan der ama evi çok uzak, benim ona gidebilmem için 3 tane araç değiştirmem lazım. sağlıkları yerinde olduğu sürece bence çalışabilirler ve kendi başlarının çaresine bakabilirler. elbette ihtiyaç durumunda evlat olarak yardımcı oluruz, ben şu an sadece kendimi geçindirebilecek kadar çalışıyorum mesela, geçenlerde bişey oldu anneme elimdeki son parayı verdim. sadece 60 liraydı ve hepsini verdim. insan yapabiliyorsa ya da yapabilmeye çalışıyorsa zaten yapar kimsenin sen bana bak, bana ev aç demesine gerek yok. durumu olan insan zaten yapar. ama özellikle ailelerin kız evlatlardan beklentileri bi tuhaf. bu kız hiç evlenmeyecek mi? kendi hayatını kurmayacak mı? benim de anneannem buna benzer bişeyi benden istiyor mesela ileride ama 2 kızı 1 oğlu var. onlar dururken bana kalmaz zaten öyle düşünüyorum ama buna dair imalar da canımı sıkıyor. yani belki ben de evleneceğim, belki benim de planlarım var, ben mesela ileride ayrı eve çıkmak istiyorum, tek başıma olmak istiyorum ama bu nedense kimsenin aklına gelmiyor. herkesin kendine göre masrafı vardır ve zaten Türk toplumunda gerçekten vicdansız değilseniz zor durumda olan ailenize yardımcı olursunuz imkanınız varsa.

Tek başına yaşayıp napacakmış annesiyle otursun güzelce
Evlenip yanınıza alsanız yine çok büyük problemler olur.
Annem bi dönem benimle yaşadı bekarken hakkımda akrabaları arayıp neler söylediğini aradan yıllar geçince duydum anne de olsa güvenmeyin.

babam nafaka verecek anlaşmalı boşandılar dedemin sigortasından da yararlanacak o konuda bi sıkıntı yok sadece annem biraz tembel ben onunla eve çıkacağm da ondan sonra işe girecek düzenini oturtacakmış aldığımın hepsi eve gidecek kendime hiç birikim yapamayacağım.En kötü bi çeyiz için sadece mutfak masrafı bile on onbeş bin tl neyimle yapacağm eve çıkarsam ne ana ne baba yardım edecek maddi anlamda ne yapacağımı şaşırdım

Hiç çalışmadı hayatı boyunca bilmiyorum çalışabilir mi.Ama gerçekten bunu yapabilmesi lazım kafasının rahatlaması için yoksa sürekli bana saracak

hiçbir iş yerinde deneyim şartı olmayan işler var

mesela
tekstilde dikilen kıyafetlerden ipleri temizleyebilir
mesela
küçük işyerlerinde tekstil siggorta bürosu vs. gibi yerlerde yemek pişirebilir

eli ayağı tutan sağlıklı kadını anne dahi olsa neden evlenince yanına alsın yahu?? bu şekilde konuşan bir annenin o evliliğe fayda sağlayacağını ben göremedim siz nasıl bir akıl veriyorsunuz? tam tersine evliliği de yıkar damadı da bıktırır. az ama nafakasını alıyor, kendi annesiyle de oturuyor konu sahibinin annesi aç değil açıkta değil belli ki fazlasını istiyor.

Niyeti olsa çalışmaya başlar bir yandan para biriktirirdi. Anneniz hep bir bahane bulup size yük olacak. Bence vicdan yapacak durumda değilsiniz. Önceliğiniz kendi düzeninizi kurmak olmalı. O kendi annesine ne yapıyor ki siz yapmayınca beddualar ediyor. Onun mantığıyla işlese düzen şimdi işe girip ananenize bakması lazım. Yapıyor mu? Hayır. O zaman size beddua edeceğine kendi hayatına baksın.

Bazi konusmalara kulak tikayacaksiniz artik yapacak bir sey yok. Allah yardimciniz olsun.

O annesiyle yaşamak istemiyorsa siz neden annenizle yaşayacakmışsınız?

Evde çocuk bakarak 1000-1500 lira kazanabilir.
Nafakayı da üstüne katıp orta halli bir evde kendi yağında kavrularak yaşayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…