Ne çok sorunlu bir kızım:( Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

benim üst çenem dardı oyğzden üst çeneyi genişletmek için damak teli taktılar 1.5 2 ay kadar.ardından düz tellerim takıldı 1 ay arayla.. ilk zamanalr alışamadığım için konuşmada sorun yaşadım. ağrı da oluyor. kolay değil kaç yıllık çenen değişiyor. hatta o ara çok zayıfladım yemek yiyemiyordum çünkü. bazı yiyecekler de yasaktı. benim tel tedavim baya uzun sürdü çnkü ben üniv sınavına hazırlanıyordum kontrollerime gidemiyordum. sabır gerektiren bir süreç. doktorunla iyi iletişim kurmak önemli. ağrılı bir dönemdi ama sürekli değil ara ara oluyor ağrılar..

korkulcak bişey değil ama.. :) hatta heycanlı.. çnkü zaman ilerledikçe dişlerinin düzeldiğini görüyorsun.

benim dişlerim çok ötü bir durumdaydı senin o kadar uzun süren bi tedavinin olucağını sanmıyorum.

dişlerin kafaya takılıcak türden değil. ama sağlık açısından tel tedavisinde fayda var canım

Benim alt ve üst dişlerimin arası parmak emme alışkanlığımdan dolayı açıldı ama diğer aralıktaaa ön dişlerimi yaptırdıktan sonra sadece 1 ayda bu hale geldii. Neden bu kadar hızlaa açıldı anlamadım onudamı parmak emme yaptı acabaa :17::17:

ben de başkasına yaptıklarında uyarıyorum. ama bana yaptıklarında aynen duymamış gibi yapıyorum. zaten o an istesem de konuşamam. ağzımı açsam ağlamaya başlarım çünkü. o an başka bişeyle ilgileniyomuş gibi yapıyorum napyıım ...

Evet bendee savunmaya geçecek olsam hemen ağlama isteği geliyor o yüzden bende savunamıyorum ağlasamm daha beter acınacak duruma düşücem çünkü :43:

Teşekkür ederim yorumun için. Ayline şimdi bende baktım saçını topladığında bile hep saklamış kulaklarını.

evet cnm, gerçekten de kulakların bana kötü gelmedi, ama ilerde de rahatsız olursan yaptırırsın istersen Allah büyük sağlık sorunları vermesin hiç birimize diş olsun, kulak olsun bir şekilde halledilir.güzel günler diliyorum:)

Back
X