Ne bu agresiflik anlayamadım ...

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Ben o kadar gerginim ki şu sıra . Oruçtan değil kendimi biliyorum ben çok zorlanmıyorum da zaten . Aileme , erkek arkadaşıma ve en yakın arkadaşlarıma karşı o kadar sert ve sinirliyim ki elimde olmadan bağırıyorum her şeye sonrada pişman oluyorum ama kalbi çoktan kırmış oluyorum :S
Son dönemde kötü günler yaşadım ondan mı acaba diyorum ama çok çok rahatsızım bu durumdan nasıl olur da kurtulurum ?

Bazen her şeyi yapabilecek gücü buluyorum kendimde ama bazen de dibe vuruyorum ...:84:

Sorunlarından ötürü bunalmışsın bu yüzden öfkeni kontrol edemiyorsun, en ufak olayda çevrendekilere patlıyorsun. Öfkeni kontrol etmen gerekiyor.

Benim bildiğim en iyi öfke kontrol yöntemi, o an ortamı terkedip başka bir odaya geç yada dışarı çık. Burnundan derin nefes alıp ağzınla ver bunu yaparken bir elin göğsünde diğer elin karnında olsun. 10 kere yap. Sonra seni iyi hissettirecek bir şeyi düşün. Sonra bunun analizini yapman çok önemli. Öfken geçince seni sinirlendiren kişiye neden sinirlendiğini kendini neden kötü hissettiğini anlat.

zaman zaman aynısı bana da oluyor.
sabah günaydın diyen öğrencilerimi bile terslemek istiyorum, ama sonra üzülcekleri geliyor aklıma gülümsüyorum, hepsi çok datlu çünkü
belki sevdiklerimizi terslemeden önce onların yerine koymalıyız kendimiz, bize değer veren kalplerinin kırılacağını düşünmeliyiz. belki de böylece agresifliğimiz geçer

bikaç yıl önce bana da olmuştu aynısı canım,eğer normalde çok sakin ve herşeye evet diyen, sürekli alttan alan bir yapın varsa içine atmaktan bir süre sonra öfke patlamaları yaşayabiliyormuşsun.herkesle tartışıyordum,hiçbirşeye tahammülüm kalmamış gibiydi benim de.doktora gittim anksiyete teşhisi koydu,pamuk gibi oldum bikaç ay sona.
bir de migren atakları da yapabiliyomuş,gizli guatr da.ilginç ama böyleymiş,karakter değişikliği yapıyomuş.
bence doktora git en doğru cevabı bulursun.

Bi ara bana da olmuştu aynısı. Annem "b.kuyla kavga ediyor bizim kız" derdi

Bende de oluyo bu sıralar.Üstelik ben sağlıkçıyım..Biliyorum ki;yıpratıcı olaylardan dolayı sinirlerimin verdiği tepki...Yoksa böyle tahammülsüz değildim..Daha tahammüllü olaya çalışıyorum..

Son düzenleme:
Adet geciktirici kullanmıştım tatildeyken onun da etkisi olabilir galiba
Dua ederken dedim Allahım sakinlik sükunet ver bana diye :) . Migrenim var zaten .

bazen bana da aynı şey oluyor, odaya kapanıp ağlıyorum bol bol, kendime geliyorum diyemem aksine dahada karamsarlaşıyorum. Erkek arkadaşıma karşı olumsuz cümleler kurulmasına dayanamıyorum. Ama aile sonuçta kendi fikirlerini illaki söyleyecekler. Son zamanlarda yaşadıklarında çok etki etmiş olabilir. Agresif olmana durduk yere bir insan sinirlenmez zaten.Bende çok kalp kırıyorum galiba, özür dilemekle hafiflemiyor maalesef ama hata yaptığımızı kabullenip onlara bahsetsek bizi affederler herhalde.

canm çok iyi anlyrm seni.çünkü herkes gibi bende de oluyor.o öfkem geçtkten sonra da çok çoook üzülüyorum insanlrı niye krdm diyeama artk kendime hakim olablyrm.sinrlendgm anda hemn ortamdan uzaklasp oyalyrm kendmi.ya nete bakyrm ya kitap okuyrm ya dua edyrm.yarm saat sonra pek bi şey kalmyr zaten

seninki de dönem dönem gelen bunalım hallernden sanırım.bi süre sonra mutlaka gececektr ama bu süre içinde insanları kırmamak için söyledklerimi yap

Aynı agresiflik bende de mevcut ama psikoloğumla yapmış olduğum terapi sonrasında geçmişte yaşadığım bazı olayların acısının daha yeni yeni çıkmaya başladığını ve bunu da sinirlilikle dışarı yansıttığımı söyledi psikolog. Aynı şekilde senin de var mı kızgın olduğun bazı şeyler? Eğer yoksa belki de kafan karışıktır şu sıralar eğitim, iş vs. gibi konularda.. Seni bu yüzden çok iyi anlıyorum, en çok üzüldüğüm de kırdığım kalplerden agresifliğim geçince özür dileyememem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…