• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne demek istedi anlayamadım:(((

Erkekler baskalarinin yaninda efelenmeyi severler, biraz erkeklik gostermek istemis o sozu soylerken, hepsi bu. Terbiyesiz saygisiz ahlaksiz hanimlar dosemis de dosemis, zira severiz abartmayi biz hanimlar

Yanina gitmeli misiniz? Kizlarim bakici elinde buyudu, onlara isten cikip bakmak isterim demissiniz. Bence bu hepinize iyi gelir. Siz calisip yoruluyosunuz, cocuklar babasiz, anne iste, hersey kaos. Siz deneyin, oldu oldu olmadi bulursunuz bir is. Yapici olmak lazim.

Canım gaflet ile söylediğini sanmıyorum ona sordum şaka için söylemiştim dedi ama daha önce de yine bir toplulukta oh valla kafam rahat ne kadın dırdırı var ne çocuk gürültüsü işi bitirince gidip yatıyom dedi:(( bu sözler içinde şaka dedi ama her şakanın altında bir gerçek vardır.
Ben çok hassas biri olduğumu düşünüyordum ama cevaplara baktım ki benle aynı düşüncedeler dengesiz olan eşimmiş.

siz onu onun sizi bozduğundan daha fazla bozarsanız kendini toparlayabilir.o kadar katı olmaya gerek yok bence...erkekler düz mantık çünkü.şaka diyorsa şakadır ....sizde o olmadan nasıl mutlu olduğunuzdan dem vurun gitsin ....bence sorun yok boşuna keyfinizi kaçırmayın ..hayat kısa keyfinize bakın bence

Fedakarlık hep tek taraflı yapılınca onun adı fedakarlık olmuyor maalesef. Eşiniz hayatını sizi düşünmeden kendi istediği doğrultuda yaşıyor, sizlerin fikrini almadan ancak sizin hayatınızla ilgili kararlara gelince sizin düşüncenizi değil de kendi düşüncesini sizin kabul etmenizi bekliyor.

Fikrimi sorarsanız işinizi sakın bırakmayın, pişman olabilirsiniz. İnsanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor çünkü. Sırf yuvanız için bunca emeğinizden vazgeçmenizi bekliyor, peki o sizler için nelerden vazgeçiyor?

Ben de bir zamanlar yuvam için sizin gibi fedakarlık yapıp işimden ayrılmıştım. O mutlu olsun diye. 12 yıl sonra oğlumla beni hiç birşey söylemeden terketti, aramadı sormadı ve aylar sonra gelip boşanmak istediğini söyledi, boşandık. Yaş da geçti bu arada. Şimdi oğlumun geleceği için yeniden iş başvurularında bulunuyorum. Dilerim benim yaşadıklarımı yaşamazsınız ama maalesef en kötüsünü düşünmeliyiz. Sakın işinizi bırakmayın. Bu kadar da fedakar olmayın lütfen. Sizin de bir hayatınız var.

Kesinlikle aşırı bencil bır kocan var,gitme de aklı başına gelsın..başkasının yanında kadını ezmeye çalışan erkeklerden nefret edıyorum ya..

Merhaba hanımlar;

Buraya ilk kez yazıyorum. 32 yaşında çalışan 2 tane kızı olan özgüveni tam , inatçı, çok detaycı,
Söylenen bir sözü kafasında sık eleyen ve daima mantıklı düşünsene kolay kırılan incinen biriyim.
Eşimle severek evlendik . Kendisi düz düşünen bencil ki bunu kabul eden öncelikleri farklı inançlı
biridir.
Sorun şu ki; eşim iyi bir işte çalışıyorken elin işinde çalışmak isteniyorum diyerek kendi memleketine torna dükkanı açtı.Oturduğumuz ilçeden 60 km uzaklıkta orda ev tuttu.Hafta sonları geliyor gelince de uyumakla geçiyor çoğu zamanda.Ben 2 çocukla beni çalışıyorken bırakıp gitmesini kabullenemedim hâlâ.Gittiğine göre ilgili davransa içim yanmayacak.Onun için varsa yoksa işi.Bana göre bir insanın eşi ve çocukları ilk sırayı almalı.Hatta ilk gittiği aralıklar çocuklar ve hastalandığımız da onu aradık ve benim gelişimi mi buldunuz hastalanacak dedi çok üzülmüştüm.Neyse eşim işini geliştirince bizimde oraya göçmemizi benim işten çıkmamı istiyor.İlk başlarda kızlarım için istiyordum çünkü yavrularım hep bakıcı elinde büyüdü.Her ne kadar onun sülalesini ve ilçesi sevmesem de katlanacaktım.Ta ki geçen akşam misafirlikteki konuşmasını duyuncaya kadar.
Arkadaşımın eşi sordu eşini ikna etin mi diye: Eşim ne dese beğenirsiniz gelene işte kapı gelmeyene kürek sapı dedi o kadar üzüldüm ki bu sözü kafama takıyorum. Sizce haksız mıyım?

Canım ben şimdi eşin şöyle,eşin böyle yazarak seni daha çok üzmek istemiyorum.Off ki ne off bu erkek milleti diyorum işte,ne diyim...2 çocukla çalışan bir anne olmanın çok zor olduğunu tahmin ediyorum.Evet,belki bu yaşlarına gelene kadar hep bakıcılarla büyüdüler,belki onlalra şu dönemlerde ana-kız paylaşımı adına her anlamda birşeyler yapamadığınızı düşünüp üzülüyorsunuz elbette.Sizinle şöyle birşey paylaşayım.Benim annem de çalışıyormuş zamanında.Ben ve kardeşim doğunca işten ayrılmış.Çocuklarıma yeterince annelik edemiyorum,ilgilenemiyorum diye.Hep şöyle der:"O zamanlar sadece duygusal düşündüm,ilerisini hesap etmedim.Halbuki hayat her geçen gün zorlaştı.Tamam sizi ben büyütmüş oldum ama maddi anlamda çalışmaya devam etseydim hayat kaliteniz daha iyi olacaktı,size daha iyi eğitim imkanları sağlayabilecektim."Hele şimdilerde çalışma hayatına devam etmiş olup emekli olan arkadaşlarının ve çocuklarının durumunu görünce keşke bırakmasaymışım çalışmayı çok demiştir.Çocuklar ileride hele ki ihtiyaçları karşılanamadığında,annecim iyiki bizi sen büyütmüşsün diye düşünemiyor.Maddi özgürlüğünüz oldukça daha güçlü olacağınızı düşünüyorum ben.Hem kendiniz,hem evlatlarınız adına.İleride emeklilik imkanınız olacak.Yaşlılığınızda da kimseye muhtaç olmazsınız.

Canım ben şimdi eşin şöyle,eşin böyle yazarak seni daha çok üzmek istemiyorum.Off ki ne off bu erkek milleti diyorum işte,ne diyim...2 çocukla çalışan bir anne olmanın çok zor olduğunu tahmin ediyorum.Evet,belki bu yaşlarına gelene kadar hep bakıcılarla büyüdüler,belki onlalra şu dönemlerde ana-kız paylaşımı adına her anlamda birşeyler yapamadığınızı düşünüp üzülüyorsunuz elbette.Sizinle şöyle birşey paylaşayım.Benim annem de çalışıyormuş zamanında.Ben ve kardeşim doğunca işten ayrılmış.Çocuklarıma yeterince annelik edemiyorum,ilgilenemiyorum diye.Hep şöyle der:"O zamanlar sadece duygusal düşündüm,ilerisini hesap etmedim.Halbuki hayat her geçen gün zorlaştı.Tamam sizi ben büyütmüş oldum ama maddi anlamda çalışmaya devam etseydim hayat kaliteniz daha iyi olacaktı,size daha iyi eğitim imkanları sağlayabilecektim."Hele şimdilerde çalışma hayatına devam etmiş olup emekli olan arkadaşlarının ve çocuklarının durumunu görünce keşke bırakmasaymışım çalışmayı çok demiştir.Çocuklar ileride hele ki ihtiyaçları karşılanamadığında,annecim iyiki bizi sen büyütmüşsün diye düşünemiyor.Maddi özgürlüğünüz oldukça daha güçlü olacağınızı düşünüyorum ben.Hem kendiniz,hem evlatlarınız adına.İleride emeklilik imkanınız olacak.Yaşlılığınızda da kimseye muhtaç olmazsınız.

Çok teşekür ederim rabbim hepimizan yardımcısı olsun inşallah

Back
X